|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: pet lis 05, 2018 4:43 pm Naslov
: 2. liga jesen 2018. |
|
|
@Burke napisa:
Pa crni Xiom slovi kao loptica s kojom igra pola SOKAZ-a jer se uspostavila kao najsličnija staroj (najpravilnijeg odskoka, prima solidno rotaciju,...)!!??
Za XuShaoFa si u pravu, to je prošlo svršeno vrijeme...
Sada više nisam ni suguran dali je na Xiomu oznaka za 3 zvijezdice plava ili crna
jer su to ustvari loptice od Brade i nije me to niti interesiralo jer kak je nama,
tak je i protivnicima, ali...ne valjaju ni jedna ni druga
Ako ćemo o najsličnijim lopticama starim celuloidnim onda su to :
Nittaku MADE IN JAPAN (ne China) & Dhs, a nije mi jasno zašto pola Sokaza igra
sa Xiomom, vjerojatno zbog najlakše dobavljivosti ili cijene.
Ne kažem da Xiom ništa ne valja, to je po meni srednja žalost i ima daleko gorih,
teško opisivih loptica, a među njima su sigurno Butterfly roza žig i XuShaoFa.
I samo još da zaključim....nije odlučujući faktor vrsta loptice za pobjedu jednog
ili drugog igrača (iako je bitan faktor), ali ako pričamo o užitku u igri onda je
kvalitetna loptica - NEIZOSTAVNA _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet lis 05, 2018 5:35 pm Naslov
|
|
Pošto dosadašnji rezultati zorno pokazuju zastrašujuću silu & snagu naše ekipe,
odlučili smo iduće kolo odigrati sami Mixer Blackstar i ja.
Zaključak je da nam Brada dosta smeta i predstavlja svojevrsni balast
Osim toga sam si puno bolji s Mixerom nego s Bradom (susjed mi je i stalno ostavlja smeće na hodniku) što se može lako zaključiti iz mojih prethodnih postova
Ustvari, možda uvedemo rotaciju, pa do kraja sezone sve tekme odigramo samo sa dvojicom,
a treći bu bil navijač u publici i svako kolo jedan od nas - navija.
Da, ekipa Trans Agrama izaziva paniku i uljeva strahopoštovanje i nakon dvije "krasno odigrane tekme"
0-10
&
1-9
pa nismo eto mogli dobiti odgodu od Kavomata ili odigrati u ponedjeljak (praznik).
A šta reći, najbolje ništa, mislio sam da se ona situacija sa Stenjevcem i Južnom Trešnjevkom
neće tako skoro ponoviti, ali...
U svjetlu ovog, najnovijeg događaja, moram reći da su mi dečki iz Auto Škole Jerko II
još više porasli u očima
jer smo za dogovor odgode 1. kola potrošili 11 (jedanaest) sekundi telefonskog razgovora.
Tako je to kada komuniciraš s korektnim protivnicima i pravim sportašima,
a valjda bi nam svima trebalo biti u cilju odigrati što više tekmi zar ne ?
Ma ne, to se meni samo čini...
Bila je opcija da Kavomatu damo 0-10 kad im je to već toliko važno,
ali se Mixer nabrusil i obećal pozitivnu tricu, pa bumo ipak (nevoljko) igrali,
a tih 3 fore (Brada nebu igral) je ionako nebitno jer bi bilo vjerojatno isto i da Brada "igra"  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub lis 06, 2018 10:22 am Naslov
|
|
| Baraba (napisa): | Pozdrav i od Dnodnara . Prvo kolo na molbu gostiju je odgodeno. Ovo bi mogla biti zanimljiva sezona  |
Čisto iz radoznalosti, jeste li se dogovorili i za kad je odgođeno, ili samo onako, budemo jednog dana? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sub lis 06, 2018 11:39 pm Naslov
|
|
| Guga (napisa): | @Burke napisa:
Pa crni Xiom slovi kao loptica s kojom igra pola SOKAZ-a jer se uspostavila kao najsličnija staroj (najpravilnijeg odskoka, prima solidno rotaciju,...)!!??
