|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: sub vel 24, 2018 1:59 pm Naslov
: 21a. i 21b. liga - proljeće 2018 |
|
|
Pozdrav svim ekipama od voditelja. Dosta je novih ekipa, pa ću tradicionalno reciklirati svoj standardni uvodni post.
Volio bih imati mailove manje-više svih ekipa radi bolje komunikacije. Ako je ikako moguće, molio bih ekipe da mi jave barem po jedan kontakt-mail (nije problem ako ih je više). Ostavljajte adrese na forumu, šaljite ih na moj mail, može SMS... sve primam. Nemojte me nazivati da mi kažete svoj mail, uz lošu vezu, bučnu okolinu i moj rukopis, imam bar 50% šanse da zapišem nešto krivo. Ovo naravno nije ništa obavezno, SOKAZ mogu igrati i ljudi koji ne koriste mail.
Želim vam puno druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom.
Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako pak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.
Pročitali ste ovo i poslali mi svoj mail? Lijepo od vas, ali dajte još tijekom prvih nekoliko kola pitajte svoje protivnike jesu li na forumu, koriste li mail. Ako sve 'natjeramo' na forum i komunikaciju mailom, bit će manje problema.
Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi). Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ako odgađate utakmicu za sljedeći tjedan, ona u pravilu mora biti odigrana do utorka u sljedećem tjednu. Kod svakog odgađanja, molim da me obavijestite.
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf
10. Ako godine možda imamo i ekipe koje kada su domaćini nude dvoranu izvan Zagreba, često je pitanje jesu li druge ekipe dužne ići na gostovanje kod njih. Službeni odgovor je u Pravilniku o natjecanju ( http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php ), Članak 7. Neslužbeno, probajte se dogovoriti - po mom iskustvu ekipe izvan Zagreba često su najbolji domaćini. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub vel 24, 2018 2:03 pm Naslov
|
|
Vezano uz prethodni post i prikupljanje vaših mail adresa - za dobar dio ekipa već imam bar po jednu mail adresu. Nedostaju mi kontakti za PLIVA VETERANI, STK GAJEC DRAJF, APPENZELLER i STK STUPNIK III (21a), te PING PONG MAJSTORI, KAZALIŠNA PUBLIKA, STK SLOGA NOVOSELEC III, UVSJP ALFA II i INPUT (21b).
Pa eto, javite mi ako ste se našli na spisku. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub vel 24, 2018 2:10 pm Naslov
|
|
Konačan plasman cijele 21. lige odredit će se u play-offu. Točan sistem odigravanja play-offa razlikuje se od sezone do sezone, ovisno o broju ekipa koje imamo po ligama.
Prošle sezone imali smo po 9 ekipa u 21a i 21b ligi, pa je bilo zgodno odigrati kako je to objašnjeno u http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?p=82125#82125 .
Ove godine imamo po 10 ekipa, to malo komplicira stvar. Kroz sljedećih nekoliko tjedana dogovorit ću se s IB-om (našom informatičkom podrškom) koji sustav ima smisla ove sezone, pa onda to objaviti ovdje na forumu |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: čet ožu 01, 2018 6:19 pm Naslov
|
|
Nažalost došlo je i do prve predane utakmice u 21a ligi - dečki iz Fukara nikako se nisu mogli skupiti, pa su odlučili predati.
Ali ne odustaju od natjecanja, naprotiv, sad idu na sve pobjede do kraja, čuvajte se .
Naravno, u ovoj situaciji, kad su se javili na vrijeme i objasnili mi kakva je situacija, nema negativnih bodova ni novčane kazne. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub ožu 03, 2018 3:41 pm Naslov
|
|
Subota, i svi rezultati su uneseni. Super ste.
Ali ipak molim one koji su sami upisali rezultate a nisu mi još poslali zapisnik da to naprave čim prije.
Inače, malo mi je glupo dopisivati se ovako sam sa sobom, dajte malo, počnite ogovarati, svađati se, pitati, bilo što. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jimmy
|
Postano: pet ožu 09, 2018 8:14 pm Naslov
|
|
Čestitke Ivani na prvoj pobjedi
Tramonti  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri ožu 21, 2018 3:13 pm Naslov
|
|
Nastavljam monolog na ovom topicu . Nakon što sam popričao s IB-om i vidio da prilično uredno šaljete zapisnike, odlučili smo se za sljedeću varijantu.
