NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Pojašnjenje pravila!
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
alf

PostPostano: sri stu 08, 2006 2:55 pm    Naslov : Pojašnjenje pravila! Citirajte i odgovorite

Molim iskusne znalce stolnog tenisa da pojasne jedno pravilo.

Naime, za vrijeme jednog meca se dogodilo da je jedan igrac vratio lopticu prstom (i ocito se vidjelo!). Na intervenciju suparnickog igraca doslo je do rasprave. Naime, igrac koji je vratio lopticu prstom tvrdi da se u stolnom tenisu loptica smije vratiti cijelom sakom (znaci do zgloba:) , sto je meni smijesno, nelogicno i glupo.

Moze li netko napisati tocno pravilo??

Hvala unaprijed!
Martin

PostPostano: sri stu 08, 2006 4:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

cini mi se (barem meni) da je bila rasprava o tome i u medjunarodnom stolnoteniskom savezu... sad, ispravite me ako grijesim, ali tamo je donesena odluka da se smije vracati cijelom sakom...
znaci, ako se vrati sakom, bod se nastavlja kao da se vratilo reketom... medjutim, to je kod nas strano i prijavljuje se igranje rukom, prstom i bod ide suparnickom igracu.... sto se mene tice, uvijek priznam kad sam igrao prstom, i mislim da bi se to trebalo vratiti kao sto je bilo...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 08, 2006 5:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Službeno, smije se vratiti rukom iznad zapešća, ako se igralo samo rukom. Ne smije se odigrati i rukom i reketom.

Vidi točku 2.5.7:
http://www.hsts.hr/prav-handbook2.php

Malo bezveze meni, al tako je..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
masterinsider

PostPostano: sri stu 08, 2006 5:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Službeno, smije se vratiti rukom iznad zapešća, ako se igralo samo rukom. Ne smije se odigrati i rukom i reketom.

Vidi točku 2.5.7:
http://www.hsts.hr/prav-handbook2.php

Malo bezveze meni, al tako je..

To je logično, jer ako odigraš samo rukom ili samo reketom to je čisti udarac, a kad ti loptica udari u prst pa u gumu i završi s druge stane stola to je odmah dupli udarac, ko da si ju dva puta lupio reketom.
ŽIVJELA PRAVILA!
Samo daj ti to sprovedi na 10-10 u petom setu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
ib
Site Admin

PostPostano: čet stu 09, 2006 1:21 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni nije logično da je udarac rukom čisti udarac Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
masterinsider

PostPostano: čet stu 09, 2006 10:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):

"Čist" je ste strane jer kad udariš s cijelom rukom ta te loptica nemože iznenaditi a kad odigraš s prstom neznaš gdje će završiti Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
ib
Site Admin

PostPostano: čet stu 09, 2006 12:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

?
a zašto onda i po pravilima smiješ igrat prstom?

sori, al ja ću ipak ostat tvrdoglava mazga. meni to ne valja i točka.
imaš reket u ruci? - izvoli ne bit nesposoban Zubo
[Vrh]
Martin

PostPostano: čet stu 09, 2006 1:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
?
a zašto onda i po pravilima smiješ igrat prstom?

sori, al ja ću ipak ostat tvrdoglava mazga. meni to ne valja i točka.
imaš reket u ruci? - izvoli ne bit nesposoban Zubo

Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
alf

PostPostano: čet stu 09, 2006 3:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Potpuno se slazem s ib-om i mislim da bi se TENIS trebao igrati REKETOM, bez obzira o kojoj vrsti tenisa govorili....

No dobro, od sada si lijepim gumu na "backhand stranu" ruke, a na forhand-u cu imati cistu kozhu Smile .... cemu trositi novce na skupe rekete i gume kad imamo samoobnovljivi od rodjenja Smile
masterinsider

PostPostano: čet stu 09, 2006 4:35 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

alf (napisa):
Potpuno se slazem s ib-om i mislim da bi se TENIS trebao igrati REKETOM, bez obzira o kojoj vrsti tenisa govorili....

No dobro, od sada si lijepim gumu na "backhand stranu" ruke, a na forhand-u cu imati cistu kozhu Smile .... cemu trositi novce na skupe rekete i gume kad imamo samoobnovljivi od rodjenja Smile

Sve to stoji ja samo pokušavam naći razlog da prihvatim stavak koji stoji u pravilniku a ni ja ne prihvaćam igranje rukom jer kao što sam gore naveo daj ti na 10-10 u petom setu dokaži da si igrao čistom rukom.
Inaće kaj se tiće skupih reketa, prije petnaestak godina sam igrao protiv ekipe ČISTOĆE gdje je jedan stari gospodin (nažalost se ne siječam imena a možda više nije ni živ) igrao samo sa drvom, koje je bilo malo veće i gore je bila pločica na kojoj je pisalo da mu vodstvo sokaza dozvoljava da igra sa tim reketo, naravno da sam popušio jer sam bio mlad i nadobujan.
[Vrh]
Jopi

