SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Redovna skupština - upiti
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
trnac

PostPostano: sri stu 29, 2017 11:44 am    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Dinko Š. (napisa):
Vele mi Jaskanci da je u ovih par godina svega jedna ekipa odbila doći, pa mislim da tu problema - nema.
Međutim, meni je problem tjanoviti izbor delegata za skupštinu.
Stoga bih predložio da se prije održavanja zbora objavi poziv za isticanje kandidata po ligama. Zatim, da se objavi lista odabranih i prijavljenih kandidata po ligama, a kako bi se čovjek spremio za diskusiju i glasanje na samom zboru.
Zatim bi trebalo objaviti zapisnik s održanog zbora i imena izabranih delegata, da čovjek zna tko mu je delegat u skupštini kroz tih narednih četiri godine.
Trebalo bi objavljivati i zapisnike sa svake skupštine i sjednice predsjedništva. Ionako mi se IB žali da nema dovoljnih kvalitetnih tekstova za stavljanje na našu internetsku stranicu.
Tako da bi rukovođenje SOKAZ-om bilo malko demokratičnije i transparentnije.

Voditelji liga predlože (jednog) predstavnika koji se i prihvati bez puno diskusije, što si i sam vidio na Zboru.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Saša

PostPostano: sri stu 29, 2017 11:50 am    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Znači transparentno ali ispod žita
zmilko

PostPostano: sri stu 29, 2017 12:42 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Trebalo bi ...
antispin

PostPostano: sri stu 29, 2017 12:46 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Predstavnike liga za skupštinu čitao je Dragan Rakić. Kad je završio dao je mogučnost svakom prisutnom na zboru da predloži bilo kojeg drugog predstavnika za lige. Nitko se nije javio ,odnosno nitko nije predložen.Znači svatko je mogao predložiti koga hoče,a zašto to nije nitko učinio, to ne znam,stoga ne stoje tvrdnje da je sve dirigirano.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sri stu 29, 2017 12:57 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Ovdje se protežu dvije teme : Zbor i Jaska. Čitam na Dinkovom postu :" Vele mi Jaskanci da je u ovih par godina svega jedna ekipa odbila doći, pa mislim da tu problema - nema".
PROTUPITANJE :"A zašto onda Jaskanci tu problematiku podižu na razinu promjene Pravilnika ako je samo jedna ekipa odbila doći na tekmu u Jasku ?" Question
[Vrh]
trnac

PostPostano: sri stu 29, 2017 1:42 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Dobro pitanje Thumbs up
[Vrh]
Saša

PostPostano: sri stu 29, 2017 1:48 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

A nemoj sad i ti Trnski razvodnjavati temu koju je načeo Dinko.
Poslovanje i vođenje Udruge bi moglo/trebalo biti transparentnije i demokratičnije.
To je bitno.
zacko

PostPostano: sri stu 29, 2017 2:00 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima!

Iako sam uvijek za argumentiranu kritiku mislim da u ovoj raspravi ipak ima manje argumenata a više nekih osobnih dojmova.

1. U vezi prijedloga Jaskanaca. Prijedlog je legitiman i o njemu se raspravljalo i na prošloj skupštini. Na njoj je bilo i protuprijedloga da se ograničimo samo na tramvaj zonu. Skupština je na kraju odlučila da sve ostane isto ali se ne može reći da se nije otvorila ta tema i dopustilo Skupštinarima da o tome raspravljaju kao i odluče drugačije.
Većina će nas se složiti da je postaviti granicu jako teško i nezgodno.
Nekada je SOKAZ imao dosta ekipa iz Oroslavlja, Zaboka, Duge rese i sl.
Danas ima puno ekipa iz Jaske, Dugog sela, Zaprešića itd..
Neka granica se mora postaviti jer ćemo se složiti da nema smisla igrati tekmu u Kutini ili Karlovcu (za koje se isto može reći da su relativno vremenski blizu od istočnog odnosno južnog dijela Zagreba autoputom). Ali SOKAZ igraju i studenti i penzioneri i svima treba biti dostupna ta dvorana u kojoj se igra utakmica.

Zato bi bilo bolje da date neke konkretne prijedloge izmjene Pravilnika nego da se lamentira oko konkretnog slučaja. Pravilnik se mora odnositi na sve i treba gledati reperkusije svake promjene u širem smislu a ne što to donosi Jaski, Novoselcu il sl.

