NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a?
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ecwashere

PostPostano: uto ožu 03, 2020 12:58 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a? Citirajte i odgovorite

Citat:
1 HL je nažalost slabija od 1 Lige SOKAZA, osim recimo ZADRA gdje igraju, Zubac, Zeljko i Goja.
???
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ecwashere

PostPostano: uto ožu 03, 2020 1:24 pm    Naslov : Nastup registriranih igrača u SOKAZ-u Citirajte i odgovorite

Mislim, po kojim kriterijima je jedna od 1.HL "slabija" od 1 Sokaza, možda da neki koji su je igrali o tom progovore (Vas ne poznam), recimo Kašić koji je na 50% skora, a jedan je od najuspješnijih sokazovaca. Ništa loše nisam mislio, već si samo dao razmišljati. LP
[Vrh]
Koki

PostPostano: uto ožu 03, 2020 1:39 pm    Naslov : Nastup registriranih igrača u SOKAZ-u Citirajte i odgovorite

To Zole ima takav osječaj. U "pro" ligama je lakše proći s "pripremljenom travom". Sokazovci su mudriji... Beljenje
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ecwashere

PostPostano: uto ožu 03, 2020 2:15 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Ma svaka rasprava o tome je uzaludna, zapravo suvišna. Možda bi se te dvije lige i mogle po nekom kriteriju, "algoritmu" ili štajaznam i vrednovati, pa na kraju i usporediti, ali nema potrebe zaista. Svaka je liga vrijedna sama po sebi, najbitniji je sportski i natjecateljski duh. No, kako Vi kažete "profesionalne lige", one su bolje ustrojenene po poštivanju propisa HSTS-a, odigravanja utakmica i strogo propisane opreme. Profesionalne nisu po "zaradi", možda samo poneki superligaši. Ostali igraju za "biber" (to je i dobro). I u tome je razlika između "profesionalne" 1.HL i "amaterskog" 1. razreda Sokaza.
[Vrh]
Koki

PostPostano: uto ožu 03, 2020 5:31 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Ma rasprava je jednostavna..
Išao baš pogledati rezultate i liga u kojoj Kašo ima negativan skor je sigurno jača od 1. lige Sokaza. I Marelja ima dosta poraza...

Meni se nekako čini da bi dvije najjače Sokaz prvoligaške momčadi mogle igrati kompetitivni pingić u 1. hrvatskoj ligi. No bili bi na dnu tablice..
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ecwashere

PostPostano: uto ožu 03, 2020 7:06 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Ako tako Vi kažete, onda OK.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sri ožu 04, 2020 12:02 am    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Ne znam jeli ok. To je samo moje mišljenje... Wink
Zole000

PostPostano: sri ožu 04, 2020 10:21 am    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

hahahaha ROFL ROFL

E, ovo vam je dokaz kako lako nasjedate na patke Beljenje Beljenje Beljenje

Dovoljno je baciti "košćicu" i odmah kreće rasprava da se dokaže pravica Laughing Laughing Laughing Laughing

PS. Tjuniraju momci beksajd, a Zole tjunira travu... a kaj ja mogu kad znam bolje sve to pripremit... Very Happy
[Vrh]
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 12:23 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Uozbiljite se dečki, pa dobro je poznato da je 1. liga sokaza u rangu barem hrvatske Superlige, ako ne i Bundeslige. Kakva prva liga zapad, tamo sam neke propale levatine koji nisu mogle u sokazu uspjeti se igraju profesionalaca.
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 12:24 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Pa dobro je poznato da je stari Knez prije par godina bio negativan u sokazu a pozitivan u jednoj od prvih hrvatskih liga, sapienti sat.
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 12:26 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Lijepo je mom bivšem suigraču Mateši prošle sezone kad je igrao prvu hrvatsku ligu zapad jedan gospodin objasnio da je on uspješniji od njega jer igra 6 ligu od 23 za razliku od Mateše koji igra drugu od tri.
55

PostPostano: sri ožu 04, 2020 1:43 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