Sada više nisam ni suguran dali je na Xiomu oznaka za 3 zvijezdice plava ili crna
jer su to ustvari loptice od Brade i nije me to niti interesiralo jer kak je nama,
Ne kažem da Xiom ništa ne valja, to je po meni srednja žalost i ima daleko gorih,
I samo još da zaključim....nije odlučujući faktor vrsta loptice za pobjedu jednog
ili drugog igrača (iako je bitan faktor), ali ako pričamo o užitku u igri onda je
kvalitetna loptica - NEIZOSTAVNA |
Što se užitka u igri tiče, on je nestao ili se drastično smanjio samim uvođenjem plastičnih loptica!!
A koja je loptica bolja od koje to jako ovisi na kakvom stolu igraš i kakva je podloga u dvorani.
Mi smo isprobali gotovo sve loptice u različitim dvoranama i sigurno je da niti jedna loptica nije najbolja u svim dvoranama.
Npr. Buterfly je očajna u svim uvjetima i kombinacijama, sa DHS -om možeš normalno igrati samo na ubitačno brzim i "živčanim'' stolovima i podlogama (poput Merixa) jer je loptica jako spora (premda odlično prima rotacije), plavi Xiom je odlična npr. u TOZ-u, ali očajna u Prečkom (opet zbog podloge), XuShaoFa dobro prima rotacije, ali ima užasan odskok gotovo u svim uvjetima, plava (bešavna) Joola ima jako pravilan odskok, ali slabo prima rotacije, crni Xiom ima pravilan odskok i dosta dobro prima rotacije u gotovo svim uvjetima (zato sam ono napisao o toj loptici), ..... pa ti vidi...
A na svakoj ekipi je da izabere najbolju lopticu za uvjete u svojoj dvorani (čitaj: domaćinska loptica). I zato je domaći teren često velika prednost, naročito kod podjednakih ekipa - puno više nego što je bio kod celuloidnih loptica.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: ned lis 07, 2018 8:29 am Naslov
|
|
| Kaj bu tek bilo s tim minucioznim analizama kad se ponovno povećaju loptice, kao i visina mrežica, a kako mi je to najavio Pospiš, koji se za to zalaže na međunarnoj sceni? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: ned lis 07, 2018 10:12 am Naslov
|
|
U pravu si
Šteta da stanje nije kao prije kada su se sve loptice s 3 *** razlikovale samo
u nijansama.Sada moramo voditi računa i o tome, jer lijepo si napisao da loptica
može napraviti razliku kada se susretnu 2 podjednake ekipe.
Ponavljam, u prva 2 kola smo igrali protiv ekipa koje su osjetno jače od nas i nikakva
druga loptica nas nebi spasila.
Za ostale domaće tekme ćemo, kao što sam već rekao, promijeniti lopticu s kojom
igramo jer taj Xiom u kombinaciji s našim stolom i našom dvoranom rezultira
čestim situacijama u kojima loptica jednostavno stane i "umre u zraku" pa mi
čekamo da ona stigne do nas, a to se ne desi i onda nam je udarac nikakav,
ako ga uopće i ima
Takvo ponašanje loptice je posebno smetalo Mixeru Blackstar Crnoj Zvijezdi
pa se jako uzrujavao i ustvari smo sami sebi "otupili oštricu" jer Mixer nije mogao
s tom lopticom razviti svoj poznati napadačko-lepršavi stil igranja koji njeguje već
godinama, pogotovo s BH strane.
Burke, ovo je bila odlična, detaljna analiza loptica i svaka čast za ove iznesene podatke
Vjerujem da će koristiti i svim ostalim ekipama koje se dvoume "kojom stazom krenuti"
odnosno koju lopticu izabrati za domaće tekme.
Ja sam isprobao dosta loptica, ali sam neke i izbjegavao jer mi je igranje s njima bila
živa muka, a ne užitak.
Meni se Nittaku 3 *** made in Japan pokazala daleko najbolja.
Perfektno je okrugla (jajastih praktički nema), mrvicu je teža od ostalih, ima pravilan
odskok i jako dugo traje.Zbog težine se fino osjeti na reketu.
Čini mi se da rotaciju prima solidno, ali vjerojatno malo manje nego neke mrvicu lakše loptice.
