Stogodišnji križarski rat beksajdaša i materijalista

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Zole000

14. liga NIKAD JAČA proljeće 2019.

#101 Post Postao/la Zole000 »

Stip je napisao/la:Nije zabranjeno iznositi mišljenje o travarošima ...ali ni o onima koji igraju s backside-ima.

Sva gospoda koja imaju barem jednu 'normalnu' (imam je i ja) gumu su najobičnije varalice koje su uzele neki egzotični materijal kako bi sasvim nezasluženo pobijedile velikane kao što su bili Barna i slični. Bez toga nikad ne bi uspjeli, i sa time se moraju pomiriti. Liječe svoje komplekse varanjem.
Stolni tenis se sasvim lijepo igrao 50-ak godina, a onda su varalice prvo krenule izmišljati spužvu, pa onda i backside (oko 1960), i uvele neprirodne rotacije kakvih prije nije bilo. Igrači koji su igrali reketima staroga tipa nisu znali igrati protiv te novotarije i nisu imali nikakve šanse. Već oko 1975. pojavila se trava. I onda backside-varalice neko vrijeme nisu imale šanse protiv novih varalica.

Nevjerovatna mi je arogancija onih koji misle da svijet počinje i završava s njima. To što ste odabrali jedan tip gume ne znači da razvoj sporta mora stati na nivou koji ste baš vi odabrali. A što se ljepote igre tiče, teško da će u prvoj SOKAZ ligi dva napadača sa glatkim gumama odigrati ljepši meč od jednog napadača i recimo Kašića.
Tako bi i skakači u vis starog kova mogli tražiti da se zabrani Fosbury flop, tvrditi da je svjetski rekord 2.34 i drži ga Vladimir Jaščenko još od 1978. Svi kasniji su varalice jer skaču neprirodnim stilom.

Inače FYI, ne igram s travom iako nekad jesam, promjena materijala značajno mi je podigla kvalitetu igre (jer nije svaki materijal za svakog igrača, svaki stil igre).

Za one koji žele više znati o razvoju materijala preporučam http://blog.tabletennis11.com/table-ten ... -evolution
Svaka ti je na mjestu.
Ja bi dodao još sljedeće :
" Kad gledam Pongija kako bloka travom digne mi se i ono malo pimp.ka kaj mi je ostalo!
A kad okine drajf svršavam "

E sad ti je post na mijestu !!!

Mora bit malo vulgarnosti, nevalja sve fino i nježno jer neki to inače ne razumiju !!! :lol:
Zole000

#102 Post Postao/la Zole000 »

Drogi je napisao/la:
Zole000 je napisao/la:Drogi !
Savjet ti je da imaš maramicu sobom kad idući put igraš protiv čokljavca.

Ako ti slučajno hračka odleti u lice umjesto na stol da se možeš obrisati !!!

Nema uvrede od kolege stolnotenisača ni da mi j...š svu rodbinu , a kamo li travarenje !
:cerek:
To zole najjači si najjači :s:
120 kg čiste vage ! :rofl:
Saša

#103 Post Postao/la Saša »

Uklučio sam se u ovu raspravu samo zato što sam legalista i što je igranje travom dozvoljeno i ja sam stim ok. Tužna je činjenica što kod nas dolazi do "hrvatluka" pa pojedinci igraju i sa zabranjenim travama kao išto rade razna čuda (friziranje) sa travama kako bi bili uspješniji. Osobno se slažem sa Munjom kad kaže "...dao jednu ligu pa si prebacujte preko mrežice jedan protiv drugoga...", "...Koliko god se trudio nitko neće uvjeriti "mrzioce trave" da trava nije dodatna prednost i da svatko od travaša igra nekoliko liga više nego što bi igrao bez trave. Da nije tako svatko od vas bi se vratio na normalne gume, ali ljudska pohlepa je velika i svi bi htjeli nešto kolača kojeg bez trave ne bi mogli dobiti. Svi bi htjeli ono što im inače bez trave ne pripada. ..."

Za kraj zamolio bih učesnike rasprave da pripaze na vokabular, a ako je to nemoguće neka admini i moderatori spriječe vređanja i vulgarizme na forumu.
Let the force be with you
Dinko Š.

#104 Post Postao/la Dinko Š. »

Baš me zanima kako su Drogi i Munja proveli noć nabijeni na Zoletov k. (evo, pazim na vokabular)?
Saša

#105 Post Postao/la Saša »

Vidim kako je bila velika bitka sinoć u mađarskoj kući. Nadam se kako je prošlo bez incidenata.
Let the force be with you
Zole000

#106 Post Postao/la Zole000 »

Dinko Š. je napisao/la:Baš me zanima kako su Drogi i Munja proveli noć nabijeni na Zoletov k. (evo, pazim na vokabular)?
:s: :s: :s: :s:
Dinko Š.

