|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: čet svi 23, 2019 7:39 am Naslov
: 11. liga proljeće 2019. Protuletje |
|
|
Hvala Mali bane na povjerenju. Omjeri igrača govore kako bi mi trebali pobijediti i tako ostati u ligi. Međutim brojke ne igraju nego igrači pa ćemo vidjeti večeras u dvorani Merix. Naravno da ja vjerujem u našu pobjedu, ali to treba i pokazati na stolu. Hoću reći kako nismo upisali bodove unaprijed i kako nikoga ne podcjenjujemo. U sportu je ipak sve moguće.
Sve je još gusto, a na našu žalost iz 11 lige ispada 5 ekipa .
Hvala svima na korektnosti i sportskoj borbi te na druženju poslije utakmica. Inkeru čestitke,već sam jednom napisao kako su najjača ekipa u ligi te su stoga i zasluženo osvojili prvo mjesto.
Sretno svima dalje. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet svi 23, 2019 9:52 am Naslov
|
|
Mudri Saša zbori: "U sportu je ipak sve moguće."
To bi trebala biti misao dana, mjeseca i godine! Možda i desetljeća!
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
Pridružen/a: 25. 02. 2017. (18:29:38) Postovi: 48 Lokacija: Đurđekovec, Sesvete
|
Postano: čet svi 23, 2019 11:54 am Naslov
|
|
Merix. Večeras.
4 u raspletu 11.lige.
Samo na SokazTV i boljim birtijama.
Nepropustivo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
lisac
|
Postano: pet svi 24, 2019 1:45 pm Naslov
|
|
Večer za pamćenje (dvorana Merix, 24.05.2019.)!
Pozdrav svima u 11. ligi. Kao prvo, čestitke ekipi Inkera na zasluženo osvojenom prvom mjestu, te Caru na osvojenom prvom mjestu za najboljeg pojedinca lige. Ako me tko ne zna, ja sam Damir, iz ekipe Početnici.
Javljam se kako bih izvjestio o sinoćnjoj završnici 11. lige, kada su se na Velesajmu igrala zadnja dva dvoboja ove lige. Na jednom stolu dvoboj Početnika-Hvidra, par stolova dalje dvoboj Mađerić-Alfa.
U uzbudljivoj završnici odlučivalo se direktno o ostanku/ispadanju.
Kao uvod u zadnje kolo važne je znati što se izdogađalo predzanje kolo. Kako je ekipa Knežijanca, dobila ekipu Mali ali tehničari, već se pisalo na forumu, pa se na to ne trebam posebno osvrtati. Na taj način napravljena je direktna šteta ekipi Alfa, koji su im trebali biti prvi pratitelji, jer bi u slučaju istog broja bodova Knežijanec bio ispred Alfe, te bi tako Alfa ispala, a Knežijanec se spasio.
Druga velika stvar koja se desila predzadnje kolo je predaja ekipe Mađerić protiv Pešćenice III. Dečki iz Pešćenice su zamolili ekipu Mađerića da im puste, kako ne bi ispali za dvije lige. Ekipa Mađerić je na to pristala, iako na svoju izravnu štetu, jer ni oni nisu bili sigurni u ostanak, a u zadnjem kolu su trebali ugostiti momčad jaču od sebe.
Tako, dok sam sinoć dolazio na Velesajam sretnem Cvrtilu (perjanicu ekipe Mađerić), koji mi je sve ispričao kako su ih iz Pešćenice zamolili da im puste, te kako su na to pristali.
Kažem ja Cvrtili - ali kako ćete sada, dolazi vam jača ekipa, a trebate ih pobjediti.
Na što će meni Crvtila - ma tko to, Alfa, pa imamo ih.
Ok, (kažem ja), ali oni imaju najjačeg igrača lige.
Koga to, (reče on), zar Bilića, pa ja njega pobjedim bez problema.
Gledam ja Cvrtilu u nevjerici i mislim si, pa zna li on uopće tko je trener Bilić. Ne samo da je Bilić daleko najbolji igrač ove lige, nego spada i u sami vrh igrača cijelog Sokaza. Nema tog CARA koji će njega dobiti u ovoj ligi.
