|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: ned vel 24, 2019 10:36 pm Naslov
: 20a i 20b liga - proljeće 2019. |
|
|
Pozdrav svim ekipama od voditelja. Dosta ekipa već je prošlo kroz 'moje' lige, ali ima i novih. Starim poznanicima ispričavam se na recikliranju prošlogodišnjeg teksta.
Volio bih imati mailove manje-više svih ekipa radi bolje komunikacije. Ako je ikako moguće, molio bih ekipe da mi jave barem po jedan kontakt-mail (nije problem ako ih je više). Ostavljajte adrese na forumu, šaljite ih na moj mail, može SMS... sve primam. Nemojte me nazivati da mi kažete svoj mail, uz lošu vezu, bučnu okolinu i moj rukopis, imam bar 50% šanse da zapišem nešto krivo. Što se 'starih' ekipa tiče, ne trebate se javljati, iskopat ću vaše mailove iz moje arhive. Ovo naravno nije ništa obavezno, SOKAZ mogu igrati i ljudi koji ne koriste mail.
Želim vam puno druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom.
Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako pak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.
Pročitali ste ovo i poslali mi svoj mail? Lijepo od vas, ali dajte još tijekom prvih nekoliko kola pitajte svoje protivnike jesu li na forumu, koriste li mail. Ako sve 'natjeramo' na forum i komunikaciju mailom, bit će manje problema.
Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi), može i WhatsApp, Facebook. Nemam Viber, i neću ga instalirati samo zbog Sokaza, sorry. Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ako odgađate utakmicu za sljedeći tjedan, ona u pravilu mora biti odigrana do utorka u sljedećem tjednu. Kod svakog odgađanja, molim da me obavijestite.
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf
10. Mnoge stolnotensike dvorane zahtijevaju igranje u tenisicama za dvoranu (koje se i koriste isključivo u dvorani). Kako biste izbjegli eventualne neugodnosti, uvijek dođite u jednom paru obuće, a tenisice za utakmicu donesite u torbi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri vel 27, 2019 9:32 am Naslov
|
|
Važna informacija!
Ako ste raspored utakmica u 20a i 20b ligi određivali preko opcije 'Raspored' na www.sokaz.hr, a ne preko bergerovih tablica za 9 i 10 ekipa iz tiskane ili online verzije biltena, onda ste nažalost dobili raspored s pogrešnim domaćinima/gostima.
Sada je taj problem uklonjen, molim vas da provjerite tko je zaista domaćin/gost prije dogovaranja i odigravanja sljedećih utakmica. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub ožu 30, 2019 10:23 am Naslov
|
|
20a liga!
Lijepo je da upisujete rezultate, ali vas molim da mi i pošaljete sliku zapisnika. Takav je dogovor bio i prošlih sezona, tako sam vam objasnio i ove. Za peto kolo sve je upisano, ali dobio sam samo jedan zapisnik.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub ožu 30, 2019 1:10 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto tra 09, 2019 8:00 pm Naslov
|
|
VAŽNO - određivanje konačnog poretka 20. lige!
Za prelazak u viši rang natjecanja mora se odrediti poredak svih ekipa 20a i 20b lige. Kao i prethodnih sezona, poredak će se odrediti doigravanjem.
Regularni dio prvenstva završava 9. kolom u petak 26.04.2019. Tu ćemo uzeti jedan tjedan pauze (to je ionako onaj tjedan u kojem je 01.05., nikom ne odgovara igrati taj tjedan). U doigravanje se kreće u ponedjeljak 06.05.2019.
Termini doigravanja:
- prvo kolo igra se u tjednu koji počinje 06.05.2019.
- drugo kolo igra se u tjednu koji počinje 13.05.2019.
Parovi doigravanja 1. kolo
Za poredak 1-4. mjesta
A2 - B1 (drugoplasirani iz 20A protiv prvoplasiranog iz 20B)
B2 - A1
Za poredak 5-8. mjesta
A4 - B3
B4 - A3
Za poredak 9-12. mjesta
A6 - B5
B6 - A5
Za poredak 13-16. mjesta
A8 - B7
B8 - A7
Za poredak 17-20. mjesta
A10 - B9
B10 - A9
Parovi doigravanja 2. kolo
Za 1. mjesto (pobjednici parova prvog kola doigravanja za poredak 1-4. mjesta):
Za 3. mjesto (poraženi parova prvog kola doigravanja za poredak 1-4. mjesta):
Itd…
-----
Određivanje domaćinstva u drugom kolu
Pravilo je slično kao u Zimskom kupu.
1. kriterij:
Recimo da se u drugom krugu sastaju X i Y.
Ako je X bio gost u prvom krugu , a Y domaćin, tada u drugom krugu X ugošćuje Y, odnosno mijenjaju uloge domaćina i gosta.
