|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
dambino
|
Postano: sri pro 05, 2018 9:17 pm Naslov
: 16. liga jesen 2018. |
|
|
Poštovani gospodine,
vaš odgovor sve mi je rekao i samo potvrdio ono što sam mislio i (djelomično) napisao. Sada sam siguran da sam dobro postupio... Neka ljudi znaju kakva ste ekipa - pa će paziti da vam slučajno čudnovato ne "uleti" druga loptica...
Vidim da Vam nije jasno da loptica nije problem - nego ponašanje vaše ekipe. I gubili smo dosad puno puta, pa nisam komentirao ni slova, jer je sve bilo korektno. Ali, nećete skužiti, niti mi se ne da objašnjavati, a kamoli svađati s vama, a niti s bilo kime.
Niste se jučer ni ispričali, niti htjeli ponoviti set ili poene - imamo li više o čemu raspravljati?
lp  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri pro 05, 2018 10:32 pm Naslov
|
|
Ne znam koliko je pametno miješati se u ovaj incident, no ipak ću napisati svoj stav.
Kad sam počeo igrati u Sokazu, znalo mi se dogoditi da uzmem krivu lopticu s poda, pogotovo ako je ostalo trening loptica ili se koja sakrila između arena, u kutu, ispod stola i slično.
Zato sada uvijek dobro pogledam lopticu ako je uzimam s mjesta izvan direktnog pogleda. Zanimljivo, isto rade i protivnički igrači. Nismo jednom pronašli nepokupljene trening loptice.
U 7 godina igranja Sokaza nisam svjedočio ponavljanju više od jednog poena. Što je odigrano, odigrano je. Smatram da inzistiranje na ponavljanju cijelog seta nema osnove. Da je došlo do prekida tekme, vjerojatno bi bilo dosuđeno najlakše rješenje, a to je pobjeda gostiju. Ne vjerujem da bi se (bilo koji) voditelj lige upustio u avanturu ponavljanja zadnje partije - parova.
U cijeloj priči je manje važno jesu li gosti mućkom provokacijom uvaljali svoju lopticu ili je netko od igrača pukom nepažnjom pokupio s poda krivu lopticu.
Svaka škola se plaća. Kada servirate, nitko vas ne sprečava da pogledate žig loptice s kojom igrate. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri pro 05, 2018 11:08 pm Naslov
|
|
Nisi bio tamo i nemoj sad nametati svoju pravdu koja nema veze sa pravom. Sve takve i slične situacije u SOKAZU većinom se ne riješe u korist ekipe koja se je žalila jer je smatrala kako je oštećena meč, a takva linija manjeg otpora je svima najlakša.
Većinom se prizna rezultat sa zapisnika, a kad se žališ ne možeš istjerati pravdu, a još i platiš troškove žalbe.
SOKAZ treba promovirati fair play i zalagati se za njega, pa ako treba i disciplinski. Nama su jednom na tekmi podvalili plastičnu lopticu (sezonu prije nego je SOKAZ plastičnjače propisao kao obavezne) i gle čuda ustanovilo se da domaćini mjesecima treniraju na njima. Mi to naravno dokučili pred kraj tekme.
Danak neiskustvu.
Da su nas upozorili prije i pitali dali možemo igrati sa plastikom mi kakvi jesmo vjerojatni bi čak i pristali, ali ovako smatram kako je to prevara. No to je već pase i navodima samo kao primjer.
Ti u svom postu kažeš "U cijeloj priči je manje važno jesu li gosti mućkom provokacijom uvaljali svoju lopticu ili je netko od igrača pukom nepažnjom pokupio s poda krivu lopticu. Svaka škola se plaća. Kada servirate, nitko vas ne sprečava da pogledate žig loptice s kojom igrate."
Ma daj pa ljudi igraju možda tek nekoliko sezona i ne očekuju provokacije koje ti smatraš manje važnom.
Još jednom SOKAZ je rekreativna liga i poštenje prema igri, protivniku i suigračima, dvorani (ako je ok, ali to je sad druga tema) i sl. bi trebalo biti JAKO ako ne i NAJVAŽNIJE, a ne manje važno.