PostPostano: sub stu 18, 2006 12:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Najbolje je sto se to i dogodilo u 5. setu, negdje pri rezultatu 8:8. Srecom pa ti parovi nisu imali nikakav utjecaj na konacan ishod.
Igra prstom je ocito vidljiva, tu se gotovo nitko ne moze izvuci laganjem. No kako cu ja znati je li protivnik lopticu malo zahvatio i gumom, ako on to nece priznat? Buduci da u SOKAZ-u najcesce nema (pravog) suca, cija rijec bi bila zadnja, mislim da bi se svako igranje rukom trebalo prekinuti.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
shunqino

PostPostano: pon lis 05, 2009 10:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da ne otvaram novu temu, molio bih za pojašnjenje situacije koja se je danas dogodila u meču.

Za vrijeme igre (4-5 razmjena udaraca) igraču A u trenutku dok udara lopticu ispada reket iz ruke. Loptica je pravilno udarena i pravilno pada na protivničko polje. Igrač B dočekuje lopticu i udarcem promašuje stol.

Nakon toga ekipa igrača B tvrdi da je to neregularno i uzima poen sebi.

Gledao sam sad u pravilima i nigdje nisam našao takvu situaciju pa vas molim za objašnjenje kome ide taj poen?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: pon lis 05, 2009 11:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ako je igrac A lijepo udario lopticu reketom koji mu je jos uvijek dodirivao ruku a ovaj je potom ruku napustio, to je potpuno regularan udarac.

nebitno je gdje je reket u medjuvremenu zavrsio. pravila kazu da igrac ne smije dodirivati stol slobodnom rukom, dakle moze nasloniti reket ili ruku s reketom na stol, moze cak i skociti na stol i igrati na njemu dok god nije dirao stol slobodnom rukom (i dok ga nije pomicao).
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: uto lis 06, 2009 8:10 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

jedino u slučaju da reket koji je napustio ruku (A) dodirne mrežicu... ne bi bilo regularno, i poen bi išao protivniku (B)
silvac

PostPostano: sri lis 07, 2009 5:44 pm    Naslov : sekend Citirajte i odgovorite

ib (napisa):

Ja mislim da ie problem drugi.Ako odigraš prstom ili duplo(reket i prst)
onda vratiš lopticu onako čudno.Ali to se nemre dokazati ako protivnik ne prizna.Zato,da bi se izbjegle svađe,to se prizna kao običnu svinju.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
bill

PostPostano: čet lis 22, 2009 1:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pravila su jasna... ispravan je udarac reketom i rukom koja drži reket do zgloba. Po putanji loptice sudac (kad ga ima) može procijeniti da li je loptica "nošena" ili "duplo udarena". U SOKAZ-u gdje uglavnom nema sudaca dolazi do izražaja fair play i poštenje (gdje i kada ga ima) i to se nikada ne će promijeniti...možda jedino da IB inicira akciju kojom bi se u dogovoru sa sudačkom organizacijom organizirali seminari, pa da svaka ekipa SOKAZ-a mooooorrrra imati barem jednog ispitanog suca, što bi riješilo mnoge stvari koje baš ne služe na čast SOKAZ-u ( ponašanje pojedinaca, krađa poena neregularnim servisima, i masu ostalih situacija koje dovode do rasprava pa i svađa). Naravno sudili bi neutralni suci što bi se lagano dogovorilo među nekoliko ekipa.....[/u]
[Vrh]
cvijo

PostPostano: čet lis 22, 2009 4:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mogla bi i svaka ekipa imati sa sobom i primjerak ovoga... Wink

www.stk-zabok.hr/pravila_stolnog_tenisa.pdf
[Vrh]
rope

PostPostano: pet lis 23, 2009 7:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

cvijo (napisa):
Mogla bi i svaka ekipa imati sa sobom i primjerak ovoga... Wink

www.stk-zabok.hr/pravila_stolnog_tenisa.pdf

izgleda da ću si morat kupit veći etui
[Vrh]
cvijo

PostPostano: pet lis 23, 2009 8:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Etui nije dovoljan. Uz pravilnik treba i primjerak kazneno-procesnog prava, narodne novine i par biljega (za svaki slučaj). Javi se Radeku Kavuru, ima povoljno TORBE. Zubo
[Vrh]
bill

PostPostano: ned lis 25, 2009 2:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Poštovani Cvijo, kao da se iščitava neki sarkazam u vašoj zadnjoj objavi.Zar je zbilja previše ako se zahtjeva neko najosnovnije znanje o pravilima sporta s kojim se netko želi intenzivno baviti???
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.