Kako je dakle završio dvoboj Mađerić-Alfa. Manje više očekivano, Bilić dobio sve tri partije bez izgubljenog seta, ostali iz ekipe Alfa su dali svoj doprinos, tako da su već prije parova imali 6:3 tj. pobjedu. Zbog toga Bilić nije trebao ulaziti u parove, te su sa rezervnim sastavom izgubili. Konačni rezultat: Mađerić-UVSJP Alfa 4:6
Tim rezultatom Mađerić ispada, a o sudbini Alfe ovisi drugi dvoboj kojeg ću upravo ukratko opisati.
Drugi spomenuti dvoboj, bio je između nas Početnika i ekipe Hvidre. Već spomenuta predaja Mađerića ekipi Pešćenice išla je nama direktno na štetu, jer su nas na taj način prestigli. Inaće, poruka ekipi Pešćenice III., ovo što ste napravili, zamolivši drugu ekipu da vam pusti, možda je dopušteno, ali nije kolegijalno. Neću u to puno ulaziti, već ću se radije osvrnuti na sami dvoboj zadnjeg kola.
Dakle, kako bi mi (Početnici), prešli Pešćenicu na tablici, trebala nam je pobjeda protiv Hvidre. Lakše reći, nego učiniti. Računali smo da bi sva trojica trebala dobiti najslabijeg igrača Hvidre, a protiv ostalih ćemo valjda dobiti dovoljno da pobjedimo. Iako smo sva trojica očekivano dobili Hvidrinog najslabijeg igrača početne trojke, nitko se nije predavao. Tako smo prije parova imali vodstvo od 5:4.
Sama igra parova se odužila do petog seta, a bilo je toliko zanimljivo da su i iz ekipa Alfe i Mađerića navijali za nas da pobjedimo. Igralo se sve do petog seta, kada smo na kraju imali i dvije meč lopte. Sve je završilo u produžecima u petom setu sa 15:13 za Hvidru.
Konačan rezultat: Početnici-HVIDRA Dubrava I. 5:5
Sa tim osvojenim bodom ekipa Hvidre se na tablici ugurala između Knežijanca i Alfe, te se stvorio krug od tri momčadi sa istim brojem bodova! U tom trokutu najbolji omjer ima Knežijanac, pa Hvidra, momčadi koje su se spasile od ispadanja. Najlošije su prošle Alfe koje su ostale prve ispod crte ostanka.
Nama je trebala pobjeda u zadnjem kolu kako bi ispali samo za jednu ligu. Nismo uspjeli, te nam ovaj bod ne znaći puno, u smislu stanja na tablici. Ostajemo predzadnji te ispadamo za dvije lige.
Za kraj, htio bih se svima zahvaliti na sportskom druženju ove sezone. Vjerojatno ćemo se sa većinom ekipa ponovo sresti, prije ili kasnije. Uz sportski pozdrav, želimo Božji blagoslov svima, te do skorog viđenja! _________________ Ivan 3:16-17 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
TypeR
Pridružen/a: 19. 11. 2014. (15:43:02) Postovi: 329 Lokacija: Sesvete
|
Postano: pet svi 24, 2019 2:19 pm Naslov
|
|
Ovo s puštanjem tekme ima potencijala za raspravu.
 _________________ Butterfly Innerforce ALC
FH: Butterfly Tenergy 05 FX
BH: Butterfly Tenergy 05 FX |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: pet svi 24, 2019 2:54 pm Naslov
|
|
Bojim se da nema, na žalost!
Naime, kad voditelj lige i rukovodstvo SOKAZ-a nije poništilo rezultat 9:1 za Knežijance u prethodnom kolu, onda je iluzorno očekivati bilo kakvu akciju od strane mjerodavnih i u ovom slučaju predaje meča, odnosno da će "institucije odraditi svoj posao".