Konačno, SOKAZ bi mogao uvesti i neku nagradu za fair play, npr neko može ispričati situaciju sa tekme na forumu (npr XX priznao prasicu u fix-u 5. seta zbog čega su izgubili tekmu), a onda tek SOKAZ jednom godišnje odluči godišnjeg laureata. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri pro 05, 2018 11:33 pm Naslov
|
|
Da se malo ukjučim..
U ovih pet godina otkada igram u Sokazu, nagledao sam se svega i svačega.Znalo se dogoditi da me neugodno iznenade neki ljudi za koje to nikada nebi pomislio da će napraviti (recimo s nedavanjem odgoda), a s druge strane su me ugodno iznenađivali ljudi koje uopće nisam poznavao ili čak neki za koje sam vjerovao da će biti raznih problema na tekmama.
Mnogima je jedina motivacija "sveta 3 boda" osvojena na bilo koji način i po bilo koju cijenu. S tim se stvarno ne mogu složiti, jer svatko na kraju ipak završi i igra u ljigi koja je adekvatna njegovim sposobnostima i igračkom (ne)znanju.
Nikakvi bodovi osvojeni za zelenim stolom, na prevaru ili bez borbe ne mogu to promjeniti jer u samo godinu dana (2 sezone) ekipa može otići gore-dolje čak 6 ljiga, pa zaista ne vidim bilo kakvu korist od takvih bodova.
Znači, kada dođe do takvih situacija, problem je u karakterima ljudi, a 99% tih ljudi više nisu "proljetne ruže" nego su to odrasli ljudi u srednjim ili onim još zrelijim godinama.
Zbog toga treba unaprijed ostaviti svaku nadu da će se bilo tko od njih promijeniti i jednostavno se pomiriti s činjenicama.....ima nas svakakvih i sigurno je samo da nema onoga koji odgovara baš svima.
Sokaz je veliki bučkuriš ljudi različitih profesija, obrazovanja, karakera, ogromnih generacijskih razlika i čovjek jednostavno mora očekivati - neočekivano
 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri pro 05, 2018 11:37 pm Naslov
|
|
Prvi sporadični letovi za Abesiniju su bili još u jesen 2002., ustaljeni su na proljeće 2012. tako da nema zelenila i neiskustva.
Sokaz nije rekreativna liga. To je natjecanje rekreativaca. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Joško M.
|
Postano: sri pro 05, 2018 11:59 pm Naslov
|
|
Nisam se mislio javljati na ovu temu ali sad kad su se već dvojica, trojica promatrača potrudila nešto suvislo napisati, osjećam to i kao neku obavezu.
Slažem se s onim što je Saša napisao - provokacija ne bi trebalo biti, niti bi ih trebalo očekivati. Više sam se puta osvjedočio da kad netko očekuje provokacije, da ih onda i nađe i tamo gdje ih nema. Tako je nekako bilo i jučer.
Moja loptica je greškom završila u meču. Igralo se na Velesajmu, loptice stalno lete preko ograde i gube se među stolicama i torbama. Radi se o loptici koju smo povremeno koristili za zagrijavanja na drugom stolu. Kad se nije koristila, obično je bila na nekom stupu gdje smo odlagali i rekete.
Kako i kada je završila u meču - ne znam. Mogu jedino pretpostaviti da ju je netko (vjerojatnije iz naše ekipe nego iz protivničke, ponajviše zbog rasporeda sjedenja) ili ubacio natrag u arenu umjesto prave loptice za vrijeme igre jer je nju prvo pronašao na podu ili na torbama, ili je između dva seta pokupio kao prvu koja mu je pala pod ruku prije ulaska u arenu.
Dakle, ne isključujem ni sebe iz te mogućnosti. Ali sigurno to nisam napravio namjerno, niti je netko od igrača iz moje ekipe to napravio namjerno, niti bih ja igrao za ekipu u kojoj bi netko od igrača tako nešto napravio. I da, nisam ni primjetio da igramo s mojom lopticom, jednostavno nisam gledao nego sam imao drugih briga. Moji suigrači ni ne znaju da je to moja loptica jer inače igramo s drugim lopticama mečeve.
