NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Lio

PostPostano: pon tra 06, 2020 9:33 am    Naslov : Koronavirus i odigravanje utakmica Citirajte i odgovorite

Svaka čast Guga i Spin na " buđenju" zatvorenika. Idemo dalje buđenje.

Netko je nekad davno izjavio " Dopustite mi da vladam financijama neke države( usput samo ..sve države su privatne kompanije..imaju samo naziv po državama ) i nebitno mi je tko je na vlasti".

Ta ekipa printa novac iz ničega..to je taj dug koji mi svi sad plačamo... a to je novac..

http://www.youtube.com/user/CRO0707

https://tabletennisblades.com/

Povratak prirodi...
http://www.udruga-flyer.hr/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bduralija

PostPostano: pet tra 17, 2020 9:21 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

prošlo je točno 5 tjedana kada sam napisao kako bi bilo pametno da se sljedećih tjedana ne pinga, a pokušao objasniti prije 4 tjedna zašto je do toga došlo...
sada mogu reći kako bi od 04.05. trebalo nastaviti prvenstvo SOKAZ-a Proljeće 2020., ali naravno uz neke nove momente...
vodstvo SOKAZ-a treba sljedećih dana razraditi strategiju što i kako napraviti, ići s upitom prema Stožeru...
Argumenti
1. ako se u trgovinama mora osigurati 5 m2 po svakom kupcu, onda bi za odigravanje tekmi mi mogli ponuditi 8 m2 u prostoru dvorane za svakog prisutnog u vrijeme odigravanja utakmica
2. u pingaću su igrači udaljeni pri igri više od 2 m koja se traže u trgovinama, možemo reći minimalno 3 m i nema fizičkog kontakta protivnika
3. u trgovinama nema obveze nošenja maski, a u nekima čak ni dezinfekcije ruku pri ulasku, mi bi mogli to ponuditi
4. netko se može pitati, a dobro kako završiti prvenstvo kada smo izgubili pola sezone, no znam kako među SOKAZ-ovcima ima dobrih ideja i realizatora istih, npr. moglo bi se podijeliti ekipe svake lige u dvije kao liga za prvaka i za bedaka, te prenijeti bodove iz prvih kola tako da prva ekipa ima 6, druga 5 bodova i tako dalje...
5. znam kako nije lako kada se padne, ali treba se što prije dignuti i nastaviti, ako budemo čekali na podu tko zna kada će nas netko podići...
Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Koki

PostPostano: pet tra 17, 2020 11:33 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Vidim fantaziranje i gubitak perspektive.
Ovo prvenstvo je izgubljeno. Svako igranje sada je rizik za zdravlje članova a to mi se čini najvažnije. Isto tako ne vidim mogućnosti da dvorane otvore svoja vrata. To je u ovom trenutku nemoguće..

Neigranje Sokaza nije tragedija. Igrat će se na jesen...
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
MUNJA2

PostPostano: sub tra 18, 2020 10:08 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

A obzirom koliko nas ima najrizičnije kronične bolesti i živi u rizičnim skupinama obzirom na godine, ..... ne vjerujem da bi netko volio dobiti gol ili izgubiti meč u produžetku. Svatko bi volio igrati još pokoju sezonu Sokaz-a pa koliko ide.

Uz to, primjećujem da polagano dolazi i nekakav drugi val napada ovog virusa tako da bi najveća sigurnost (koja se može dobiti) bila da nema novih zaraženih barem 14 dana (u cijeloj Hrvatskoj jer će ZG biti pun studenata iz cijele Hr) a onda da nema više onih na liječenju a što teže možemo očekivati.

Prema jučerašnjim podacima oko ili više od 40% stanovništva Hrvatske ima nekakvu kroničnu bolest (neki to ni ne znaju).

Osim toga, ako su i Kini bili u karanteni ili izolaciji skoro 3 mjeseca ..... nekako mi ne ide baš računica da bi mi, puno nediscipliniraniji, mogli sve ovo staviti pod kontrolu za 1,5 mjesec no .... živi bili.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Spin

PostPostano: sub tra 25, 2020 7:09 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Saša

PostPostano: sub tra 25, 2020 8:53 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

MUNJA2 (napisa):
A obzirom koliko nas ima najrizičnije kronične bolesti i živi u rizičnim skupinama obzirom na godine, ..... ne vjerujem da bi netko volio dobiti gol ili izgubiti meč u produžetku. Svatko bi volio igrati još pokoju sezonu Sokaz-a pa koliko ide.