#107 Post Postao/la Dinko Š. »

Vjerojatno su jedan drugoga tješili i grijali.
:)
Zole000

#108 Post Postao/la Zole000 »

Drogi je napisao/la:
Zole000 je napisao/la:http://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?p=88153#88153

Dajte se fino upišite !!!

:rofl:
Zole a ti si neki strašan igrač? Koliko godina si trenirao pingač ko klinac ?
Kaj pitaš gluposti.
Pa ja mislio da ti zaista kužiš situaciju, a kad ono ćorak :confused:
Pa očito je da sam ja napredovao samo zbog trave.

I dan danas napredujem... kao i mnogi ostali travaroši, čokljavci ili po ovom tvom, novi naziv, a baš mi se dopao, hračkari :lol:
MUNJA2

#109 Post Postao/la MUNJA2 »

Zole000 je napisao/la:
Dinko Š. je napisao/la:Baš me zanima kako su Drogi i Munja proveli noć nabijeni na Zoletov k. (evo, pazim na vokabular)?
A zakaj bi ja bio nabijen ? Nemam nikakvih problema sa igračima koji igraju travu, što se mene tiče mogu igrati sa čime hoće (anrtispin, soft). Meni je puno zadovoljstva tu gdje jesam i kada igram protiv protivnika sa normalnim gumama. Odigram, baš kad moram i sa travarima, redovno gubim (ima izuzetaka) i ne mogu konkurirati ali mi ni nije zadovoljstvo.
Primjećujem da svi travari govore o rezultatu a oni sa normalnim gumama o ljepoti igre. Više naginjem ovom drugom, samo nemoj servirati iz ruke i nepravilno. Meni nije toliko stalo do rezultata jer ga NIKADA neću ni imati a tko ganja rezultat neka mu, svaka budala (tu mislim i na sebe) ima svoje veselje.
Ja samo konstatiram da travari manje misle na ljepotu igranja i više na rezultat i igraju više lige nego bi igrali sa normalnim gumama. Sve je to legitimo. Nama, koji smo stariji i kasno smo primili reket u ruke, teško se prilagoditi i na normalne gume (prebrze, previše rotacije, ne mogu pogoditi lopticu, ...) a onda mi uleti travar pa sve ide naopako. Odigram ja i to, izgubim i ne poželim više sa tim igračem ni sparirati. Eto.
Zole000

#110 Post Postao/la Zole000 »

Dečki moji !

Ja sam lud ko puška, i volim se zajebavati !

Ali majke mi rođene, kad bi to psihijatar čito :lol: otišli bi svi mi za Vrapče...

A ja ujutro na WC-u gledam koji Bog, nemrem u šolju pogodit dok pišam ... :zvrko:
Zole000

#111 Post Postao/la Zole000 »

http://www.sokaz.hr/forum/profile.php?m ... file&u=105

Pogle... Kača se još i k..či sa svojom travom !

:s: :s: :lol: :lol: :lol: :lol: :B: :B: :B:
55

#112 Post Postao/la 55 »

https://youtu.be/5KRBwterPiI

Ovaj je najveći prevarant, način igranja potpuno neatraktivan, osvoji poen travom kad god poželi... :rofl: :lol: :zubo:
Dinko Š.

#113 Post Postao/la Dinko Š. »

Nisam kriv kaj Munja ne želi sa mnom igrati i kaj me Drogi hračka.
Naime, u gimnaziji sam trenirao veslanje, pa smo poslije treninga igrali "vola oko stola" i to je bio sav moj kontakt s pingićem.
I onda sam sa šest banki upao u Opatiji u društvo koje je igralo pingić na betonskim stolovima, pa sam si u Zagrebu u Butterfly dućanu kupio za 150 kn prvi reket u životu. Bila je to trava i tako sam se navukao na travu.
Drogi

#114 Post Postao/la Drogi »

Zole000 je napisao/la:
Ja sam spavao ko beba nisam osjetio ništa, zole očito ti je jako malen.
max pax

#115 Post Postao/la max pax »

Ovo mi je najbolji dio: ”nije mi uzitak igrati protiv trave“, a kladim se u bubreg da vam je 9 od 10 poena samo pilana ( pimplanje) i tko udje prvi izgubi poen, tako da ta prica igram za gust je u biti cisto sr...
Koki
Kontakt:

#116 Post Postao/la Koki »

Znate kaj je meni zabavno?
Ono...."Igramo zbog ljubavi prema stolnom tenisu i prijateljstva"..

a nakon toga..."kad ja doma (u kuhinji) pripremim travu, dođem na meč i odigram kuhinjski blok uživam cerekati se kad tipovi naletavaju"

Pored takvih prijatelja neprijatelji ti ne trebaju... :B:
Drogi

#117 Post Postao/la Drogi »

HAHAHA, Huge LIKE!!! @KOKI
Najbolji post mjeseca. Baš si ga našao :)

Kao niti jedan hračkar ne igra travom zbog rezultata nego gušta u tome :lol:
Isto kao priča bankara da on tebi pomaže :)
Koki
Kontakt:

#118 Post Postao/la Koki »

Stip je napisao/la:Nije zabranjeno iznositi mišljenje o travarošima ...ali ni o onima koji igraju s backside-ima.

