|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Dinko Š.
|
Postano: sub vel 10, 2018 11:58 am Naslov
: Vječna tema - 1. liga s 12 ekipa |
|
|
Točno je da su "promjene dobrodošle" tj. "varietas delectas", pa je zato bila i dobrodošla promjena s 12 na 14 ekipa po ligi.
P.S.: Točno je, dragi Zmilko, i to da ne jedemo "čevape", već samo "ćevape".
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sub vel 10, 2018 4:32 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | Nemaju igrači 1. lige pravo na odlučivanje o 1. ligi, to je pravo cijelog SOKAZ-a. (...) Kome je teško odigrati kolo ili dva više neka si pronađe još jednog igrača. (...) Zašto zaista dio prvoligaša želi povratak na 12 ekipa u 1. ligi?  |
Evo Petre par mojih misli...
Malo mi je frustrirajuće da većina koja (bar trenutno) nema nikakve veze s nastupanjem u prvoj ligi, odlučuje o njenoj formi i sadržaju, kao što mi je teško prihvatljivo da netko hrvatskih korijena na Novom Zelandu glasa/glasuje na izborima za RH parlament i time neizravno odlučuje kakav će meni biti zdravstveni i porezni sustav, a on sam to neće nikako osjetiti.
Nadalje, da ima još igrača koji mogu/žele igrati prvu ligu, sigurno bi ih dosta ekipa prigrlilo. Pitaj Thamma - on nije mogao nikoga naći, pa mu se ekipa rasformirala. Koki i Stepan bi sigurno ostali u ligi da su imali još jednog (prvoligaških kvaliteta). Ovako, prvenstvo izgleda kao cirkus - neki s dvojicom, neki predaju, neki odustaju... Jednostavno (trenutno) za sustav od 14 ekipa nema dovoljno kvalitetnih igrača koji su voljni igrati prvu ligu. Kada ih bude, neka prva liga ima i 20 ekipa.
Još za kraj, zašto bi samo prva liga bila specifična u odnosu na ostale? Moj je odgovor zapravo protupitanje - zašto je posljednja (21.) liga specifična i postoji 21a i 21b liga? _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub vel 10, 2018 4:48 pm Naslov
|
|
Krivo sam napisao, moja greška. Po snazi je specifična.
Ako je prihvaćeno statističkom odlukom da iz prve lige ispadaju 3 ekipe i ulaze 3 ekipe, zašto takva statistička odluka ne bi mogla biti i da prva liga ima 12 ekipa? Naravno, uz pomoć brojeva koje u ovom slučaju ne bi skupljali tijekom 12 godina nego u osobnoj anketi.
Anketa je fijasko jer ima 70 neodgovorenih upitnika, dovoljno da neodgovoreni mogu utjecati na konačan rezultat.
Ni s tri opcije i 12% neodgovorenih, i dalje bi bilo 35 ekipa koje mogu donijeti prevagu.
Ali fakat ne znam zašto sam se upecao na Pongijevo grintanje, nek' se on sam bori za to
Ja ću se ovim pozabaviti na (jednu) jesen, kad uđemo u prvu ligu
P.S. Sorry na kasnom javljanju, morao sam obaviti visinske pripreme za Prečko  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub vel 10, 2018 9:12 pm Naslov
|
|
Dragi Cvijo,
Meni se čini da dobrih igrača za igrati u 1. ligi ima podosta i u 2. ligi, tek ponešto malo u 3., 4. ili 5.
Je li problem u tome što je vrlo teško sakupiti 14 kompletnih ekipa zadovoljavajuće kvalitete kako bi 1. liga bila relativno ujednačena (interesantnija za igrati) ili je problem u tome što jaki igrači iz nižih liga (načelno 2. lige) ne žele napustiti svoju ekipu kako bi pojačali (kvantitativno i kvalitativno) postojeće ekipe u 1. ligi? Ili možda u tome što je fluktuacija igrača jedna potpuno prirodna pojava...
Ima dobrih igrača koji igraju 1. ligu, ali život učini svoje... Neki poslom odsele iz Zagreba, neki se registriraju u klub iz neke HRV lige, neki prestanu igrati stolni tenis, neki odu namjerno igrati neku slabiju ligu, neki se ozlijede, neki jednostavno ostare...
U zadnjih par godina to se dogodilo s mnogim dobrim igračima: Šurbek, Mikulec, Marinković, Klarić, Marelja, Šantić, Nemec, Gaćina, Kavur, Bakmaz, Ozvačić, Orišković, Lacković, Saršon, Komljenović, Maljković, Žuvela, Curi, Gredelj, Korenić, Rakić, Ravi, Bekavac, Stipetić, Mačešić, Sosić, Terze, Šamec, Župančić, Žugaj, Zrinski, Coha, Radočaj, Arapović, Mihajlović, Drobec... A gdje je tek sva ona ekipa koja već dugo ne igra jer su registrirani u HSTS-u...
Hoću reći da je izuzetno velika mogućnost da se dogodi da dva-tri igrača iz bilo kojeg razloga ne mogu odigrati cijelu sezonu i eto ti raspadanja ekipe. Događa se to i u slabijim ligama od 1. lige, skoro svugdje ima preslabih ekipa, tako je to, zato i jeste fluktuacija ekipa "ubrzana", tako bi svi prije trebali dospjeti "tamo gdje im je mjesto".
