| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Joško M.
|
Postano: čet svi 03, 2018 9:11 am Naslov
: 17. liga proljeće 2018. Liga 17. Godina 18. |
|
|
Problem s odigravanjem utakmice.
Molio bih očitovanje nadležnih za tumačenje pravila oko situacije koju ću opisati u nastavku. Ako ovo nije pravo mjesto, molim da me uputite.
Naime, zbog nekih nesporazuma u komunikaciji unutar naše ekipe (Rakuni Yasaka), ispalo je da smo kao domaćini protivnicima (Petar Zrinski II) u subotu ujutro ponudili termine ponedjeljak i četvrtak (ovaj tjedan). Nije bilo namjere da odugovlačimo s nuđenjem termina, ali eto, tako je ispalo jer se nismo dobro razumjeli tko bi trebao nazvati.
Dobili smo odgovor da se ponedjeljak ne broji, jer smo ga trebali ponuditi u petak, a četvrtak im ne odgovara. Kako su to bili jedini termini u kojima smo se mogli skupiti trojica, nismo mogli ponuditi neki treći termin. Kako sam razumio od našeg kapetana, opcija o kojoj su razgovarali je bila odgoda.
Sada se priča promijenila pa ne pristaju na odgodu nego smatraju da bi se trebala registrirati njihova pobjeda jer nismo korektno ponudili termine.
Uvidom u pravilnik, pronašao sam sljedeću formulaciju o ugovaranju termina:
"Ukoliko domaćin ponudi za odigravanje utakmice ponedjeljak i utorak, dužan je nazvati gostujuću momčad u petak prethodnog tjedna."
Oko ovog trebam tumačenje nadležne osobe, jer po mom shvaćanju se naš prijedlog termina nije kosio s ovom uputom. Naime, mi nismo nudili ponedjeljak i utorak, nego ponedjeljak i četvrtak.
Da se razumijemo, mi utakmicu želimo odigrati. Ako je za večeras kasno, nudimo ponedjeljak, utorak i srijedu u idućem tjednu.
Ako nadležni u Sokazu presude da naši termini nisu bili dobro ponuđeni, prihvaćamo da se utakmica registrira u korist protivnika, i ispričavamo se ostalim ekipama na čiji plasman bi to moglo utjecati. I naravno, ako je zamišljeno da se u petak mora javiti ako je neki od ponuđenih termina ponedjeljak ili utorak, preporučamo da se to tako i napiše u pravilima.
I opet - najradije bismo utakmicu odigrali, pa makar bilo 12:0 za protivnike 
Zadnja promjena: Joško M.; čet svi 03, 2018 11:53 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
soksi
|
Postano: čet svi 03, 2018 9:27 am Naslov
|
|
Subota nije prekasno za nuđenje termina u ponedeljak, ekipa se stigne obavijestit o terminu odigravanja utakmica u pola sata maksimalno, tak da to nebi smio biti problem.
Moje je mišljenje da si nikako ne mogu upisat pobjedu, vi ste ponudili 2 regularna termina, oni se ne mogu okupiti u ta dva termina i to je njihov problem.
Ako se ne možete nikako dogovoriti, najbolje je da uključite voditelja u ovu priču, on će valjda znat kaj treba napravit.
još bih nadodao da smo sličnih problema oko ugovaranja tekme s navedenom ekipom i mi imali, a kak je zavšilo može se vidjet u rezultatima.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet svi 03, 2018 9:44 am Naslov
|
|
| Upozorio bih na ponašanje gostujuće ekipe. Oni su bili (moralno) dužni provjeriti ranije, a ne čekati subotu, kada se igra. Ja uvijek zovem domaćina, ne će mi pasti kruna s glave, i interesiram se unaprijed kada su termini. Stoga mislim da je gostujuća ekipa pomalo "lovac u mutnom". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 03, 2018 9:49 am Naslov
|
|
Poslao sam mail nadležnima, pa ću javiti odgovor.
Po meni ste dvojako u pravu - prvo, i ja bih Pravilnik tumačio na gornji način, odnosno da se u subotu smije nuditi ponedjeljak i četvrtak (ne smije samo ponedjeljak i utorak), i drugo, želite se igrati, a ne pisati bez borbe.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
lisac
|
Postano: čet svi 03, 2018 10:16 am Naslov
|
|
Nažalost se ovakve situacije događaju u SOKAZ-u.
Koliko ja znam, utakmica od ponedjeljka ili utorka se može ponuditi do petka, dakle ne ponedjeljak i utorak. Znači da oni s pravom mogu odbaciti ponuđeni ponedjeljak kao ne valjani termin, a drugi termin ako im odgovara. Kako im taj drugi termin ne odgovara, trebali bi, po meni, oni ponuditi termin koji njima odgovara (jesu li?). To bi bilo sportski i fer, međutim ja nisam službeni tumač pravilnika, pa ne mogu reći točno. _________________ Ivan 3:16-17 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 03, 2018 10:59 am Naslov
|
|
Ne, samo kombinacija ponedjeljak *I* utorak se mora ponuditi u petak.
