Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
MUNJA2

Koronavirus i odigravanje utakmica

#121 Post Postao/la MUNJA2 »

Ha, činjenica je da svatko u nešto vjeruje !

Neki doktorima, neki političarima, neki horoskopu, neki gatanju, neki u Boga, ..
u poštenje sve manje, u glupost sve više. Ima onih koji vjeruju u zavjere i onih kojima je sve ovo posljedica eksperimenta izvanzemaljaca ... (ali pokušaj ne vjerovati vlastitoj ženi).

No malo je njih koji će svoje vjerovanje potkrijepiti praktičnim izlaganjem (zarazi) svoje djece, svojih roditelja i sebe u cilju dokazivanja svojih uvjerenja.
Sigurno je sigurno, to neka dokazuju oni drugi a mi ćemo ipak ostati u izolaciji dok stručnjaci ne kažu da se sada može nastaviti sa prijašnjim životom.
Guga
Kontakt:

#122 Post Postao/la Guga »

Lako je tebi biti u izolaciji i poslije nastaviti svoj život jer si u godinama kada si nešto stvorio.
Očito si situiran (više ili manje, ne znam), i imaš šta za jesti, ali pitam ja tebe šta misliš kako se osjećaju i kako žive ovih 1.000 ljudi koji SVAKI DAN dobijaju otkaz (i neki u mojoj familiji su dobili otkaze), dolaze im opomene za neplaćene račune (i meni su počele dolaziti, a imam pošteno odrađenih 28 godina staža !), ili ljudi koji su jedva preživjeli godinu i čekali da dođe turistička sezona (koje očito neće biti) da zarade barem nešto na sezonskim poslovima ?
Znaš onu poslovicu :

"Sit gladnom ne vjeruje"

Ponavljam, previše ljudi u ovoj prezaduženoj i siromašnoj zemlji (s obzirom na standard velike većine ljudi) ovo ne može financijski izdržati dulje od 15-30 dana bez tragičnih posljedica koje će ubrzo isplivati na površinu.
Jel ti čitaš šta se dešava u Italiji u supermarketima ?
A Italija je "malo" bogatija od nas...
Nemoj sada misliti da je ovo nekakav napad na tebe, nego jednostavno prenosim informacije "iz naroda" i žao mi je svih tih ljudi i cijelo ovo vrijeme radim jer moram,
a i ja bi rađe da mogu sjedio fino doma i gledao tv.

I na kraju bi volio vidjeti konkretne brojke koje će potkrijepiti ovo sveopće ludilo, zaustavljenu proizvodnju, proizvođenje siromaštva i uništavanje svega što smo stvorili u ovih 12 godina od početka recesije ?

45.000 mrtvih u cijelom svijetu u 5 mjeseci ?
Od GLADI IH SVAKI DAN umre 20.000 pa se nitko ne uzrujava.
Koliko ih umre od karcinoma, srca i krvožilnih problema, alkohola, pušenja ?
Recimo, iz Italije nas bombardiraju sa ciframa da je danas umrlo 800 ljudi, jučer 680 i slično, a samo u jednim novinama sam pročitao da ukupna smrtnost u Italiji u usporedbi sa istim periodom za prva 3 mjeseca 2019. i prva 3 mjeseca u 2020. godini uopće nije porasla !
Izgleda da se danas može umrijeti od bilo čega, ali je ZABRANJENO umrijeti od korone !?
The Only Way Is Up...rutinski
MUNJA2

#123 Post Postao/la MUNJA2 »

Očigledno se razilazimo u osobnom doživljaju ove situacije.
Svatko od nas ima svoje breme koje nosi i trpi zahvaljujući ovoj situaciji i svatko se grebe gdje ga svrbi. I svakomu je njegovo breme značajnije i važnije nego breme onog drugog. To je tako.

Ja sam ovo shvatio kao Domovinski rat. Život je bio prekinut, nekima doslovce, poslovi i poduzeća uništena, zgrade oštećene i srušene, prijatelji izgubljeni, puno previše života izgubljenih a velika većina ljudi u podrumima - predugo i prenehumano. Meni je ŽIVOT NESTAO, obitelj propatila ali se očuvala. Rat nisam želio ali ga nisam mogao izbjeći i nitko me nije pitao da li se sa time slažem i kako to utječe na moje ekonomsko i emotivno stanje. Šutio sam i trpio zajedno sa svima onima koji su bili na kontaktnim područjima sa neprijateljima.
Svatko ima svoju priču iz Domovinskog rata a meni moja omogućuje da ovo shvatim kao lakšu nepogodu budući je stradanje u svakom pogledu bilo daleko drastičnije onda nego danas. Baš smo se trebali žrtvovati onda a ovo danas nije ništa u odnosu na ono prije 25 - 30 godina. Zato mogu ovo trpjeti puno laganije. Ako smo se oporavili onda, oporaviti ćemo se i sada kada su i ako su ljudi a i zgrade očuvane. Tada smo izgubili i tvornice i zgrade i ljude pa smo ustali i ponovno pokrenuli poslove.
Ovo danas nije ništa.
Guga
Kontakt:

