| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Zole000
|
Postano: sri ožu 04, 2020 6:02 pm Naslov
: Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a |
|
|
Pongija bi u 1 HL ubijali ko beba zvečku...
Su se na Zoletu naučili kako treba protiv crvenog vraga igrat...
Pongi dere samo u SOKAZu i bivšoj Jugi
Al je za to plati dobru cijenu, si i ja moram povrnut novce kaj sam ih geeku ostavil da dojdem do vraga  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri ožu 04, 2020 11:01 pm Naslov
|
|
Quote mistreaver
Sve potpisujem...
što se profesionalizma tiče slažem se. Ovisi kako se gleda. Svjestan sam da se malo tko od stolnog tenisa kod nas kruha može najesti.
Kada kažem "profi igrač" mislim na onoga ko je prošao školu i pravi trenažni proces. To je velika prednost u odnosu na samoukog igrača - Sokazovca ma koliko neki sokazovci mislili da nije.
Ima Sokazovaca koji su rođeni talenti ali nažalost počeli su kasno i bez nadzora trenera. Ima tu pravih dragulja koje da je imao tko "ispolirati" postali bi pravi igrači. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 9:43 am Naslov
|
|
Dada kužim! Slažem se!
Drago mi je zapravo da si ti to spomenuo jer je upravo ta činjenica da u hrvatskim ligama zapad (uglavnom) igraju igrači koji su prošli školu i trenažni proces ono što radi razliku - pingić je malo drugačiji i ipak na nešto višoj razini u prosjeku (najbanalniji primjer - u sokazu rijetko tko ostavlja kratku loptu na servu, ne forsira se prvi ulaz tolko, "bolje dobro zapimplat nego loše ući", puno ljudi namjerno servira duge serve , itd.).
Naravno, to ne znači da prosječan igrač lige zapad ne može izgubiti od nekoga u sokazu (hell, bio bi licemjer prve vrste s obzirom da imam 0-3 s Viktorom, 0-2 s Kazalickim, 0-2 sa Žirom, itd).
Ali ako gledamo neki prosjek, mislim da je neupitno da je prva hrvatska liga još uvijek dosta jača. U najmanju ruku ima nekoiko igrača koje vrlo teško mogu očekivati dobiti, dok u trenutnom sastavu 1. sokaz lige nema meča gdje bih rekao da je netko izraziti favorit protiv mene (čak i ako se uzme u obzir da puno bolje serem neg šta igram ).
I da, naravno da ima talenata. Ima nekih koji su i unatoč kasnom početku i ulasku u trenažni proces napravili fantastične rezultate i treba im skinuti kapu. Nažalost, dosta je bitno u kojem vremenu, mjestu i okolnostima se čovjek rodi.
Al to sad već prelazi u širu filozofiju  _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet ožu 05, 2020 10:29 am Naslov
|
|
@vjeko
Je da sam "mašio"ligu o kojoj se govori sam malo kasnije shvatio al usporedba stoji ,ali da sam omaložavao hrvatske lige nije istina , tvoji neki postovi su puni gorčine naspram Sokaza pa ti vjerojatno čitaš i tuđe postove s krivim predznakom.
Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji od najboljih pojedinaca Sokaza. Zašto to nije tako pitanje je koje treba postaviti HSTS-u , gradu, državi ...
A to kaj veliš da i nije za usporedbu tu si u pravu samo ne znam zašto onda uspoređuješ
I bez ljutnje ... stvarno nisam mislio ništa loše ... napokon koji Sokazovac ne bi volio Hrvatske lige ?? pa to nam je glavni rasadnik za buduće igrače Sokaza  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: čet ožu 05, 2020 10:52 am Naslov
|
|
| Citat: | | Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji |
di ima takvih?
