|
SOKAZ forum
|
Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere
Idite na Prethodno 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Sljedeće
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sub ožu 14, 2020 2:23 pm Naslov
: Koronavirus i odigravanje utakmica |
|
|
Halo moderatori koliko ću ja trpjeti to trolanje od Guge
Guga na žalost sve što si naveo je prokleto točno ali unatoč svemu si i dalje bogatiji od više nego pola čovječanstva i imaš sretnij i sređeniji život i uživaš civilizacijske blagodati. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: sub ožu 14, 2020 3:04 pm Naslov
|
|
| nito (napisa): |
Najbolje da svi odemo igrati doma kod Dinka!? : |
Ti se na tu ideju smiješ, ali činjenice su slijedeće:
Kod Dinka je sigurno igranje a to znam iz iskustva od sinoć.
Dodatna pogodnost je ta što je Dinko uplašen od Korona virusa a njegova supruga bivša medicinska djelatnica i sve je dezinficirano. Redovnu dezinfekciju stana provode dva puta dnevno plus nakon svakog igranja pingaća stoga je jedina Korona koju možete tamo dobiti
Naravno Dinko je stari škrtac pa ju morate sami donijeti ali što je tu je. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: sub ožu 14, 2020 4:03 pm Naslov
|
|
...joj sorry dečki, ali za nas svekoliko pučanstvo,
uputite nas koji je od vas Sale a koji Dinko?
čini mi se da je ovaj desni u plavom dresu;
odeblji, pročelavi, depresivnog pogleda - umirovljeni odvjetnik Dinko,
a ovaj u sivoj majci, trendseterski neobrijan i nepodšišan; cinik Sale
'm write?
vjerojatno od svih dezinfekcijusa u sobi dolazi do prevelikog isparavanja pa vam se lecca malo zamutila,
interesantna djela na zidu, trebalo bi Mihočinca pozvat ili je to Dinko ipak od sindikata na veliko kupovao  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: sub ožu 14, 2020 4:13 pm Naslov
|
|
Dobro si primjetio čak je i leća dezinficirana _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: sub ožu 14, 2020 4:27 pm Naslov
|
|
a kaj je Dinko banan ili uvrijeđen  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: sub ožu 14, 2020 4:36 pm Naslov
|
|
Bio je i ostao banana  _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: ned ožu 15, 2020 5:00 pm Naslov
|
|
| nito (napisa): | a kaj je Dinko banan ili uvrijeđen  |
Mislim da se samoizolirao  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri ožu 18, 2020 11:58 pm Naslov
|
|
DRUGAČIJI POGLED NA KORONA VIRUS
‘Stvarati paniku, a onda se pitati čemu panika – neodgovorno je’
OŽUJAK 17, 2020. MAXPORTAL
Od samoga početka bilo je jasno kako, kada je koronavirus u pitanju, nešto ne štima. Analizirajući nesrazmjer moguće društvene ugroze putem nekoliko desetina lakše zaraženih, s jedne strane, te opće histerije, koja je doista poprimila apokaliptične razmjere, oblike i pravce, s druge, daje naslutiti kako smo kao društvo opet ili posve podbacili ili, po tko zna koji put, plešemo na taktove tuđih glazbala.
PIŠE: Dr. Ivica Granić
Ne treba biti vunderkind ili posebno nadaren komunikolog kako bi se shvatilo da je svakodnevno bombardiranje općinstva informacijama i brojevima o ‘nekoliko novooboljelih’ ovdje ili ondje, totalno kontraproduktivno, da se zapravo umjesto profesionalnog informiranja potiče opća histerija, koja se, kako to inače biva, najprije manifestira u vidu žestokoga tsunamija na trgovačke centre, čak do te mjere da gazde boga mole neće li ‘epidemija’ potrajala još koji dan.
Pravo je pitanje zbog čega ‘krizni stožeri’ ne žele konzultirati školovane komunikologe, dakle struku, zbog čega ih ne uvrste u svoje timove, u kojima caruje policija, infektolozi, epidemiolozi i svi drugi ‘olozi’, kako se već tituliraju.
