Stogodišnji križarski rat beksajdaša i materijalista

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
ib
Site Admin
Kontakt:

14. liga NIKAD JAČA proljeće 2019.

#21 Post Postao/la ib »

:rofl: :rofl: :cerek:

Ako ne dođem, svakako ću moliti za vas. :moli:
Drogi

#22 Post Postao/la Drogi »

Dinko Š. je napisao/la:Uzmi travu i dođi na zabavu!
:bis:
Uzmi ti normalne gume i dođi se pofajtati s igračima, a ne čokljariti ko neka kuka.... (ne hrabar igrač).

Da se dobije trava treba dosta znati, imati mozak koji je u stanju procesuirati rotacije koje nisu "pravilne" kad se vrate od trave, imati brze noge da budete na toj lopti kad dođe da se može zveknuti i probiti travonju.

U svakom slučaju travonje su "ne hrabri" koji vole rezultat više nego dobar pingač. Jer hračkanje prek mreže s travom nikad nije bilo niti će biti atraktivno za gledati ni igrati.
Zadnja izmjena: Drogi, dana/u uto ožu 19, 2019 7:15 am, ukupno mijenjano 1 put.
ib
Site Admin
Kontakt:

#23 Post Postao/la ib »

Tebi baš bude dosadno nebaniranom. :ceka: :azdaja:
Saša

#24 Post Postao/la Saša »

Zar i Bučo igra sa travom
Let the force be with you
ib
Site Admin
Kontakt:

#25 Post Postao/la ib »

:rolleyes: da, Bučo igra sa travom

Slabo mi ide ovaj korejski kult ličnosti, moja biografija je prema kurikulumu trebala biti obrađena u petom osnovne. :(

Ništa, probat ću sredit da izlazi u biltenu. :top:
Dinko Š.

#26 Post Postao/la Dinko Š. »

Hoću nagradu (novčanu) za najbolji post! I Gugin dres mit (pride, iber). Uručiti mi na turniru Vodovoda 6.4.2019. u Merixu (ako poživim dotle).
:amen:
Saša

#27 Post Postao/la Saša »

Tek sam sad skužio, a i Dinko me je opravdano oprao putem telefona.
Sorry voljeni vođo :s: Moje isprike. Lapsus calami.
I meni to često naprave pa znam kako ti je.

Osobno nemam ništa protiv materijalista čak i volim igrati protiv trave, pogotovo na treningu. U svakom slučaju post od Drogija je u najmanju ruku neprimjeren te go osobno ne želim niti komentirati.
Let the force be with you
Spin
Kontakt:

#28 Post Postao/la Spin »

U šahu svaki igrač dobije jednaki broj figura (16) i u startu su ravnopravni.

U stolnom tenisu, ljudi koji se otežano kreću; stariji, bolesni, sa prekomjernom težinom, hendikepirani ..
zbog izostanka brzine u šahovskoj paraleli kao da igraju sa 10 figura naspram 16.

I sreća je da stolni tenis nudi "materijale" koji mogu usporiti protivnika i izjednačiti svima izglede za pobjedu.

Po meni je jako sportski svima dati jednaku šansu!

Najbolje je to prikazano u crtežu:

slika
MUNJA2

#29 Post Postao/la MUNJA2 »

Da, jedino možemo diskutirati što je to "jednaka šansa za sve", mislim da se tu razlikujemo u definiciji. Neki puta je igra sa travom nenadoknadiva prednost u korist travara.
Pitanje - Da li je data jednaka šansa ako ti protivnik servira iz ruke ili baca loticu unatrag ? (Gledam i prvoligaške igrače koji "ne znaju" ispravno servirati, čak i prave šampione Sokaz-a - da li im je to pomoglo u uspjehu ?) Samo preciznosti radi.
Tako je kako je, možemo mi misliti što hoćemo ali dok je to propisano raznim pravilnicima ili (kako mi kaže jedan naš trener) : "Dok sudac šuti" - je regularno. Problem nastaje kada protivniku kažeš da ne servira dobro a suca nema.
Vracko

#30 Post Postao/la Vracko »

Drogi je napisao/la:
Dinko Š. je napisao/la:Uzmi travu i dođi na zabavu!
:bis:
Uzmi ti normalne gume i dođi se pofajtati s igračima, a ne čokljariti ko neka kuka.... (ne hrabar igrač).

