NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

tko prvi popunjava zapisnik?
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
topnik4

PostPostano: uto lis 13, 2009 10:43 am    Naslov : tko prvi popunjava zapisnik? Citirajte i odgovorite

kolko sam uspio procitati pravila sokaza, nisam naisao na pravilo koje odreduje tko prvi popunjava zapisnik..
pa moze malo pojasnjenje po tom pitanju.. tko je prvi duzan upisati redosljed igraca u zapisnik: domaci ili gostujuci kapetan?
Hvala!

Zadnja promjena: topnik4; uto lis 13, 2009 12:09 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
rogi

PostPostano: uto lis 13, 2009 11:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

U pravilu domaćin prvi popuni. Bitno je da i jedni i drugi upišu igrače koji igraju u prvom krugu odn. prva tri meča, a nakon što se odigra upišu se igrači za slijedeća tri meča. Naravno, ako ekipa ne namjerava mijenjati igrače onda se upišu trojica kroz svih devet pojedinačnih mečeva. No, domaćin ima pravo i taktizirati (ili su mene tako uvjerili). Naime, napravili su popis svoja tri igrača, ali su ih pokrili da ih mi ne vidimo, pa smo mi nasumično upisali svoja tri igrača u prvom krugu, pa je ispalo kako je ispalo... Wink
japanac

PostPostano: uto lis 13, 2009 11:27 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

mi se držimo nepisanog ( kulturnog ) pravila da domaćin prvi upisuje igrače , a gosti poslije . Iz dosadašnjeg iskustva u ligama nikada nismo imali situaciju koju spominje Igor ( nova SF serija SOKAZ- dosje X ) , a kao gosti uvijek smo dobivali zapisnik sa upisanim igračima domaćina . Očito dolaze neki novi klinci Evil
[Vrh]
Brod jr.

PostPostano: uto lis 13, 2009 12:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

U mojem dosadašnjem iskustvu zapisnik uvijek ispunjava domaćin pa gost. Bla bla

Jedino kaj je još važno u svemu tome je da gostu ne trebaš pokazat kako si postavio momčad prije nego on to napravi.

Eto,neznam kaj bi više reko!!! Amen
topnik4

PostPostano: uto lis 13, 2009 12:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

idetelj (napisa):
No, domaćin ima pravo i taktizirati (ili su mene tako uvjerili). Naime, napravili su popis svoja tri igrača, ali su ih pokrili da ih mi ne vidimo, pa smo mi nasumično upisali svoja tri igrača u prvom krugu, pa je ispalo kako je ispalo... Wink

ROFL cuo sam vec za to, al prvi put mi pada na pamet da to i primjenimo ove sezone.. Smile
[Vrh]
Brod jr.

PostPostano: uto lis 13, 2009 12:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tak to i ide!
rogi

PostPostano: uto lis 13, 2009 1:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

topnik4 (napisa):
idetelj (napisa):
No, domaćin ima pravo i taktizirati (ili su mene tako uvjerili). Naime, napravili su popis svoja tri igrača, ali su ih pokrili da ih mi ne vidimo, pa smo mi nasumično upisali svoja tri igrača u prvom krugu, pa je ispalo kako je ispalo... Wink

ROFL cuo sam vec za to, al prvi put mi pada na pamet da to i primjenimo ove sezone.. Smile

nemoj misliti da će ti to pomoći u bilo kojem smislu. Naime, mi smo ih bez obzira na smicaljku pobijedili. Very Happy
topnik4

PostPostano: uto lis 13, 2009 1:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa neznam kak vi ostali, al ja obicno ko kapetna dobro proucim protivnika prije meca, na zagrijavanju se isto dosta toga moze vidjet.. i prilicno je korisno ako ti sastavljas zapisnik kad je protivnik svoga stavio.. jel na lagan nacin se moze doc do 3-0, 4-1 sto je ljepa prednost na pocetku.. uz malo srece i tekma je nasa sa samo par kapi znoja.. Thumbs up
al to radi i vecina drugih momcadi, tag da je korisno ako on nezna tvoje parove.. Smile) hvala na savjetu..
[Vrh]
Burke