Loša strana joj je visoka cijena 15-18 kuna po komadu i teža dobavljivost.
Nakon nje bi mi izbor bio Dhs i to možda čak prošla generacija koja je bila više bijele boje
nego ova nova generacija, ali mi je i ova nova dobra.
Joola loptice su dobre, ali zadnja serija koju smo probali je pucala ko luda i nije imalo
smisla za svaki trening ili tekmu kupovati 2-3 loptice
Tibhar mi "niti smrdi, nit miriši"
Već sam rekao da su Butterfly i XuShaoFa "tiha jeza"
Puno je već stvari napisano o razno-raznim plastičnim lopticama i stvarno bi bilo krasno
da se kvaliteta i karakteristike loptica raznih proizvođača konačno približe, pa da se prestanemo zamarati s tim s kojom lopticom igramo.
Nije mi to ustvari jasno jer su skoro sve celuloidne loptice s 3 *** renomiranih proizvođača
bile jako, jako slične, a to kod plastičnih nije slučaj.
Ustvari, razlog je možda sasvim prozaičan.
Plastika je sigurno puno jeftiniji materijal za proizvođače nego što je bila celuloza,
ali postoje plastike i plastike i vjerojatno se svaki od prozvođača na svoj način postavlja
prema profitabilnosti pa su neki manje, a neki više pohlepni.
Neki s druge strane višu kvalitetu (Nittaku) naplaćuju višom cijenom,
a neki nam vjerojatno uvaljuju loptice koje naprave od korištenih i recikliranih Konzumovih
pvc vrećica i Dukatovih jogurt čaša.Pa ti onda igraj  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Baraba
|
Postano: pon lis 08, 2018 7:48 pm Naslov
|
|
| Stip (napisa): | | Baraba (napisa): | Pozdrav i od Dnodnara . Prvo kolo na molbu gostiju je odgodeno. Ovo bi mogla biti zanimljiva sezona  |
Čisto iz radoznalosti, jeste li se dogovorili i za kad je odgođeno, ili samo onako, budemo jednog dana? |
Stip sutra se igra odgoda 1. Kola |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon lis 08, 2018 9:32 pm Naslov
|
|
| Burke (napisa): | | Guga (napisa): | @Burke napisa:
kvalitetna loptica - NEIZOSTAVNA |
Što se užitka u igri tiče, on je nestao ili se drastično smanjio samim uvođenjem plastičnih loptica!!
A koja je loptica bolja od koje to jako ovisi na kakvom stolu igraš i kakva je podloga u dvorani.
Mi smo isprobali gotovo sve loptice u različitim dvoranama i sigurno je da niti jedna loptica nije najbolja u svim dvoranama.
Npr. Buterfly je očajna u svim uvjetima i kombinacijama, sa DHS -om možeš normalno igrati samo na ubitačno brzim i "živčanim'' stolovima i podlogama (poput Merixa) jer je loptica jako spora (premda odlično prima rotacije), plavi Xiom je odlična npr. u TOZ-u, ali očajna u Prečkom (opet zbog podloge), XuShaoFa dobro prima rotacije, ali ima užasan odskok gotovo u svim uvjetima, plava (bešavna) Joola ima jako pravilan odskok, ali slabo prima rotacije, crni Xiom ima pravilan odskok i dosta dobro prima rotacije u gotovo svim uvjetima (zato sam ono napisao o toj loptici), ..... pa ti vidi...
A na svakoj ekipi je da izabere najbolju lopticu za uvjete u svojoj dvorani (čitaj: domaćinska loptica). I zato je domaći teren često velika prednost, naročito kod podjednakih ekipa - puno više nego što je bio kod celuloidnih loptica.  |
Slažem se s Burkeom. Domaća dvorana i loptica nije nikad bila veća prednost. Na to mogu biti manje osjetljivi oni koji igraju puno turnira i po puno dvorana i s različitim lopticama. Oni se brže adaptiraju. Ko igra uglavnom u jednoj dvorani i s jednim lopticama je u opakoj banani...
Dok skužiš sto se događa ode partija...
