NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Saša

PostPostano: sri ožu 27, 2019 7:29 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Molio bih očitovanje pravnika u mirovini.
ib
Site Admin

PostPostano: sri ožu 27, 2019 8:30 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Drogi (napisa):
Ako u pravilima SOKAZa stoji da se igra po pravilima ITTFa tada je ekspeditivni sistem sasvim legitimna opcija koju ti nitko ne može uskratiti

Jel čitaš ti pozorno? Smile
Može ti je uskratiti odgovor mailom od tehničkog voditelja natjecanja g. Leskovca da se u Sokazu ne primjenjuje igra na vrijeme (pretpostavljam zato jer nema sudaca koji uključuju štopericu početkom svakog seta).
Takav eksplicitan odgovor na konkretno pitanje svakako nadjačava generalnu tvrdnju "igranja u Sokazu po ITTF pravilima".

Dakle, nije problem u g. Dinku i njegovom tumačenju, već eventualno u činjenici da se gornja informacija distribuira mailom, umjesto da stoji u Pravilniku o natjecanjima. Pojma nemam
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Saša

PostPostano: sri ožu 27, 2019 8:34 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

ma sve je jasno Igore ali Dinko Š. ionako nema pametnijeg a posla.
Račune je već platio Laughing :
Drogi

PostPostano: sri ožu 27, 2019 9:02 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Drogi (napisa):
Ako u pravilima SOKAZa stoji da se igra po pravilima ITTFa tada je ekspeditivni sistem sasvim legitimna opcija koju ti nitko ne može uskratiti

Jel čitaš ti pozorno? Smile
Može ti je uskratiti odgovor mailom od tehničkog voditelja natjecanja g. Leskovca da se u Sokazu ne primjenjuje igra na vrijeme (pretpostavljam zato jer nema sudaca koji uključuju štopericu početkom svakog seta).
Takav eksplicitan odgovor na konkretno pitanje svakako nadjačava generalnu tvrdnju "igranja u Sokazu po ITTF pravilima".

Dakle, nije problem u g. Dinku i njegovom tumačenju, već eventualno u činjenici da se gornja informacija distribuira mailom, umjesto da stoji u Pravilniku o natjecanjima. Pojma nemam

Znači, da je netko predsjednik "Amerike i Rusije" ako u pravilniku piše nešto onda je to TAKO i nikako drugačije. Pa ni voditelj SOKAZA ne može samoinicijativno reći da neko pravilo ne vrijedi ako je napisano da vrijedi. Znaći ili se treba mjenjati pravilnik i igrati po "DIVLJIM" pravilima ili ostaviti i igrati po pravilima stolnog tenisa. Što se tiće pravila iz naslova teme. Mislim da je jako dobro jer nekad se sastanu dva igrača s "pilane" i izgubiti će onaj koji prvi krene ofenzivno ili će igrati po sat-dva jedan meč. Što nije dobro. U svakom sportu se potiče atraktivnost i napadački stil tako treba i u stolnom tenisu. Kada dođe do ekstremne situacije potrebno ju je regulirati i nikako ne ignorirati pravilo koje su smilili ljudi koji malo bolje razumiju stolni tenis od nas SOKAZovaca.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
TypeR

PostPostano: sri ožu 27, 2019 9:27 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Ako u pravilniku SOKAZ-a stoji da se igra po pravilima ITTF-a onda vrijede ta pravila. Ako nešto iz pravilnika ITTF-a nije primijenjivo u SOKAZ-u onda se to napomene u pravilniku SOKAZ-a.
Ova pravila poslana mailom i to na upit su smiješna. Stavi u pravilnik i pridržavat ću ga se.

Zadnja promjena: TypeR; sri ožu 27, 2019 10:02 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri ožu 27, 2019 9:27 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Osim što nije. Dopusti da ti nabrojim još nekoliko stvari koje su se provukle prije par biltena kao pravila u Sokazu, a ne postoje u Pravilniku.

1) U ligi nema timeouta.
2) Smije se igrati svim travama.