Što se tiče isprike, meni je stvarno bilo žao da se to dogodilo i to sam u više navrata i rekao protivnicima jučer. Međutim, s Pažinom, koji je pokrenuo ovu priču, nije bilo moguće razgovarati jer je bio potpuno uvjeren da smo mi namjerno zamijenili loptice. Žao mi je da je tako, ali imam već dovoljno životnog iskustva da prepoznam kad je razgovor uzaludan, pa sam nakon dva-tri pokušaja odustao.
Dalje, meč se odigrao do kraja. Otkriće pogrešne loptice je bilo u 3. setu (ne sjećam se rezultata, možda 8:7 za nas). Taj set smo završili sa pravom lopticom koju smo pronašli na stupu gdje smo odlagali rekete. U tom prekidu je bilo povišenih tonova s protivničke strane. Pažin je predložio ponavljanje meča (ne seta, mislim da sam to dobro zapamtio - naš kapetan je to odbio. Moje mišljenje o tome je da čak i kad bi bilo neke logike da se ponovi meč ili set, ne znamo koji jer ne znamo što smo sve odigrali s krivom lopticom, možda čak i neki pojedinačni meč prije parova. Dakle, ni meni nije zvučalo logično ponavljanje. Kad su taj set izgubili, Pažin je demonstrativno sjeo i rekao da neće igrati dalje. Bilo je vikanja i vrijeđanja, što mu ne služi na čast. Njegov suigrač i ja smo ga nagovorili da ipak odigra meč do kraja. Ali pogađate, to više nije bila ravnopravna borba kao do tada jer je bio pretjrano uzrujan.
Da rezimiram, radi se o spletu okolnosti koji je toliko razljutio protivničkog igrača da je možda rezultatski oštetio svoju ekipu, prekinuo nekoliko mečeva u dvorani, izvrijeđao nepoznate ljude... A promjena loptice, ako je i imala neki utjecaj, on vjerojatno nije bio veći od utjecaja jedne prasice. S tim da ni ne znam je li ta loptica nama paše ili ne jer se time ne opterećujemo pored toliko stvari u svojoj igri koje možemo popraviti.
Zašto sam ovoliko ispisao? Zato što znam da ekipa voli ovakve teme više od objava Lidije Bačić
A sad ozbiljno: iako bi to trebalo biti jasno samo po sebi, izgleda da nas česšće treba podsjećati na to da postoje nesporazumi i splet okolnosti, možda i nemar. Ne treba u svemu uvijek gledati namjeru protivnika da te ošteti. Djeci od 10 godine je teško objasniti da se i prasica ponekad može krivo vidjeti tj. procijeniti, i da, ako dvojica tvrde suprotno da to ne znači da je jedan od njih patološki lažljivac. Ali odrasli bi već trebali znati da istu stvar ljudi ponekad vide drugačije i biti malo fleksibilniji.
Žao mi je što je meč jučer tako ružno završio, ali ne osjećam se nimalo krivim.
I još da nadodam, IDEAL nije Noname loptica  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 06, 2018 12:55 am Naslov
|
|
Idealka? Ona "kamena" loptica? Zezaš ili si ozbiljan?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: čet pro 06, 2018 7:46 am Naslov
|
|
Trnski, je, istina je da je Abesinac (jedan) počeo Sokaz igrati početkom 2000-ih, ali druga dvojica koji su igrali zeleniji su od stola i imaju tek dvije ili tri sezone u Sokazu - toliko o iskustvu (i baš taj jedan malo stariji, zajebaniji lik je primijetio "Idealku", naravno ). No, to je sve nebitno...
Potpisujem i slažem se sa svim komentarima - od sukomentatora, pa do samih aktera. Sto ljudi, sto čudi. Međutim, trebalo je biti tamo i mislim da je teško komentirati nešto ako se to tebi ne dogodi - to je trenutak, spefična situacija, malo tko može predvidjeti svoju reakciju...
No, da završim ovu temu (barem što se mene tiče), moram reći dvije stvari: kao prvo, ne sjećam se da sam nekoga vrijeđao, nazivao pogrdnim imenima, psovao ili slično (da, raspi...o sam se, naravno, i povisio glas, pa tko ne bi) - ako jesam (a mislim da nisam) doista se ispričavam.