Sva gospoda koja imaju barem jednu 'normalnu' (imam je i ja) gumu su najobičnije varalice koje su uzele neki egzotični materijal kako bi sasvim nezasluženo pobijedile velikane kao što su bili Barna i slični. Bez toga nikad ne bi uspjeli, i sa time se moraju pomiriti. Liječe svoje komplekse varanjem.
Stolni tenis se sasvim lijepo igrao 50-ak godina, a onda su varalice prvo krenule izmišljati spužvu, pa onda i backside (oko 1960), i uvele neprirodne rotacije kakvih prije nije bilo. Igrači koji su igrali reketima staroga tipa nisu znali igrati protiv te novotarije i nisu imali nikakve šanse. Već oko 1975. pojavila se trava. I onda backside-varalice neko vrijeme nisu imale šanse protiv novih varalica.

Nevjerovatna mi je arogancija onih koji misle da svijet počinje i završava s njima. To što ste odabrali jedan tip gume ne znači da razvoj sporta mora stati na nivou koji ste baš vi odabrali. A što se ljepote igre tiče, teško da će u prvoj SOKAZ ligi dva napadača sa glatkim gumama odigrati ljepši meč od jednog napadača i recimo Kašića.
Tako bi i skakači u vis starog kova mogli tražiti da se zabrani Fosbury flop, tvrditi da je svjetski rekord 2.34 i drži ga Vladimir Jaščenko još od 1978. Svi kasniji su varalice jer skaču neprirodnim stilom.

Inače FYI, ne igram s travom iako nekad jesam, promjena materijala značajno mi je podigla kvalitetu igre (jer nije svaki materijal za svakog igrača, svaki stil igre).

Za one koji žele više znati o razvoju materijala preporučam http://blog.tabletennis11.com/table-ten ... -evolution
Dobar post pa mali osvrt...
Sve je ovo točno no treba nadodati da su se razvojem materijala mijenjala i pravila. Bilo je tu i lutanja no intencija je jasna. Želja je bila stolni tenis učiniti gledljivijim običnom čovjeku kojem su teško vidljive razne "prevare" koje u stolnom tenisu postoje. Sjetite se kako se nekad moglo servirati a kako se mora danas od izbačaja pa do vidljivosti kontakta loptice. Povećala se loptica pa se s celuloida prešlo na plastiku..itd..itd...
Po mom mišljenju, i naravno dopuštam da se netko neće složiti, nije svaki novi materijal automastki napredak za stolni tenis. Prve fenirane trave su se pojavile prije nešto više od 20 godina (TSP Curl P1) i U ITTF-u su donijeli ispravnu odluku nakon nekog vremena da ih zabrane jer su ubijale gledljivost stolnog tenisa. Oprostite...nije normalno da Neubauer na veteranskom prvenstvu svijeta pobijedi pokojnog Dragu Šurbeka s takvom gumom. Pa čovjek igra....negledljivo...i apsolutna je antipropaganda za stolni tenis. Koga šire zanima takva igra? To bi trebalo biti gledljivo širim masama?
Moj prvi sraz protiv fenirane trave je bio protiv Milana Rupića ( prije više od 20 godina) kojega sa do onda pobjeđivao dok je lovio s normalnom travom. U tom meču sam izgubio 5-21, 5-21. I sad će mi netko reći da nije do gume. Pa nego do čega je? Nemojte me zajebavati...
:B:
Kasnije smo se navikli i morali igrati neki anti pingić da bi pobjeđivali što je opet bilo negledljivo. Pongi će se sjetiti jedne davne partije s Željkom Gladom s kojim je imao problema zbog fenirane trave. Rekao mu ja prije meča: "Igraj kao da igraš protiv početnika i dobit češ"...i dobio je. Poslije meča mu Željko kaže: "pa nisi ništa igrao"...a u tome je bio štos... :rofl:
Koki
Kontakt:

#119 Post Postao/la Koki »

Drogi je napisao/la:HAHAHA, Huge LIKE!!! @KOKI
Najbolji post mjeseca. Baš si ga našao :)

Kao niti jedan hračkar ne igra travom zbog rezultata nego gušta u tome :lol:
Isto kao priča bankara da on tebi pomaže :)
Drago mi je što ti je post zabavan no da nebi pomislio da sam full na tvojoj strani. Nisu sve trave ni travari isti i protiv nekih mi je užitak igrati te imaju sav moj respekt... :top:
Dinko Š.

#120 Post Postao/la Dinko Š. »

Hvala dečki. Moja liga ima najviše odgovora i skoro najviše pregleda!
:top:
Odgovorite