Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Spin
Kontakt:

Koronavirus i odigravanje utakmica

#101 Post Postao/la Spin »

Jučer u 17h je hrabri Dinko pobjegao u Opatiju.

Vidim danas nešto Policija jambra da će vraćati heroje u Zg. kako ne bi zarazili lokalno stanovništvo jer se ne pridržavaju samoizolacije od 14 dana.

Mislim da bi u slučaju Dinka mogli napraviti izuzetak :D
Guga
Kontakt:

#102 Post Postao/la Guga »

The Only Way Is Up...rutinski
MUNJA2

#103 Post Postao/la MUNJA2 »

Sjedim u kinu i gledam neki film o borbi čovječanstva protiv nekakve virusne pandemije. Scene se razvijaju poznatim scenarijom, negdje u zabačenom kraju nastaje prelazak virusa na čovjeka, počinje širenje zaraze, aktiviraju se epidemiolozi, virus prelazi granice i zaraza se pretvara u pandemiju. Borba svih protiv virusa kulminira mnogobrojnim smrtima, zastojem ekonomskih kontakata, karantenom i izlaskom vojske i policije na ceste.
Uzbudljivo, čini mi se a onda, prema scenariju, dolazi do potresa.
Iznerviran pretjeranom željom scenariste da pojača uzbudljivost filma ubacujući u 25. minuti još i potres dižem se sa stolice i izlazim iz dvorane. Jbte takvo pretjerivanje, film ne valja ništa.
Guga
Kontakt:

#104 Post Postao/la Guga »

Ne laži ovaj napaćeni narod, kino dvorane već dulje vrijeme ne rade...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ožu 23, 2020 9:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Spin
Kontakt:

#105 Post Postao/la Spin »

MUNJA2 je napisao/la:Uzbudljivo, čini mi se a onda, prema scenariju, dolazi do potresa.
Iznerviran pretjeranom željom scenariste da pojača uzbudljivost filma ubacujući u 25. minuti još i potres dižem se sa stolice i izlazim iz dvorane.
Može naslov filma? :D

Zar se kod nas nije dogodilo nešto jako slično?

Hrvatska predsjeda za vrijeme pandemije EU koja je žarište zaraze za koju nema lijeka,
500 milijuna ljudi fokusira svoj strah u Zagrebu.
U subotu Hrvatska ima najveći postotni porast zaraženih u jednom danu u svijetu!

I u tom nakupljenom "napadu panike" dogodi se potres kao ispušni ventil i sve se resetira :eek:

Za mene ta dva događaja nemaju apsolutno nikakve veze,
međutim kvantni fizičari nastoje između njih pronaći poveznice.
Guga
Kontakt:

#106 Post Postao/la Guga »

Sve je to lako objašnjivo.
Kao prvo....mi Hrvati smo dokazano izvrsni "pušioničari" kroz bližu i daljnju prošlost,
a usput smo međusobno razjedinjeni sjever-jug i neutaživo egoistički raspoloženi.
Daj sve novce i direktorsku fotelju iako sam polu pismen meni, a zaboli me kurac za sve ostale koje ću poslati u propast jer sam nesposoban i nestručan za taj posao.....jebeš tovare iz Dalmacije.....jebeš purgere iz Zagreba i unutrašnjosti.....ja sam ljen, nisam ništa stvorio pa nek i susjedu krepa krava.
Takve "lijepe" narodne običaje i izreke nisao vidio niti doživio u susjednim nam zemljama.
Moguće je i da nas je neko "lagano" prokleo uz pomoć kakve vudu lutkice, nebi me čudilo.
Pa onda razne teorije zavjere o virusu koji su pustili namjerno Amerikanci, pa Englezi, pa Kinezi, pa Rusi, pa sam Bil Gates, pa farmaceutske mega kompanije itd.