Nedavno je potpisnik ovih redaka minimalno kritizirao rad nacionalnog kriznog stožera, navodeći kako svojim konferencijama za medije zapravo ‘dolijevaju ulje na vatru’, posebice iracionalnim brojevima i konstatacijama kako je ‘tu i tu’ eto utvrđen određeni broj novozaraženih, umjesto suprotno, da smire loptu.
Objavom sam vraga povukao za rep, reakcije nisu izostale.
Stručnjaci sa velikim S tom su me prilikom javno počastili raznim titulama poput površan, amater, neodgovoran, koji baš ništa ne shvaća, a jedan je napisao i ‘tko mu dade diplomu’. Ponaški, reklo bi se. Najbolje je povući se, jer kako ćeš protiv ‘struje’, protiv stada, krda, čopora, protiv ‘psihologije mase’.
Onda se dogodio, ajmo reći, mirakul, pročitah kod moje bivše (izvrsne) studentice, Alex Velić, koja sad živi u Švedskoj, pazite sad, dobro sad pazite, pročitam kako Švedska – potpuno prestaje s testiranjem oboljelih! Što to znači? To znači kako više nitko neće imati informaciju o a – broju zaraženih, i b – stanju širenja virusa. Osim naravno onih koji te informacije moraju imati. Eto, pomislih, tako to rade neodgovorni narodi poput Šveđana, a odgovorni narodi poput Hrvata putem Kriznog stožera, osim što javnost bombardiraju nepotrebnim informacijama, potaknuti će neshvatljivu paniku, te će usput pripomoći, skupa sa Vladom naravno, gomilanju enormne gospodarske štete. Da sam bahat rekao bih kako me švedska Vlada poslušala. Šalim se, naravno.
Sad bi valjalo priču dovesti do samoga kraja. Kako kao pravi Hrvat ne bih ostao nedorečen. S nadom kako bi ovo mogli pročitati gospodin ministar Beroš ili gospođa ravnateljica Alemka Markotić. A i onaj ‘diplomac’ od maloprije, da vidi kako diploma ipak nije kupljena na ‘Universitatis Hrelićanienzis’, jelenskih joj rogova.
O čemu se zapravo radi? O tome da je švedska vlada, jednostavno govoreći, ukinula frontalna testiranja, simultano su pozivali ljude koji imaju bilo kakve simptome, a devedeset posto su simptomi lakše zaraze, da jednostavno preleže doma bolest, baš poput naših baka koje su nam sugerirale kako gripu, sinko, valja preležati. Tjedan, dva i zdravi kao drijen. Samo što se danas postupak ‘preležavanja doma’ eufemistički naziva ‘samoizolacija’ ili ‘karantena’.
Dio švedskog građanstva je, očekivano, bio iznenađen odlukom, no Vlada se jako dobro pripremila za nastalu situaciju. U svoje su timove angažirali komunikacijske stručnjake, posebice stručnjake za kriznu komunikaciju, dobro ih informirali i uspjeh nije izostao. Građani su primireni, Švedska se, s mnogo manje muke od Hrvatske, iznimno dobro nosi sa koronavirusom.
Niže su pitanja građana koja su uslijedila nakon vladine odluke o obustavi testiranja i uskrati informacija o širenja virusa, odmah ispod su odgovori od strane ministarstva i švedskog stožera:
Pitanje: Sada će se virus širiti kao požar?
Odgovor: To se već događa i to je upravo razlog ovakve odluke!
Pitanje: Kako ću sad znati imam li koronavirus ili neku običnu prehladu?
Odgovor: Pripadate li rizičnoj grupi? Ako ne, kakve veze ima koji virus imate! Velika je vjerojatnost da će te doma ozdraviti.
Pitanje: Da, ali bilo bi dobro znati, da kojim slučajem ne zarazim druge ljude!
Odgovor: Pošto imate simptome prehlade ili obične gripe pratite preporuke zdravstvenih ustanova i ostanite doma. Tako nećete zaraziti druge neovisno o vrsti prehlade ili gripe.