PostPostano: uto lis 13, 2009 4:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne znam čemu toliko čuđenje oko toga da protivnik "sakrije" svoju postavu. To je potpuno normalno svagdje!
Možda ne piše u pravilima SOKAZ-a (mada bi trebalo pisati), ali
zamislite mečeve u kojima se igra do 3 dobivene partije (liga prvaka i sva ostala službena natjecanja) u kojima bi domaćin postavio, a gost to mogao vidjeti i tek onda postavio.... Ajooj
To bi značilo da od svih svojih igrača (ima ih naravno, više od 3) na svakog protivničkog igrača postavi onoga tko mu najmanje odgovara i sl. i to bi bila ogromna prednost.
Mislim da kod službenih mečeva to ide nekako ovako:
- svaki trener (voditelj ekipe) predaje sucu (ili organizatoru) svoju postavu
- suci po dobivanju postava objavljuju tko s kime igra
U SOKAZ-u se to radi zdravo seljački: domaćin prvo postavi, prekrije svoju postavu, a zatim gost napiše svoju...
Iako se po nekoj logici može unaprijed procijeniti tko će kako postaviti, ponekad neki iz taktičkih razloga malo okrenu postavu.
To naravno, može biti i dvosjekli mač... Glavom u zid
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 13, 2009 6:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Najčešće domaćin prvi popunjava, i na njemu je izbor hoće li dati protivnicima na uvid svoju postavu prije njihovog izjašnjavanja. Uglavnom su ljudi normalni, ne zakrivaju, ne ispunjavaju posebne papiriće i nije ih briga.

Mislim da je okej sve dok netko nekog ne natjerava "ajde ti prvi upiši, a ja ću tek kad vidim tvoje". Pojma nemam

Najgore iskustvo mi je bilo kada smo jednom kao domaćini popunili zapisnik, rekli da smo popunili, i onda pitali jednog od gostujućih da nam kaže poredak (u trenutku dok se zagrijavao). I ovaj nam rekao, normalno.

Nakon toga je došao njegov suigrač, pogledao parove i optužio me da kako sam ja bezobrazno i drsko htio steći prednost popunjavanjem drugi po redu ROFL Mikroval

Samo sam izdrapao ta tri lista, napisao naša imena u istom redoslijedu i dao mu blok i kemijsku.

Nađe se svega Lud In love
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: uto lis 13, 2009 8:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nikad ne puštam protivniku da gleda nas raspored(upisan je u zapisnik), a isto tako kad gostujem kad protivnik svoje upise izdiktiram mu nas redoslijed ....

meni je to sportski... nit hocu prednost nit cu je kome dati .... moze reci tko sto hoce, ali raspored je psiholoski bitan... i zasto bi netko ostvario prednost...
[Vrh]
Đuka

PostPostano: uto lis 13, 2009 9:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kod službenog takmičenja (liga) kako je napisao- ib , dok kod naše gradske lige SLAST nije bitno tko će prvi napisati u zapisnik prvu trojku , ali poslije toga protivnik (bilo domaćin ili gost) može samo izdiktirati svoj trio...znači kao što je rekao rope sportski bez prednosti Thumbs up
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 13, 2009 9:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Razumno, ali što kada ga drugi optuži "NISI NAPISO NIŠTA! Azdaja" a ovaj odbrusi "JESAM JESAM Rospija", pa onaj otamo drekne "Snajper A JELI, DOKAŽI!!!" a ovaj će "JE PA DA NAM VIDIŠ POSTAVU Clint"

Pa na kraju ovaj maše s pet metara udaljenosti "EVO JEL VIDIŠ TINTU?? Predaja <-- zapisnik"