Kao drugo: u krajnjoj liniji, totalno je nebitno je li netko namjerno uvalio lopticu ili nije - nije se igralo s regularnom lopticom sa tri zvjezdice i kao kapetan ekipe tražio sam da se ponovi set ILI cijeli meč parova (pošto je bilo 1:1 u setovima - da nitko ne bude oštećen, lijepo se igra od početka meč i nema prepirke kad se loptica ubacila ili nije ili je doletjela ili ju je donio svizac ili bilo što). Smatrao sam i još uvijek smatram kako je to najpoštenije.
Nakon što su to oni odbili, nonšarlantno i bahato komentirajući "Pa kaj onda ako se igra s ovom lopticom, te kako ne dolazi u obzir bilo kakvo ponavljanje?!" (da ne kažem da je - pazi sad ironije - jedan njihov igrač tražio da nekoliko puta prebacimo lopticu sa tri zvjezdice preko stola da se malo navikne na nju - e tu sam totalno puknuo ), za mene je svaka daljnja rasprava, a i meč bio gotov. Vrlo jednostavno. Oni neće ponoviti, ja ne želim igrati...
Samo na nagovor svojih dečkiju - i žarke želje da čim prije odem s tog meča - sam odstatirao minutu uz stol da meč ipak bude "regularan".
A nije bio...
Toliko od mene.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bduralija
Pridružen/a: 03. 03. 2009. (09:18:13) Postovi: 827 Lokacija: Uz travu na rubu parka Maksimir
|
Postano: čet pro 06, 2018 9:55 am Naslov
|
|
nekadašnja Abesinija s kojom smo igrali je bila skroz OK, završavali na cugi u vrlo ugodnoj atmosferi bez obzira na rezultat, a isto mogu reći i za Rakune i navedeni par s kojim su odmjeravali snage... činjenica je da smo različiti i da nije svaki dan isti, nekada smo malo tanjih živaca... ove sezone igrao sam drugi set u jednom meču i nakon što sam shvatio kako mi loptica čudno leti pogledao i vidio da nema 3 zvjezdice... tražio zamjenu, a moguće konflikte rješavao smiješkom i šutnjom te pozivanjem na pravila, i to je to, tko mi kriv što mi je toliko trebalo da shvatim kako igram s lopticom s kojom se nisam zagrijavao...
sljedeće kolo u goste nam dolaze Abesinci i baš se veselim tom susretu, s nadom kako mi se neće ostvariti predviđanje s niskim temperaturama i javnim sektorom...
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mario
|
Postano: čet pro 06, 2018 10:10 am Naslov
|
|
| Meni kao voditelju lige je žao da se tako nešto dogodilo. Iskreno, nikada u životu nisam čuo za ponavljanje cijelog seta ili meča i mislim da takav zahtjev nije bio realan. Više me čudi kako ste to igrali sa ubačenom nedozvoljenom lopticom, a da to niste primjetili čim je bila ubačena prije odigravanja prvog poena sa istom. U slučaju da je to bilo namjerno napravljeno najoštrije osuđejem takvo ponašanje, ali to je nemoguće dokazati. Što se tiče fair playa netko ga ima usađenog u sebe, a netko nema. To je zrcalo karaktera, a sankcioniranje takvog ponašanja može ga samo donekle ograničiti, ali ne ispriječiti. Npr. Neymar i Louis Suarez će uvijek biti lažljivci i prevaranti na terenu, Diego Costa će uvijek biti srditi lajavac, Ronaldo egocentričan i samoživ itd. Isto je i u SOKAZ-u, masovna smo udruga sa puno članova, a ne kaže se bez veze koliko ljudi toliko čudi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet pro 06, 2018 11:21 am Naslov
|
|
Ne bih se složio s Trnskim da se "svaka škola plaća. Kada servirate, nitko vas ne sprečava da pogledate žig loptice s kojom igrate". Zbog čega bi čovjek očekivao podlo ubacivanje "idealke" i onda morao pregledavati loptice svakih 10 sekundi?