Npr. ako A1 i A2 prođu u finale, tada je A1 domaćin i A2 gost, jer je u prethodnom krugu A1 bio gost (kod B2), a A2 je bio domaćin (ugostio ekipu B1).
2. kriterij:
Ako su obje ekipe koje se sastaju ili gostovale ili bile domaćini, to znači da se sastaju npr. A1 i B1, ili A2 i B2 itd.
Domaćin je ekipa iz "A" lige (također slično kao u Kupu - nešto kao "prvonavedena, ekipa s manjim brojem"). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: ned tra 28, 2019 12:20 pm Naslov
|
|
Stigli svi rezultati, pa evo i tko s kim igra u play-offu.
Utakmice prvog kola igraju se u tjednu koji počinje sa 06.05.2019.
Za poredak 1-4. mjesta
INPUT - HZTM 7:3
TOMŠPED - RAKUNI Z.D. ELEKTROPROMET 2:8
Za poredak 5-8. mjesta
KAZALIŠNA PUBLIKA - PTICA DODO 4:6
PRO SILVA - ADY ENDRE II 5:5 (21:18 u setovima)
Za poredak 9-12. mjesta
SUPER 8 - TIO 4:6
DARVINISTI - STKI SYNERGIA IV 0:10
Za poredak 13-16. mjesta
PIVARSTVO.INFO - HARMONY 4:6
POSLOVNA INTELIGENCIJA - JUMBO JUICE 0:10
Za poredak 17-20. mjesta
NIPRIJE - VIVIS 6:4
GRIZZLY - ČELIČNE KACIGE 4:6
Rezultati su upisani i na internet (play-off mogu upisivati samo ja). Možete ih vidjeti na http://www.sokaz.hr/razigravanje.php?oblik=html&spol=M&lg=120&doba=pro&sezona=2019
Zadnja promjena: Stip; sub svi 11, 2019 2:43 pm; ukupno mijenjano 6 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri svi 08, 2019 7:51 am Naslov
|
|
Drugo kolo doigravanja:
Za 1. mjesto:
RAKUNI Z.D. ELEKTROPROMET - INPUT 8:2
Za 3. mjesto:
HZTM - TOMŠPED 3:7
Za 5. mjesto:
PTICA DODO - PRO SILVA 7:3
Za 7. mjesto:
ADY ENDRE II - KAZALIŠNA PUBLIKA 7:3
Za 9. mjesto:
STKI SYNERGIA IV - TIO 4:6
Za 11. mjesto:
SUPER 8 - DARVINISTI 10:0
Za 13. mjesto:
JUMBO JUICE - HARMONY 3:7
Za 15. mjesto:
PIVARSTVO.INFO - POSLOVNA INTELIGENCIJA 9:1
Za 17. mjesto:
ČELIČNE KACIGE - NIPRIJE 8:2
Za 19. mjesto:
VIVIS - GRIZZLY 10:0 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri svi 22, 2019 3:00 pm Naslov
|
|
| I eto, to bi bilo to, završio i play-off. Hvala svima na suradnji, slanju zapisnika itd. Čestitam onima koji od sljedeće sezone odlaze u jače lige, ti će me se riješiti, a ostali....ništa, ostale ću i dalje maltretirati sa unošenjem i slanjem zapsinika. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jumbojuice
|
Postano: uto lip 04, 2019 8:45 am Naslov
|
|
Kako smo novi, koji smo igrali samo ovo proljeće, trebali bi informaciju, kako se sad nastavlja na jesen?
Jel treba nešto prijavljivati ili sve po difoltu?
Kad otprilike počinje i koliko traje?
Željko Rudić, Jumbo-juice |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto lip 04, 2019 9:22 am Naslov
|
|
Treba se prijaviti za narednu polusezonu, ekipa nastavlja u ligi koju je izborila plasmanom ili odustajanjem ekipa iznad njihove lige.
Detaljnije u Pravilniku na ovim stranicama.
http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php
Krajem ovog mjeseca izlazi Bilten Sokaz-a gdje će biti navedeni konkretniji datumi prijave za novu polusezonu iako se prijava već sada internetom može izvršiti.
Nakon završetka prijavnih termina krajem kolovoza u rujnu izlazi još jedan Bilten gdje će biti razvrstane ekipe u lige za jesenski dio prvenstva (one ekipe koje su se prijavile).
To svi znaju koji više nisu početnici pa ćete i vi nekome novijem isto tako objašnjavati.
Vi ste zauzeli 14. mjesto i za očekivati je da ćete i na jesen igrati 20 ili 21. ligu u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa. Moguća je i varijanta da igrate pretposljenju ligu ako se prijavi novih ekipa toliko da se može od njih formirati jedna posljednja liga.
ovo što ja pišem nije službeni odgovor nego chatanje na Forumu.
LP. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jumbojuice
|
Postano: uto lip 04, 2019 10:47 am Naslov
|
|
Zahvaljujem
Čekam bilten, pa ću nas onda prijaviti |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|