I onda neko kaže "pa kaj ima veze"?...vraga nema veze...
Fakat su sjebali ovaj naš sport. Jel to istina da se ozbiljno razmišlja o povečanju visine mrežice ili je to opet fake? To bi mi moglo malo produžit karijeru... .... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: uto lis 09, 2018 11:06 pm Naslov
|
|
A je ti "karijera".......
Svega nekoliko nominacija za Nobelovu nagradu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sri lis 10, 2018 9:43 am Naslov
|
|
| Guga, mislim da bi trebali početi igrati parove, pa vas možda i krene!? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri lis 10, 2018 11:19 am Naslov
|
|
Kak nas za sada "ide" moglo bi se dogoditi da ovu sezonu uopće ne odigramo
niti jednu partiju parova
Ja bi još i igral parove, ali se ovim mojima neda... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: sri lis 10, 2018 11:21 am Naslov
|
|
Ti i Mixer bi bili dobri u plesnim parovima.
(ako vam trbusi ne bi smetali) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri lis 10, 2018 11:23 am Naslov
|
|
 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sri lis 10, 2018 11:45 am Naslov
|
|
| Tko bi vodio? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri lis 10, 2018 3:29 pm Naslov
|
|
Sasvim je svejedno.
S obzirom kakve divne partije pružamo mogli bi komotno promijeniti ime,
ako ne ove onda barem iduće sezone u :
Pijani Tapiri
To je plaho i nježno biće, osjetljivo na akohol i poznato pod stručnim imenom - Tapirus
Na slici je Južno Američki Tapir prije konzumiranja veće količine alkohola,
ili odigravanja redovitog kola Sokazove 2. Labud ljige
Tapiri imaju zašiljenu njušku koja završava malom surlom i kratak rep.
Na prednjim nogama imaju po 4 a na stražnjim po 3 prsta.Teški su preko 150kg.
Danju spavaju, a noću (treniraju), kreću u potragu za hranom, (dvoranama za stolni tenis),
vodenim i šumskim biljem, lišćem i voćem.
Zbog ta 4 prsta na prednjim nogama (u našem slučaju rukama) očito krivo držimo reket,
a iz svega navedenog je jasno da tekme igramo u krivo vrijeme.Po danu
Zato ćemo iduću tekmu protiv Malog Soma & Naprtenjače V25 (Somek & Prtenjača)
odigrati s početkom ne prije 21 sat, a osim toga ćemo ugasiti i svjetlo u dvorani.
Kao što sam već rekao igrati ćemo s vrhunskim Artengo 3*** 40+ lopticama iz Dechatlona
pa se nadamo da će ti "blago domaćinski uvjeti" rezultirati s većim brojem osvojenih
partija nego do sada, a ako i to ne upali onda stvarno više nemam ideja  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sri lis 10, 2018 11:44 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
marin7
Pridružen/a: 09. 01. 2016. (12:27:09) Postovi: 13 Lokacija: Gajnice
|
Postano: sri lis 10, 2018 4:36 pm Naslov
|
|
Guga ti si kralj  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri lis 10, 2018 11:41 pm Naslov
|
|
Vidimo se idući tjedan kod nas.
Multipraktik Blackstar dogovara tekme tak da vidite s njim.Znam da imamo termine utorak
i četvrtak, ali nebi se štel mešati u posel našeg Zvjezdana (Zveki od milja za frendove).
Baš gledam malo forum i vidim da 2. Labud liga ima 7.500 pogleda,
a sve ostale lige zajedno 5.973 s tim da niti jedna ljiga nema više od 1.000 pogleda.
Nevjerojatno
Stip je sigurno u šoku, nek uživa dok traje  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: čet lis 11, 2018 7:08 am Naslov
|
|
Ne samo da sam u šoku, nego sam smanjio treninge samo da stignem sve pročitati. Pročitam jednom, ne mogu vjerovati, čitam opet... i tako, mojih je sigurno 3.000 pogleda
Jedva čekam peto kolo i epski ogled sa Guga Superstarsima . |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet lis 11, 2018 10:09 am Naslov
|
|
Izvještaj s te tekme će zasjeniti sve dosadašnje  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|