2. Što se tiče transparentnosti izbora kandidata za Skupštinu tu moram reći da su svi (preko 300) kapetani momčadi obaviješteni poštom o vremenu, mjestu i dnevnom redu Zbora. U dnevnom redu je uredno pisalo da je točka 6. IZBOR ČLANOVA SKUPŠTINE SOKAZ-a.
Naravno da svatko može kandidirati svojeg kandidata ali isto tako normalno je da Predsjedništvo zajedno sa voditeljima liga ipak ima neki kostur prijedloga za svaku ligu.
Tako je i bilo. Predsjednik je naglasio da svatko od mislim 106 nazočnih na Zboru može predložiti nekog drugog kandidata o kojem bi se onda glasovalo. Svi su šutili a sada vidim kritike od istih koji su bili tamo i mudro šutili.
Jednostavno radi tehničke realizacije Zbora Predsjedništvo zajedno sa voditeljima liga je moralo imati kostur prijedloga (naglašavam prijedloga).

Tako da primjedbe da je nešto rađeno ispod žita ne stoje.
Svatko od članova SOKAZ-a je mogao doći na Zbor i kandidirati sebe ili nekoga drugog za Skupštinara.
Potpuno je nebitno dali je prijedlog prije objavljen na netu ili nije kada se isti može promijeniti protuprijedlogom na Zboru i o tome se može povesti i argumentirana rasprava.
Recimo zašto ne Pero nego Miro i sl.

Eto tolko od mene.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Dinko Š.

PostPostano: sri stu 29, 2017 2:31 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Naravno da sam "mudro šutio" (hvala na komplimentu da sam mudar čovjek), ali samo zato jer u tom sudbonosnom i kratkotrajnom trenutku (svi su već bili gladni) nisam znao kakav imam skor s cijenjenim Bornom.
Tek kad sam kod kuće ustanovio da sam ga svojedobno mlatnuo s 3:0 (kao i Buco) bilo mi je sasvim nejasno zbog čega naš dragi voditelj Juraj Huber nije, umjesto njega, imenovao mene?
Da ne govorim o mojoj dobro prihvaćenoj aktivnosti na Forumu, kao jednom "easy going" tipu.
Da li je to cijenjenom Zacku dovoljan argument?
[Vrh]
fifa

PostPostano: sri stu 29, 2017 2:35 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Vidim da se ova tema vezana za Jasku razvukla,na kraju će ispasti da nekima treba 3 sata do Jaske...
No, ajde da se smirimo i da Vam razjasnim neke stvari vezane za ovu temu..
Jaskanci igraju u Sokazu preko 30 godina i svi su dolazili u Jasku jer po onoj DO KUDA IDE ZET , Jaska je bila u toj zoni do zadnjih 6,7,8 godina...i nije bilo nikakvih problema...
Munja( kojeg iznimno cijenim ) je postavio pitanje ZAŠTO PRAVIMO PROBLEME kad u zadnjih 5 godina jedna ekipa nije htjela doći u Jasku..
Da, MUNJA ne govorimo mi o godinama prije mi imamo probleme od ove sezone...svih pet ekipa koje su u SOKAZu u ovoj sezoni su imale problema...
Imamo primjer da jednoj ekipi tri kola domaćinstva ne žele dolazit ekipe...odgovor NEMORAMO VAM DOĆI...
Treba biti upoznat sa nekom materijom da bi se moglo nekoga " optužit " za ....

Hvala nekim članovima na podršci uz konstataciju zar Vam je problem jedan meč u sezoni odigrati VANI...
Spominjanje ZETA ispada smiješno jer znamo da više nitko ne koristi bus da bi odlazio na tekme..
A i konstatacija LAKŠE I BRŽE DOĐEM U JASKU, NEGO IZ JEDNOG KRAJA ZAGREBA U DRUGI...stoji..
A o kvaliteti dvorane suvišno je govoriti , nemali broj igrača je izjavio da je ovo JEDNA OD NAJBOLJIH U SOKAZU..
u čemu je onda problem ?
Recite mi dali bi igrali radije u Kupincu,selu prema Pisarovini koji je puno dalje od Jaske ,a ima liniju ZETA, aa kvaliteta prostora je daleko od dobrog , a ipak zadovoljava kriterije SOKAZA...
Naravno to nam je zamjenska dvorana...
Ako do sada ovih godina nismo imali probleme,otkud sada odjednom BUĐENJE manjeg broja ili sve većeg broja nezadovoljnih...
Mislim da više nebi trebali rastezati ovu temu...ja se ne ljutim na nikoga, no dao sam Vam argumente za DOLAZAK U JASKU..
POZZ ZLATKO DRAGOVIĆ ...
Ovo je naša dvorana:

[Vrh]
trnac

PostPostano: sri stu 29, 2017 3:58 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Thumbs up

Jel' ima vlage u dvorani? Zubo

Šala mala, uvjeti izgledaju odlično. Samo problem je što će se uz vašu dvoranu prošverat 5 prčvarnica u kojima čovjek ni kokoši ne bi držao, a kamoli igrao pingić.
[Vrh]
domac101

PostPostano: sri stu 29, 2017 4:28 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

@Trnac

Koliko sam ja u samo 4 sezone vidio, prošvercalo se je i puno prčvarnica u samom Zagrebu. Zubo
Dinko Š.