da im se javim pa da slozim ekipu za sljedecu godinu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:13 am Naslov
|
|
| glavni faktor u prici sa "skolovanim igracima" je to da kod nas jako malo ljudi prolazi trenazni proces. i taj trenazni proces je nesto sta se razlikuje kao nebo i zemlja od igraca do igraca i od kluba do kluba. evo recimo spomenutih 16 i 17-godisnjaka gledajuci juniorsku rang listu hrvatske ima jedno 30 do 40 u cijeloj drzavi koji treniraju i natjecu se po turnirima. prvi od njih igra ozbiljni seniorski profi pingic, a samo 30ak mjesta ispod njega je mozda netko tko medju svojim vrsnjacima ne moze proci grupu na lokalnom turniru u krapini. jedan igra superligu i ima debelo pozitivan skor a ovaj drugi je mozda jedva pozitivan u 2. hrvatskoj ligi koja je slabija od 5. lige sokaza. a za obojicu se vjerojatno moze reci da su "mladi decki koji treniraju u klubu od malih nogu". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:25 am Naslov
|
|
| wolf (napisa): | akom.
Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji od najboljih pojedinaca Sokaza. |
Moram se i ja referirati na ovo..
Moje je iskustvo da su mladi igrači od 16,17 godina (pod uvjetom da su "pravi" a ne oni posrnuli) prejaki za Sokaz. To su već juniori ako se ne varam. Već i kadeti igraju respektabilan pingič tako da mislim da ova tvoja tvrdnja ne stoji.
Dakle ako se radi o pravom materijalu bolji su za klasu.. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:37 am Naslov
|
|
da dodam još nešto..
Današnji mladi igrači se naravno uglavnom ne sjećaju vremena male celoluidne loptice. U to vrijeme smo često sparirali curama na mladosti (prije cca 20-25 godina) i sjećam se da se nekako na rotaciju, dobar rez i kakav trik moglo napraviti problema dobrim igračima i igračicama. Povećenjem loptice i prelaskom na plastiku sve te mogućnosti su nestale. Teško je bilo koga od njih prevariti s bilo čim... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:46 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | wolf (napisa): | akom.
Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji od najboljih pojedinaca Sokaza. |
Moram se i ja referirati na ovo..
Moje je iskustvo da su mladi igrači od 16,17 godina (pod uvjetom da su "pravi" a ne oni posrnuli) prejaki za Sokaz. To su već juniori ako se ne varam. Već i kadeti igraju respektabilan pingič tako da mislim da ova tvoja tvrdnja ne stoji.
Dakle ako se radi o pravom materijalu bolji su za klasu.. |
Ne kužim , u čemu je razlika između mog i tvog zaključka i koja tvrdnja  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:48 am Naslov
|
|
Ako dobro vidim ti tvrdiš da "bi trebali" biti za klasu bolji. Ja tvrdim "da su" za klasu bolji. To mi se čini razlika... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:49 am Naslov
|
|
| h3n (napisa): | | Citat: | | Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji |
di ima takvih?
da im se javim pa da slozim ekipu za sljedecu godinu  |
Za Sokaz ? Žir nebu sretan  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: čet ožu 05, 2020 11:56 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | Ako dobro vidim ti tvrdiš da "bi trebali" biti za klasu bolji. Ja tvrdim "da su" za klasu bolji. To mi se čini razlika... |
Neki sigurno jesu ... ali u kojem postotku ? ja bi volio da su svi do jednog jer to onda jedino ima kakvo takvo opravdanje trošenja proračunskih sredstava ... ako ih ,kako je Tonči rekao , ima 30-40 koji nastupaju koliko njih je jače od 5 najboljih sokazovaca ? _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 12:08 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | @vjeko
Je da sam "mašio"ligu o kojoj se govori sam malo kasnije shvatio al usporedba stoji ,ali da sam omaložavao hrvatske lige nije istina , tvoji neki postovi su puni gorčine naspram Sokaza pa ti vjerojatno čitaš i tuđe postove s krivim predznakom.
Iskreno , po meni , svi bi 16,17 godišnjaci koji ozbiljno treniraju od mladih dana trebali biti za klasu bolji od najboljih pojedinaca Sokaza. Zašto to nije tako pitanje je koje treba postaviti HSTS-u , gradu, državi ...