Pitanje: Kašljem i zovem službu zdravstva, ali ne mogu ih dobiti!
Odgovor: Pripadate li rizičnoj grupi? Ako ne, zašto zovete zbog običnog kašlja? Samo otežavate teško oboljelima da dobiju telefonsku vezu, ostanite doma i velika je vjerojatnost da će te ozdraviti.
Pitanje: Ali, možda stvarno imam koronavirus?
Odgovor: Pripadate li rizičnoj grupi? Ako ne, kakve veze ima koji virus imate? Velika je vjerojatnost da će te doma ozdraviti.
Pitanje: Želim znati koliko zaraženih ima u gradu kako bih znao mogu li izići vani!
Odgovor: To ne možete znati! To niste znali niti prije odluke o prestanku testiranja. Pratite preporuke zdravstvenih službi i umanjite rizik zaraze za sebe.
Pitanje: Zahtijevam da se svi koji imaju bilo kakve simptome testiraju!
Odgovor: Trenutno više tisuća ljudi ima težu prehladu. Više tisuća ima običnu prehladu i više tisuća ima koronu. Svi se ne mogu testirati. Mislite li doista da svi koje boli grlo da se trebaju testirati, umjesto da se testovi upotrebljavaju za životno ugrožene i bolesne kojima je važno uspostaviti dijagnozu?
Pitanje: Ja ne znam pripadam li rizičnoj grupi. Možda bolujem od nečega što ne znam što je?
Odgovor: Ako ste toliko zabrinuti onda se totalno izolirajte i pratite preporuke zdravstvenih institucija.
Pitanje: Želim se testirati kako bih znao znače li moji simptomi kako ne smijem posjetiti roditelje. Nitko nema pravo odlučivati umjesto mene smijem li posjetiti svoje roditelje samo zato što imam simptome.
Odgovor: Ako se bojite da će te zaraziti roditelje, onda ih nemojte posjećivati, ako imate simptome nemojte nikoga posjećivati. Ta odgovornost je na vama, a ne na nama.
Pitanje: Kako ću točno znati koji su simptomi kad ne mogu doći do zdravstvenih institucija?
Odgovor: Pogledajte na internetu. Nemoguće je propustiti te informacije ako ih potražite. No, zašto opterećujete zdravstvene ustanove banalnim pitanjima?
Pitanje: Imam kašalj i temperaturu čak četiri dana. Rekli ste mi da pratim stanje. Jako neodgovorno od vas!
Odgovor: U zdravstvu uvijek postoje prioriteti. Najbolesniji imaju prednost, za to smo mi odgovorni.
U osnovi, švedska Vlada poziva građanstvo, obzirom kako se u ogromnom broju slučajeva radi o gripi, prehladi ili o blažem obliku koronavirusa, da ostanu doma i izliječe se. Institucije treba zvati, preporuka je, isključivo ako imate ozbiljne višednevne simptome, što nije teško razumjeti, a sve je dostupno i na internetu. U tom slučaju se radi testiranje. O konferencijama za medije i ‘informiranju javnosti’ o kretanju virusa, nema govora, osim načelno i vrlo rijetko.
Tako to rade neodgovorni Šveđani, a tradicionalno odgovorni Hrvati se hvale kako su nabavili na tisuće novih doza za testiranje, kako smo otvorili nove referentne centre, pa navali narode. A Šveđani svoje centre zatvorili. Nešto slično rade i Englezi, praktički potpuno isto.
Na koncu, interesira me hoćemo li imati i stožer za sanaciju dugova nastalih ‘u vremenu korone’.
Dr. Ivica Granić _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; čet ožu 19, 2020 2:49 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ožu 19, 2020 12:18 am Naslov
|
|
Dobar tekst..
Od početka velim da je nabrijana paranoja bez razloga... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet ožu 19, 2020 1:45 am Naslov
|
|
Imam takav posao da dosta vremena provedem na netu surfajući, pa sam naišao na ovaj članak iznad.
