| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri lis 14, 2009 11:31 pm Naslov
: |
|
|
A ako osobne preferencije nisu u prvom planu, ima smisla staviti najjače igrače na pozicije B i Z, da ti "drže rezultat" što povoljnijim tijekom meča.
Pa u skladu s tim stavit treće igrače na devete partije da što kasnije izgube ako već računaš na to (pozicije A i Y). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: čet lis 15, 2009 1:01 pm Naslov
|
|
| Lio (napisa): | Mislim da je nebitno to sakrivanje već kombinatorika čekanja..to jest stanje zagrijavanja...ak neko želi bit što manje na pauzi ..onda u gostima igra treči a kao domačin igra drugi jer u pravilu igra svaku drugu..
Mislim da je to najbitnije ,procjeniti svoju ekipu i kako kome paše..pozdrav! |
| ib (napisa): | A ako osobne preferencije nisu u prvom planu, ima smisla staviti najjače igrače na pozicije B i Z, da ti "drže rezultat" što povoljnijim tijekom meča.
Pa u skladu s tim stavit treće igrače na devete partije da što kasnije izgube ako već računaš na to (pozicije A i Y). |
S ove dvije stvari bih se složio i mislim da su to glavni razlozi kako će tko postaviti (barem u većini ekipa SOKAZ-a) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Private_Driver
Pridružen/a: 06. 04. 2010. (22:16:15) Postovi: 227 Lokacija: Dom Sportova-dvorana 3
|
Postano: ned tra 25, 2010 10:24 am Naslov
|
|
| Lio (napisa): | Mislim da je nebitno to sakrivanje već kombinatorika čekanja..to jest stanje zagrijavanja...ak neko želi bit što manje na pauzi ..onda u gostima igra treči a kao domačin igra drugi jer u pravilu igra svaku drugu..
Mislim da je to najbitnije ,procjeniti svoju ekipu i kako kome paše..pozdrav! |
Ja mislim da je to totalno nebitno. . . .ako je neka ekipa stvarno bolja to će se vidjeti kroz tijek utakmice jer će iovako igrati svaki sa svakim. . . .obicno mi se događa što više taktiziram više gubim. . . a i mi smo unutar ekipe igrali za poredak od 1. do 3. igrača pa se uvijek kod nas zna tko 1. igra, stvar prestiža  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: uto ruj 14, 2010 1:39 pm Naslov
|
|
| Burke (napisa): | Ne znam čemu toliko čuđenje oko toga da protivnik "sakrije" svoju postavu. To je potpuno normalno svagdje!
Možda ne piše u pravilima SOKAZ-a (mada bi trebalo pisati), ali
zamislite mečeve u kojima se igra do 3 dobivene partije (liga prvaka i sva ostala službena natjecanja) u kojima bi domaćin postavio, a gost to mogao vidjeti i tek onda postavio....
To bi značilo da od svih svojih igrača (ima ih naravno, više od 3) na svakog protivničkog igrača postavi onoga tko mu najmanje odgovara i sl. i to bi bila ogromna prednost.
Mislim da kod službenih mečeva to ide nekako ovako:
- svaki trener (voditelj ekipe) predaje sucu (ili organizatoru) svoju postavu
- suci po dobivanju postava objavljuju tko s kime igra
U SOKAZ-u se to radi zdravo seljački: domaćin prvo postavi, prekrije svoju postavu, a zatim gost napiše svoju...
Iako se po nekoj logici može unaprijed procijeniti tko će kako postaviti, ponekad neki iz taktičkih razloga malo okrenu postavu.
To naravno, može biti i dvosjekli mač...  |
jedino, u profi pingaču to itekako ima smisla, jer ne igra svatko sa svakim već se igra do 3 dobivene kako si i rekao, dok u sokazu to i nema prevelikog smisla. nije da se ne može napravit...al je malo prenabrijano... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto ruj 14, 2010 9:29 pm Naslov
|
|
Ima itekako smisla i u SOKAZU! Pogotovo u kupu gdje se igra do 5 dobivenih partija, ali i u ligi je bitno kada su ekipe izjednačene.