Uz to, primjećujem da polagano dolazi i nekakav drugi val napada ovog virusa tako da bi najveća sigurnost (koja se može dobiti) bila da nema novih zaraženih barem 14 dana (u cijeloj Hrvatskoj jer će ZG biti pun studenata iz cijele Hr) a onda da nema više onih na liječenju a što teže možemo očekivati.

Prema jučerašnjim podacima oko ili više od 40% stanovništva Hrvatske ima nekakvu kroničnu bolest (neki to ni ne znaju).

Osim toga, ako su i Kini bili u karanteni ili izolaciji skoro 3 mjeseca ..... nekako mi ne ide baš računica da bi mi, puno nediscipliniraniji, mogli sve ovo staviti pod kontrolu za 1,5 mjesec no .... živi bili.

Malo sve previše gledaš subjektivno, površno i sebično.
MUNJA2

PostPostano: ned tra 26, 2020 4:57 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Baš mi je žao da si stekao takav dojam o meni iako je sasvim legitimo da bilo tko piše subjektivno, površno i sebično jer se nalazimo na Forumu Sokaz-a a ne na nekakavom naučnom kongresu gdje ove karakteristike obezvrijeđuju nečiju prezentaciju.
Osobno, u ovom tekstu, baš i ne nailazim na uzroke takve tvoje konstatacije jer ne forsiram nikakvu misao već lamentiram o problemu i pokušavam odgovoriti na pitanja vezana uz pinganje svih nas : tko je rizičan, kada se povećava sigurnost a smanjuje rizik, kakav je mentalitet naših ljudi, kakve se informacije šire, ... .
Obično ne dobivam takve epitete ali, evo, sve ima više verzija tumačenja.
[Vrh]
Saša

PostPostano: ned tra 26, 2020 10:42 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Jebalo te pinganje ovdje se ne radi o pinganju nego o egzistenciji i opstanku cijele nacije ali ti si vjerojatno financijski dobro potkovan pa bi nas držao u karanteni do sudnjeg dana radi osobne sigurnosti.
Ljudi trebaju raditi i zarađivati kako bi mogli živjeti. Naša ekonomije je ionako u banani i oslanja se na turizam i trgovinu a ova pandemija će nas dokrajčiti. E to tome se radi, ali treba malo pogledati i dalje od vlastitog nosa.

Zadnja promjena: Saša; ned tra 26, 2020 10:51 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: ned tra 26, 2020 10:50 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Čuj, a da ti o problemima nacije otvoriš neki novi post na nekom drugom Forumu ? Iako mislim da moj post nije bio uperen protiv zdravlja nacije.
Uostalom to što bih ja i kako bij ja ne priječi tebe da radiš drugačije. Izvoli.

Zadnja promjena: MUNJA2; ned tra 26, 2020 10:53 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Saša

PostPostano: ned tra 26, 2020 10:52 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Zadnja promjena: Saša; ned tra 26, 2020 11:11 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: ned tra 26, 2020 10:54 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Hvala ti na epitetu, ja ću se ipak odreći takvog uzvraćanja tebi.
I još ti napominjem, nastaviš li i dalje biti prost -
-POBIJEDITI ĆU TE ! Za zelenim stolom.
Uostalom, po čemu bi tvoj stav za forsiranjem povratka na staro trebao biti važniji od mog stava za forsiranje sigurnosti ?
I ja bih mogao tebe etiketirati BAŠ ISTIM epitetima i imenima i biti ljut na tebe zato što se ne slažem sa tobom ali mi to nije ni na kraju pameti.
[Vrh]
Guga

PostPostano: ned tra 26, 2020 3:04 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Da, ko jebe proizvodnju i egzistenciju nas u 50-tim godinama i naše djece.
Glavno da "mi" ljudi u 70-tim, fanatični štovatelji ovog stožera i KARA-ntene, poživimo još 10-15 godina, pa makar i zauvijek zatvoreni doma.
A otkuda i tko će puniti mirovinski fond, to nas zaboli kurac.
Valjda Sveti Petar, ili neka ovi od 30-60 godina do smrti rade za minimalac.