Oću reć, čini mi se da belaja uvijek može bit kad se sastane dovoljno veselo društvo Juhuu
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Đuka

PostPostano: uto lis 13, 2009 9:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nema optuživanja... poslije zagrijavanja upišeš , prekriješ dlanom svoje i protivnik diktira , kada napišeš njegovu trojku može Pingic
Burke

PostPostano: uto lis 13, 2009 10:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zato fino zapišeš svoju postavu, prekriješ je da protivnik ne vidi, pozoveš kapetana protivničke ekipe da pred tobom izdiktira (ili sam upiše) svoju postavu i problema ne može biti!! Amen
To je da se izbjegne problem kod nesportski nastrojenih ekipa, a vjerujte ima ih...
[Vrh]
topnik4

PostPostano: sri lis 14, 2009 7:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Burke (napisa):
Ne znam čemu toliko čuđenje oko toga da protivnik "sakrije" svoju postavu.

mi smo relativno nova ekipa, koja ovo jos nije iskusila na svojoj kozi Smile

ps..
kao sto ib rece..
ima svakakvih ekipa i svakakvih pizdarija sam se nagledao.. od toga da protivnik pise zapisnik tag da stavlja ime po ime iza svake zavrsene tekme, umjesto sva tri prije nego je pocela prva tekma; pa do toga "ti si u gostima, ti upisujes prvi".. itd, itd..
[Vrh]
rogi

PostPostano: sri lis 14, 2009 7:17 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Možda ne bi bilo loše angažirati neke loto hostese prije meča, pa da iz šešira vade papiriće s rasporedom igranja. Mogli bi to nazvati "SOKAZ Liga prvaka". Tako bi se i sreća umiješala u konačni rezultat dvoboja, što bi stolni tenis učinilo još poročnijim. Very Happy
rope

PostPostano: sri lis 14, 2009 7:20 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

topnik4 (napisa):
mi smo relativno nova ekipa, koja ovo jos nije iskusila na svojoj kozi Smile

zato je i dobro da se i ova tema nađe na forumu Thumbs up

topnik4 (napisa):
protivnik pise zapisnik tag da stavlja ime po ime iza svake zavrsene tekme, umjesto sva tri prije nego je pocela prva tekma; pa do toga "ti si u gostima, ti upisujes prvi".. itd, itd..

i kaj ti to ne govori da na nesportski način ostvaruje prednost.... drugi put pusti ti njega da prvi upiše postavu pa ćeš vidjet kak će se složiti Evil
[Vrh]
topnik4

PostPostano: sri lis 14, 2009 8:38 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

idetelj (napisa):
Možda ne bi bilo loše angažirati neke loto hostese prije meča, pa da iz šešira vade papiriće s rasporedom igranja. Mogli bi to nazvati "SOKAZ Liga prvaka". Tako bi se i sreća umiješala u konačni rezultat dvoboja, što bi stolni tenis učinilo još poročnijim. Very Happy

nisam za izvlacenje iz sesira, al hostese i poroci zvuce vrlo privlacno.. Very Happy Very Happy (nadam se da uprava sokaza prati ovu raspravu)

ma sve u svemu, na kraju prevagne kvaliteta ili bi tag bar trebalo bit..
jel ak nemas kvalitete, napisao taj zapisnik prvi ili zadnji, pisi kuci propalo!
[Vrh]
Lio

PostPostano: sri lis 14, 2009 9:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da je nebitno to sakrivanje već kombinatorika čekanja..to jest stanje zagrijavanja...ak neko želi bit što manje na pauzi ..onda u gostima igra treči a kao domačin igra drugi jer u pravilu igra svaku drugu.. Very Happy Very Happy
Mislim da je to najbitnije ,procjeniti svoju ekipu i kako kome paše..pozdrav!

http://www.youtube.com/user/CRO0707

https://tabletennisblades.com/

Povratak prirodi...
http://www.udruga-flyer.hr/
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće