| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bad098sokaz
|
Postano: sub ruj 22, 2018 3:25 pm Naslov
: 11. liga jesen 2018. |
|
|
Pozdrav svim sudionicima od ekipe Rubin-promet.
U ponedjeljak pocetak sezone sa Malo nezgodnim tehnicarima ko sto rece Klepac derbi zacelja
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: pon ruj 24, 2018 9:51 am Naslov
|
|
Hvala ekipi Rubin-promet na dobrodošlici.
I Boanergesi pozdravljaju sve poznate nam i "nepoznate" nam ekipe.
Svima želimo ugodnu zabavu, dobre mečeve i puno lijepog druženja.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
STK RAKUNI Zagreb
Pridružen/a: 26. 10. 2015. (19:25:53) Postovi: 26 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: pet ruj 28, 2018 9:58 am Naslov
|
|
Pozdrav svima od ekipe HVIDRA Maksimir!
Uspjeli smo ne izgubiti u prvom kolu - to je za nas vrlo rijetka pojava.
5:5, uz pozdrav Malom Banu - sad ste vi na redu!
Meč za pivu koju dugujemo od proljeća moramo dogovoriti neovisno o tome što ste ove godine vi naši gosti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: sub ruj 29, 2018 10:34 am Naslov
|
|
Bravo Tobi...lijepi remi...na našu žalost, mi nismo uspjeli izvući bod protiv ZET-a ali bilo je napeto.. par smo izgubili u pet setova.
Sve skupa, 5 mečeva je igrano u 5 setova a mi smo uspjeli čak 4 izgubiti . Čestitam ekipi ZET-a na zanimljivoj tekmi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: ned ruj 30, 2018 7:38 pm Naslov
|
|
S obzirom da su i Krešo i Saša napredovali kao drugi igrači ekipe i mogu raditi dvice, letvicu za natjecanje između Hvidre Maksimir i Boanergesa II. bi trebalo podići na tko će više napraviti 6:4 rezultata?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: pon lis 01, 2018 7:43 am Naslov
|
|
Da, mogli bi... samo da smo ostali u 12. ligi - ovako nam je 5:5 sasvim dobar ciljani rezultat.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: čet lis 04, 2018 12:00 pm Naslov
|
|
Evo Tobi, vratili smo se starim navikama.... sa HRT-om kod kuće - neriješeno. Nakon kaj smo gubili 2-5, neriješeno nam čisto lijepo izgleda... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zdenko
Pridružen/a: 30. 09. 2005. (11:52:54) Postovi: 341 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet lis 05, 2018 9:35 am Naslov
|
|
Opa, pa tko nam se to dosuljao u 11. ligu? Top spin glavom i bradom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bad098sokaz
|
Postano: pet lis 12, 2018 7:41 am Naslov
|
|
Danas tekma sa HRT-Staro TRNJE u Preckom te se nadam da ne bumo prohodali ko bosi po trnju  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: pet lis 12, 2018 2:37 pm Naslov
|
|
Bonargesi se drže svog ritma, 3 tekme= 2 neriješena
Ovaj put na "vrućem" terenu u Podsusedskom dolju sa našim starim prijateljima... Bila je prilika i za pobjedu...parove smo zgubili 9-11 u petom setu, ali gledajući sve skupa, pravedni remi...A sad da vidm Tobija i ekipu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: pon lis 15, 2018 8:15 am Naslov
|
|
| mali ban (napisa): | | A sad da vidm Tobija i ekipu |
Mi smo večeras u Zaprešiću (uz zahvalu Inkerovcima na odgodi i preuzimanju domaćinstva), a sutra odmah igramo sa ZET-om. Nadam se da ćemo vas sustići  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bad098sokaz
|
Postano: pon lis 15, 2018 4:24 pm Naslov
|
|
Utakmica HRT-Staro TRNJE - Rubin promet zavrsila 6:4 za Trnje pa smo se ipak ispikali.
PS. ne znam zakaj jos nisu objavili rezultat  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: uto lis 16, 2018 7:18 am Naslov
|
|
Pozdrav svim sudionicima od ekipe Dobri dol. Ja sam se ekipi prikljucio od 2. kola.
Vidim da je i Zapresic ubiljezio prvu pobjedu. Oni ce po mojoj procjeni na kraju biti medu prve dvije ekipe. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: uto lis 16, 2018 2:45 pm Naslov
|
|
Zaprešić je odlična i ujednačena ekipa, posebno kad koriste savjete svojih prvoligaša
Uz malo više sreće/koncentracije možda smo im mogli ukrasti bod... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: čet lis 25, 2018 11:04 pm Naslov
|
|
Odigrasmo sa Boanergesom. Gospodin Banić nije bio u formi, pa smo relativno lako odigrali. Dečki su bili ok.
Moram da spomenem gospodina Malarića koji prije naše partije nije želio pokazati gume sa kojima igra, uvjeravajući me da po pravilniku Sokaza to netreba učitiniti .
Nekak sam ipak pročitao, na bekendu je imao Donic Aligator, trava odavno van proizvodnje i uporabe, izbačena sa ITTF liste zbog nekorektnosti. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Gregec
|
Postano: pet lis 26, 2018 10:17 am Naslov
|
|
Prvo nisam mislio ništa odgovoriti ali istine radi moram reći kako se sve odvijalo na početku mog meča s kolegom Racom.
Prije početka utakmice kako i uvijek pokažem reket protivniku i kažem o kojoj se gumi radi. Kolega Rac je tražio od mene da mu dozvolim diranje moje gume (trave). Na to nisam pristao. Nisam rekao da po pravilniku Sokaza to ne trebam učiniti nego da to ne piše u pravilima ITTF-a. Tamo piše da se reket treba prije početka meča pregledati ali nigdje ne piše da se smije dodirivati prstima. Da je želio preći lopticom po gumi to bih mu naravno omogućio. Razlog zbog čega nisam dozvolio diranje prstima je mogućnost oštećivanja pipaca a i njihovo prljanje. Naime, glatka guma se lako oćisti dok se "trava" čisti puno teže. Kako se kolega Rac prije meča zagrijavao, prsti su mu bili znojni pa bi mi dodirivanjem gumu zaprljao. Pokazao sam mu reket i gumu a on je rekao da ne vidi pročitati i da stavim reket na stol. To sam učinio. Na kraju ja nisam ni vidio njegove gume. Nadalje, kad je vidio (pročitao), a i ja sam mu rekao, o kojoj gumi se radi, rekao je da je ta guma tretirana. Odgovorio sam mu da u Sokazu nema zabranjenih guma. Ne navode se nigdje u pravilniku niti na web stranici. Napomenuo sam da sam tu gumu kupio u Butterfly trgovini prije dvije godine kod gosp. Pospiša, koji je i član predsjedništva Sokaza. Tada nisam znao ništa o zabranjenim gumama. Nakon nekog vremena kad sam se priviknuo na navedenu gumu saznao sam i da je na listi zabranjenih guma. Razmišljao sam da li ću ju zamijeniti ali kako u Sokazu nije zabranjena, odlučio sam da ipak igram dalje s njom.
Da nastavim kako je bilo dalje s kolegom Racom: kod zagrijavanja je bacao sve loptice van stola tako da sam morao zvati svog suigrača Severa (koji je bio i sudac) da se zagrijemo, pa smo se zagrijavali dijagonalno svaki sa svojim suigračem.
Nakon što je pobijedio u fair borbi i to zasluženo, nisam dobio priliku čestitati kolegi Racu i stisnuti mu ruku jer je okrenuo leđa i otišao sjesti kod svojih suigrača. Ipak, kad je cijeli meč (10 susreta nakon parova) bio gotov, prije odlaska kući sam mu prišao i čestitao na pobjedi.