Želim svojim prijateljima iz 1. lige da im prvenstvo bude uzbudljivije i izjednačenije, sve bih učinio da vam pomognem, ali mislim da tražite rješenje problema na krivom mjestu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned vel 11, 2018 12:23 am Naslov
|
|
| max pax (napisa): | | Pa pošto 1. ligu uvijek igraju više manje iste ekipe i isti ljudi, trebali bi se njihovi zahtjevi uzeti u razmatranje, da li si Bućo možda imao uvid u anketu u smislu kako su prvoligaši odgovarali na anketu? I naravno da sve ostale lige moraju imati isti broj ekipa jer se stalno sastavi mijenjaju, što kod prve lige nije baš slučaj |
Pazi ovog novopečenog prvoligaša još nije ni odigrao 1 meč a več bi krojio ligu.ja ću se ranit  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned vel 11, 2018 12:56 am Naslov
|
|
Novopečeni prvoligaš!?
Jesi ti to upravo otkrio da si ga uzeo sebi u ekipu?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned vel 11, 2018 8:54 am Naslov
|
|
Već vidim da se nisam usrećio A zbilja nije loš dečko,jedino koji put odluta u razmišljanjima.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: ned vel 11, 2018 9:43 am Naslov
|
|
Evo mene, s Novog Zelanda, tj. iz 15. lige, da malo frustriram elitnog prvoligaša cijenjenog Cviju.
Naime, zanimalo bi me zbog čega neki "kvalitetni igrači za prvu ligu ne žele igrati u toj prvoj ligi"? Gdje oni žele igrati i gdje onda igraju?
Zbog čega ne bi neki "nedovoljno kvalitetni igrači za prvu ligu", a koji žele igrati u prvoj ligi, i igrali u prvoj ligi ako im se to omogući?
Prvoligaški elitizam nije lijepa stvar za nas rekreativce, zar ne? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned vel 11, 2018 1:30 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned vel 11, 2018 3:20 pm Naslov
|
|
| cvijo (napisa): | | 55 (napisa): | Nemaju igrači 1. lige pravo na odlučivanje o 1. ligi, to je pravo cijelog SOKAZ-a. (...) Kome je teško odigrati kolo ili dva više neka si pronađe još jednog igrača. (...) Zašto zaista dio prvoligaša želi povratak na 12 ekipa u 1. ligi?  |
Evo Petre par mojih misli...
Malo mi je frustrirajuće da većina koja (bar trenutno) nema nikakve veze s nastupanjem u prvoj ligi, odlučuje o njenoj formi i sadržaju, kao što mi je teško prihvatljivo da netko hrvatskih korijena na Novom Zelandu glasa/glasuje na izborima za RH parlament i time neizravno odlučuje kakav će meni biti zdravstveni i porezni sustav, a on sam to neće nikako osjetiti.
Nadalje, da ima još igrača koji mogu/žele igrati prvu ligu, sigurno bi ih dosta ekipa prigrlilo. Pitaj Thamma - on nije mogao nikoga naći, pa mu se ekipa rasformirala. Koki i Stepan bi sigurno ostali u ligi da su imali još jednog (prvoligaških kvaliteta). Ovako, prvenstvo izgleda kao cirkus - neki s dvojicom, neki predaju, neki odustaju... Jednostavno (trenutno) za sustav od 14 ekipa nema dovoljno kvalitetnih igrača koji su voljni igrati prvu ligu. Kada ih bude, neka prva liga ima i 20 ekipa.
Još za kraj, zašto bi samo prva liga bila specifična u odnosu na ostale? Moj je odgovor zapravo protupitanje - zašto je posljednja (21.) liga specifična i postoji 21a i 21b liga? |
Ovo je zanimljivo stajalište. Čini se da se beznađe iz hrvatskih "profesionalnih" liga preselilo u Sokaz...
Ima igrača za 1. ligu no to ne znači da žele igrati u njoj. Spomenuo si moj i stepanov slučaj. Ostali smo dvojica a igrača koji bi htio i mogao igrati 1. ligu nigdje na vidiku. Razloga je više. Igraju već u nekim drugim ligama gdje imaju klapu ili neki drugi razlog zašto igraju. U tim "drugim" ligama trebaju vrlo malo trenirati da bi pobjeđivali, a prelaskom u 1. ligu bez treninga ne ide ako nisi Dado Šurbek.
Dakle igrača za prvu ligu ima samo nisu voljni ili slobodni igrati. To je tako i ne vidim da bi se što bitno promjenilo prelaskom na 12 ekipa. Mislim da je iluzorno očekivati potpuno izjednačenu ligu u bilo kojoj varijanti. Nikada to nije bilo. Kako dugo pamtim povijest 1.lige jer sam u njoj igrao još u doba Demirovića, Vidolina i braće Vidmar mislim da razumijem u ćemu može biti problem. Dosta dugo vremena igraš sa stalno jednim te istim protivnicima i to zna dosaditi vremenom te dovesti do zasičenja. U tom smislu su nova lica dobra za ligu... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; ned vel 11, 2018 10:52 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned vel 11, 2018 4:07 pm Naslov
|
|
Eto, Koki, o tome i govorim... Raspadi pojedinih ekipa događaju se bez obzira na jakost lige u kojoj igraju.
