NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

3. TITAN ljiga - proljeće 2019.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Stip

PostPostano: sri vel 27, 2019 3:53 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Došao sam, odigrao (i izgubio) i kad je protivnik bio Drago Šurbek, pa ću doći i sada. Ni sa prijavom i brojanjem dana nemam problem, uostalom voditelj sam godinama pa znam kakva je praksa.
Jedino što me eventualno može smetati lijepo sam napisao ranije, ali to je moj problem. Kao što Joco lijepo reče, svatko ima pravo igrati koliko želi. Moje pravo (i pravo drugih) je trkeljati, žaliti se, prognozirati, špekulirati itd.

Veselim se petku u svakom slučaju.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
55

PostPostano: sri vel 27, 2019 4:54 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Naravno, ne raspravljamo o vašoj međusobnoj tekmi i o tome hoće li Taboršak igrati protiv vas ili neće. Raspravljamo o tome kako bi trebalo protumačiti ovo pravilo... I dalje tvrdim da "nulti dan" ne postoji. Od trenutka kada je pristojba uplaćena počinje 1. dan. Ono što dolazi sutra je "za jedan dan", ali rednim brojem to je 2. dan. Eeeek! Horor Trk
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri vel 27, 2019 4:57 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Bojim se da pitanje igranja Mireka ne ovisi o tome koji je dan po redu već koja je noć za redom ROFL Zubo
Dinko Š.

PostPostano: sri vel 27, 2019 5:37 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Dobro, profesore. Što ako je pristojba uplaćena noću, na primjer u 23,55 sati, dakle 5 minuta prije novog dana? Znači, tih noćnih 5 minuta predstavlja jedan dan, tj. punih 24 sata? Ne bi išlo.
No, Zacko je u pravu kad kaže da je to "ustaljena višegodišnja praksa" i da je kao takvu ne treba mijenjati.
Naime, dugotrajno, neosporavno, ponavljanje neke radnje, stvara dosjelošću taj običaj u novo pravilo.
[Vrh]
mixer

PostPostano: sri vel 27, 2019 10:15 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Ajd odfakajte sa topica. Nemre mi Guga doć do izražaja. In love. Baš mi je drago kaj bu Mirek igrao ionak je zanimljivije poslje tekme.
Pitanje je 6 igrača u jednoj ekipi. Ak igraš iz gušta ošo vam gušt u 3pm.
[Vrh]
Guga

PostPostano: sri vel 27, 2019 10:58 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Very Happy
Burke

PostPostano: čet vel 28, 2019 1:16 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

55 (napisa):
Dobro, dragi dječaci... Trio
Tu se radi o razlici između RASPONA i INTERVALA. Idea Mudri djed
Od ponedjeljka do ponedjeljka je RASPON od 7 dana, ali je istovremeno INTERVAL od 8 dana, zato što interval zahvaća početnu i završnu točku... Osnovni statistički parametri. Vjerujem da bi se u našem slučaju radilo o RASPONU. Tada bi gospodin Taboršak imao pravo nastupa tek u subotu. Hippie Afro Duplo

Ako hoćeš točno (matematički): kod INTERVALA nisu uključeni rubovi!!
Rubovi su uključeni kod SEGMENTA!! Mudri djed
interval je npr. <1,7> gdje nisu uključeni 1 i 7
segment je npr. [1,7] gdje su uključeni 1 i 7
To se inače ući u 1. srednje iz matematike!! ROFL ROFL Azdaja
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: čet vel 28, 2019 7:09 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Eto da se i ja malo u miješam. Donosim vam citat iz pravilnika o natjecanju i tu bi bar sve trebalo biti jasno. Članak glasi:
"Naknadno prijavljeni igrač stječe pravo nastupa deveti dan od dana predaje prijavnice na poštu (vrijedi žig pošte), odnosno od dokaza uplate prijavnine. Ovakva pismena prijava mora biti upućena tehničkom voditelju SOKAZ-a i voditelju lige u kojoj se momčad natječe." dakle ne govori se koliko dana od uplate nego koji dan nakon uplate.
Ako je uplašeno 21.02. onda je prvi dan nakon dana uplate 22. i slijedom toga 9. dan je 02.03.
To što nepismeno ljudi daju tumačenja kojih se većina pridržava samo potvrđuje koje su ljudi ovce.
Ćudi me da pojedinci kojima je matematika profesija tako olako prihvaćaju kriva tumačenja matematike. Pa pobogu... Matematika je jedna od najegzaktnijih nauka.