ROFL ROFL ROFL
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri ožu 04, 2020 2:52 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Iskreno , igrao sam s igračima iz 2. hrvatske lige ( realno treće s obzirom da je 1. super) i nisu me se dojmili ...a ja baš nisam ni za 6. ligu Sokaza Rolling Eyes jedino ak se u zadnjih 7,8 godina nije popravilo stanje u njihovu korist a sumnjam da je Sad ... tak da bi reko da izjava nije daleko od istine Pojma nemam
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 4:16 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Da pa naravno, kako se uopće ti klinci od 15 godina koji igraju te lige treniraju svaki dan samo zadnjih 8 godina i imaju školsku tehniku mogu mjeriti sa prekaljenim sokazovcima koji igraju svaki dan po 30 godina i više, svi znaju da je 30>8, još kad uzmemo u obzir i sve materijale, čokljave udarce i nenormalno teške uvjete u sokazu glupo je uopće ta dva tipa igrača stavljat u istu rečenicu.

A o drugoj, odnosno trećoj hrvatskoj ligi da ni ne pričamo, to svaka levatina koja ima stol u garaži može doć i bacit si malo pingića.

To što se prošle godine ekipa u kojoj su igrali i Žir i Marinac nije kvalificirala iz te druge lige u prvu ligu zapad je bilo skroz slučajno i više se može pripisati činjenici da je u suprotnoj momčadi bio Stjepan Šantić. U tom dvoboju veterana koji su nadrasli prvu ligu sokaza netko je morao izvući deblji kraj, inače bi se već Ređep i STK Starr dobrano tresli jer bi im titula bila ugrožena.

Zadnja promjena: mistreaver; sri ožu 04, 2020 4:19 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 4:19 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Iskreno , igrao sam s igračima iz 2. hrvatske lige ( realno treće s obzirom da je 1. super) i nisu me se dojmili ...a ja baš nisam ni za 6. ligu Sokaza Rolling Eyes jedino ak se u zadnjih 7,8 godina nije popravilo stanje u njihovu korist a sumnjam da je Sad ... tak da bi reko da izjava nije daleko od istine Pojma nemam

Da, opće je poznato da ogromna razlika između dvije lige postoji jedino između druge lige sokaza i strašne prve lige sokaza - tranzicija koju su mnoge nedorasle momčadi osjetile na svojoj koži.

Šta, u hrvatskim ligama svi ionako igraju isto, kratka serva, malo bekend bloka i forehand spin, prva liga zapad, istok, druga liga, sve to isto, vidiš jednog vidio si ih sve, neovisno o tome da li pričamo o Tomislavu Zubčiću, Marku Habijanecu ili lokalnom ljubitelju iz STK Zagorec Krapina.
Koki

PostPostano: sri ožu 04, 2020 5:23 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Vjeko, ti si se baš nasekirao...

Svakom pametnom su jasne relacije no nema potrebe za tolikim sarkazmom. Svaki školovani igrač koji je u treningu i pogonu je prejak za Sokaz. Logično je. Tko igra Sokaz? Večinom samouki rekreativci, bivši igrači u godinama te posrnuli aktivni igrači. Kako da se oni nose s profesionalcem?

No isti ti profesionalci kada prestanu s punim treningom, počnu raditi ili dobiju djecu dođu u situaciju kao i mi svi ostali rekreativci (malo treninga, druge obveze i pririteti) nije im lako igrati Sokaz. Mnogi bivši profići će ti to potvrditi jer se pokazalo da nije lako igrati u Sokazu a poglavito u 1. ligi.

