| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Dinko Š.
|
Postano: sri ožu 27, 2019 4:45 pm Naslov
: Igranje "na vrijeme" (ekspeditivni sustav igre) |
|
|
Rukovodstvo SOKAZ-a ovlašteno je odlučivati o uvjetima igre i pravilima koja se primjenjuju, ili se neprimjejnjuju, i to ad hoc, od situacije do situacije. Nisu vezani nikakvim pravilima, ili odlukama, nekog sa strane. Ono što nije napisano tumači se kao "običajno pravo".
Kome se takav način rukovođenja SOKAZ-a ne sviđa, ne mora biti članom.
Nadam se da će se uzjapureni kolega Drogi jednostavno u znak protesta - ispisati.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sri ožu 27, 2019 4:49 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri ožu 27, 2019 5:06 pm Naslov
: Ekspeditivni sustav igre |
|
|
| Stip (napisa): | | Spin (napisa): | Ha fino pravilo
Trebam servirati, protivnik digne ruku i ide obrisati tenisice.
Polako, 2 minute u jednom smjeru i 2 u povratku.
Serviram,
protivnik hvata lopticu rukom, kaže da nije bio spreman, i ponovno kreće na 4-minutno putovanje da si obriše tenisice o krpu.
Prošlo je 8 minuta, na moju servu nije odigran niti jedan poen a kada će - ne zna se.
|
Rasprava je zapravo krenula od ovog slučaja. I ne vidim kako će ekspeditivni sistem to riješiti - sama igra je ovdje očito zanemarivi dio potrošenog vremena.
A što se pimplanja tiče, nije ni to baš tako lako, probajte jednom izdržati minutu-dvije u pimplu bez greške, pa onda tako desetak poena za redom.
Moj osobni rekord je partija u kojoj sam vodio 4:2 u prvom setu kada je isteklo 15 minuta. I vjerujte nije to bilo lako izdržati. Ali kad volim pobijediti, a drugačije ne bih uspio  |
Istina ...odrveni ruka...
Znalo se dogoditi dok traju ta beskonačna pimplanja da ti misli odlete. Razmišljaš malo kaj trebaš napraviti još danas, o životu i na kraju koji k. uopće radiš tu sada...  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri ožu 27, 2019 5:51 pm Naslov
|
|
| Dinko Š. (napisa): | | Rukovodstvo SOKAZ-a ovlašteno je odlučivati o uvjetima igre i pravilima koja se primjenjuju, ili se neprimjejnjuju, i to ad hoc, od situacije do situacije. Nisu vezani nikakvim pravilima, ili odlukama, nekog sa strane. Ono što nije napisano tumači se kao "običajno pravo". |
Piše li to igdje _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sri ožu 27, 2019 9:48 pm Naslov
|
|
| Zar Pravilnik ne postoji kako "uobičajenog prava" ne bi bilo? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet ožu 28, 2019 9:38 am Naslov
|
|
Nije moguće sve napisati niti predvidjeti sve potencijalne situacije.
Kad dobrovoljno uđeš u neku udrugu, kao što je to SOKAZ, onda si podvrgnut tumačenjima te udruge, putem rukovodstva udruge.
Kad uđeš (ne daj Bože) u rukovodstvo, onda možeš i ti, pridobivši većinu u rukovodstvu, mijenjati način ponašanja za ostale članove. I to bilo pismenim direktivama, bilo usmenim tumačenjima.
Nije potrebno Pravilnik mijenjati zbog svake nove situacije u praksi, a niti se držati teksta Pravilnika "kao pijanac plota".
Međutim, svako tumačenja Pravilnika, ili nekog usmenog uvođenja "običajnog prava", mora biti obavljeno isključivo u dobroj vjeri ("bona fide").