Da se dobije trava treba dosta znati, imati mozak koji je u stanju procesuirati rotacije koje nisu "pravilne" kad se vrate od trave, imati brze noge da budete na toj lopti kad dođe da se može zveknuti i probiti travonju.

U svakom slučaju travonje su "ne hrabri" koji vole rezultat više nego dobar pingač. Jer hračkanje prek mreže s travom nikad nije bilo niti će biti atraktivno za gledati ni igrati.

Svrha stolnog tenisa nije nabijanje loptice, nego nadmudriti protivnika rotacijama. Kada shvatis da je stolni tenis sport nadmutrivanja onda mozda shvatis cari stolnog tenisa. Ljudi koji kukaju protiv materijala su ljudi koji ne znaju igrat stolni tenis. Ker stolni tenis je prvo glava, noge, ruke a tek onda ljepota igre koja nije vazna. Prije svega bi trebao shvatiti da igranje travom je tesko, jer ta guma puno manje prasta nego cista. Ukoliko se ne slazes samnom pozivam te da odigramo mec gdje mozes igrat s travom pa da se sam uvjeris da igranje s travom nije lako.
Drogi

#31 Post Postao/la Drogi »

da ovi s travama baš rade strašne rotacije, vrte spin, pa režu, pa side spin, s travama se rade takve rotacije da me glava boli od njih. Bojim se trava jer kad mi frajer zavrti rotaciju ne znam kaj da radim. Trkeljaš buraz.

A evo ja tebe pozivam da dođeš igrati s normalnim gumama meč pa da se izmačevamo sa spinovima ko pravi fajteri, ne da mi hračke bacaš prek mreže s travom i čekaš da sam sebe upecam na "TVOJU" strašnu rotaciju koju budeš izvukel s travuljarom.

P.S. svako ima svoje mišljenje o travarima, nažalost na kraju se samo rezultat broji. A nekom je bolje biti posran i pobijediti, ali hvala Bogu ne svima :)
Vracko

#32 Post Postao/la Vracko »

Primi se ti treninga radje, jer tvoj najjaci element u pingicu je ocito pametovanje po forumu.
Zadnja izmjena: Vracko, dana/u uto ožu 19, 2019 11:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Pale
Kontakt:

#33 Post Postao/la Pale »

:kava: :facepalm:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
55

#34 Post Postao/la 55 »

Drogi, pošto je ovo nekakav zajednički prostor, bi li se, molim te lijepo, mogao upristojiti i prestati s vrijeđanjem i primitivlukom? :vrag: :brukica:
Jedna od knjiga napisanih o stolnom tenisu u samom početku opisuje stolni tenis kao igru rotacija i materijala, a "materijali", dakako, svakako na specifičan, ali fizikalno potpuno zakonit i vrlo lako objašnjiv način, manipuliraju/upravljaju postojećim rotacijama.
U svijetu stolnog tenisa "materijali" postoje duže nego što si ti živ, a profesionalni (vrhunski) igrači ih vrlo rijetko koriste iz nekoliko vrlo jasnih razloga. :ne zna:
Stoga, stvarno ne razumijem smisao tvojih postova o vrijeđanju i omalovažavanju materijala ili igrača koji igraju s materijalima. :amen:
Koki
Kontakt:

#35 Post Postao/la Koki »

Quote Vracko:

Ljepota igre je važna. Ne zbog nas koji igraju za bodove nego zbog možebitne publike. Vjeruj da naguravanje dvije trave ne zanima ljude i prosječni gledatelj to nema želju gledati...

