| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri ožu 27, 2019 7:29 am Naslov
: Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) |
|
|
Molio bih očitovanje pravnika u mirovini. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ožu 27, 2019 8:30 am Naslov
|
|
| Drogi (napisa): | | Ako u pravilima SOKAZa stoji da se igra po pravilima ITTFa tada je ekspeditivni sistem sasvim legitimna opcija koju ti nitko ne može uskratiti |
Jel čitaš ti pozorno?
Može ti je uskratiti odgovor mailom od tehničkog voditelja natjecanja g. Leskovca da se u Sokazu ne primjenjuje igra na vrijeme (pretpostavljam zato jer nema sudaca koji uključuju štopericu početkom svakog seta).
Takav eksplicitan odgovor na konkretno pitanje svakako nadjačava generalnu tvrdnju "igranja u Sokazu po ITTF pravilima".
Dakle, nije problem u g. Dinku i njegovom tumačenju, već eventualno u činjenici da se gornja informacija distribuira mailom, umjesto da stoji u Pravilniku o natjecanjima.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri ožu 27, 2019 8:34 am Naslov
|
|
ma sve je jasno Igore ali Dinko Š. ionako nema pametnijeg a posla.
Račune je već platio : _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: sri ožu 27, 2019 9:02 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Drogi (napisa): | | Ako u pravilima SOKAZa stoji da se igra po pravilima ITTFa tada je ekspeditivni sistem sasvim legitimna opcija koju ti nitko ne može uskratiti |
Jel čitaš ti pozorno?
Može ti je uskratiti odgovor mailom od tehničkog voditelja natjecanja g. Leskovca da se u Sokazu ne primjenjuje igra na vrijeme (pretpostavljam zato jer nema sudaca koji uključuju štopericu početkom svakog seta).
Takav eksplicitan odgovor na konkretno pitanje svakako nadjačava generalnu tvrdnju "igranja u Sokazu po ITTF pravilima".
Dakle, nije problem u g. Dinku i njegovom tumačenju, već eventualno u činjenici da se gornja informacija distribuira mailom, umjesto da stoji u Pravilniku o natjecanjima.  |
Znači, da je netko predsjednik "Amerike i Rusije" ako u pravilniku piše nešto onda je to TAKO i nikako drugačije. Pa ni voditelj SOKAZA ne može samoinicijativno reći da neko pravilo ne vrijedi ako je napisano da vrijedi. Znaći ili se treba mjenjati pravilnik i igrati po "DIVLJIM" pravilima ili ostaviti i igrati po pravilima stolnog tenisa. Što se tiće pravila iz naslova teme. Mislim da je jako dobro jer nekad se sastanu dva igrača s "pilane" i izgubiti će onaj koji prvi krene ofenzivno ili će igrati po sat-dva jedan meč. Što nije dobro. U svakom sportu se potiče atraktivnost i napadački stil tako treba i u stolnom tenisu. Kada dođe do ekstremne situacije potrebno ju je regulirati i nikako ne ignorirati pravilo koje su smilili ljudi koji malo bolje razumiju stolni tenis od nas SOKAZovaca. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: sri ožu 27, 2019 9:27 am Naslov
|
|
Ako u pravilniku SOKAZ-a stoji da se igra po pravilima ITTF-a onda vrijede ta pravila. Ako nešto iz pravilnika ITTF-a nije primijenjivo u SOKAZ-u onda se to napomene u pravilniku SOKAZ-a.
Ova pravila poslana mailom i to na upit su smiješna. Stavi u pravilnik i pridržavat ću ga se. _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX
Zadnja promjena: TypeR; sri ožu 27, 2019 10:02 am; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri ožu 27, 2019 9:27 am Naslov
|
|
Osim što nije. Dopusti da ti nabrojim još nekoliko stvari koje su se provukle prije par biltena kao pravila u Sokazu, a ne postoje u Pravilniku.
1) U ligi nema timeouta.
2) Smije se igrati svim travama.
Jednostavno, u Pravilniku nedostaju neke stvari, pa tako i ova o igri na vrijeme.
Treba ih dodati i uskladiti Pravilnik, a ne ovako glavom kroz zid.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri ožu 27, 2019 10:03 am Naslov
|
|
Drogi plati suca da ti sudi i igrali bute po ITTF pravilima.