Inače je ta, sada ugrožena generacija za vrijeme "stravične države" Jugoslavije gdje su takozvani SSS-ovci (srednja stručna sprema) :

-odradili bez problema cijeli radni vijek u prvoj firmi u kojoj su se zaposlili bez i teoretske mogućnosti da će dobiti otkaz
-nisu nikada radili nedjeljom, a radili su eventualno JEDNU subotu mjesečno koja im je naravno bila dodatno plaćena
-nitko ih nikada nije zvao poslije 15 ili 16 sati jer NIJE BILO NI MOBITELA, NI INTERNETA, NI KOMPJUTERA
-omjer plaće čistačice i generalnog direktora NIJE SMIO NITI MOGAO BITI VEĆI OD OMJERA
1 naprama 5
-direktor je odgovarao za poslovanje firme i ako je zajebo neku lovu, lako je mogao završiti na golom otoku (brzinski, bez suđenja), a cijela imovina njemu i obitelji je bila iste sekunde zapljenjena
-DOBILI SU GRATIS stan od firme u kojoj rade nakon 15-20 godina staža (ja sam recimo nakon 25 godina odrađenih u jednoj od najvećih Hrvatskih kompanija i obrnutih 5-6 MILIJARDI u tom periodu, za nagradu dobio - kurčinu, odnosno otkaz jer je trebalo na moje mjesto "udomiti" sina ili prijatelja od nekog direktora ili političkog moćnika)
- i bez problema IZGRADILI VIKENDICU na moru ili barem u Zagorju.

Pun mi je kurac onih priča te generacija :
"Sinek moj, ja i baka smo ti 1958. godine u Zagreb došli i nismo imali ništa, samo jednu žlicu"
Tko danas dođe u Zagreb samo s jednom žlicom, za tjedan dana će ostati i bez te žlice, i bez gaća na sebi i može hrmbati od jutra do sutra i krepati od gladi...
Poznajem ogroman broj FAKULTETSKI obrazovanih ljudi (samo u mojoj bližoj familiji osim mene ih ima još četvero) i skoro svi oni (osim ako nisu nasljedili već spomenute stanove i vikendice iz Juge) rintaju za ratu kredita za stan na 30 GODINA UZ VALUTNU KLAUZULU, a ne kredita s galopirajućom inflacijom kada si, ako si već ljutom igrom subine bio jedan od rijetkih koji je morao kupiti stan na kredit od 30 godina nakon 3-4 godine došao u banku i sa jednom plaćom OTPLATIO PREOSTALIH 27. GODINA KREDITA.
Da, tako je bilo i to je jedina istina...

Ja sam od početka izražavao sumnju u ovaj cirkus oko karantena i zaustavljanja proizvodnje i navodio primjere Švedske, Nizozemske, Engleske (njih su poslije slomili i prisilili da promijene ponašanje), pa su me tu popljuvali.
Ne tvrdim niti sada da nije trebalo poduzeti ništa, ali ja sam tehničke struke i vjerujem u ono što mi možeš dokazati s nepobitnim činjenicama.
Znači :
-točna imena i prezimena oboljelih
-starost ("godinu proizvodnje")
-kronične bolesti od kojih boluju otprije
-medicinske DOKAZANE studije o ovom sranju
-izjave PRIZNATIH, NEOVISNIH stručnjaka koji potvrđuju neophodnost tih mjera
-dokaz da je država financijski dovoljno jaka i stabilna da će BITI U STANJU prebroditi planirani period potpunog zaustavljanja u smislu da GARANTIRA pomoć pogotovo PRIVATNOM SEKTORU i omogućiiti im preživljavanje
i još nekih informacija...