Igranje 1. lige Sokaza je vrlo ozbiljan rekreativni nivo igre. Naglasak na rekreativni. Pro pingić je neki drugi sport...
Zole000

PostPostano: sri ožu 04, 2020 5:35 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Ma joj. Živimo u Lijepoj našoj gdje ako si sam ne pomogneš neće ti nitko. Zato ne treba biti školovane igrač ako imaš nekoga da te progura kao i u poslu Thumbs up
Ja sam SOKAZ igral s dva beksajda i užival u druženju i igri. A kad sam se vratil doma u Mali Lug sam otišao igrat za Fužine. Puno troška, ali kad nekaj voliš se isplati. I onda sam došal pameti kad sam počeo igrat Ligu i skužil da ak ne usporim loptu nebum užival već bum kanta za napucavat. Onda sam geeku dignul kat kuće i kad sam sve potrošili sam došal do kombinacije s kojom igram i gdje su pali i neki velikani A mi ih nije žal... Hhahs Klanja se Beljenje

Zadnja promjena: Zole000; sri ožu 04, 2020 5:52 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sri ožu 04, 2020 5:39 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Zole...ja te ništa ne razumijem. Neko te progura..ne trebaš imat školu...o čemu? ROFL
Zole000

PostPostano: sri ožu 04, 2020 5:54 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Moraš meni platiti da ti složim reket. I onda ne moraš znati igrati, DOVOLJNO JE SAMO POSTAVLJAT REKET. Tako kažu... Thumbs up

Samo sam preskup Wink
[Vrh]
mistreaver

PostPostano: sri ožu 04, 2020 5:57 pm    Naslov : Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
Vjeko, ti si se baš nasekirao...

Svakom pametnom su jasne relacije no nema potrebe za tolikim sarkazmom. Svaki školovani igrač koji je u treningu i pogonu je prejak za Sokaz. Logično je. Tko igra Sokaz? Večinom samouki rekreativci, bivši igrači u godinama te posrnuli aktivni igrači. Kako da se oni nose s profesionalcem?

No isti ti profesionalci kada prestanu s punim treningom, počnu raditi ili dobiju djecu dođu u situaciju kao i mi svi ostali rekreativci (malo treninga, druge obveze i pririteti) nije im lako igrati Sokaz. Mnogi bivši profići će ti to potvrditi jer se pokazalo da nije lako igrati u Sokazu a poglavito u 1. ligi.

Igranje 1. lige Sokaza je vrlo ozbiljan rekreativni nivo igre. Naglasak na rekreativni. Pro pingić je neki drugi sport...

Ma nisam se baš nasekiro kolko se može činiti iz postova (dobro malo jesam Very Happy), al sam vidio dobru priliku za cinizam i sarkazam pa je bilo jače od mene.

Naravno da sokaz nije lagan i da ima jako dobrih igrača. U jednom meču je sve moguće. Kašo je ove godine skinuo Jalžu i nanio jedini poraz u godini Antoniu Goji. Siguran sam da bi netko tipa Pongrac imao možda još i više pobjeda i da bi puno igrača iz lige zapad imalo s njim problema, da sad ne spominjem sve ostale poput Žira, Belužića, Viktora, Štabe itd itd...

Sokaz definitivno treba respektirati.. ali neki ljudi (pogotovo sokazovci) ga imaji tendenciju dizati u nebesa. Realno ove Kašine pobjede spadaju u domenu iznenađenja. Da uzmemo bilo koga od prvih pet (deset) s trenutne ljestvice lige zapad, u svaki meč u sokazu bi ušli kao favorit. Naravno da se svakome može desit poraz, al za mene bi svaki Hambijev ili Zeljkov poraz bio ravan senzaciji. Kantoci koji je prošle godine bio pri vrhu sokaza ove godine ima oko 50 posto. Mali Luka Zlatkov je Žira dobio 3-0 prije dvije godine kao mlađi kadet. Itd. Itd.

Tak da stvarno mislim da je bespredmetno razgovarat o tome koja liga je jaca. Sto naravno ne znaci da se Sokaz ne respektira. Al bilo bi lijepo da i sokaz respektira nas a ne da se tu pisu komentari tipa Wolvof da ga neko nije impresionirao (jer je ne samo masio ligu vec i generalizirao cijelu populaciju na temelju par uzoraka).

A sad sto se tice definicije profesionalizma u to nebih ulazio (kolko znam vecina igraca na zapadu trenira 2-3 put tjedno). Pitanje je da li opce iko u Hrvatskoj ima pravo zvati se profesionalcem (osim igraca Libertasa i Starrra koji bas zive od toga).
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.