Možda je za sve kriv Butterfly efekt (ima i film o tome) :
slika

U svakom slučaju, jebena smo generacija ljudi koja se očito zatekla
U KRIVO VRIJEME NA KRIVOM MJESTU

Evo za našega munju ideja za novi Avatar :
slika

A tu je i link za jednu kratku meditaciju kod kuće od poznatog humoriste Ivana Šarića da kod kuće lakše podnesete karantenu :
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2168154
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet tra 02, 2020 4:21 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
MUNJA2

#107 Post Postao/la MUNJA2 »

Kada sam na ovom Forumu, malo udaljeno od naslova teme ali vrlo povezano sa općim interesom članstva i trenutnom situacijom, slobodan sam izraziti želju i nadu da će nakon one trešnje (pri tome ne mislim na voće ili voćku) svi naši prostori imati urednu ocjenu statičara i da će se uredno moći nastaviti sa pinganjem.
Tko preživi - pričati će unucima. :top: :)
antispin

#108 Post Postao/la antispin »

Da,igrače se ali nažalost tek na jesen. Mislim da je proljetno prvenstvo gotovo.
Guga
Kontakt:

#109 Post Postao/la Guga »

Bojim se da kakvo je stanje i igranje na jesen je dosta optimistično...
trnac

#110 Post Postao/la trnac »

Naj coprat Guga :zubo:
zmilko

#111 Post Postao/la zmilko »

Butterfly cijene opreme je uzrokovala potres.
Grozno
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
Koki
Kontakt:

#112 Post Postao/la Koki »

Guga je napisao/la:Bojim se da kakvo je stanje i igranje na jesen je dosta optimistično...
Mora doći i neka dobra vijest. Tisuće znanstvenika traži rješenja i kako sve u prirodi ima slabu točku naći će i ovom virusu u vidu nekog lijeka ili slično. S druge strane još uvijek neznamo kako će se virus ponašati kada dođe toplije i vlažnije vrijeme. Možda mu to bude slabija točka...ima rezona
No generalno ne može ova uzlazna putanja trajati dovijeka. Mora se okrenuti trend. Meni je recimo jako jako razveselilo što se službeno danas oporavilo 11 ljudi kod nas. To je, za mene, neka svijetla točka na kraju tunela...
MUNJA2

#113 Post Postao/la MUNJA2 »

Malo tu, malo tam, borba se nastavlja, koriste se razne mogućnosti :

https://www.telegram.hr/zivot/fda-odobr ... -bolesnih/

Ova metoda bi nam omogućila igranje jedne sezone a za drugu bi trebali biti ponovno tretirani, sve dok se ne izumi cjepivo.
Guga
Kontakt:

#114 Post Postao/la Guga »

[video]AAkt7rVNDZQ[/video]

A šta kažete na ovo ?
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet tra 02, 2020 12:24 am, ukupno mijenjano 6 puta.
Guga
Kontakt:

#115 Post Postao/la Guga »

