NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 47, 48, 49  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Guga

PostPostano: čet sij 25, 2018 9:57 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Jebi ga, sve je bilo kako sam i predvidio.
Draganica nije uspio slomiti Matkovića koji vraćao i ono što nitko u dvorani nije očekivao da će vratiti Klanja se
Ja sam izgubio od Senjaka, a sve se svelo na 1-2 loptice.
Jedino je Vjeverica zajebo sve šta je mogao ROFL

Da je bilo 4-4 odlučujuću tekmu bi igrali Senjak i Vjeverica,
pa vjerujem da bi mi imali realnu šansu za 5-4 iako....kak je Vjeverica igral pitanje je..
Krasna tekma, dečkima svaka čast i sretno sutra protiv Studia A Thumbs up

Probati ćemo se revanširati vrlo brzo, u ljigi POKER ASEVA (4. ljiga) na proljeće...
Dinko Š.

PostPostano: pet sij 26, 2018 11:30 am    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

S obzirom da je ovdjeka tema "Gugin mač Excalibur by Ross Leidy", to bih molio da se držimo teme i da se nepotrebno ne ide "off topic".
Stoga, molio bih izvješće o tome kako se u tom meču ponašao mač s novim gumama?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
trnac

PostPostano: pet sij 26, 2018 12:06 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Dinko, tko te naljutio? Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dinko Š.

PostPostano: pet sij 26, 2018 12:19 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Naljutio me "mudonja" Donic koji se ne želi predstaviti. A i Krešo "Spin" koji ne će u moju ekipu, a ne zove me niti u svoju.
[Vrh]
trnac

PostPostano: pet sij 26, 2018 12:30 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Spinu sve najbolje, a Donica samo Ceka
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet sij 26, 2018 12:43 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Ovako,

Excalibur je ''veselo mahao repom'' i jako je zadovoljan novim gumama.
Već sam rekao da je rotacija kod spina i servi malo manja, ali je kontrola daleko veća.
Ta kontrola je za mene u ovom trenutku puno važnija od divljeg spina jer osim kontrole u igri daje i mogućnost lakšeg vraćanja neugodnih protivničkih servi.
Osnovni cilj je ''staviti više lopti na stol'' a ne umirati u ljepoti i efektu jednog udarca koji mora donijeti poen, inače si Prenerazena banana
i sam Dragec Šurbek mi je nekoliko puta rekao - ''daj protivniku šansu da fula''
Dobro, mene često ponese pa lupetam bez veze, ali mrvicu po mrvicu mislim da
smanjujem taj suludi nagon i ne ide to preko noći.

Tekma je krenula vrlo loše...
Činjenica je da još nismo počeli s treninzima i posljednji put sam imao reket u ruci (kao i moji suigrači)
prije tjedan dana na prošloj tekmi Zimskog kupa.Dvoumili smo se dali da igram ja prvi ili Vjeverica.
Ipak sam krenuo ja prvi (Vjeverica je inzistirala Beljenje) i to je sada se vidi bila - greška Mad

Šteta za prvi meč jer je presudio...njihov stol, njihova loptica (Xiom), domaća dvorana i naravno - Matković...ti domaći uvjeti uvijek donesu barem 1 do 2 poena domaćinu po setu.
U ovom slučaju je to bilo taman toliko koliko je trebalo.

Povećana kontrola Evolution FX-S guma naljepljenih na (sad već legendarni Very Happy Excalibur) dala je rezultat u meču protiv Bože Petrovića.
U prethodna dva meča me je Božo ''preslušal ko balavca'' Klanja se
ali je sada usljedila takozvana EXCALIBUROVA OSVETA Laughing

Ta pobjeda je na kraju ispala Pirova pobjeda jer smo ukupno ipak izgubili, ali......čovjeka veseli,
a danas imam zakazan prvi trening u cilju priprema za proljetnu nikad jaču ljigu u kojoj sam igrao Very Happy

Zadnja promjena: Guga; pon ruj 10, 2018 11:14 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Guga

PostPostano: pet sij 26, 2018 1:48 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Gdje Excalibur ''reže'' tu trava ne raste ROFL Beljenje Juhuu Cheer