Jednostavno, u Pravilniku nedostaju neke stvari, pa tako i ova o igri na vrijeme.
Treba ih dodati i uskladiti Pravilnik, a ne ovako glavom kroz zid. Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Pale

PostPostano: sri ožu 27, 2019 10:03 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Drogi plati suca da ti sudi i igrali bute po ITTF pravilima.
Nitko ti ne brani Wink

Btw
maš na HSTSovim stranicama popis

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Zadnja promjena: Pale; sri ožu 27, 2019 10:04 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sri ožu 27, 2019 10:04 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Onda? Ima li time out-a ili ne?
Pale

PostPostano: sri ožu 27, 2019 10:07 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Koki dogovorite se prije meča ....
Igramo ili ne sa time-out om.
Kaj je to tak komplicirano?

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Drogi

PostPostano: sri ožu 27, 2019 11:03 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Osim što nije. Dopusti da ti nabrojim još nekoliko stvari koje su se provukle prije par biltena kao pravila u Sokazu, a ne postoje u Pravilniku.

1) U ligi nema timeouta.

Jednostavno, u Pravilniku nedostaju neke stvari, pa tako i ova o igri na vrijeme.

U pravilniku ne nedostaje, to je pravilo stolnog tenisa i sve je rečeno i postoji u pravilniku jer je rečeno da se igra po IITF pravilima. A ako netko ima petlje krojiti pravila stolnog tenisa po svojem "ĆEFU" taj fakt nije onda normalan.
[Vrh]
Zdenko

PostPostano: sri ožu 27, 2019 11:05 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Opet ste se svi ulovili "problema" za koji ste tek sada čuli da postoji... i nikad vam se neće desiti u igračkoj budućnosti. Igram SOKAZ od 1983. a igrao sam i protiv Jadrana i sličnih defanzivaca i nikad nisam bio u situaciji da igram na vrijeme.
Znači, samo opušteno Thumbs up
[Vrh]
55

PostPostano: sri ožu 27, 2019 11:33 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Drogi (napisa):
ib (napisa):

1) U ligi nema timeouta.

U pravilniku ne nedostaje, to je pravilo stolnog tenisa i sve je rečeno i postoji u pravilniku jer je rečeno da se igra po IITF pravilima. A ako netko ima petlje krojiti pravila stolnog tenisa po svojem "ĆEFU" taj fakt nije onda normalan.

Po ITTF pravilima piše i da se ne smije igrati reketom na kojem je oštećena guma... ITTF pravila je nemoguće i nepotrebno u potpunosti provesti u praksi. Dobro ti savjetuje Ikota, plati si pravog suca, ako ti je to već toliko važno pravilo, neka vam štopa, pregledava rekete, opremu za igranje, visinu i zategnutost mrežice, dimenzije dvorane, temperaturu i postotak vlage u zraku... Ima toga još. Rolling Eyes
[Vrh]
Drogi

PostPostano: sri ožu 27, 2019 11:41 am    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Baš to, neka pravila se ne mogu, ali zato se neka mogu vrlo lako sprovesti. Neš ti pokrenuti štopericu i viditi jel je prošlo 10 minuta i jel odigrano 18 poena. Pa nemoraju se za to škole posebne završiti.

Anyway, u dvije godine kako igram sokaz sreo sam samo dva igrača nad kojima bi se ovo trebalo provoditi. Jedan igra za Agronomski faklultet, a drugog se ni ne sječam ekipe ni imena, ali to su jedina dva igrača koji su u stanju vračati (cjepat drva) dok ne dođe sudnji dan. I nikad ama baš nikad ne "potegnu" prvi, za takve igrače bi trebalo malo sistema uvesti ili ih zaposliti u fušu u nekoj pilani da cjepaju drva.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sri ožu 27, 2019 2:33 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Zdenko (napisa):
Opet ste se svi ulovili "problema" za koji ste tek sada čuli da postoji... i nikad vam se neće desiti u igračkoj budućnosti. Igram SOKAZ od 1983. a igrao sam i protiv Jadrana i sličnih defanzivaca i nikad nisam bio u situaciji da igram na vrijeme.
Znači, samo opušteno Thumbs up

Yebi ga....ti ispališ svoje pa nek si misli... Beljenje
Nekad davno, kad sam bio mlad, i kada sam imao snage izvlačiti "do prekosutra" igrao sam jedan meč s pokojnim Zdenkom Uzorincem jedan od naših nekoliko mečeva u Sokazu.
Za mlade koji neznaju tko je Zdenko bio link:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zdenko_Uzorinac
To je bilo doba male 38 mm loptice i lovci (a Uzorinac je bio vrhunski) su mogli krvnički zacepati. Igrao je s dva softa i bio je u stanju u pimplu i lovu toliko zarezati da si jaja oteknuo dok si izvukao spin. U pimplu zapravo nije mogao pogriješiti. U toj partiji nisam pimplao. Igrao sam neku kombinaciju napada i pimpla (u želji da mjenjam ritam a brojalo se onda set do 21) i vrijeme je isteklo (15 min) za jedno 20-tak poena. Mislim da je bilo cca 12-8 za njega.
U jednoj legendarnoj partiji Tišljar-Uzorinac 15 minuta je prošlo a rezultat je bio 2-1... Klanja se