' |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iskerka
|
Postano: pet svi 24, 2019 3:02 pm Naslov
|
|
Evo i u moje ime zahvale svim ekipama i igračima na fenomenalnoj sezoni i druzenjima nakon utakmice
P.S
Damire mislim da ste upisali krvog igrača jel ako me sjecanje ne vara igrali smo sa Denisom, a ne Goranom? ili grijesim?!
naravno to ne mijenja rezultat ili nesto u tom stilu ali cisto zbog ispravnosti rezultata bih zamolio ispravku greške  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: pet svi 24, 2019 4:08 pm Naslov
|
|
Vanja nije Damir upisao rezultat _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: pet svi 24, 2019 9:11 pm Naslov
|
|
Stvarno nevjerojatan i zanimljiv rasplet u borbi za opstanak...Iskreno mi je žao svake ekipe koja je ovoj sezoni ispala jer smo se sa svima u dobroj atmosferi družili...ali znam da ćemo se sa svima vjerojatno i dalje družiti idućih sezona jer smo svi tu negdje...za lige od 10. do 12...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
|
Postano: pet svi 24, 2019 10:53 pm Naslov
|
|
Kao što rekoh u najavi,bilo je nepropustivo,napeto ko hozntregeri.
Čestitam i Hv.Dubrava i Početnicima i našim suparnicima Mađerićima na srčanoj i fer sportskoj borbi.
Različitih smo dobi,temperamenata i karaktera,ali ono što je sukus i bit naših sastajanja po različitim prostorijama i dvoranama Zagreba i okolice je volja i ljubav prema pingaću. U to vrzino kolo pingaća ušli smo svojevoljno,u taj sustav Sokaza ušli smo sa rešpektom prema instituciji koja desetljećima okuplja tisuće igrača amatera obaju spolova i svih uzrasta. Jer,za održanje tradicije mora postojati jak i djelotvoran vrijednosni sustav,odn.trebaju se poštivati pravila i snositi posljedice za nepoštivanje.
Što se tiče plasmana ekipe Uvsjp Alfa,tu smo gdje jesmo vlastitom zaslugom i krivicom ,da smo pobjeđivali i manje gubili,ne bismo bili u problemu. Međutim,ostaje gorak okus dojma da smo pokradeni na gostovanju kod Knežijanca uvođenjem mjerenja vremena bez prethodne najave i to u 1.setu pri rezultatu 10:8 za Mišuru protiv Grgića.
S tim događajem je krenula priča o ekspeditivnom sustavu i izrečeno je da se on u Sokazu ne koristi. Ako se ne koristi,zašto odgovorni ljudi Sokaza ne sankcioniraju ponovni pokušaj nametanja istog u meču Knežijanac-Malialitehničari ?
Čemu sustav ako se ne poštuju pravila?
Čemu sustav ako se ne provode odluke ?
Na varanju i muljanju nema kruha,to su sitne koristi i velike štete.
Da bi opstao,sustav Sokaza se mora širiti a ne stagnirati,što mu se i događa. Prema svima,pojedincima i momčadima,treba imati jednaki tretman. Bez obzira na staž . I tražiti nove momčadi po kvartovima,školama i firmama,popularizirati pingać.
Nadam se da nisam bio preopširan,svima pingać majstorima 11.lige hvala na zajednički provedenom vremenu i kak je reko mladi kolega Lisinski : Bog vam daj zdravlja svima ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub svi 25, 2019 8:58 am Naslov
|
|
Koji diletanti i koja patetika. Pljušte čestitke za fer i sportsku borbu a jedni mole da im se pusti, drugi puštaju i onda svi skupa javno o tome pišu na forumu.
Usput polemiziraju jeli je to dozvoljeno..
Dugo sam u Sokazu i da se utakmice ponekad dogovaraju mi je jasno, no da niste u stanju držat jezik za zubima to mi stvarno nije jasno.
Stvarno vam se pomaklo...