#124 Post Postao/la Guga »

Trenutna situacija je u nekim aspektima i posljedicama, da ne nabrajam sada, teža nego je bila za vrijeme rata.
Nisam ni ja baš tako mlad da se ne sjećam ondašnjeg stanja, jer sam također bio mobiliziran, ali sam imao sreće da nisam baš iskusio one najgore strahote.
Naravno da svako ima svoje gledište i pravo na osobno mišljenje,
ali kako god okreneš ovo će nas unazaditi na način da mi za svoga života teško da ćemo više isplivati.
Pošto se ti vidim pridržavaš karantene, pod utjecajem si samo onoga što ti serviraju na radiju i tv-u,
a ja radim, pa komuniciram s ljudima od kojih je mnoge ovo već sada pogodilo jače nego rat.
Naravno da nam je svima zajednička želja da ovo stanje što brže prođe, jer svakim danom tonemo sve dublje, a što dublje potonemo i povratak na površinu će biti teži, ako mnogi od nas uopće i uspiju u tom povratku...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet tra 02, 2020 4:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Guga
Kontakt:

#125 Post Postao/la Guga »

[video]jJ6-pE7Z3-Y[/video]

Malo si ovo pogledaj (uključi si dolje desno titl na Engleskom jeziku).
Niti nama neće nitko pomoći to je sigurno, a ako si pratio (a vidim da pratiš) mnoge države su zabranile izvoz mnogih proizvoda jer ih čuvaju za svoje građane.
A mi koji smo u kurcu i u svemu ovisimo o uvozu jer smo svu svoju proizvodnju rasprodali i uništili možeš pretpostaviti kako ćemo proći...
55

#126 Post Postao/la 55 »

Guga, ja se iskreno nadam da je barem tebi sada lakše, nakon što se već po neki put opetovano izjadavaš po forumu. Nemam dojam da ikome drugom olakšavaš situaciju.
Do prije tjedan dana si bio udivljen Velikom Britanijom, no eto, skužio je i Johnson da se zajeb'o, dijametralno je promijenio politiku.
O Švedskoj daješ potpuno krive informacije time što pišeš da se tamo najnormalnije živi, to je tvoja interpretacija svih mjera koje su oni do sada poduzeli, a već sada se spremaju i na drastičnije mjere.
Puno bolje ti ide pingać nego matematika, tako da nemoj više računati koliko ljudi je sasvim u redu da umre od hebenog koronavirusa, očigledno nemaš niti grama empatije dok netko vrlo blizak tebi nije nastradao.
Amerika će, vrlo moguće, imati unutar nekoliko mjeseci veći broj mrtvih od posljedica nemogućnosti liječenja od koronavirusa nego što ih je sveukupno stradalo u II. sv. ratu, Vijetnamu, Koreji, Perzijskom zaljevu, Iraku i 11.09.2001.
Tu se radi o potpuno nepotrebnim smrtima, koje se realiziraju na iznimno nečovječan način. Među oboljelima ogroman broj otpada na doktore i drugo medicinsko osoblje Kada ti se zaraze doktori u bolnicama tko će raditi preglede, druge operativne zahvate, terapije, kemoterapije, porode?
Imaju li tvoji postovi ikakvu poruku ili samo jadikuješ? Ako je samo kuknjava u pitanje, solidarizirat ću se s tobom i kukat ćemo zajedno.
Ako se bojiš da ćemo umrijeti od gladi, to se jedino sasvim sigurno neće dogoditi... Možeš jedino imati manji izbor hrane, bude li manjak i količine hrane navikne se čovjek i na to bez pol muke, smršavit ćemo i biti zdraviji.
Čuvaj živce i zdravlje, neće ovo jako dugo trajati, ali prepusti li se virusu da se širi bez ikakve kontrole dovodi se cijeli svijet u situaciju vrlo bliskoj totalnoj anarhiji. Vjeruj mi da to baš nitko ne želi.
Slušaj Ivana Đikića i Igora Rudana... Kao i praktički sve vodeće epidemiologe i infektologe na svijetu, bit će ti lakše...
I OSTANI DOMA!!! :rofl: :rofl: :rofl:
Koki
Kontakt:

#127 Post Postao/la Koki »

Guga,

Stvari su jednostavne...
Naravno da je uvijek u ovim situacijama puno teorija zavjere no ono što ja vidim mi se čini neoborivo. Zapadna civilizcija je bila potpuno nepripremljena na ovakvu pamdemiju. Mnogi su pametni govorili da bi se ovo moglo dogoditi i dogodilo se. Škola...drugi puta ćemo biti pametniji..
Što je problem s ovim virusom?
Gad se jednostavno prebrzo širi i ako ga podcjeniš, kao što su neki učinili, imaš katastrofu kao u Italiji, Španjoloskoj i slično jer dolazi do zakrčenja zdrastvenog sustava i hrpu fatalnih smrtnih ishoda uzrokovan time. Kako će tek biti u Americi ne mogu ni zamisliti...nemaš zdravstveno? Who fuck you..

Ja isto smatram da ovaj virus nije ništa opasniji od virusa gripe ali na njega ne postoji kolektivni imunitet i nema cjepljenja. U tome je problem.

Nema nam druge nego ovako. I moj posao je pogođen (distribucija hifi opreme) i svi dućani mojih partnera su zatvoreni. Pad prometa je neminovan ali proći će i ovo. Možda već do ljeta. I opraviti ćemo se ponovo...nema nam druge...
Saša

#128 Post Postao/la Saša »

Malo se Pero previše pametariš.Pusti čovjeka neka piše. Barem kao i uvjek odžrava ovaj forum na životu i dijeli svoja razmišljanja s ostalima koji su sad u doba krize sebičniji nego ikad bez imalo riječi ohrabrenja jedni za druge i što se tiče pandemije i što se tiče nedavnog potresa.
Ova naša šupačka i sebična udruga nema unutarnje snage organizirati niti jednu humanitarnu akciju nije to mogla nikad a sad smo postali još sebičniji.
Vjerujem kako smo svi pomalo uplašeni i svi u glavama imamo neki svoj individualni pristup pa tako i Guga koji je i prije napisao kilometre i kilometre teksta koje smo mi većinom samo čitali, neki su ga ismijavali, a admini i moderatori čak i rezali.
O svemu tome što Mladen piše svi mi pomalo razmišljamo i obuzmu nas svakakve misli te je siguran sam samo želio podijeliti s nama i neke alternativne informacije koje kolaju o pandemiji jer su kontrodiktorne i druklčije.
Sretno svima
što se tiče Britanije https://net.hr/danas/svijet/teskim-bole ... vljavanja/
Let the force be with you
Guga
Kontakt:

#129 Post Postao/la Guga »

Nadglasali ste me i to je ok :top:

Nije mi bila namjera da jadikujem i ako je takav vaš dojam onda se ispričavam.
Samo konstatiram da svatko ima različite zalihe i situiranost s kojom može lakše ili teže podnjeti potencijalnu propast proizvodnje i ekonomije.
U svakom slučaju podržavam da svatko ima svoj stav oko svega ovoga i samo sam prenosio činjenice o stavovima ljudi koje susrećem koji također ili moraju raditi jer obavljaju vrstu poslova koji su neophodni za funkcioniranje države u ovim uvjetima (skladištari, prodavači, vozači i tako dalje) ili rade jer si ne mogu "priuštiti" da budu nekoliko mjeseci doma u karanteni bez prihoda.
Mnogi od vas ste već dulje u kućama, pa ste jednim dijelom izgubili doticaj sa stvarnošću i problemima koji su u međuvremenu nastali.
Također sam (među kilometrima koje sam napisao) rekao da i ja sam spadam relativno u ugroženu skupinu jer sam prešao pedesetu, imam previše kila, sigurno mi ni imunitet nije briljantan, a osim toga imam i astmu...znači baš bolest organa na koji ovaj virus udara - pluća.
Nije točno da nemam empatiju prema "tamo starijim ljudima", jer i ja imam žive roditelje koji kao i svi stariji ljudi imaju razne boleštine i ne viđam ih već 3 tjedna baš zbog savjeta o smanjenju kontakata.
Osim Švedske, Bjeloruske i Engleske, komentirao sam i modele ostalih država kao što su Njemačka, Italija, Francuska, a koji će se model pokazati najispravniji to ćemo tek vidjeti.
Nepobitna činjenica je to da se mi ne možemo mjeriti skoro niti s jednom navedenom članicom EU u zalihama bilo financijskim, prehrambenim, jačine ekonomije i slično, a to recipročno znači da će naša država moći u puno MANJEM I KRAĆEM obimu pomoći svojim građanima (pogotovo u privatnom sektoru) da izbjegnu kolaps koji im opasno prijeti.
Za kraj ponavljam da sam napisao i da me boli kurac za mene samoga (iako nisam ni blizu starac od 80 godina), ali da mi je neizmjerno žao moje i tuđe djece jer kakva ih budućnost čeka kada su već sada počela ovakva sranja.
U nekim svojim prijašnjim crnim razmišljanjima sam vjerovao (nadao se) da će moja djeca moći još proživjeti život bez ovakvih stresova, a da bi ovakvi probpemi mogli započeti za 50-tak godina.
Na žalost, prevario sam se...
Koki
Kontakt:

#130 Post Postao/la Koki »

Sjeti se Guga kako je bilo sa štrajskom prosvjetara. Tamo su se cjenkali na razini 0,1 ili 0,2% i kukalo se kako se nema para.
Sada kada je zagustilo odjedamput se pare nalaze (deseci milijardi) i svašta se može i to online...
Ova zemlja ima toliko nepotrebnih troškova, beneficija, nezasluženih i prevelikih mirovina..itd...da samo da se nakratko skreše isto ima se para za nekoliko mjeseci samo tako. Da ne govorim o ovim govnima od sindikalnih vođa koji se uredno prave da ne razumiju tko zapravo puni proračun od kojih se dijeli plaća onima čije interese kao štite. Nemam ništa protiv nikoga no svi trebaju shvatiti da svi trebamo više ili manje podnjeti cijenu ovoga što se događa.
Uništi li se realni sektor neće biti plaće za nikoga...

p.s.
zaboravih...
Točno...mi smo mala zemlja i nemamo baš neku moć no to smo mali može biti i neka prednost. Puno je manje usta za nahraniti...figurativno rečeno...
Guga
Kontakt:

#131 Post Postao/la Guga »

slika

Jel netko pročitao ovo ?
Koki
Kontakt:

#132 Post Postao/la Koki »

Neš ti respektabilog medija...

Predajem se....
Guga
Kontakt:

#133 Post Postao/la Guga »

A gle, medij nije "respektabilan" ali ti ne pada na pamet da svi glavni mediji ionako mogu biti pod strogom kontrolom, cenzurom i mogu objavljivati samo ono što im se "dozvoli"
Inače je imunolog Sladoljev bio na čelu Imunološkog zavoda u Zagrebu dok ga nisu riješili, kako su ga riješili, pa više ne možemo sami proizvoditi svoja cjepiva, nego moramo apsolutno sve uvoziti.
Ponavljam, ne tvrdim da je čovjek u pravu, ali je interesantno za pročitati, a on ipak nije neki lik koji je "pao s Marsa" nego se u to bolje razumije od recimo tebe i mene.
trnac

#134 Post Postao/la trnac »

Koki je napisao/la:Neš ti respektabilog medija...

Predajem se....
Izdržljiv si :rofl:
Spin
Kontakt:

#135 Post Postao/la Spin »

Zbog korone će Amerikanci štampati 2000 milijarde $ (bez pokrića),
slično tome će i EU štampati eure,
od čega će Hrvatska dobiti 1.158 milijardi eura.

Ekonomija riješena ;)

Dalje; korona virus,
jedna malo jača gripa, međutim došla je na plodno tlo, kako je respiratorna bolest osjetljivi su ljudi sa oštećenim imuno i dišnim sustavima, a to su ljudi u velikim gradovima.

I zato je žarište i bilo u izuzetno zagađenom Wuhanu gdje vjerojatno svake godine umiru tisuće ljudi zbog zagađenog zraka.

Sjeverna Italija isto nije slučajnost, veoma zagađen zrak od automobila i industrije, s tim da u teksitlnoj industriji im radi mnogo Kineza koji su bili na Kineskoj Novoj Godini u Kini i onda donijeli zarazu.

Uz to Italija je u posljednijih 20 godina potpuno devastirala javni zdravstveni sektor jer je Silvio Berlusconi tvrdio da je to bacanje novca i da sve treba privatizirati. :top:

Tu dolazimo i do velike smrtnosti talijanskih pacijenata (20-30x više nego kod Njemačke ili Švicarske), što je prvo posljedica toga da se svaka smrt pripisuje koroni a drugo da je sistem puknuo tj. kapaciteti su popunjeni i sve preko toga lagano strada.

Amerika ima 40 milijuna ljudi bez zdravstvenog osiguranja, tko zna što će se kod njih događati.