Još neka razmišljanja:
U Pravilniku Sokaza (članak 82) piše na kraju kako se sva natjecanja odigravaju prema pravilima ITTFa. Kad bi to bilo zaista tako onda se ne bi igralo u prekratkim i preuskim dvoranama. u dvoranama koje imaju bijele zidove, pločice na podu, nizak strop, manjak ili nedostatak grijanja, nedostatak sudca, itd...
A o nekorektnostima u Sokazu, vidio sam i doživio i serviranje iz ruke, psovanje, pričanje tijekom boda, ometanje protivnika, serviranje prije nego se protivnik vrati do stola, itd...
Nisam nikad to spominjao jer ipak mi igramo rekreacijsku ligu i svrha je druženje i sportsko nadmetanje.
Da zaključim, jučer su domaćini bili zaista korektni i nemam nikakav prigovor na nikoga uključujući i kolegu Raca. Vjerujem da je svoju objavu napisao vruće glave ali sam ipak morao odgovoriti u svoju obranu.
Puno uspjeha momčadi Dobri Dol u daljem tijeku natjecanja želim! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: pet lis 26, 2018 11:04 am Naslov
|
|
Nema veze s gumama, ali ima s ponašanjem za stolom.
Dugo sam dio Sokaza, s manjim ili većim prekidima. Kao i mnoge druge, ima stvari koje me mogu malo izbaciti iz takta za stolom, ali to se uglavnom događa kad ionako stignem na meč umoran i dekoncentriran.
Na tom popisu je loše osvjetljenje (imam ogromni problem s bijelim zidovima i odbljeskom sa stola), lupanje nogom u pod prilikom servisa itd.
Najviše me naljuti moja loša igra, ali u zadnje vrijeme mi je to ujedno i dobra inspiracija za šale na vlastiti račun
Međutim, ono što mi je stvarno ispod granice dobrog ukusa (po mojim kriterijima - nepristojno) je bučna proslava "To!" u trenutku kad protivnik promaši svoj vlastiti servis. Vjerojatno nije zabranjeno pravilima, ali nedavno sam se na jednom turniru požalio protivniku. Dobio sam odgovor da i ja kažem "hvala" kad protivnik promaši servis.
To mi je dalo misliti i molim vas za komentar. Zaista rečem "hvala" i to sam naučio (ili barem čuo) uglavnom od starijih igrača od kojih mnogi nažalost više nisu ni živi, a mnogi nisu aktivni. Rijetko prigovaram, a još rjeđe netko prigovara meni - zapravo mislim da mi je ovo prvi put, ako se izuzme gospodin koji mi je rekao da "nije pošteno gledati kako se namjestio pa servirati na drugu stranu"
Da se prestanem zahvaljivati ili ne?
Usput, kako su ukupno tri igrača iz obje ekipe ozlijeđeni, meč petog kola s Podsusedskim doljem odigrat ćemo u ponedjeljak. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: pet lis 26, 2018 11:13 am Naslov
|
|
Ja svoj reket uvjek dam protivniku ako traži na uvid, predpostavljajući da mi neće reket lupiti o pod . Meni netreba puno da detektiram o kojoj se gumi radi. Naravno da se guma pri tome ne treba dirati.
Gume protivnika uvjek pogledam. Prema njima prilagođavam svoju igru. Nije isto igrati protiv standarde trave i glatke trave ili backside gume Tenergy i Tackiness C itd itd. Sve ok.
Ja igram na forhendu sa Tenergy 05 a na bekendu Spinlord Dornen Glanz. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: pet lis 26, 2018 12:23 pm Naslov
|
|
Lupanje nogom o pod pri serviranju je dozvoljeno onome tko servira i nema veze s nekorektnim ponašanjem.
Hvala za promašenu servu ne volim jer mi "trlja sol na ranu"
Zbog toga niti ja ne zahvaljujem na protivnikovoj fulanoj servi (ili ziceru) _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|