Sasvim je jasno da je "idealka" bila namjerno ubačena, i trebalo je ponoviti barem taj set! To bi bio fair-play, po mojem skromnom shvaćanju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 06, 2018 11:38 am Naslov
|
|
Špileri s IDEAL-kom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: čet pro 06, 2018 12:40 pm Naslov
|
|
a ti si se izgleda rodio sa reketom u ruci _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 06, 2018 12:45 pm Naslov
|
|
S reketom i IDEAL-kom
Šalim se, znaš i sam da dozvolu za nošenje IDEAL-ke možeš dobiti tek s 18 godina.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet pro 06, 2018 2:12 pm Naslov
|
|
| Ja bih potpuno isto reagirao kao i Damir Pažin, a Rakunima bih preporučio da odbace "idealku" u smeće, gdje joj je i mjesto, kako se opet ne bi dogodila "zabuna" tako da ona, jadnica, niti kriva niti dužna, ne uleti u neki meč. Tko zna koliko puta je već bila u igri? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Joško M.
|
Postano: čet pro 06, 2018 3:06 pm Naslov
|
|
Nisam mislio da će netko ozbiljno shvatiti IDEAL-ku, to sam zamislio kao šalu.
Radilo se o XIOM loptici. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 06, 2018 3:19 pm Naslov
|
|
Pitao sam odmah jel' šala.
Ajde sad ozbiljno. Koja je bila domaćinska loptica, a koja je bila uljez? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Joško M.
|
Postano: čet pro 06, 2018 3:28 pm Naslov
|
|
| Uljez je bila XIOM ljubičasta 2 zvjezdice, a domaćinska ne znam koje marke s tri zvjezdice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: čet pro 20, 2018 7:46 pm Naslov
|
|
Pozdrav svima!
Zadnje kolo smo odigrali - šećer na kraju ,dobili Mamute, jača ekipa po tablici, ali nismo se dali - napokon smo odigrali u kompletu, a onda smo opasni
Svima sretno sljedeće sezone!!!
Vidimo se!
Svako dobro svima!
lp  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bduralija
Pridružen/a: 03. 03. 2009. (09:18:13) Postovi: 827 Lokacija: Uz travu na rubu parka Maksimir
|
Postano: uto vel 05, 2019 11:22 am Naslov
|
|
nisam htio pisati vruće glave, a kako sam obećao protivnicima i sebi da ću to zabilježiti, evo jedne zanimljive situacije iz našeg SOKAZ druženja... zadnje kolo, nije nam napeto, barem nama (nemremo u vrh, a niti ispasti)... zove me kapetan i kaže kako zbog blagdana i situacije kod njih oni mogu samo u ponedjeljak odigrati tekmu, javim svojima i oni kažu OK, ponedjeljak... u nedjelju zove ista osoba, zove i kaže, neka stranka se ugurala u dvoranu, imaju tamo domjenak, ne možemo igrati iako im nudim našu dvoranu, jel može u utorak... zovem svoje, baš i nisu oduševljeni, jer kada isplanirate doma sa svojima tjedan pa ovako netko upadne s promjenom, ali ok... zovem povratno da možemo, ali da nam paše što ranije jer jedan ima vlak, a drugi mora u 21 otići na drugo mjesto taj dan... odgovor je potrudit ćemo se, ali prije 19 ne možemo u dvoranu... dolazi dan D i stižemo u 19 sati, a 2 njihova igrača već tamo, zamolimo ih da bi htjeli što prije igrati jer nam treći igrač ide u 21 sat, na što njihov kapetan kaže kako njima prvu tekmu igra čovjek kojeg nema u dvorani... i tako mi čeeeekamo da se ovaj pojavi u 19:25, presvuče, zagrije i... naravno naš 3. igrač plati 24 kn parkinga, prođe kroz cijeli grad u adventu da bi odigrao jedan jedini meč, i to igrač koji u ohoho sezona ima jednu pobjedu i to kada nije došao protivnik... a drugi umjesto da obilježi kraj sezone odjuri na zadnji vlak...
poanta i naravoučenje događaja su da treba biti oprezan s klincima i penzionerima, a pogotovo ako su zajedno u istoj ekipi... penzioneri ne kopčaju i zaboravljaju, a klinci pojma nemaju i ne bi se hteli mešati... i onda budi kapetan koji će održati ekipu na okupu... zato smo se za sljedeću sezonu pojačali s 2 penzionera da možemo ovakvima parirati...
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|