Sam ponedjeljak se može ponuditi u subotu, u kombinaciji s nečim što nije utorak.
Upravo sam dobio potvrdu ovog tumačenja od gospode Leskovca i Komeričkog. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Joško M.
|
Postano: čet svi 03, 2018 11:30 am Naslov
|
|
| Zahvaljujem na trudu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet svi 03, 2018 12:09 pm Naslov
|
|
Poštovani,
Kao voditelj jedne od liga ŠČOKLJAZA , rado bih dao svoje viđenje nastale situacije , s time da je m mišljenje isključivo savjetodavnog karaktera.
U subotu se regularno može ponuditi ponedjeljak i četvrtak... Možda su gosti uračunali subotu i nedjelju u neradne dane pa im je to stvorilo blagu konfuziju...
Subota i nedjelja su "neradni dani" samo za odigravanje utakmica, ne i za ugovaranje istih. Ipak je dogovorena "zaštita" komoda gostujuće ekipe u odabiru ponuđenih termina na način da je nedopušteno u subotu nuditi ponedjeljak i utorak, jer ipak jeste u toku vikend, a ponedjeljak i utorak su doista dosta blizu...
U svakom slučaju, iz teksta Pravilnika o dogovaranju utakmica razvidno je da se dosta toga može i "dogovoriti" kako više odgovara obijema ekipama, nije nužno da se pravila morate držati kao "pijan plota"...
Svrha davanja te "slobode" ekipama u dogovaranju utakmica jeste zato što cijelo vodstvo SOKAZ-a podržava stav o VAŽNOSTI ODIGRAVANJA UTAKMICA, što i jeste glavni smisao postojanja rekreativnih liga.
Savjet gostujućoj ekipi za budućnost: "Ukoliko vam, je jako važno kojeg će se točno dana odigrati predstojeća utakmica, na svoju ruku potaknite ranije dogovaranje termina, nazovite domaću ekipu i pokušajte dogovoriti termin u kojem obije ekipe mogu doći na utakmicu".
Ovako bi se stvarno dalo zaključiti da im je više stalo do bodova nego do samog sudjelovanja u natjecanju, to neće naići na podršku vodstva SOKAZ-a.
Dragi dečki, pokušajte ipak odigrati tu utakmicu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (22:31:42) Postovi: 177 Lokacija: ZagreB
|
Postano: čet svi 03, 2018 12:13 pm Naslov
|
|
Molim pojašnjenje nadležnih za još jednu situaciju vezanu za nuđenje termina ugovaranja utakmica koja ima sličan scenario.
| Citat: | | Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu najmanje dva dana u tjednu, ne računajući subotu i nedjelju, za odigravanje utakmice. Međutim, utakmice se mogu igrati i u subotu i nedjelju, ako se momčadi tako dogovore. Ukoliko domaćin ponudi za odigravanje utakmice ponedjeljak i utorak, dužan je nazvati gostujuću momčad u petak prethodnog tjedna. |
Znači li to da je dozvoljeno u nedjelju nuđenje termina za naredni ponedjeljak + još jedan dan u tjednu koji nije utorak?
Ne želim se uplitati u diskusiju oko aktualnog problema, samo molim pojašnjenje i po potrebi apeliram na detaljniji raspis pravila u članku 8 jer moguća su različita tumačenja obzirom da nije jednoznačno definirano što se smije, a što ne.
Hvala |
|
| [Vrh]
|
|
 |
kzk
|
Postano: čet svi 03, 2018 12:29 pm Naslov
|
|
| Ako se u subotu može nuditi npr. utorak i četvrtak, onda se i u nedjelju može nuditi utorak i četvrtak ili ponedjeljak ili četvrtak. Isto kao što zadnji mogući dan a to je u utorak tjedna kada se igra tekma može nuditi srijeda tog tjedna. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet svi 03, 2018 12:45 pm Naslov
|
|
Ništa se ne može nuditi od danas do sutra...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
kzk
|
Postano: čet svi 03, 2018 1:01 pm Naslov
|
|
| Tako ne piše u pravilniku, svakako bi trebalo izmijeniti dio u pravilniku o ugovaranju utakmica baš radi ovakvih situacija iako velika većina nas zove do petka i nudi termine. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet svi 03, 2018 2:08 pm Naslov
|
|
Ako ti, kao domaćin, ponudiš odigravanje utakmice sutra, a gostujuća ekipa treba odgovoriti unutar 24 sata, onda možeš doći u paradoksalnu situaciju da ti se legenda sutra poslije podne javi iz tvoje dvorane i kaže da pristaje, a tekma vam počinje za pola sata...
Ali imaš pravo, treba te stvari jako pedantno navesti u Pravilniku... Potpuno sam siguran da je to nekada i pisalo u biltenu...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
kzk
|
Postano: čet svi 03, 2018 2:30 pm Naslov
|
|
| Zato nazoveš u utorak u 11 ujutro i pošalješ poruku kao dokaz hehe i moraju javiti do srijede u 11 ujutro. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|