Druga jako interesantna stvar na koju sam naišao na netu je odluka Engleske da ide na zaraživanje 70-80% svojih građana (imaju 56 MILIONA stanovnika), a to bi bilo cca 43 MILIONA ljudi i cca 0,5 MILIONA umrlih.
Plan im je da ostali prebole zarazu (80% ih ionako ima samo blage simptome) i razviju prirodni imunitet.
Zna se da Engleska izlazi iz UN-a a sada se vidi i da po pitanju ove zaraze ide kontra ponašanja članica UN-a
Čiji je put ispravan ?
Stvarno ne bih znao, ali znam slijedeće...
Engleska i Švedska su "televizor u boji" za ovu našu Hrvatsku po pitanju standarda, proizvodnje, jakosti njihove ekonomije i u svakom ostalom pogledu i to će i ostati još stotinama godina, da ne kažem - zauvijek.
Ako su se oni odlučili na takav korak, to nisu napravili tek tako i bez da su se političari savjetovali sa raznim stručnjacima, epidemiolozima, stručnjacima ekonomskih grana i slično, pa to svakako tjera na razmišljanje.
Zna se isto tako da su te države veće odavno izašle iz recesije koja je za njih samo jedan ružan san o crnom periodu koji je već daleko iza njih, a mi, siročeki koji smo tek počeli negdje u daljini primjećivati svjetlo na kraju tunela (koji je trajao 3 puta duže nego u razvijenim zemljama) i nadu da će nam napokon "svanuti" i da će nam život postati bolji, a bijedni standard ipak malo podići da konačno počnemo živjeti "ko ljudi" sada ćemo biti povučeni natrag u bezdan nove krize i crni vrtlog recesije koja će biti još gora nego što je bila
Kao da nam nije bilo dosta 20-tak godina "jebanja majke" s lihvarskim kamatama u kreditima za aute, stanove...s valutnom klauzulom koja ti je kamen oko vrata za cijeli život, jer ovdje ne možeš ništa planirati niti 2-3 godine unaprijed, a kamoli 20 i više godina (koliko ti traje preskupi stambeni kredit) jer već sutra bez obzira koliko dobro radiš i iako si za svog poslodavca u tih 25 godina zaradio stotine (da dobro sam napisao...STOTINE) miliona kuna kao ja na primjer nakon 25 godina staža u jednoj od najvećih Hrvatskih kompanija možeš dobiti otkaz jer je na tvoje radno mjesto "bacio oko" direktorov sin, prijatelj ili poznanik.
Da, čak je i to dovoljno....znam iz vlastitog iskustva za jednog sina od frizerke jednog od direktora...bez problema je "pregazio" čovjeka koji je u tom trenutku bio već 15 godina u firmi i koji je degradiran na slabije radno mjesto s 40-50% manjom plaćom iako to ničim nije zaslužio.
I šta onda napraviti ???
Dobro, odnjelo me malo s pravca i teme, koju sam htio komentirati...a to je :
Radim takav posao (sa završnim fakultetom Strojarstva U ZAGREBU, a ne dopisnom školom u Sisku ili Splitu ili nabavljenom u Banja Luci kao mnogi direktori u Hrvatskoj, iako su i dalje naravno polu-pismeni, pogotovo informatički, ali to ionako nije bitno zar ne ?) i vozim - Taxi jer od nečega se mora živjeti i plaćati račune, a niti jedan posao nikome ne treba biti "ispod časti" ako ga obavlja pošteno i od njega živi.
I šta hoću reći ?
Vozim puno konobarica, konobara, radnika u kuhinjama, restoranima, benzinskim pumpama, kioscima, salonima za pedikuru, frizerajima i slično i zbog ovih mjera je njih 30% već automatski dobilo otkaz ili im je smanjena plaća na pola, ili im je otkaz najavljen za mjesec dana.
A APSOLUTNO SVIMA NAMA će prihodi smanjiti sam bog zna koliko.
To je tragična istina o kojoj se uopće ne govori.