Evo ti jedan primjer (više puta isprobano na vlastitoj koži!):
Recimo da igraju 2 izjednačene ekipe i pobjeda im je važna. Gostujuća ekipa dolazi na meč neposredno prije početka utakmice (nemaju se prilike dugo zagrijavati, šti je kod nekih jako bitno). Otprilike se zna kako će koja ekipa postaviti (vidi se iz prethodnih utakmica, a usput, neki uvijek isto postavljaju).
Recimo da domaća ekipa "zna" kako će gostujuća postaviti - često je tako! Obzirom da će meč biti izjednačen i da će vjerojatno presuditi meč prvih igrača, domaća ekipa postavlja svog 1. igrača (na "C") da igra prvi meč sa 1. igračem gostujuće ekipe (koji obično igra na "Z"). Ako su ti igrači izjednačeni, velika je šansa da meč dobije domaći igrač jer je puno bolje zagrijan nego gostujući. Ista je priča ako se stavi 3. domaćeg igrača na 3. gostujućeg.
Naravno, ovako nešto nema smisla ako je jedna ekipa puno jača!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri ruj 15, 2010 9:57 am Naslov
|
|
| Burke (napisa): | | Pogotovo u kupu gdje se igra do 5 dobivenih partija |
ok, za kup se slažem
a što se tiče ligaške sokaz tekme, moglo bi imati neke razlike, recimo ono što si rekao ako se neki igrač sporije zagrijava, pa prvu tekmu igra slabije i onda se to iskoristi, ili pak ako govorimo o igračima kojima psihologija igra razliku pa im je jako bitno da prvi susret otvore dobro da ih psihički digne za ostatak
ali i dalje mi se čini to prenabrijano  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Loptica Ping
|
Postano: sri ruj 15, 2010 12:12 pm Naslov
|
|
Ja te probleme nemam, dođem, izgubim i idem doma ..... i kao X, Y Z, A, B, C, W, Q, ........ _________________ AMAT VICTORIA CURAM (Pobjeda donosi brige) i zato je prepustite nama |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Apolon
|
Postano: sri ruj 15, 2010 12:35 pm Naslov
|
|
| Ja mislim da to nije tolko bitno,vise je dali nekome pasu veci ili manji razmaci medu partijama,ja ne volim nikad doma igrati prvi jer su najveci razmaci medu mecevima,a to mi bas ne pase. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri ruj 15, 2010 1:01 pm Naslov
|
|
| zalive (napisa): | | ...ili pak ako govorimo o igračima kojima psihologija igra razliku pa im je jako bitno da prvi susret otvore dobro da ih psihički digne za ostatak... |
ako su igraci priblizno jednake jacine psihologija je strasno bitna. cak i ako nisu, lako je moguce da slabiji pobjedi jaceg samo zbog trenutne forme u cemu glava ima ogroman utjecaj. kad krenes sa 3:0 ili 4:1 protivnici itekako osjecaju pritisak i lako moguce da ce im bar jedan clan ekipe odigrati slabije.
isto tako ovo sto je rekao apolon, moze se pretpostaviti koji bi igrac mogao biti presudan za mec (cesto se otprilike zna kako ce ici omjer partija i rezultat samo ovisi o okrsaju npr. prvog i prvog ili drugog i drugog igraca iz ekipa) i staviti ga na poziciju gdje je stalno uigran. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri ruj 15, 2010 3:23 pm Naslov
|
|
Vezano uz jednu srodnu temu ja bih i ovom prilikom recimo uveo jedno zgodno pravilo , recimo, ko hoće prvi popunit zapisnik mora protivničkoj momčadi platiti po , a ak hoće postavit i moju momčad može ali onda 3 pive a ak plati i predali bumo i parove ali to je sve , da nebi neko rekel da ima dogovaranja mečeva u sokazu  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ruj 15, 2010 7:22 pm Naslov
|
|