Htjedoh samo čuti pojašnjenje što bi se konkretno promijenilo/poboljšalo ako bi se 1. liga sažela na 12 ekipa. Obzirom da su identični problemi postojali i prije, vjerojatno se ništa bitno ne bi promijenilo.
Ali eto, ipak pitam...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned vel 11, 2018 4:37 pm Naslov
|
|
Ako netko želi pročitati kako je to kod naših "profesionalaca" može to iz najnovijeg bloga "Smijeh liga" http://rama.hr/?p=8699. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: ned vel 11, 2018 7:16 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | Eto, Koki, o tome i govorim... Raspadi pojedinih ekipa događaju se bez obzira na jakost lige u kojoj igraju.
Htjedoh samo čuti pojašnjenje što bi se konkretno promijenilo/poboljšalo ako bi se 1. liga sažela na 12 ekipa. Obzirom da su identični problemi postojali i prije, vjerojatno se ništa bitno ne bi promijenilo.
Ali eto, ipak pitam...  |
Apsolutno se ništa nebi promijenilo nego bi igrali još češće protiv još manjeg jednog te istog broja igrača
pa bi Pongy tražil da smanje na 10 ekipa, pa na 8 ekipa, pa na 6.....do potpunog odumiranja elite.
Inače, onaj prošli post u kojem si nabrajao igrače koji bi mogli, ali zbog razno-raznih razloga ne žele,
ne mogu, neće igrati 1. ljigu (i Mixer se godinama opirao )
ti je bio jednom riječi - profesorski
Vidi se da si profesor tjelesnog odgoja u stvarnom životu  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned vel 11, 2018 8:42 pm Naslov
|
|
Guga, budalo , ne podjebavaj!
Htio sam samo reći da bih volio razumjeti što bi bilo bolje za 1. ligu s 12 klubova u istoj... I tada su se suigrači znali razilaziti, ozlijediti itd...
Ne želim provocirati, ali ipak ne kužim ... Hebat će vama mixer i Pavić znanje i neznanje... Pa bute vidli kae mrak kae kmica...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: ned vel 11, 2018 8:45 pm Naslov
|
|
Slažem se, Petre, s tvojim popisom. Ima tu još igrača za nabrojati. Zato sam i napisao mogu/žele...
Složit ću se na kraju i da ovo, kako si rekao, nije mjesto za tu inicijativu.
Vidimo se na turniru u Prečkom ovu subotu, i sa zadovoljstvom ću o tome s tobom razglabati  _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned vel 11, 2018 8:49 pm Naslov
|
|
Ja bih vam prijedlog rado podržao ako će to zaista nešto riješiti, ali to nam se događa u mnogim ligama, ne samo u prvoj...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pon vel 12, 2018 9:40 am Naslov
|
|
| 55 (napisa): | ... Hebat će vama mixer i Pavić znanje i neznanje... Pa bute vidli kae mrak kae kmica...  |
 _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon vel 12, 2018 11:34 pm Naslov
|
|
da mi bar tak i doma ima rijec tezinu bio bi presretan
jeste se raspisali svi bez razloga za ne vjerovat...
ako je vama u interesu igrat ligu u kojoj se ne moras potrudit ni malo da bi osigurao opstanak i protiv par ekipa po sezoni mozes doc sa dvojicom i sigurno pobijedit, meni to isto nije...
volim natjecateljski draz i borbu za vrh i ispadanje svake sezone...
u prvoj ligi toga skoro da i vise uopce nema od kada se preslo na 14 ekipa po sezoni...ne velim da je lose opcenito, pricam o prvoj ligi jer sam njen clan...nije mi jasno zasto se svi vi iz Novog Zelanda javljate
sjetite se nogometa i prve lige kad su stavili na 16 klubova na koju razinu je spao prvoligaski nogomet...
na prvu ligu sokaza gledam kao na neki uspjeh da se tamo udje i opstane, a u sadasnjoj situaciji je prva liga tu tzv. exkluzivu sigurno izgubila...
evo, i mixer je tamo, sta rec vise
ne kazem da sam u pravu, samo opisujem trenutnu situaciju prve lige kako ju ja vidim... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto vel 13, 2018 12:42 am Naslov
|
|
| Dinko Š. (napisa): |
Zbog čega ne bi neki "nedovoljno kvalitetni igrači za prvu ligu", a koji žele igrati u prvoj ligi, i igrali u prvoj ligi ako im se to omogući?
Prvoligaški elitizam nije lijepa stvar za nas rekreativce, zar ne? |
Mislim da će ti se želja ispuniti ove sezone i to u popriličnoj mjeri koliko sam načuo...
Vidjet ćemo kak bu to ispalo !?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto vel 13, 2018 7:50 am Naslov
|
|
Ludi Ledeni ... Odrat ću se od smijeha...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|