Turistička sezona će, već je to 100% sigurno, biti - banana, odnosno neće je biti, a to znači propast za puno ugostitelja koji su uzeli prevelike kredite, radnike koji ove godine neće dobiti niti sezonski posao da zadrže vodu "ispod grla" i tako dalje.
Ako postavimo jednu zastrašujuću usporedbu...
Od "stravične" Korone je do sada umrlo čini mi se 8.000 ljudi u CIJELOM SVIJETU, a recimo od Kuge je umrlo 75.000.000 MILIONA ljudi, odnosno POLOVICA TADAŠNJIH stanovnika EUROPE.
Šta hoću reći ?
Kada se ovo sada dešava zbog Korone, dali uopće možete zamisliti šta bi se dogodilo s ovim "civiliziranim društvom" da se pojavila bolest kao - Kuga ???
A šokiran sam i zaprepašten činjenicom da je bilo dovoljno samo mjesec dana "kvalitetnog bombardinja" medija da 70-80% posto ljudi u Hrvatskoj obuzme totalna histerija i nevjerojatna panika.
Da nebi sada krivo shvatili, ok, bolest je to, ok, treba se paziti i držati nekih uputstava, ali kako je moguće recimo da u trenu nestanu mnoge civilizacijske norme koje su se gradile stotinama godina, pa recimo gledam u novinama sliku kako neka "gospođa" u trgovini kupuje SVE boćice dezinfekcijskog gela (50-tak komada) i ostavlja praznu policu iza sebe.
Kao da će valjda kupati u njemu i kao netko drugi također nebi htio kupiti barem jednu boćicu jer za razliku od te gospođe za više od jedne boćice - nema novaca.
Ili kakva je to histerija oko toaletnog papira ???
To je inače dokazani proizvod za preživljavanje...
Sjećam se kada sam bio u bivšoj JNA na odsluženju vojnog roka i dosta vojnika je "uredno" na wc nosilo boćicu vode da si OPERE GUZICU, kod jednog mog frenda su na zahodu uvijek bili i primjerci starih Sportskih novosti za tu namjenu, a da se ne vraćam toliko u prošlost kada se rit brisala s lišćem.
Ne kažem da tako trebamo i sada, ali ovo šta se dešava po trgovinama !?
a sigurno nitko neće "krepati" ako mu usfali WC papira.
Dakle, jako, jaaaaako brzo (prebrzo) se pokazuje da je točna ona narodna tvrdnja :
"čovjek je čovjeku - vuk" i to je ono što nas treba zabrinuti i plašiti.
Dakle, da zaključim.
Engleska i Švedska su krenule totalno na drugu stranu (180 stupnjeva) nego UN, a to znači i naša Hrvatska (nama je siguran sam netko "došapnuo ili sugerirao" kako se trebamo ponašati i šta trebamo poduzeti) iako su im financijske mogućnosti lječenja oboljelih neusporedivo veće u usporedbi s našim.
To su napravili sigurno iz razloga jer nisu željeli zaustaviti, svoju proizvodnju, kolanje ljudi, ustvari svoj krvotok u državi i narušiti ekonomsku stabilnost, pa i po cijenu većeg broja preminulih.
Kažem, teško je reći tko je u pravu, UN ili oni, ali se bojim da nebi kod nas u idućim godinama puno više ljudi umrlo od - gladi, nego sada od strašne Korone.
Ako mene pitate ja bi rađe umro od neke boleštine, nego od gladi (uostalom imam 130 kila, a to sigurno nije zato jer papam puno mrkvice i zelene salate).
A ovi kaj si stvaraju rezerve brašna, krumpira, sredstva za dezinfenkciju i naravno.....wc papira......kaj se njima mota po glavi ?
Ja bum si napravil rezervu za 3 mjeseca i to bu točno prestalo za 3 mjeseca ?
Moš si mislit, pa to ne zna niti Nostradamus.
Ili, ja imam rezerve, pa ću preživjeti 7 ili 14 dana dulje od mog susjeda koji će krepati od gladi ?