E vidiš, skoro ništa od toga nije ispunjeno.
Konkretno, pomoć od države u obliku minimalca (3.250 kuna) su mogli dobiti privatnici SAMO ako su bili prijavljeni na PUNO radno vrijeme i AKO NEMAJU DUG ZA CIJELO VRIJEME POSTOJANJA OBRTA ILI FIRME VEĆI OD 200 (DVJESTO) KUNA
+ priloženih 62 (da dobro si pročitao, ŠEZDESET I DVA) dokumenta, živjela birokracija.
To praktički znači, da si uvijek morao biti - nepogrešiv.

Sada sam prestao gledati ove izvještaje Stožera na tv-u jer je recimo prije par dana udarna vijest bila
(i ponavljli su ju svakih sat vremena cijeli dan) da je taj dan u Hrvatskoj od "posljedica korona virusa" preminula jedna štićenica doma za starije osobe.
Nakon pola sata govora, iskazivanja sućuti cjeloj familiji, prijateljima i slučajnim poznanicima nesretno preminule (skoro je i zaplakao)....konačno je govornik "procijedio kroz zube" da je preminula imala:
-92 (DEVEDEST I DVIJE) godine
-i 2 (DVIJE) teške kronične bolesti od kojih je već dugo poboljevala

Eeeek! Eeeek! Eeeek!

Pao mi je mrak na oči.Pa kako te ljude nije sram tako nešto izjaviti i takvim informacijama pravdati zaustavljanje apsolutno svega u ovoj jadnoj, prezaduženoj zemlji zatvarajući oči pred činjenicom da je na desetke tisuća ljudi ostalo bez posla, neki ne mogu više plaćati podstanarstvo ili ŽIVOTNU ratu kredita za stan, mnogim sretnicima koji i dalje imju posao je plaća smanjena 30-40%, a nekima bome polako ponestaje - hrane Horor
U prošlih mjesc dana su preminula dvojica naših prijatelja iz Sokaza koji su imali jedva 50-tak godina, bavili su se sportom, nisu bili kronično bolesti i nisu živjeli u staračkom domu, ali njihova prerana smrt je potresla samo nas, njihove prijatelje, a naravno da to nije objavljeno na tv-u jer to -
nije senzacionalna vijest.
Ali je zato jaaaaaaako važno što je od korone Eeeek!
umrla neka bakica u najboljim godinama, u punoj snazi, sa jedva 92 doživljene godine.
Baš me interesira koliko će sretnika među nama doživjeti te godine.

Dobro, Munja je na pravom putu Laughing

Gle Munja, nemam ja ništa protiv tebe i tvog načina razmišljanja jer možda bi i ja bio takav da sam na tvom mjestu.
Iako, kada bi došlo do situacije da se recimo bira tko će preživjeti, garantiram ti da bi ja (iako imam "tek" 52 godine) žrtvovao iste sekunde svoj život za život - svoje djece.
Vjerujem da je to potpuno normalno i da tako svi roditelji (valjda ? znam na žalost i neke suprotne primjere) razmišljaju.

Ali jebiga, i za takvu banalnu stvar kao što je vožnja automobila, treba ti dozvola i moraš polagati ispit, a djecu može bez dozvole imati svaki idiot jer samo mora moći.....jebati.
Ova situacija s koronom, karantenom, propadanjem proizvodnje, uništavanjem mnogih malih privatnika i slično je otkrila jako puno ružnih stvari.
Pokazalo se puno ružnih crta i osobina kod mnogih ljudi i izvuklo je najgore iz njih, a to se inače u normalnim uvjetima nikada ne vidi.

Evo ti dva konkretna primjera.

Prvi primjer.
Vozio sam (jedan dan nakon potresa) bračni par starosti cca 65 godina (friško u penziji)
iz Novog Zagreba, gdje žive na 10. katu nebodera kod djece u Podsused koji žive u prizemnoj kući zbog - straha od novog potresa.
Pričali su mi sa suzama u očima kako su to jutro istrčali nakon potresa, kao i svi ostali stanari iz nebodera ispred zgrade, na livadu.
Svi su oni bili u piđamama jer su praktički istrčali iz kreveta, a vani je bilo...HLADNO.
Otprilike pola stanara posjeduje automobil, a polovica ga nema.
Tako su neki sjeli u aute, upalil grijanje i slušali radio, a drugi su stajali u šlapama i piđamama i cvokotali od zime.
Taj par koji sam vozio je pokucao na prozor automobila svojih prvih susjeda koji već 50 (pedeset) godina žive vrata do vrata, posuđuju si šećer, kavu, brašno, jaja, druže se, kartaju...
I....nisu ih pustili u auto zbog - Korone (iako nitko od njih nije bolestan) ??? Eeeek!
Nikada više neće niti razgovarati s njima, to je sigurno.