 _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: sub svi 25, 2019 10:13 am Naslov
|
|
Većinom su ti dobri postovi ali ovdje malo previše generaliziraš i ne znaš o čemu se radi i k tome vrijeđaš _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
|
Postano: sub svi 25, 2019 10:31 am Naslov
|
|
Gosp.Kokanoviću,
što je razlog Vašeg komentara na forumu 11.lige ? Da li se Vi ičim osjećate prozvanim ? Nije mi jasno da netko sa olimpskih visina 1.lige dijeli epitete " koji diletanti,koja patetika" bilo kome ispod njegove razine iskustva ,znanja i vještine... Čemu Vam to treba ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub svi 25, 2019 11:21 am Naslov
|
|
Poštovani momci,
Imate pravo...meni ovo ne treba...
Pročitajte ponovo poduži post gospodina Lisca i onda svi skupa pročitajte članak 48. pravilnika o natjecanju. Ako je vama sve ok onda je i meni, te onda povlačim post.. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub svi 25, 2019 3:01 pm Naslov
|
|
Poštovani gospodine Brada, ja sam voditelj jedne od liga SOKAZ-a, ali i da nisam, te se osjećam prozvanim lisčevim postom.
Kako vam je već Koki objasnio, ako to do sada niste uspjeli razumjeti, ovakvo nepoštivanje pravila, kakvo je navedeno u lisčevom postu od 96 kilometara, izrazito je kažnjivo po više različitih osnova. Nije liga ničija privatna, niti je ijedna utakmica bilo koje lige ičija privatna, tako propisuju postojeća pravila. Svaka utakmica se mora odigrati (ili opravdano neodigrati) u skladu s postojećim pravilima i u kontaktu s voditeljem lige.
Ako već netko učini nešto tako nelegalno, bilo bi vrlo mudro o tome ne govoriti na glas, ili barem to pokušati vješto skriti... Mislim da je to bio smisao Kokijevog posta.
Ovdje mi se ipak više čini da lisac u svom postu moli da se slučaj istraži, te da se sve odgovorne zasluženo pokažnjava, je li tako?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sub svi 25, 2019 3:14 pm Naslov
|
|
Evo, ja sam pročitao taj članak koji glasi:
"Članak 48.
Momčadi koje se dogovore o rezultatu utakmice s ciljem da se jednom od protivnika stvore uvjeti za stjecanje naslova prvaka SOKAZ-a, zauzimanje takvog mjesta na tablici koje mu omogućava prelazak u višu ligu ili ga spašava od ispadanja u nižu ligu, kažnjavaju se vraćanjem u nižu ligu."
I što sada? Šutjeti, kako predlaže Koki, a precizira Profa:
"Ako već netko učini nešto tako nelegalno, bilo bi vrlo mudro o tome ne govoriti na glas, ili barem to pokušati vješto skriti".
Moram priznati da mi je to sasvim čudan prijedlog. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub svi 25, 2019 3:24 pm Naslov
|
|
To nije prijedlog. Dragi Dinko, vrijeme Vam je za poći na more, a voditelju 11. lige ću ovaj, lisčev post sasvim sigurno pokazati.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
|
Postano: sub svi 25, 2019 3:41 pm Naslov
|
|
Poštovani gosp.Paradžik,
Tko je kriv ? Onaj koji igra protiv pravila i propisa ili onaj koji o tome javno prozbori ?
Iza djela stoje momčadi i pojedinci,svojim imenima i prezimenima.
Ako postoje indicije koje ukazuju na povredu pravila i propisa,zašto( kao što rekoh prije desetak dana), institucije Sokaza ne odrade svoj posao ? Čudi me da kao voditelj lige savjetujete da je o nelegalnostima bolje ne govoriti i da ih treba vješto skrivati.
To mi se nikako ne uklapa u fer play.
Ako je namještanje rezultata česta odn.uobičajena pojava,koju većina prešutno tolerira,onda kakvu vrijednost imaju rang liste i medalje na kraju sezone ?
Nadam se da još ima zdravog razuma i poštivanja propisa i da ćete svoje kolege poticati da se nepravilnosti raščišćavaju a ne zataškavaju.