A to kaj veliš da i nije za usporedbu tu si u pravu samo ne znam zašto onda uspoređuješ
I bez ljutnje ... stvarno nisam mislio ništa loše ... napokon koji Sokazovac ne bi volio Hrvatske lige ?? pa to nam je glavni rasadnik za buduće igrače Sokaza  |
Ja se nisam trudio uspoređivat neg navest konkretne primjere kao argument zašto nema smisla uspoređivat .
Nisam ja pun gorčine prema sokazu, nego samo prema određenim sokazovcima poput ovog gospodina kojeg sam spomenuo u kontekstu razgovora s Matešom tamo gore koji priča da je sokaz alfa i omega bez da je ikad vjerojatno i vidio jedan meč hrvatske lige i bez da zna ko je prvi kadet i drugi junior u državi. Nije prvi put da slušam te izjave tipa "1 Sokaz liga je jača od Hrvatskih" i iskreno mi to ide na živce.
To što mi neki aspekti sokaza i neki sokazovci idu na živce (a kome ne idu?) ne znači da to mislim za CIJELI sokaz i SVE sokazovce. Kroz sokaz sam upoznao mnoge divne ljude, mislim da je fascinantna i vrijedna organizacija i neprocjenjivo je što ću jednog dana kad se prestanem igrati profesionalca moći igrati kvalitetan pingić unutar 5-10 km od svoje kuče.
Osobno mislim da to što sokazovci nisu zainteresirani i upoznati s hrvatskim ligama je jedan velik propust klubova i hsts-a. Kolko sam upoznat, u njemačkoj je veza između rekreacije i "profesionalizma" puno uža i zato i utakmice lige su veliki i dobro posjećeni eventovi. Malo je tužno što se nitko iz strukture ne zapita zašto se 70 ljudi u dvoranu skupi jedino za finale Zimskog kupa ili majstoricu 1. sokaz lige, dok mečevi superlige GSTK Zagreba imaju u prosjeku 3 gledatelja, od kojih su dva roditelji od Bana i Borovnjaka.
Al sad digresiram..
A to što se tiče 16-17 godišnjaka, to nažalost dosta ovisi o mjestu gdje se rode. Pouzdano znam da u određenim manjim mjestima gdje i postoji ogroman entuzijazam od strane klinca nemaju uvjete niti poštenog trenera koji im može pokazat, pa su de facto u istoj poziciji kao i sokazovci - svojom ljubavlju i entuzijazmom pokušavaju kompenzirati.
Tak da, "bilo koji" 16-17 godišnjak je malo pregeneralan pojam. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 12:12 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | Koki (napisa): | | Ako dobro vidim ti tvrdiš da "bi trebali" biti za klasu bolji. Ja tvrdim "da su" za klasu bolji. To mi se čini razlika... |
Neki sigurno jesu ... ali u kojem postotku ? ja bi volio da su svi do jednog jer to onda jedino ima kakvo takvo opravdanje trošenja proračunskih sredstava ... ako ih ,kako je Tonči rekao , ima 30-40 koji nastupaju koliko njih je jače od 5 najboljih sokazovaca ? |
Tu se ne slažem, po meni je cilj trošenja proračunskih sredstava poticati interese društva, a to je imati zdravo građanstvo koje se bavi sportom. Ne znam zašto bi se postavljao uvjet da djeca istovremeno i moraju biti vrhunska u tom sportu.
Ako se mene pita, ja bih prije ukinuo financiranje ligaških momčadi. Klub koji uđe u superligu odmah dobije povećanje sredstava, što je po meni besmisleno ako ti na utakmicu dolaze 3 osobe - u čijem je to interesu? Po meni bi masovnost i broj djece trebali biti apsolutni kriterij broj 1.
Ako želiš imat profesionalnu momčad - imaš članarine i sponzore pa deri druže moj.