Zadnja promjena: Koki; sri ožu 27, 2019 4:57 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Zdenko

PostPostano: sri ožu 27, 2019 2:43 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Uopće ne... Ti opet navodiš situacije od prije dvadesetak godina koje su sada zapravo neponovljive osim ako se dvojica ne zainate i odluče prebacivati lopticu "dok ne pukne zora" kao što se to prije znalo događati ali vrlo, vrlo rijetko.
Htio sam naglasiti da se vodi rasprava oko nečega što je danas puka teorija.

I ja sam bio mlad čak i ranije od tebe ROFL
[Vrh]
Drogi

PostPostano: sri ožu 27, 2019 3:36 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Ma sve 5 momci, kažem ja nisam nikad vidio ni čuo da je netko primjenjivao to pravilo, ali ne vidim razlog zašto ga ne primijeniti u rijetkim slučajevima kada je to ok rješenje jer jedan od dvojice ili obojica nikad ne napadaju brane se i brane do besvijesti. recimo prva dva seta ili set se odigra i to traje dugo. I nakon seta igrač predloži ajmo sad štopat i mjeriti pa ako opet potraje igrat ćemo ekspedativni i bok.... pravila su tu da nam olakšaju igru ponekad, a ne da si gumu poderem od cepanja Laughing
[Vrh]
trnac

PostPostano: sri ožu 27, 2019 3:41 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Nisam imao prilike gledati takvu partiju gdje se bjesomučno prebacuje loptica, ali podržavam inicijativu. Ako se nakon prvog seta (ili nakon N poena) vidi da to nema smisla, zašto ne primjeniti expeditivno pravilo?
Sudac će biti sretan kao i suigrači. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: sri ožu 27, 2019 4:07 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

Drogi,ITTF pravila koja se ne primjenjuju u sokazu;
1. Sudac
2. Početaka meča i prisustvo svih igrača na početku.(naknadno igranje sve tri po redu itd)
3. Dvorane, jačina rasvjete, stanje stolova i prostor u kojem se igra,
4. temperatura u dvorani
5. Oprema , reket,(ofucane stare oštećene i zabranjene gume), obuća i odjeća (pojedince sam vidio da igraju meč u trapericama, vestama i cipelama)
6, Servis iz ruke
7. Ima sigurno još nekaj kaj sam zaboravil

A tebe muči EKSPEDITIVNI SUSTAV
ROFL ROFL ROFL Thumbs up

[Vrh]
Stip

PostPostano: sri ožu 27, 2019 4:14 pm    Naslov : Ekspeditivni sustav igre Citirajte i odgovorite

Spin (napisa):
Ha fino pravilo Thumbs up
Trebam servirati, protivnik digne ruku i ide obrisati tenisice.
Polako, 2 minute u jednom smjeru i 2 u povratku.
Serviram,
protivnik hvata lopticu rukom, kaže da nije bio spreman, i ponovno kreće na 4-minutno putovanje da si obriše tenisice o krpu.

Prošlo je 8 minuta, na moju servu nije odigran niti jedan poen a kada će - ne zna se. Wink

Rasprava je zapravo krenula od ovog slučaja. I ne vidim kako će ekspeditivni sistem to riješiti - sama igra je ovdje očito zanemarivi dio potrošenog vremena.
A što se pimplanja tiče, nije ni to baš tako lako, probajte jednom izdržati minutu-dvije u pimplu bez greške, pa onda tako desetak poena za redom.

Moj osobni rekord je partija u kojoj sam vodio 4:2 u prvom setu kada je isteklo 15 minuta. I vjerujte nije to bilo lako izdržati. Ali kad volim pobijediti, a drugačije ne bih uspio Beljenje
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri ožu 27, 2019 4:18 pm    Naslov : Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) Citirajte i odgovorite

STIP DA JU NISI ŽVAJZNUL Confused Confused Confused
Ne vjerujem Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.