PostPostano: sri stu 29, 2017 4:52 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Nevjerojatno, ali Domac je eto jednom ipak u pravu. Naime, s nelagodom se sjećam gostovanja kod ORA-e. Radije bih potegao do Jaske.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sri stu 29, 2017 5:26 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Nemoj tako, dečki iz ORE su uredili onu limenu konstrukciju iznad garaže, sada je i toplo, možeš sjediti a ljubaznost domaćina je na odgovarajućoj razini. Oni to imaju i zadovoljni su.
[Vrh]
trnac

PostPostano: čet stu 30, 2017 12:17 am    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Dinko Š. (napisa):
Nevjerojatno, ali Domac je eto jednom ipak u pravu. Naime, s nelagodom se sjećam gostovanja kod ORA-e. Radije bih potegao do Jaske.

Zadnji put kod njih Žugec je točil bambija i dobro smo se zabavili Klanja se

Domac Thumbs up
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: čet stu 30, 2017 12:07 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Cijenjeni Zacko (Željko Matijašec) me nekako podsjeća na predsjednika našeg Sabora Gordana Jandrokovića.
Naime, veli Zacko da je on "uvijek za argumentiranu kritiku", ali da u ovom našem slučaju "ipak ima manje argumenata, a više nekih osobnih dojmova". Dakle, čovjek ne voli "osobne dojmove" ako su uz dlaku njegovom rukovodstvu. A koji su mu to ipak "manjinski argumenti" jednostavno ne obrazlaže.
Osim toga, veli on da mi tu "samo lamentiramo", a da ja jednostavno "mudro šutim", jer da oni "ništa ne rade ispod žita".
Također, za njega je sasvim "nebitno da li su kandidati prethodno objavljeni na netu ili nisu".
Onda dobro, ako je to nebitno, zbog čega je problem unaprijed na netu objaviti kandidate, a potom zapisnik s održanog zbora, kao i redovno sve zapisnike s održanih skupština i predsjedništva?
Čemu tajnovitost, drugovi?
[Vrh]
trnac

PostPostano: čet stu 30, 2017 1:23 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Ne talasaj Laughing

Vodstvo Sokaza nije našlo potrebu da se takvo što objavi pa neće niti biti objave.

Slično kao što je i anketa o 12/14 ekipa prošla ispod radara.
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: čet stu 30, 2017 1:47 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Ako se ne talasa onda je - žabokrečina!
[Vrh]
zacko

PostPostano: čet stu 30, 2017 3:30 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Ah Dinko!
Trebali ste imati stav pa se dići na Zboru i talasati ako smatrate da je bilo potrebe.
Ja osobno smatram da u izboru nije bilo ničeg ispod žita.
Ozbiljne argumente nisam pročitao.

Moglo je biti objavljena lista kandidata. Nema nekog prevelikog smisla budući da je to samo radni prijedlog ali je mogla. Po meni nebitno. Nebi ništa s time dobio.

Također što se tiče transparentnosti ne bi me nimalo smetalo niti da svi Zapisnici budu objavljeni.
Nema tu nekakve prevelike filozofije.

Sada lamentirati trebalo je ovo-trebalo je ono mi se čini kao izigravanje generala nakon bitke.

Ako je trebalo zašto niste??
Jel imate na to kakav odgovor?
Ako smatrate da je trebalo reagirati i tražiti veću transparentnost za Vaše nepostupanje nema isprike ni opravdanja.
Ozbiljan čovjek kada treba reagirati reagira!

Sve ostalo su dječje igre i smicalice.

PS. Uspoređivanje s Njonjom smatram uvredom i čini mi se da više govori o Vama nego o meni kojeg uopće ne poznajete.
[Vrh]
mixer

PostPostano: čet stu 30, 2017 3:44 pm    Naslov : Redovna skupština - upiti Citirajte i odgovorite

Di je lova?.Kad će monografija,ili se čeka 60 god SOKAZA.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Stranica 5 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.