Al kao da se mene tu išta pita  _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 12:17 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | Koki (napisa): | | Ako dobro vidim ti tvrdiš da "bi trebali" biti za klasu bolji. Ja tvrdim "da su" za klasu bolji. To mi se čini razlika... |
Neki sigurno jesu ... ali u kojem postotku ? ja bi volio da su svi do jednog jer to onda jedino ima kakvo takvo opravdanje trošenja proračunskih sredstava ... ako ih ,kako je Tonči rekao , ima 30-40 koji nastupaju koliko njih je jače od 5 najboljih sokazovaca ? |
Gledajući trenutnu juniorsku rang listu, ovako na prvu bih rekao da je prvih 10-11 favorit u meču s bilo kojim sokazovcem, idućih 10 je otprilike tu negdje a ostalih 20 je dosta slabije. Iako je to sve prst puta oko procjena. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet ožu 05, 2020 12:24 pm Naslov
|
|
| Citat: | | Gledajući trenutnu juniorsku rang listu, ovako na prvu bih rekao da je prvih 10-11 favorit u meču s bilo kojim sokazovcem, idućih 10 je otprilike tu negdje a ostalih 20 je dosta slabije. Iako je to sve prst puta oko procjena. |
ako usporedjujemo navedene juniore s igracima 1. lige sokaza, mislim da je ova procjena jako tocna i precizna, uz izuzetak npr. pongraca koji bi zbog stila bio favorit i protiv nekih od prvih 11. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: čet ožu 05, 2020 12:28 pm Naslov
|
|
Tako je svugdje na svijetu. Nema iznimaka. Ponavljam još jednom. Ako je momak pravi, ima dobrog trenera, radi i ima elemetarnog smisla s 16 ili 17 godina je raketa za Sokaz. E sad ovi "posrnuli" iz raznih razloga (neozbiljnost, nerad, drugi prioriteti) su drugo pitanje. Oni ionako uglavnom završe u Sokazu..  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:15 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): |
Tu se ne slažem, po meni je cilj trošenja proračunskih sredstava poticati interese društva, a to je imati zdravo građanstvo koje se bavi sportom. Ne znam zašto bi se postavljao uvjet da djeca istovremeno i moraju biti vrhunska u tom sportu.
Ako se mene pita, ja bih prije ukinuo financiranje ligaških momčadi. Klub koji uđe u superligu odmah dobije povećanje sredstava, što je po meni besmisleno ako ti na utakmicu dolaze 3 osobe - u čijem je to interesu? Po meni bi masovnost i broj djece trebali biti apsolutni kriterij broj 1.
Ako želiš imat profesionalnu momčad - imaš članarine i sponzore pa deri druže moj.
Al kao da se mene tu išta pita  |
Zato sam i napisao kakvo takvo opravdanje ( s obzirom na postojeće stanje ) ali u potpunosti se slažem s tobom ... financiranje od strane proračuna samo za školski i rekreativni sport s ciljem zdravijeg građanstva  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:24 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): |
Klub koji uđe u superligu odmah dobije povećanje sredstava,
|
odakle ova informacija?
koliko klubova to stvarno i dobije te o kojoj tu novcanoj razlici pricamo?
bojim se da ako i dode do povecanja sredstava to nije dovoljno ni da pokrije povecanje troskova putovanja, a kamoli ista drugo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:31 pm Naslov
: Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a? |
|
|
| wolf (napisa): |
Zato sam i napisao kakvo takvo opravdanje ( s obzirom na postojeće stanje ) ali u potpunosti se slažem s tobom ... financiranje od strane proračuna samo za školski i rekreativni sport s ciljem zdravijeg građanstva  |
u principu podrzavam, s druge strane tesko ces u toliko nepopularnom i netelevizicnom sportu na profi razini zivjeti od sponzora... a cvrsto vjerujem da bez vrhunskih profi rezultata tesko ili nikako mozes imati popularni i masovni sport. u sportskom marketingu se obicno uzima da medalja na svjetskom prvenstvu ili olimpijadi znaci spas za popularizaciju nekog sporta na iducih nekoliko godina. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|