SVAKI DAN se na zavodu za zapošljavanje pojavljuje preko 1.000 novih osoba koje su dobile otkaz.
Trenutno je umrlo od korone kod nas 5-6 ljudi (ne znam, ne pratim više te izvještaje jer nema smisla),
a koliko će ih umrijeti od gladi nakon ovoga to ćemo moći zbrajati još nekoliko idućih godina.
Ako se ovo ludilo ubrzo ne obustavi sve nas čekaju daleko veće nesagledive posljedice o kojima sada možemo samo nagađati.
Nitko ne govori o psihičkom stanju ljudi i to pretežno mladih, a ja sam recimo vozio već dvojicu mladića, u srednjim dvadesetim godinama iz naše poznate psihijatarske bolnice koji su dobili otkaze, ubrzo neće imati šta za jesti i potražili su pomoć u bolnicama jer im na pamet padaju najcrnije misli...
o samoubojstvu :eek: :horor:
Nisu ih mogli hospitalizirati zbog ovog "strašnog virusa teške prehlade s koplikacijama kod 5% oboljelih".
Mi smo bili na dobrom putu da konačno, nakon tko zna koliko godina, usprkos svakodnevnoj i dalje neprekidnoj pljački na najvišem nivou...među zadnjima u Europi izađemo iz recesije, a ovo će nas ZABETONIRATI na dno i vratiti 10-15 godina unatrag.
Poslije će se (ako ovo ikada prođe) svi gubici, krađe i malverzacije svih oblika upakirati u
"posljedice korone"
koje će svi koji prežive osjećati kao kamen oko vrata do kraja svog života.
Predivno.
Švedska usprkos cijeloj Europi i dalje ima otvorene vrtiće, osnovne škole i kafiće i svi normalno RADE I PROIZVODE.
Zatvorene su srednje škole i fakulteti, zabranjena su samo masovna okupljanja kao npr.koncerti, a starijima od 65 godina (dakle najugroženijima) je naloženo da budu u karanteni.
Vidjeti ćemo na kraju tko je bio u pravu.
Na netu se vrti svakim danom sve više teorija zavjere koje se potkrepljuju s jako puno činjenica, pa bi stvarno bilo nevjerojatno ako se baš sve pokažu kao - neistinite ?
Poslije svega ovoga, kada se stanje normalizira (valjda bude ubrzo, inače ćemo bankrotirati) ona država ili organizacija koja će iz svega ovoga izvući najveću financijsku korist 99,99% je imali na neki način "prstiće u svemu ovome"
Internet i globalizacija su po meni definitivno donjeli više sranja i problema svima nama u odnosu na koristi.
Pljačke preko interneta, dionice, svjetska recesija, boleštine i "boleštine" i tako dalje...
Sve to je bilo nemoguće sprovesti recimo 1995. kada su još mobiteli (popularne "cigle") bili u povojima,
a u firmama je bio vrhunac ako ste imali kockastu škatulju na stolu koja je pokazivala samo jedan zeleni ekran s osnovnim izvještajem o poslovanju vaše firme.
I usprkos tome....svatko tko vas trebao, dobio vas je na fiksni telefon od 8-9 ujutro ili od 14-16 popodne jer se znalo da ćete tada biti u kancelariji, svi smo normalno radili i ostvarivali smo i tada dobre rezultate, imali smo 3-4 puta bolji standard (tu mislim na period od 1998.-2008.), gorivo je bilo 2,5 puta jeftinije nego danas, nismo imali nikakve epidemije ili pandemije, režije su bile daleko manje, plaće su bile veće, nije vas mogao putem interneta i većinskim vlasništvom u nekoj od banaka opljačkati na kamatama tamo neki Amerikanac koji nije niti znao da postojite i jednostavno ste mu bili predaleko i nedohvatljivi, ali i....zbog toga zaštićeni i daleko sigurniji nego danas.
Mogao bi ja još svašta tu nabrojiti, ali nema smisla jer smo tu gdje jesmo, a da mogu, osobno bi se iste sekunde zajedno sa svojom obitelji teleportirao 50-60 godina unatrag u ono "zaostalo vrijeme" i bio bi zadovoljan kada bi vozio fićeka ili stojadina, ali i sagradio vikendicu na moru i to sve od normalne plaće sa srednjom stručnom spremom,
a danas si zato sa diplomom Strojarskog fakulteta U ZAGREBU (ne dopisno Ekonomski smjer sa Karlovačkog, Banjalučkog, Mostarskog ili Splitskog VELEUČILIŠTA :lol: koje imaju mnogi super sposobni direktori i predsjednici uprava u našim najvećim kompanijama) mogu pobrisati guzicu, iako je papir malo tvrđi od danas izuzetno traženog 4-slojnog Zewa wc papira, pošto smo mi rođeni Zagrepčani odavno postali građani drugog reda i to nam je nenadoknadivi minus.
Zato nas u svim segmentima vode "sposobniji od nas" i samo mi nije jasno zašto smo onda završili tu gdje jesmo, uz takve sposobne ljude, uz takvu obalu i turizam, takve ravnice i obradive površine, najkvalitetnije izvore pitke vode u Europi, prirodna nalazišta zemnog plina i ostlih prirodnih bogatstva...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u sri tra 01, 2020 6:34 pm, ukupno mijenjano 1 put.
trnac

#116 Post Postao/la trnac »

Guga je napisao/la:https://youtu.be/AAkt7rVNDZQ

A šta kažrte na ovo ?
Eto, sada znam tko gleda Bujanca. :lol:
Guga
Kontakt:

#117 Post Postao/la Guga »

Ma gledam i čitam previše toga jer imam dosta vremena,
ali se od svega toga samo još gore osjećam pa sam zadnjih par dana to smanjio na minimum i rađe igram igrice na mobitelu nego da surfam.
Guga
Kontakt:

#118 Post Postao/la Guga »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... /10160983/

Eto, polovica ljudi koji su već imali koronu nisu imali apsolutno nikakve simptome.
Tko zna koliko je ljudi i u Hrvatskoj već imalo ovaj strašan virus, a da nisu ni znali.
Koki
Kontakt:

#119 Post Postao/la Koki »

Ako je ovo istina, a to je pitanje, neznam jeli to dobra ili loša vijest...
Guga
Kontakt:

#120 Post Postao/la Guga »

[video]kQkbMRulNGE[/video]

A ovo ti je za "laku noć"
Odgovorite