Drugi primjer.
Moji prvi susjedi, FAKULTETSKI OBRAZOVANI LJUDI.
Družimo se godinama, kod njih doma i kod nas, roštiljamo, bili smo skupa na moru, skijanju...
Sada mene i moju obitelj zaobilaze u ŠIROKOM LUKU jer znaju da ja vozim taxi, pa sam - opasan za njih i ja i moja obitelj.

Pa onda jedna konkretna informacija.
Po naputku stožera, ugostiteljski objekti na moru bi za sezonu trebali pleksiglas tablama ???
pregraditi terase u male separee zbog zaštite od ove "opake bolesti"
To za terasu od 150 metara kvadratnih košta cca 150.000 kuna (1000 kuna po kvadratu), kapacitet terase bi bio prepolovljen, a očekuje se i da će broj eventualnih turista biti barem prepolovljen.
To bi naravno trebali platiti vlasnici ugostiteljskih lokala.
Konkretno to znači...25% eventualnih gostiju na terasi u odnosu na lani uz 2-3 puta veće troškove poslovanja u odnosu na lani.
Baš me interesira tko će to uspjeti preživjeti bez bankrota.

Zatim, kakva će biti kupovna moć eventualnih gostiju koji su također financijski iscrpljeni ovom karantenom ?
Koliko je opala kupovna moć velike većine ljudi ?
Koliko se smanjila baza "financijski sposobnih ljudi" koji si to uopće mogu priuštiti ?
Posljedice ovoga što smo napravili (zaustavljanje svega) će na grbači osjećati najviše svi RADNO SPOSOBNI LJUDI u godinama koje dolaze, sam bog zna koliko dugo, ali bi mogli osjetiti i penzići, jer šta kada se uruši mirovinski fond zbog manjeg priljeva novih sredstava ako previše ljudi ostane bez posla ili radi za minimalac ?
Šta je sa zaduženošću države ?
I ovako smo bili prezaduženi, a negdje sam pročitao da bi ova kriza mogla kao posljedicu imati dodatnih 70 (SEDAMDESET) MILIJARDI KUNA novog duga Eeeek!
Ej 70 ?????????

Da, taj problem penziće ne brine, ali će brinuti nas i za 10-15 godina našu djecu.
Kao što sam rekao u početku, mislim da je jedino moguće riješenje bilo da se ide na neku podvarijantu Švedske ili Nizozemske.
Stariji od 65 godina u karantenu, a ostali moraju raditi uz dodatne mjere (distanciranje, dezinfekciju i slično), a fore da ćemo malo mirovati zato da damo vremena farmaceutskoj industriji ???
da pronađu cjepivo ne drže vodu od prvog dana jer SE ZNA da za eventualnu prizvodnju cjepiva treba MINIMALNO 18 MJESECI, a nema nikakve teorije da svijet može toliko dugo čekati bez proizvodnje.
Svašta mi još pada na pamet i puno bi još mogao napisati, ali i ovako je dosta.
Uzgred.....ukupno bogatstvo Muska i Gatesa je u zadnjih 45 dana PORASLO ZA 10%
Super !

Zadnja promjena: Guga; ned tra 26, 2020 9:19 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: ned tra 26, 2020 3:51 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Znaš da smo nas dvojica na suprotnim stranama, ti bi švedski model a ja bih baš ovaj naš koji je među 10 najboljih na svijetu, svatko iz svojih razloga i prioriteta. Budući se pozivaš na brojke ovo moje je bazirano na brojevima umrlih, bez obzira na starost i bolesti, svakome su njegove godine dobre.