Tko kaznu zasluži,neka je i odsluži. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub svi 25, 2019 4:15 pm Naslov
|
|
Poštovani gospodine Brada, ili se nisam dovoljno vješto izrazio ili me niste dovoljno dobro razumjeli... Naravno da ne podržavam nepravilnosti, te ću u skladu s time i postupiti.
Učinilo mi se, kao i Kokiju, da netko otvoreno piše o namještanju rezultata, ali i nakon toga sudionici 11. lige oduševljeno pišu o cijeloj sezoni... Kako se super igralo i super družilo...
Ma ja u to niti najmanje ne sumnjam, ali baš nitko se nije potrudio izdvojiti taj dio o dogovorenoj/namještenoj utakmici, a posebno o tome kako je svrha toga korist za jednu od ekipa...
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: sub svi 25, 2019 4:56 pm Naslov
|
|
E iako mi se neda baš pisati imam potrebu da i ja podijelim svoje viđenje i ono što znam o zadnjim mečevima u našoj ligi.
Prvo nekoliko riječi o našem zadnjem meču koji je stvarno bio odličan i za igrati i za gledati. Dobro ne baš svakom. Tu mislim na sebe jer sam nakon vodstva od 2:0 u setovima protiv Vrkića jednostavno nestao i igrao daleko ispod svoje razine i nisam doprineo svojoj ekipi. Ne kažem kako sam nekoga trebao pobijediti, ali jednostavno sam nestao, upao u crnu rupu i ne mogu si to objasniti. Srećom su Leon i Vanja bili na visini te spasili stvar.
Prije nego što nešto kažem o neregularnostima samo da napomenem kako me te igre jednostavno ne zanimaju. Svjestan sam da toga ima u SOKAZu što je jadno, ali ja niti moja ekipa nikad nije učestvovala u nečem takvom niti će. Nadalje igramo maksimalno fer i korektno. Samo za primjer navest ću situaciju zadnjeg kola u kojem se mi borimo za opstanak, ali smo bez razmišljanja pristali na kašnjenje protivničkog igrača (za koje smo saznali tek kad smo došli u dvoranu) i nikom nije palo ni na pamet da upišemo jednu pobjedu bez borbe.
Igrač Cvrtila (MAđerić) je rekao kako su oni pustili tekmu pešći ali (sorry Cvrtila) ja njegove izjave ne uzimam zdravo za gotovo (za to postoje opravdani razlozi) te je vrlo diskutabilno što se desilo na tom meču i
Koki tvoje postove zaista volim pročitati jer si realan i imaš i znanja i iskustva o pingaću, ali samo sam reagirao kad si generalizirao i sve nas nazvao diletantima, a nisi upućen u cijelu priču. Potom te je Brada bezveze napao i bez ikakvog smisla i razloga, i krajnje nekorektno. Više si nego dobrodošao i da opet kažeš svoje mišljenje. Forum je otvoren za sve i svi mi imamo pravo komentirati sve teme i otvarati nove. Brada je malo kivan jer su na kraju oni bili ti koji su ispali.
Naravno profesore kako Lisac traži i očekuje da se slučaj istraži jer je njegova ekipa u cijeloj priči stradala.
Ja bi također želio da se sve to istraži, ali iz razloga što sam nepopravljivi (i možemo reći naivni) legalist. Ali bih također i volio da naš voditelj lige čita naš forum i da ne dozvoljava nasilno inzistiranje na ekspeditivnom pravilu od strane Knežijanaca. Također bilo bi doro da nam voditelj lige kaže da li je Knežijanac kažnjen ili nije zbog predaje u zadnjem kolu jer se nisu mogli skupiti. Vjerujem kako je to istina, ali bih volio znati objašnjenje jer ih ima 4 u ekipi a predali su meč u zadnjem kolu.
No kao i većina drugih stvari u SOKAZu sve se riješava na način kako se ništa ne riješava nego se čeka da sve polako pređe u zaborav.
Cijela sezona je bila ok i bila bi šteta da završi s bilo kakvim repovima. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|