Hrvatska točka pucanja je na oko 16.000 zaraženih,
tako da je najbolje da uopće ne dođemo do te točke.

Tri kratka (ispod 10 min) filmića njemačkih virologa za upoznavanje sa korona virusom;

https://www.youtube.com/watch?v=tTdsGc0 ... hsn8ZhE4iw
https://www.youtube.com/watch?v=AFx8Cg0 ... 6-Mz0BEV_Y
https://www.youtube.com/watch?v=1yfT1Nt ... A3OlZl_NK8
Guga
Kontakt:

#136 Post Postao/la Guga »

slika
Guga
Kontakt:

#137 Post Postao/la Guga »

Spin je napisao/la:Zbog korone će Amerikanci štampati 2000 milijarde $ (bez pokrića),
slično tome će i EU štampati eure,
od čega će Hrvatska dobiti 1.158 milijardi eura.

Ekonomija riješena ;)

Dalje; korona virus,
jedna malo jača gripa, međutim došla je na plodno tlo, kako je respiratorna bolest osjetljivi su ljudi sa oštećenim imuno i dišnim sustavima, a to su ljudi u velikim gradovima.

I zato je žarište i bilo u izuzetno zagađenom Wuhanu gdje vjerojatno svake godine umiru tisuće ljudi zbog zagađenog zraka.

Sjeverna Italija isto nije slučajnost, veoma zagađen zrak od automobila i industrije, s tim da u teksitlnoj industriji im radi mnogo Kineza koji su bili na Kineskoj Novoj Godini u Kini i onda donijeli zarazu.

Uz to Italija je u posljednijih 20 godina potpuno devastirala javni zdravstveni sektor jer je Silvio Berlusconi tvrdio da je to bacanje novca i da sve treba privatizirati. :top:

Tu dolazimo i do velike smrtnosti talijanskih pacijenata (20-30x više nego kod Njemačke ili Švicarske), što je prvo posljedica toga da se svaka smrt pripisuje koroni a drugo da je sistem puknuo tj. kapaciteti su popunjeni i sve preko toga lagano strada.

Amerika ima 40 milijuna ljudi bez zdravstvenog osiguranja, tko zna što će se kod njih događati.

Hrvatska točka pucanja je na oko 16.000 zaraženih,
tako da je najbolje da uopće ne dođemo do te točke.

Tri kratka (ispod 10 min) filmića njemačkih virologa za upoznavanje sa korona virusom;

https://www.youtube.com/watch?v=tTdsGc0 ... hsn8ZhE4iw
https://www.youtube.com/watch?v=AFx8Cg0 ... 6-Mz0BEV_Y
https://www.youtube.com/watch?v=1yfT1Nt ... A3OlZl_NK8
Ne mogu vjerovati da i ti nisi navalio na mene, nego si ponovio neke stvari oko kojih sam i ja izrazio veliku zabrinutost i skeptičnost prema potpunom zaustavljanju i one mizerne proizvodnje koju imamo :eek:
Jednu rečenicu sam si dobro zapamtio koju je rekao predsjenik Bjelorusije Lukashenko :

"Građani, nemojte se zavaravati da će nam bilo ko izvana, bilo šta dati.
Imaćemo samo ono što možemo sami proizvesti"
Koki
Kontakt:

#138 Post Postao/la Koki »

Lukashenko je tipičan uzrupator vlasti i kao takav zna jako dobro da nema puno prijatelja u svijetu. S druge strane kako je ipak Putinov čovjek ako baš zagusti ima kome dopuzati..

No svejedno ...ne vidim nikakvu alternativu načinu na koji mi to rješavamo. Bilo je par zemalja koji su se malo kurčili ali su se brzo predomislili. I Trump se napuhavao i pravio pametan, pričao o otvaranju biznisa iza uskrsa i gdje su sada?
To ti je sve zato što jebeni populisti i klauni od državnika misle da sve znaju premda ni jednu knjigu u životu nisu pročitali. S druge strane kako su osvjedočeni uzrupatori vlasti (Lukashenko, Orban, Vučić i slični) uživaju kada mogu proglasiti neko izvanredno stanje i poslati vojsku s dugim cijevima na ulicu. Kao da će puškama zaustaviti virus...
Guga
Kontakt:

#139 Post Postao/la Guga »

https://www.peticija24.com/stop_5g_mrei ... e=whatsapp

Peticija protiv 5G mreže koja se POSTAVLJA dok traje ova karantena.
Guga
Kontakt:

#140 Post Postao/la Guga »

slika
Odgovorite