Zadnja promjena: Guga; pon ruj 10, 2018 11:15 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet sij 26, 2018 3:21 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

To je to...

kreću pripreme za ljigu 4 ASA

Cipranin as Herc - loverboy svjetski putnik ROFL
Draganica as Pik - također ''ljubi'' ali protivnike...uglavnom s 3:0 ili eventualno 3:1 Klanja se
Guga as Kara - a koji bi drugi mogao biti Beljenje
Vjeverica as Tref - ljubitelj intimnih trenutaka, osvetnik-križar Laughing

Zadnja promjena: Guga; pon ruj 10, 2018 11:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: pet sij 26, 2018 4:03 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Meni je sve jasno. Već vas vidim u drugoj, tj. drugorazrednoj, ligi (ligi za ponavljače).
Smile
[Vrh]
trnac

PostPostano: pet sij 26, 2018 4:28 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Možda Donic ima nešto za reći? Raspa nokte
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: pet sij 26, 2018 5:19 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Izgleda da "mudonja" Donic traži novo lažno ime, pa nema vremena za komentare.
[Vrh]
Guga

PostPostano: čet ožu 01, 2018 1:58 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Da, šta reći...

možda slika govori više od tisuću rijeći ?

Ovako me je Excalibur pogledal prekjučer kada sam ga stavio u vitrinu na odmor.
Dakle, gume Evolution FX-S su bile zadnja kap koja je prelila čašu i očito nikako nisu bile kompatibilne s Excaliburom Crying

Nakon što sam popušio vodstvo 9-2 u 3. setu (kod 1-1 u setovima) u direktnom meču za ispadanje protiv meni nezgodnog Miketeka

&

vodstvo 6-1 u 5. setu nekoliko dana poslije protiv frenda Vrzića ''pala mi je roleta na oči''

Prve su ceh platile Evolution gume koje su već kod novog vlasnika Mah mah

Nakon toga mi je moj prijatelj iz 1. ljige Sokaza potpuno neočekivano dao drvo :
Andro Christian Suss
Hinoki-Ayous-Ayous-Ayous-Hinoki
85 grama
brzina OFF
ravna drška

Uvijek sam imao odbojnost prema ravnim drškama, ali nakon što me je frend praktički natjerao da isprobam to drvo došao sam do iznenađujućeg zaključka Eeeek!
Excalibur ima dosta tanki (za moju šapu pretanki) vrat na dršci i često se uhvatim kako srednji prst (treći prst) držim - U ZRAKU Eeeek!
zbog jednostavnog razloga jer mi na tom mjestu nedostaje materijala (drva).
Zbog toga mi je reket relativno nestabilan u ruci, a ako se trudim stalno držati taj srednji prst na dršci onda me nakon nekog vremena počne boliti dlan jer moram taj prst saviti više nego što bi trebalo u normalom držanju reketa.
Kod ravne drške nemam taj problem...

Druga važna stvar je porijeklo tog drva.
Drvo je bilo u osobnom vlasništu Njemačkog reprezentativca Christiana Sussa.Vidim da je cijena na netu bila sasvim normalnih 50-60 Eura, ali se taj model drva već nekoliko godina više ne proizvodi.
Konkretno, ovo drvo mi je bilo ugodno iznenađenje i garantiram da nema nikakvih dodirnih točaka s takvim drvom iz velikih serija koje smo mi obični smrtnici mogli kupiti u trgovini.
Koliko sam do sada vidio velika većina drva od Hinokija su kompletno napravljena od Hinokija,
a ovo drvo ima samo tanki vanjski sloj Hinokija koji mu u teoriji treba dati povećanu kontrolu i preciznost unatoč relativno velikoj (OFF) brzini.

Na prvom treningu sam daleko više loptica ''stavljao na stol'',
ruka mi je bila opuštenija,
dlan prirodnije ležao na dršci,
lopticu sam udarao opuštenije,
nije bilo grčenja dlana zbog srednjeg prsta...