Svi smo gledali puno epokaliptičkih filmova i vrlo često ti koji požive "malo dulje" tek najebu, jer dožive puno strahota i stvari koje su nepoznate u civiliziranim društvima.
Evo, puno crnih misli, ali treba nas dosta stvari (uz Koronu naravno) duboko zamisliti i motivirati na razmišljanje da ubuduće svatko od nas promijeni na sebi neke stvari,
a nadajmo se da će ovo trenutno stanje proći što prije jer histerija i panika izvlači iz mnogih ljudi ono najgore u njima, a nikako mi se ne sviđa to što vidim i strah me je kakvu budućnost će imati naša djeca, a ona su nam svima najvažnija i uvijek sam htio da mojoj djeci bude bolje nego što je bilo meni.
Sretno svima, ne dajte se i nadam se da ćemo se opet u što skorije vrijema sresti kao prijatelji - ljuti takmaci, za ping-pong stolom  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ožu 19, 2020 6:30 am Naslov
|
|
Dosta hrabro. Vjerojatno su prioriteti i pripadnost rizičnoj skupini ovog Granića i Guge različiti od mase drugih ljudi koji se boje ove zaraze. Ako ne za sebe ono za svoje, i starije i mlađe.
Znam da je postotak umrlih mali ali, jbga, za onog tko je umro postotak smrtnosti je 100%.
U nekim državama je danas dilema između očuvanja ekonomije ili zdravlja naroda. Jasno je da je sklonost vlasnika kapitala ka očuvanju ekonomije a proletera ka očuvanju svoga zdravlja. Najnovije informacije govore da je i Velika Britanija odustala od opredjeljenja masovnog zaražavanja nacije i da se ipak priklanja kontroliranom širenju zaraze a bez obzira koliko veliki kapitalisti željeli žrtvovati narod u cilju ostvarenja profita. Sve to jer su shvatili da naglim oboljevanjem velikog broja ljudi jednostavno nemaju dovoljan broj kreveta ni liječnika ni opreme za pomoć a onda bi opet i poduzeća propala pa ne bi bilo ni profita koji je bog za liberale.
Primjer Švedske i Engleske (u početku) i usporedba sa Hrvatskom nije ni uzorkovno korektna jer su izostavljene sve ostale zemlje svijeta (i ekonomski jednako razvijene a koje ipak gaje ljudskost u ovom slučaju) koje rade suprotno Švedskoj, Engleskoj (u početku) i Nizozemskoj. Naša mala Hrvatska imitira TE RAZVIJENE ZEMLJE a ne Englesku i Švedsku.
Osim toga, nameće mi se misao da ako mi svojim "ekonomskim" položajem nismo dostojni parirati velikoj Engleskoj ili razvijenoj Švedskoj to ne znači da zaostajemo u humanitarnosti ili demokraciji. Nekako mi se ipak čini da je NAŠ PUT ispravniji i da smo birali ove ljude u politici da nas BAŠ TAKO ŠTITE od svega. Jasno ja navijam za ljudskost a ne za ekonomiju, meni je važnije da čovjek preživi a ne da ima.