Nitko ti ne brani
Btw
maš na HSTSovim stranicama popis _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Zadnja promjena: Pale; sri ožu 27, 2019 10:04 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri ožu 27, 2019 10:07 am Naslov
|
|
Koki dogovorite se prije meča ....
Igramo ili ne sa time-out om.
Kaj je to tak komplicirano? _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: sri ožu 27, 2019 11:03 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Osim što nije. Dopusti da ti nabrojim još nekoliko stvari koje su se provukle prije par biltena kao pravila u Sokazu, a ne postoje u Pravilniku.
1) U ligi nema timeouta.
Jednostavno, u Pravilniku nedostaju neke stvari, pa tako i ova o igri na vrijeme.
U pravilniku ne nedostaje, to je pravilo stolnog tenisa i sve je rečeno i postoji u pravilniku jer je rečeno da se igra po IITF pravilima. A ako netko ima petlje krojiti pravila stolnog tenisa po svojem "ĆEFU" taj fakt nije onda normalan. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zdenko
Pridružen/a: 30. 09. 2005. (11:52:54) Postovi: 341 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri ožu 27, 2019 11:05 am Naslov
|
|
Opet ste se svi ulovili "problema" za koji ste tek sada čuli da postoji... i nikad vam se neće desiti u igračkoj budućnosti. Igram SOKAZ od 1983. a igrao sam i protiv Jadrana i sličnih defanzivaca i nikad nisam bio u situaciji da igram na vrijeme.
Znači, samo opušteno  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sri ožu 27, 2019 11:33 am Naslov
|
|
| Drogi (napisa): | | ib (napisa): | Osim što nije. Dopusti da ti nabrojim još nekoliko stvari koje su se provukle prije par biltena kao pravila u Sokazu, a ne postoje u Pravilniku.
1) U ligi nema timeouta.
U pravilniku ne nedostaje, to je pravilo stolnog tenisa i sve je rečeno i postoji u pravilniku jer je rečeno da se igra po IITF pravilima. A ako netko ima petlje krojiti pravila stolnog tenisa po svojem "ĆEFU" taj fakt nije onda normalan. |
Po ITTF pravilima piše i da se ne smije igrati reketom na kojem je oštećena guma... ITTF pravila je nemoguće i nepotrebno u potpunosti provesti u praksi. Dobro ti savjetuje Ikota, plati si pravog suca, ako ti je to već toliko važno pravilo, neka vam štopa, pregledava rekete, opremu za igranje, visinu i zategnutost mrežice, dimenzije dvorane, temperaturu i postotak vlage u zraku... Ima toga još.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: sri ožu 27, 2019 11:41 am Naslov
|
|
Baš to, neka pravila se ne mogu, ali zato se neka mogu vrlo lako sprovesti. Neš ti pokrenuti štopericu i viditi jel je prošlo 10 minuta i jel odigrano 18 poena. Pa nemoraju se za to škole posebne završiti.
Anyway, u dvije godine kako igram sokaz sreo sam samo dva igrača nad kojima bi se ovo trebalo provoditi. Jedan igra za Agronomski faklultet, a drugog se ni ne sječam ekipe ni imena, ali to su jedina dva igrača koji su u stanju vračati (cjepat drva) dok ne dođe sudnji dan. I nikad ama baš nikad ne "potegnu" prvi, za takve igrače bi trebalo malo sistema uvesti ili ih zaposliti u fušu u nekoj pilani da cjepaju drva. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri ožu 27, 2019 2:33 pm Naslov
|
|
| Zdenko (napisa): | Opet ste se svi ulovili "problema" za koji ste tek sada čuli da postoji... i nikad vam se neće desiti u igračkoj budućnosti. Igram SOKAZ od 1983. a igrao sam i protiv Jadrana i sličnih defanzivaca i nikad nisam bio u situaciji da igram na vrijeme.
Znači, samo opušteno  |
Yebi ga....ti ispališ svoje pa nek si misli...
Nekad davno, kad sam bio mlad, i kada sam imao snage izvlačiti "do prekosutra" igrao sam jedan meč s pokojnim Zdenkom Uzorincem jedan od naših nekoliko mečeva u Sokazu.