Lige su sa po 10 momčadi, znači igra se 9 kola, i regularni dio prvenstva završava u petak 27.04.2018. Prošle sezone bilo je jednostavnije, s ligama od po devet ekipa dao sam pauzu od tjedan dana nakon završetka regularnog dijela, i onda su odigrana još tri kola po mini ligama (vidi http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?p=82125#82125 ) u vrijeme dok se u 'normalnim' ligama s po 14 ekipa igralo 11., 12. i 13. kolo. Tako je onda play-off 21. lige završio u isto vrijeme kada i sve ostale lige.
Ovaj put će četiri najbolje ekipe iz 21a lige i četiri najbolje ekipe iz 21b lige formirati prvu mini ligu (s osam ekipa). Rezultati iz regularnog dijela se računaju, tj ekipe iz A lige odigrat će samo utakmice protiv ekipa iz B lige (i obratno). Tako će se dobiti ukupni poredak od 1-8. mjesta.
Sljedeće tri ekipe (5-7. mjesto u regularnom dijelu sezone) iz A i B lige formirat će drugu mini ligu (sa šest ekipa), i igrati play-off za ukupni poredak 9-14. mjesta.
Ekipe koje u regularnom dijelu sezone zauzmu 8-10. mjesto u A i B ligi formirat će treću mini ligu (sa šest ekipa), i igrati play-off za ukupni poredak 15-20. mjesta.
Druga i treća mini liga počet će sa prvim kolom u ponedjeljak 7.5.2018., i budući da se igraju samo tri kola, završit će istovremeno sa svim ostalim ligama SOKAZa (petak, 25.5.2018.)
Najteže će biti ekipama u prvoj mini ligi - tu se igraju četiri kola, i zato njihovo prvo kolo mora početi u ponedjeljak 30.04.2018. (a utorak je praznik). Iskreno, upravo to je razlog što sam baš u najjaču mini ligu stavio osam ekipa, nekako računam da će oni imati najviše motiva za daljnje takmičenje, pa će se već nekako snaći.
Da bi natjecanje po mini-ligama uopće moglo započeti, moramo znati konačan poredak u regularnom dijelu sezone. Obzirom da u zadnjem kolu regularnog dijela po pravilima nije moguća odgoda utakmice, sve utamice moraju biti odigrane do petka, i molim da mi zapisnike obavezno pošaljete odmah nakon utakmice.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri ožu 21, 2018 3:16 pm Naslov
|
|
| Napomena: Iako po pravilima samo prve četiri momčadi prelaze u viši rang natjecanja, gotovo uvijek poneka ekipa iz viših liga odustane, pa onda i više ekipa iz nižih liga prelazi u više. Dakle, nije (natjecateljski gledano) svejedno jeste li peti ili šesti, osmi ili deveti. Naravno, puno ovisi i o broju novih ekipa koje će se prijaviti, koliko će liga biti na jesen. Ukratko, u sve tri mini-lige trebalo bi biti prave borbe za plasman, nije samo prva mini-liga bitna. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub tra 28, 2018 4:29 pm Naslov
|
|
Stigao je i posljednji rezultat redovnog dijela sezone - hvala svima na ažurnosti!
Kako sam i ranije napisao, play-off za prvih osam mjesta počinje odmah u ponedjeljak (30.04.2018.), obzirom da se moraju odigrati četiri kola.
Ekipe koje su u redovnom dijelu osvojile 5-10. mjesto u 21a ili 21b ligi, igrat će jedno kolo doigravanja manje, pa će za njih natjecanje početi u ponedjeljak 7.5.2018.
Kompletan raspored po kolima biti će na internetu negdje polovicom sljedećeg tjedna - naš admin ima tu malo posla s programiranjem, do sada nikad nismo imali play-off s osam ekipa u grupi, uvijek je bilo šest. Tako da ćete se za to morati malo strpiti, a za sada ovdje objavljujem samo raspored onog što se mora odigrati sljedeći tjedan.
Play-off, 1-8. mjesto, 1. kolo
STK STUPNIK III. - UVSJP ALFA II.
LEPROVICA 1 - STK GAJEC DRAJF
RAKUNI STARA ŠKOLA - DUGO SELO I.
STK "SLOGA" NOVOSELEC III. - STKI SYNERGIA IV.
Dvoboj prvoplasiranih ekipa 21a i 21b lige ostavljen je za kraj (zadnje kolo) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|