Čini mi se da je Vlada našla DOBAR KOMPROMIS između ekonomije i brige za zdravlje. Konačno gledam neku instituciju koja dobro radi svoj posao . |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
Postano: čet ožu 19, 2020 9:28 am Naslov
|
|
N e želim biti dugačak u postu ali Guga teško je sad biti pametan i voditi državu ali mislim kako krizni stožer dobro radi svoj posao. Srećom su na vrijeme promijenili ministra zdravlja
Krizni stožer upravlja zajebanom krizom i sad je najvažnije držati državu na okup
ti si dao samo jedan pogled a i sam znaš da kutova gčedanja ima na internetu jako puno
LJudi samo ostanite hladne glave slušajte upute i sretno svima a uskoro nastavljamo sa  _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mario
|
Postano: čet ožu 19, 2020 9:43 am Naslov
|
|
| U principu se slažem sa Guginim stavovima i člancima koje nam je proslijedio. Uništiti ili ugroziti egzistenciju cijelih država zbog relativno malog broja potencijalno ugroženog stanovništva po meni nije opravdano. U našoj smiješnoj ekonomiji samo izostanak turizma je takav potres da praktično nemamo načina kako to prevladati. Na to još treba ubiti bilo kakvu proizvodnju, uslužne djelatnosti, obrte itd. Od čega ćemo živjeti? Dok je sve bilo "normalno" imali smo proračunski deficit, neodrživ mirovinski sustav, neodrživ sustav javnog zdravstva, neodrživ prevelik i preskup javni sektor. Što će biti nakon ovih mjera restrikcija i zatvaranja svega i svačega što stvara nekakav prihod strah me i pomisliti. Možemo tiskati novac bez pokrića i pokrenuti inflaciju. Dovoljno sam star da se dobro sjećam ranih devedesetih, redova za crnu kruh, prosječne plaće od 100 DM koju si iste sekunde morao na crno mijenjati u marke da ti je ne pojede inflacija i moliti se da ti ne crkne veš mašina, televizor, frižider ili nešto takvog, jer im je cijena na razini šest mjesečnih ili godišnje plaće. Ne ponovilo se. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: čet ožu 19, 2020 9:56 am Naslov
|
|
| Da nisam baniran rekao bih da za svu štetu treba tužiti Kinu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: čet ožu 19, 2020 11:48 am Naslov
|
|
https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html
U Kini zaraza jenjava, međutim U Italiji je na vrhuncu a u Španjolskoj se tek zahuktava.
S obzirom da su Talijani neodgovorni i da ih se mnogo razbježalo, te da mnogo Hrvata radi u Italiji,
dokle god je Italija u krizi mi trebamo biti na maks. oprezu.
I da parafraziram Kalinića kada je iz svog tenkića rekao da bi potres u Zagrebu mogao usmrtiti 60.000 ljudi,
ali da nema mjesta za paniku i straha da će netko ostati nepokopan;
Na nogometnim igralištima ima mjesta za sve!!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet ožu 19, 2020 11:50 am Naslov
|
|
| MUNJA2 (napisa): | Dosta hrabro. Vjerojatno su prioriteti i pripadnost rizičnoj skupini ovog Granića i Guge različiti od mase drugih ljudi koji se boje ove zaraze. Ako ne za sebe ono za svoje, i starije i mlađe.
Znam da je postotak umrlih mali ali, jbga, za onog tko je umro postotak smrtnosti je 100%.
U nekim državama je danas dilema između očuvanja ekonomije ili zdravlja naroda. Jasno je da je sklonost vlasnika kapitala ka očuvanju ekonomije a proletera ka očuvanju svoga zdravlja. Najnovije informacije govore da je i Velika Britanija odustala od opredjeljenja masovnog zaražavanja nacije i da se ipak priklanja kontroliranom širenju zaraze a bez obzira koliko veliki kapitalisti željeli žrtvovati narod u cilju ostvarenja profita. Sve to jer su shvatili da naglim oboljevanjem velikog broja ljudi jednostavno nemaju dovoljan broj kreveta ni liječnika ni opreme za pomoć a onda bi opet i poduzeća propala pa ne bi bilo ni profita koji je bog za liberale.
Primjer Švedske i Engleske (u početku) i usporedba sa Hrvatskom nije ni uzorkovno korektna jer su izostavljene sve ostale zemlje svijeta (i ekonomski jednako razvijene a koje ipak gaje ljudskost u ovom slučaju) koje rade suprotno Švedskoj, Engleskoj (u početku) i Nizozemskoj. Naša mala Hrvatska imitira TE RAZVIJENE ZEMLJE a ne Englesku i Švedsku.
Osim toga, nameće mi se misao da ako mi svojim "ekonomskim" položajem nismo dostojni parirati velikoj Engleskoj ili razvijenoj Švedskoj to ne znači da zaostajemo u humanitarnosti ili demokraciji. Nekako mi se ipak čini da je NAŠ PUT ispravniji i da smo birali ove ljude u politici da nas BAŠ TAKO ŠTITE od svega. Jasno ja navijam za ljudskost a ne za ekonomiju, meni je važnije da čovjek preživi a ne da ima.