Za mlade koji neznaju tko je Zdenko bio link:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zdenko_Uzorinac
To je bilo doba male 38 mm loptice i lovci (a Uzorinac je bio vrhunski) su mogli krvnički zacepati. Igrao je s dva softa i bio je u stanju u pimplu i lovu toliko zarezati da si jaja oteknuo dok si izvukao spin. U pimplu zapravo nije mogao pogriješiti. U toj partiji nisam pimplao. Igrao sam neku kombinaciju napada i pimpla (u želji da mjenjam ritam a brojalo se onda set do 21) i vrijeme je isteklo (15 min) za jedno 20-tak poena. Mislim da je bilo cca 12-8 za njega.
U jednoj legendarnoj partiji Tišljar-Uzorinac 15 minuta je prošlo a rezultat je bio 2-1...  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; sri ožu 27, 2019 4:57 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zdenko
Pridružen/a: 30. 09. 2005. (11:52:54) Postovi: 341 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri ožu 27, 2019 2:43 pm Naslov
|
|
Uopće ne... Ti opet navodiš situacije od prije dvadesetak godina koje su sada zapravo neponovljive osim ako se dvojica ne zainate i odluče prebacivati lopticu "dok ne pukne zora" kao što se to prije znalo događati ali vrlo, vrlo rijetko.
Htio sam naglasiti da se vodi rasprava oko nečega što je danas puka teorija.
I ja sam bio mlad čak i ranije od tebe  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: sri ožu 27, 2019 3:36 pm Naslov
|
|
Ma sve 5 momci, kažem ja nisam nikad vidio ni čuo da je netko primjenjivao to pravilo, ali ne vidim razlog zašto ga ne primijeniti u rijetkim slučajevima kada je to ok rješenje jer jedan od dvojice ili obojica nikad ne napadaju brane se i brane do besvijesti. recimo prva dva seta ili set se odigra i to traje dugo. I nakon seta igrač predloži ajmo sad štopat i mjeriti pa ako opet potraje igrat ćemo ekspedativni i bok.... pravila su tu da nam olakšaju igru ponekad, a ne da si gumu poderem od cepanja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri ožu 27, 2019 3:41 pm Naslov
|
|
Nisam imao prilike gledati takvu partiju gdje se bjesomučno prebacuje loptica, ali podržavam inicijativu. Ako se nakon prvog seta (ili nakon N poena) vidi da to nema smisla, zašto ne primjeniti expeditivno pravilo?
Sudac će biti sretan kao i suigrači.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: sri ožu 27, 2019 4:07 pm Naslov
|
|
Drogi,ITTF pravila koja se ne primjenjuju u sokazu;
1. Sudac
2. Početaka meča i prisustvo svih igrača na početku.(naknadno igranje sve tri po redu itd)
3. Dvorane, jačina rasvjete, stanje stolova i prostor u kojem se igra,
4. temperatura u dvorani
5. Oprema , reket,(ofucane stare oštećene i zabranjene gume), obuća i odjeća (pojedince sam vidio da igraju meč u trapericama, vestama i cipelama)
6, Servis iz ruke
7. Ima sigurno još nekaj kaj sam zaboravil
A tebe muči EKSPEDITIVNI SUSTAV
 _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri ožu 27, 2019 4:14 pm Naslov
: Ekspeditivni sustav igre |
|
|
| Spin (napisa): | Ha fino pravilo
Trebam servirati, protivnik digne ruku i ide obrisati tenisice.
Polako, 2 minute u jednom smjeru i 2 u povratku.
Serviram,
protivnik hvata lopticu rukom, kaže da nije bio spreman, i ponovno kreće na 4-minutno putovanje da si obriše tenisice o krpu.
Prošlo je 8 minuta, na moju servu nije odigran niti jedan poen a kada će - ne zna se.
|
Rasprava je zapravo krenula od ovog slučaja. I ne vidim kako će ekspeditivni sistem to riješiti - sama igra je ovdje očito zanemarivi dio potrošenog vremena.
A što se pimplanja tiče, nije ni to baš tako lako, probajte jednom izdržati minutu-dvije u pimplu bez greške, pa onda tako desetak poena za redom.
Moj osobni rekord je partija u kojoj sam vodio 4:2 u prvom setu kada je isteklo 15 minuta. I vjerujte nije to bilo lako izdržati. Ali kad volim pobijediti, a drugačije ne bih uspio  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
|
Postano: sri ožu 27, 2019 4:18 pm Naslov
|
|
STIP DA JU NISI ŽVAJZNUL
Ne vjerujem  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|