Čini mi se kao da je sweet spot kod ovog drva puno veći jer u slučaju kada recimo lopticu pogodim dijelom Excalibura blizu ruba, ''počinje borba za usmjeravanje loptice'' i velika je opasnost da ću promašiti stol.
Kod ovog drva mi se čini da je tolerancija na grešku zbog krivog zamaha ili lošeg položaja i rada nogu daleko veća.
E sad, sigurno bu se Koka javil i rekel da je to samo trening i da on sa svakim novim drvom kad ga na treningu prvi put primi u ruku igra fenomenalno i da to nije pravi pokazatelj jer trening je trening,
a meč je meč i to se neda usporediti.

Gume...

Nisam baš pri lovi i nebi se htio zaletavati pa sam na drvo naljepil :
Tenergy 05fx max (rabljeni u dobrom stanju, bez oštećenja)
https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-05-fx.html

&

Donic M1 max (rabljena u dobrom stanju, bez oštećenja)
https://revspin.net/rubber/donic-bluefire-m1.html

Malo mi je Donic M1 po mom guštu malo pretvrd, ali šta je tu je, za probu bu dobar.
I šta sada reći ?
Prošla je zimska pauza, kombinirao sam, razmišljao, isprobavao...da bi dva dana prije prve tekme promijenio kompletan reket Eeeek! Very Happy

Stvano ''planski'' Laughing
Sada imam dilemu dali kod kupovine novih guma ići na 2.1 (max) ili uzeti 1.9
kaj se guma tiče najvjerojatnije će bitiza FH :

https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-05-fx.html

&

https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-25-fx.html
za BH

Danas igramo prvu tekmu i to protiv jedne od favorita u 4. Ljigi (Puterfly-Pavlek, Krsteski, Rebić) pa i nije pravi trenutak za ''istrčavanje u arenu s potpuno novim reketom'' ali pravog trenutka ionak više nema...prošao je od Nove godine do jučer
Bumo vidli kaj bu bilo, a evo i slika novo reketa :

Zadnja promjena: Guga; pon ruj 10, 2018 11:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Koki

PostPostano: čet ožu 01, 2018 2:50 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Javljam se ali ne zbog onog što misliš... Beljenje
Čini se da si napokon pozersko-hipstersko drvo zamjenio s pravim drvetom. Naravno da ti je bolje....
No i tu fazu mora čovjek proći... Thumbs up
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: čet ožu 01, 2018 3:15 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Stavil je Excaljibura gdje mu je i mjesto... U vitrinu ROFL
[Vrh]
Car

PostPostano: čet ožu 01, 2018 3:45 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Mjesto mu je u kamenu Smile
[Vrh]
Guga

PostPostano: čet ožu 01, 2018 4:54 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Laughing Laughing Laughing

Od prvog dana mi je drška bila pretanka, žao mi je ali sad bum malo videl kak Suss "štosa"
Nikakvih komentara, savjeta, mišljenja nema oko debljine gume...1.9 ili 2.1 Confused
Stip

PostPostano: čet ožu 01, 2018 6:12 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

1.9
[Vrh]
trnac

PostPostano: čet ožu 01, 2018 8:03 pm    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Moj stav znaš, 1.7

Za statičnu blok igru na stolu i više nego dovoljno.
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet ožu 02, 2018 10:55 am    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Nekak se bojim da bi kod 1.7 loptica mogla često dolaziti u kontakt s drvom
(možda se varam ? Pojma nemam ) pa bi igral više s drvom, nego s gumom...

Ti imaš ultra brzu toljagu Yinhe (imam takvo drvo doma) pa ti to kompenzira relativno tanku 1.7 spužvu.
Moje novo drvo ipak nije toliko brzo, pa sam bliže Stipovom razmišljanju o 1.9 iako me kao sve
lazare-amatere privlači 2.1 max jer ako može Timo Boll... Laughing

Brada mi je rekel da samo lazari igraju s Tenergyem a da nije max debljina Beljenje
trnac

PostPostano: pet ožu 02, 2018 11:25 am    Naslov : Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy Citirajte i odgovorite

Nek ti Brada onda preporuči i noge za max tenđu Zubo
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 47, 48, 49  Sljedeće
Stranica 19 / 49.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.