Stoga, ne vidim zašto bi neprimjenjivanje nekog ITTF pravila u SOKAZ-u bilo u zloj vjeri ("malus fide"). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: čet ožu 28, 2019 9:44 am Naslov
|
|
| Saša (napisa): | | Dinko Š. (napisa): | | Rukovodstvo SOKAZ-a ovlašteno je odlučivati o uvjetima igre i pravilima koja se primjenjuju, ili se neprimjejnjuju, i to ad hoc, od situacije do situacije. Nisu vezani nikakvim pravilima, ili odlukama, nekog sa strane. Ono što nije napisano tumači se kao "običajno pravo". |
Piše li to igdje |
naravno da ne piše, kolega Dinko je malo zabrijo ko klinac u osvnovnjaku.
Rokovoditelji SOKAZA ne mogu svojevoljno iz vedra neba odlučivati o tome već moraju donjeti neke "odluke", "pravilnike" kojima se uređuju situacije i to se radi u pauzama između sezona kako bi svaka od njih bila regularna.
A za njegovu radost ja neću revoltiran napustiti sokaz već ću igrati nadajući se da nas spoji neki službeni meč pa da ga opet nafutram 3-0. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet ožu 28, 2019 9:52 am Naslov
|
|
| Može. Igrat ćemo, unatoč rukovodstvu SOKAZ-a, po ITTF ubrzanoj varijanti. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: čet ožu 28, 2019 10:00 am Naslov
|
|
Nakon što smo jučer imali slobodan dan Dinko is back and ready for business. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: čet ožu 28, 2019 10:46 am Naslov
|
|
| Dinko Š. (napisa): | | Može. Igrat ćemo, unatoč rukovodstvu SOKAZ-a, po ITTF ubrzanoj varijanti. |
Kolega nemojte biti nervozni što niste dobro protumačili neke stvari, zato smo mi mladi uvijek na raspolaganju da pomognemo i pokušamo razjasniti komplicirane stvari koje vam nisu jasne.
Svakako da ćemo odigrati po ITTF pravilima, a ne po "divljim". Biti ću popustljiv pa ću vam opet dozvoliti da servirate iz ruke i neću se buniti oko toga, niti ću vam prigovarati na igru, samo ću poene brojati.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet ožu 28, 2019 11:48 am Naslov
|
|
Brate mili, naporan si.
Tehnički voditelj je prvi u nizu za tumačenje pravila i pravilnika.
Lijepo je da si nabrijan i sve, al daj malo spusti nos.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet ožu 28, 2019 12:33 pm Naslov
|
|
| Kriv je administrator Trnski, koji ga je nakon zabrane, bez ikakvog razloga i objašnjenja, vratio na Forum. A od početka je bilo jasno da je tip neodgojen i pun sebe. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Drogi
|
Postano: čet ožu 28, 2019 2:51 pm Naslov
|
|
| Kolega Dinko na svaku vašu provokaciju ću odgovoriti i neću popustiti jer kao što sam negdje već spomenuo vi ste prvi počeli ničim izazvani napadati i sprdati se s nama, pa eto ja sam si dao za pravo komentirati vaše komentare pogotovo kad neispravno tumačite i uvjeravate ljude u neistine. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet ožu 28, 2019 4:58 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
antispin
Pridružen/a: 07. 01. 2007. (18:49:33) Postovi: 326 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ožu 28, 2019 11:22 pm Naslov
|
|
| Bio sam svjedok, ( u ekipi Cetina ), igrali smo protiv Telefongradnje 2004 ili 2005 godine, kad se je u jednom setu nakon što je proteklo 10 minuta primijenilo brojanje. Igrao je Milljenko Radočaj protiv Franje Capana. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tobi
|
Postano: pon tra 01, 2019 12:08 pm Naslov
|
|
U prosincu 2015. su Hrvoje Grgić (Knežijanac) i Joško Sindik (HVIDRA Maksimir) igrali na brojanje.
G. Grgić je znao što ga čeka i uključio je štopericu na početku 1. seta. Mislim da su nakon 10 minuta bili negdje na 6:6.
Konačni rezultat nakon pet setova je bio 3:2 za Joška. Ne znam što bih tada dao za ovo tumačenje g. Leskovca - još mi je muka kad se sjetim tog suđenja.
Najluđe je što su se njih dvojica dobro zabavili  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|