Zadnja promjena: vjeverko; čet vel 28, 2019 7:32 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: čet vel 28, 2019 7:13 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Da se meni dogodi takva situacija ja bih podnio tužbu, ne zato da dobijem utakmicu za "zelenim stolom", već zato da se ta tema riješi jednom zauvijek.
[Vrh]
risBo

PostPostano: čet vel 28, 2019 7:32 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Bojim se da pitanje igranja Mireka ne ovisi o tome koji je dan po redu već koja je noć za redom ROFL Zubo

[Vrh]
55

PostPostano: čet vel 28, 2019 7:47 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

U matematici intervalom nazivamo skup (najčešće) realnih brojeva, koji se nalaze između dva poznata broja, ta dva broja se nazivaju granice intervala. Npr. interval <5, 8> opisuje skup realnih brojeva između 5 i 8, bez tih brojeva. Dok pak interval [5, 8] označava skup realnih brojeva između 5 i 8, uključujući 5 i 8. U apstraktnoj matematici interval je definiran kao podskup S nekog linearno uređenoga skupa T, za koji vrijedi, bilo koje x, y ∈ S a x < z < y, te z ∈ S.

Evo sam vam copy/paste što je u matematici INTERVAL, jedino nije ono što Burke kaže, definira ga se na dva načina:
1. Bez granica intervala
2. Uključujući obije granice intervala.

U statistici i u glazbi interval podrazumijeva obije granice intervala. Ovo ne pišem da bih pametovao nego zato da objasnim kako je tumačenje ovog pravila kompleksnije od najjednostavnijeg zaključka. Rolling Eyes
[Vrh]
mixer

PostPostano: čet vel 28, 2019 9:16 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Dopuštalo se i gore u sokazu. Doktori sokaza su jedne godine dopustili da mirek igra registriran. Tak da šute i ne *** više. Ionako je sve u sokazu po ittf pravilima osim ako ne odg Doktorima.
Smiješno je ovbrazloženje ustalilo se pravilo. Nije se ustalilo nego ste ga godinama ignorirali.
Ali nas bar nemojte onda pravit idiotima. Svejedno mi ko kad igra sam da se igra. Ak se ljudima ide u 1 ligu nek idu to kaj bu bili kanta za napucavanje kad Taboršak ode njihov problem. Tu dolazimo do gušta. Ali to je 2 tema. I nek administrator počne napokon radi svoj posao i prebaci temu u 2 topic. Da nemoram čitati gluposti
[Vrh]
zacko

PostPostano: čet vel 28, 2019 9:22 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Iz svega ovoga vidljivo je jedino da Stip nezna matematiku! Zubo

Bojim se da je fulao profesiju. In love

Trebao je ici na Socijalni rad i baviti se pomaganjem drugima. Cheer

PS.
Ovo nije matematičko nego pravno pitanje .
U pravu se jako dobro zna kako se računaju rokovi i tu nema dileme. Ali se pravu također u nekim slučajevima uzimaju u obzir i običaji, presedani i sl. To bi po meni bio taj slučaj.

Al kako se kaže 2 fiškala-3 mišljenja!
Još jedanput se to pokazalo istinitim.