Čini mi se da je Vlada našla DOBAR KOMPROMIS između ekonomije i brige za zdravlje. Konačno gledam neku instituciju koja dobro radi svoj posao . |
Zagrebali smo u tešku temu...
Nisam ja rekao da podupirem put Engleske i Švedske, samo sam rekao da postoje dvije mogućnosti.
Koja je bolja, to će se tek vidjeti, ali ako umre ekonomija i kotač proizvodnje i potrošnje se potpuno zaustavi postoji mogućnost da na kraju SVI...i bolesni, ali i zdravi krepaju od - gladi.
Takav scenarij ne želim niti zamišljati, ali se bojim da bi onda brzo nestalo i sve civiliziranosti i ljudskosti koju sada spominješ.
Ponavljam, to se lako vidi već sada kada mnoge hvata panika i histerija, pa kupuju kao sumanuti po trgovinama.
A što se ugroženih skupina tiče, nije baš da sam i ja sam potpuno izvan i siguran.
Od nečega će na kraju krajeva svatko od nas umrijeti i nitko neće živjeti vječno, a jako mi se urezala u glavu jedna kratka, ali strašna rečenica iz jednog pustolovnog filma (i dosta me je uzdrmala, moram priznati).
Jedna grupa ljudi je ostala izgubljena u divljini i ostavljena na milost i nemilost u borbi za preživljavanje, pa je u jednom teškom trenutku glavni lik upitao svog prijatelja :
Znaš li kako na kraju umiru civilizirani ljudi poput nas u divljini i anarhiji ?
Ovaj je rekao da ne zna, a prvi mu je onda odgovorio :
U sramu... (In Shame...)
Ako me razumiješ što hoću reći, a naravno da ne želim da se to bilo kome dogodi,
zato, nadajmo se da ćemo svi skupa - isplivati.
Dvije svjetske kompanije su najavile da su napravile cjepivo i kreću s testiranjem na ljudima, a procjena je da će ona koja prva uspije dokazati da je njihovo cjepivo učinkovito to masno naplatiti jer će prodajom cjepiva zaraditi između
50 i 70 MILIJARDI DOLARA.
I ne namjeravaju ga podjeliti - besplatno.
Eto, toliko o čovječnosti, civiliziranosti, teorijama urota i kapitalizmu...
Djeluje bezosjećajno, ali mislim da bi dobar primjer za analizu mogli biti kruzeri kojima je onemogućen pristanak u bilo koju luku, pa plutaju na moru, a zna se na brodu ima zaraženih.
Ti ljudi koji su zatečeni na brodovima su ustvari igrom slučaja prisiljeni na scenarij kakav su planirali u Engleskoj i Švedskoj.
Treba uzeti u obzir, da na tim brodovima sigurno nema nekakve fenomenalne medicinske pomoći kao što su respiratori, nego samo osnovna.
Pa se vidi koliko se ljudi zarazilo s protokom vremena, koliko je dobna starost ljudi na brodu, koliko ih se oporavilo, koliko ih je umrlo...
Znam, strašno je to, ali ispada da su oni pokusni kunići i Munjo vidi sad čuda....niti jedna zemlja im ne želi dozvoliti pristajanje u luku.
Šta se tamo događa s humanosti i čovječnosti ?
Evo, tu si možete izračunati kolike su vam šanse da ćete umrijeti od ovog virusa :
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/serbian/lat/amp/svet-51697498 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: čet ožu 19, 2020 1:46 pm Naslov
|
|
Problem je sa zaraznosti tijekom inkubacije.
Ja osobno bih teško živio sa pretpstavkom da je netko umro od Korone jer se zarazio od mene zbog mog neodgovornog ponašanja.
Ako vi mislite drugačije, vama na dušu.
Pazite na sebe i time spasite druge. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|