| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Guga
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:38 pm Naslov
: Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a |
|
|
| mistreaver (napisa): | | To što mi neki aspekti sokaza i neki sokazovci idu na živce (a kome ne idu?) ne znači da to mislim za CIJELI sokaz i SVE sokazovce. Kroz sokaz sam upoznao mnoge divne ljude. |
I ti si nama simpatičan... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:53 pm Naslov
|
|
| h3n (napisa): | | mistreaver (napisa): |
Klub koji uđe u superligu odmah dobije povećanje sredstava,
|
odakle ova informacija?
koliko klubova to stvarno i dobije te o kojoj tu novcanoj razlici pricamo?
bojim se da ako i dode do povecanja sredstava to nije dovoljno ni da pokrije povecanje troskova putovanja, a kamoli ista drugo |
Znam za barem dva slučaja klubova iz "manjih" sredina koji su dobili značajno povećanje budžeta ulaskom u Superligu ( riječ je o dvostrukom povećanju sredstava samo na temelju ulaska u ligu).
Koliko znam, i u Zagrebu su medalje i liga koju igraš kriteriji prilikom raspodjele proračuna, a nisam baš siguran da je broj djece u klubu relevantan kriterij (ili bar relevantniji od tog natjecateljskog).
A sad točne detalje i o kojim je iznosima riječ ne znam, na svu sreću sam još više igrač a manje manager, funkcioner, tajnik i tako to . _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: čet ožu 05, 2020 2:57 pm Naslov
: Je li 1. HL jača ili slabija od 1. lige SOKAZ-a? |
|
|
možda sam ja u krivim klubovima igrao pa kad su klubovi ulazili u rang više bi se dobivalo manje para  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 3:05 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | wolf (napisa): |
Zato sam i napisao kakvo takvo opravdanje ( s obzirom na postojeće stanje ) ali u potpunosti se slažem s tobom ... financiranje od strane proračuna samo za školski i rekreativni sport s ciljem zdravijeg građanstva  |
u principu podrzavam, s druge strane tesko ces u toliko nepopularnom i netelevizicnom sportu na profi razini zivjeti od sponzora... a cvrsto vjerujem da bez vrhunskih profi rezultata tesko ili nikako mozes imati popularni i masovni sport. u sportskom marketingu se obicno uzima da medalja na svjetskom prvenstvu ili olimpijadi znaci spas za popularizaciju nekog sporta na iducih nekoliko godina. |
E vidiš, ja baš mislim da je redoslijed drukčiji - da vrhunski rezultati proizlaze iz masovnosti, a ne obratno . Mislim - da se neki klub potrudi privuć dobar dio rekreativnog kadra (i to mislim stvarno privuć u smislu da treniraju jednom-dvaput tjedno s klincima, da imaju termin kad treneri rade sa rekreativcima, itd., a ne - evo vam termin pa si šamarajte dečki), dobio bi i publiku, i interes i šansu da te neki od tih ljudi potpomogne kojom kunom, itd. Ponavljam - njemački model je prototip (jest da su oni po svemu miljama od nas, al bar da se princip primjenjuje bi već nešto bilo).
Velim, meni trošenje javog novca ima smisla ako se troši na nešto što je u interesu društva. Naravno da je nekad tricky odredit što je interes društva (nedavno sam se s nekim sporio da šta se koji kurac HNK financira kad ionak tam niko neide ) i da ima grana i djelatnosti koje treba manje ili više pripomoći, ali imati klub s 2 trenera, tajnikom, čistačicom i tri igrača seniorske momčadi i dvoje djece, i dobivati solidnu svotu za funkcioniranje tog kluba sigurno ne spada u tu domenu.
Al dobro, kad bi se krenulo češljati po financiranju udruga di bi došli, još će se i Mixer javit i reć da se sokaz prvi ne treba financirat jer se ionak vodstvo kupa u lovi od članarina  _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 3:06 pm Naslov
|
|
| h3n (napisa): | možda sam ja u krivim klubovima igrao pa kad su klubovi ulazili u rang više bi se dobivalo manje para  |
Ha čuj, meni su lijepo govorili da idem na ekonomiju a ne na fer pa bih imao bolje prodavačke vještine ^^ _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: čet ožu 05, 2020 3:11 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): |
Al dobro, kad bi se krenulo češljati po financiranju udruga di bi došli |
a savezi ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet ožu 05, 2020 3:21 pm Naslov
|
|
Tu ne vidim razloga, općejepoznato da svi u svim sportskim savezima maksimalno savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao i u potpunosti zaslužuju svaku kunu poreznih obveznika za njihovo zalaganje i doprinos boljitku sporta i društva kao cjeline. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: čet ožu 05, 2020 3:38 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet ožu 05, 2020 9:52 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): |
E vidiš, ja baš mislim da je redoslijed drukčiji - da vrhunski rezultati proizlaze iz masovnosti, a ne obratno . Mislim - da se neki klub potrudi privuć dobar dio rekreativnog kadra (i to mislim stvarno privuć u smislu da treniraju jednom-dvaput tjedno s klincima, da imaju termin kad treneri rade sa rekreativcima, itd., a ne - evo vam termin pa si šamarajte dečki), dobio bi i publiku, i interes i šansu da te neki od tih ljudi potpomogne kojom kunom, itd. Ponavljam - njemački model je prototip (jest da su oni po svemu miljama od nas, al bar da se princip primjenjuje bi već nešto bilo). |
pa oboje vrijedi. zacarani je to krug u kojem nema rezultata bez masovnosti ali ni nema priliva svjeze krvi bez vrhunskih rezultata. ulaganjem samo u masovnost mislim da bi kad tad sport dosao u situaciju da jednostavno odumre. s druge strane ulaganje samo u rezultat dovelo bi do hm... ovog sta sad imamo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: čet ožu 05, 2020 10:20 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | Citat: | | Gledajući trenutnu juniorsku rang listu, ovako na prvu bih rekao da je prvih 10-11 favorit u meču s bilo kojim sokazovcem, idućih 10 je otprilike tu negdje a ostalih 20 je dosta slabije. Iako je to sve prst puta oko procjena. |
ako usporedjujemo navedene juniore s igracima 1. lige sokaza, mislim da je ova procjena jako tocna i precizna, uz izuzetak npr. pongraca koji bi zbog stila bio favorit i protiv nekih od prvih 11. |
Svaka čast
Većina bi napisala: Pongraca zbog travu(ljage) ...
Stanislav Lošić, ma koliko god bio opičen na sebi znan način je živuća legenda... Može se igrat i super liga... Kaj naš 1 HL zapad, to je pussy smoke... SOKAZ bolji 200 puta gledano u globalu... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|