Možda bi nam koji matematičar mogao to i dokazat! Wink
[Vrh]
55

PostPostano: čet vel 28, 2019 9:24 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL
[Vrh]
Stip

PostPostano: čet vel 28, 2019 9:44 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Nemoj tako Žacko Azdaja , naučio sam ja jako puno matematike....i doduše većinu toga zaboravio Very Happy .
Zaboravljam stvari koje mi ne trebaju jako brzo, na to mi je još na faksu dosta grubo ukazala jedna kolegica kojoj nisam znao pomoći s ispitom kojeg sam položio šest mjeseci ranije.

Ali imaš pravo što se tiče promašene profesije. Od matematike sam pobjegao u nekakvu informatiku, od tamo u (navodno) management i bavio se uglavnom ljudima, a trenutno se najviše osjećam kao ispovjednik. Možda sam konačno pronašao pravu vokaciju?
U svakom slučaju, sljedeći put kad ćemo se vidjeti, slobodno mi ispričaj sve što te muči Zubo
[Vrh]
Burke

PostPostano: čet vel 28, 2019 3:21 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

55 (napisa):
U matematici intervalom nazivamo skup (najčešće) realnih brojeva, koji se nalaze između dva poznata broja, ta dva broja se nazivaju granice intervala. Npr. interval <5, 8> opisuje skup realnih brojeva između 5 i 8, bez tih brojeva. Dok pak interval [5, 8] označava skup realnih brojeva između 5 i 8, uključujući 5 i 8. U apstraktnoj matematici interval je definiran kao podskup S nekog linearno uređenoga skupa T, za koji vrijedi, bilo koje x, y ∈ S a x < z < y, te z ∈ S.

Evo sam vam copy/paste što je u matematici INTERVAL, jedino nije ono što Burke kaže, definira ga se na dva načina:
1. Bez granica intervala
2. Uključujući obije granice intervala.

U statistici i u glazbi interval podrazumijeva obije granice intervala. Ovo ne pišem da bih pametovao nego zato da objasnim kako je tumačenje ovog pravila kompleksnije od najjednostavnijeg zaključka. Rolling Eyes

Segment se još u matematici zove "Zatvoreni interval", dakle postoje: "Otvoreni interval" - u matematičkom se žargonu kaže samo "interval"
"Zatvoreni interval" - u matematičkom se žargonu kaže "segment".
SEGMENT = ZATVORENI INTERVAL
Kada se kaže samo INTERVAL onda se u pravilu misli na otvoreni interval, a ne na zatvoreni (nepisano pravilo u matematici radi preciznosti).

Inače, ako malo bolje gledaš zadnja 2 reda ti formalno matematički malo pobijaju ono ispred! Rolling Eyes
No, u laičkom žargonu je ovo što si napisao u redu! Thumbs up
Btw, od kuda si točno ovo prepisao (čista radoznalost!)? Zubo
[Vrh]
55

PostPostano: čet vel 28, 2019 3:34 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Interval_(matematika)

Izvor nije u potpunosti potvrđen. Retaj Predaja Brukica
Stvarno to pamtim i s predavanja Kvantitativnih metoda i iz glazbene škole. Hippie
[Vrh]
vjeverko

PostPostano: čet vel 28, 2019 3:55 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Koji ste vi smiješni likovi!!!!!!
Pa jel tema matematički riječnik ili da li Taboršak ima pravo nastupa prije subote?
[Vrh]
mixer

PostPostano: čet vel 28, 2019 6:23 pm    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Ma mirek može kaj hoće. Vidiš da matematički znalci se nebi šteli nikom zamerit. To kaj iskrivljuju pravila od situacije do situacije to je već što? ustaljena praksa. Tak mi se živo.... Jel može ili nemre igrat.
[Vrh]
antispin

PostPostano: pet ožu 01, 2019 8:26 am    Naslov : 3. TITAN ljiga - proljeće 2019. Citirajte i odgovorite

Ne morate se mučiti,Miro danas ne bude igral. Bio sam jučer s njim na proslavi 60. godišnjice kluba i mogu reči da je djelovao vrlo stabilno oko pola noći, te je rekao da danas ne igra. Thumbs up Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Sljedeće
Stranica 4 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.