s druge strane trava je legalan materijal i s istim se da vrlo atraktivno igrati. Pogledajmo Joo See Hjuka-a ili Gionisa Panagiotisa. Vrlo lijepo...
U Sokazu Kašića i Capana...
No Sokaz ima i tamnu stranu ;)
Jedno je trava no postoje i "trave".
Sokaz je pun raznovrsnih igrača. Ima tu školovanih, talentiranih, propalih, manje taletiranih, prosječnih i onih koji za stolni tenis nemaju smisla no vole dobiti rađe nego svevišnjeg vidjeti. Maštovitost u obradi trava u Sokazu je na zavidnom nivou. Lakirane pa "pečene", dijelomično zaljepljene (rub zaljepljen a sredina ne), različito lakirani čepići, skrivene podloge ispod trave, čepići koji nedostaju (kao nema veze ovo je rekreacija), tvorničke specijalne verzije (s kojom nitko neće priznat da igra) koje su kemijski i termički obrađene...itd..itd..
U zadnjih cca 25 godina sam se nagledao takvih igrača u Sokazu i zajednička im je karakteristika nagli porast broja pobjeda. Ko grom iz vedra neba. Kao naglo se popravio...
Dakle nemam ništa protiv materijala jer oni daju stolnom tenisu dodatnu zanimljivost. Reći da ne znaš igrati protiv trave je deplasirano jer trava je kao meterijal već desetlječima u stolnom tenisu. S druge strane ljubitelj sam nadmudrivanja ali nadmudrivanja koje je rezultat znanja i "zgloba". Postavljanje reketa i čekanje da ilegalna guma "nadmudri" protivnika nije znanje nego prevara. Žao mi je...
Vracko

#36 Post Postao/la Vracko »

Koki a sto kazes o igracima koji i na ciste gume stavljaju tjuninge? Vjerujem da ste u 25 godina sokaza imali priliku igrati i s takvim igracima. Smisao moje poruke upucene Ognjenu je da je i s travom tesko igrat i da s njom treba puno trenirat kao i sa cistim gumama. I ds ta trava nije carobni napitak koji donosi pobjede.
Uostalom sve je u trening i radu zar ne?
Drogi

#37 Post Postao/la Drogi »

Moram se upristojiti kako stvari stoje.
Fala Koki da si stao u obranu onih koji misle da trave uništavaju ovaj prekrasan sport "ubijanjem" igre.

Kad ste čuli da je netko izgovorio:"vidi ovoga ima normalne gume i baš nas je prevario njima."
Za suprotno sam čuo XYZ puta.

I ovo opažanje da publika ne voli čokljavce gledati je istina jer jednostavno nema smisla i nije atraktivno, ali sam zato dosta puta doživio da u dvoranu stignu neki teži rekreativci i kad vide igrače iz prve lige sokaza kako počnu spinat dobre lopte DIVE IM SE. Ne mogu vjerovati što vide, hvataju se za glavu i instant se zaljubljuju u pingač i nadaju se da će i oni to moći uskoro :P
Vracko

#38 Post Postao/la Vracko »

Drogi ja mislim da ti ni ne znas da postoji tjuning za ciste gume..
Drogi

#39 Post Postao/la Drogi »

Vracko je napisao/la:Koki a sto kazes o igracima koji i na ciste gume stavljaju tjuninge? Vjerujem da ste u 25 godina sokaza imali priliku igrati i s takvim igracima. Smisao moje poruke upucene Ognjenu je da je i s travom tesko igrat i da s njom treba puno trenirat kao i sa cistim gumama. I ds ta trava nije carobni napitak koji donosi pobjede.
Uostalom sve je u trening i radu zar ne?
Naravno da sa svime treba znati igrati, ali činjenica je da s travom treba znatno manje brzine, tajminga, koordinacije ruke, koordinacije ruke i ostatka tijela itd ... mnogo manje zahtjevna guma za bolji rezultat. I pokazuje se da igrači koji stave travu naglo poboljšavaju rezultate, ali nikad nisam čuo da je neko igrao 5 godina s travom i onda stavio normalnu gumu i odjednom skočio za 5 liga gore po kvaliteti što nije rijedak slučaj kad se desi kontra i igrač s normalne prijeđe na travu.
Drogi

#40 Post Postao/la Drogi »

Vracko je napisao/la:Drogi ja mislim da ti ni ne znas da postoji tjuning za ciste gume..
Znam, koristim :)
Odgovorite