Ne znam što bi ti prihvatio kao argument ako nećeš prihvatiti brojeve umrlih po zemljama i broj zemalja koje su se organizirale na sličan način a suprotno Švedskoj ? U pravu si, ovo teško vrijeme izvlači iz nas neočekivane reakcije.
Govoriš o našem propastu ekonomije kao da druge zemlje to isto neće imati, to se podrazumijeva kada imaš pandemiju kakvu još nismo doživjeli.

Mislim da sam sve rekao jer se već ponavljam.
Još nisam nikada u životu doživio da se promijeni nečije mišljenje tako da nemam iluzija a ni namjere. Znamo stavove, sretno.
[Vrh]
Guga

PostPostano: ned tra 26, 2020 7:12 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Super.
SVAKI DAN u svijetu umre 20.000 ljudi (jako puno djece) od - GLADI
ali glad nije zarazna bolest, pa sve ostale na svjetu boli kurac za to i ne pada im na pamet zaustaviti proizvodnju ili recimo manje jesti.
Ako ćemo o brojkama, od korone ih je (navodno ???) umrlo 180.000 (moš si misliti), ali u 5 mjeseci, a od toga 60% u staračkim domovima i sa više od 75 godina starosti.
Od gladi ih toliko umre za tjedan dana.
Ako je tebe toliko strah te strašne bolesti nitko ti ne brani da se samoinicijativno izoliraš i zabarikadiraš doma, ali mnogi koji su htjeli (morali) raditi jer im je to neophodno za preživljavanje - nisu smjeli, jer im je tako naređeno.
Ali zaboli tebe za takve kao i za ove gladuše iz Afrike, kada ti nisi gladan, a penzijica
(zarađena u ono...bolje vrijeme) sjeda na račun...
Guga

PostPostano: ned tra 26, 2020 9:33 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Ovo sam upravo dobio od jednog frenda na Whatsapp, pa citiram :

"Koronavirus napada noću (logično, kada je potekao od šimiša) i posebno je opasan nedjeljom,
ali zato izbjegava crkve i vjerske obrede.Izuzetno lako se širi na pločniku ispred restorana,
ali je gotovo bezopasan u pekarama.
Što se tiče trgovina, tu je situacija nešto kompliciranija.
One su sigurne od ponedjeljka do subote, ali samo ako nisu u sklopu trgovačkih centara.
Ako vam ipak nešto zatreba izvan radnog vremena trgovina, onda to možete pronaći na benzinskoj crpki, jer njih virus zaobilazi u širokom luku."

Koki

PostPostano: ned tra 26, 2020 11:48 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Tekst je s Telegrama i izvučen je iz konteksta. Nema veze s temom..

Slažem se s Munjom. Možemo mi lamentirat do mile volje ali početna stajališta ostaju. Tako i tepeš sve po starom.
Kakve veze ima glad, nepravda, starost i ratovi? Kao da neznaš kako ljudi funkcioniraju. Panika je uhvatila države i ljude jer se radi o vlastitoj guzici. Zapadna civilizacija nikada nije pokazivala empatiju za gladne u Africi. To svi znamo..
Ti jednostavno ne možeš prihvatiti to sto se događa i to racionaliziraš teorijama zavjere, kojih je sada prepun internet i pišeš suludo dugačke postove. Tih većinom sranja ima prepun internet. Hrvatska je trenutno dosta dobro prošla pa se možda nekom sve to čini kao pitchkin dim... no kada pogledaš one koji su stradali nije baš tako.
Talijani i Španjolci proživljavaju nacionalne traume od kojih će se liječiti godinama. Dani prolaze i nakon svakoga 900-1000 mrtvih. Mrtve nemaju kamo pokopati niti se najbliži od njih ne mogu oprostiti. Dan je kada je "samo" 500 mrtvih je dobar dan pa se skoro i slavi. Što se u Americi točno događa tek ćemo saznati.
Naravno da za sve te smrti nije samo korona kriva ali ti ta spoznaja u konačnici ništa ne znači. Imam poslovne partnere u Engleskoj, Nizozemskoj, Americi i sve ovo vrijeme komuniciram s njima. Govore mi ono što i sam znam. Ljudi umiru.

To je realnost i teško mi je shvatiti mentalne sklopove svih onih koji plasiraju ta sranja i one koji ih gutaju da se zapravo ništa ne događa i da je sve to prevara. Ljudi su u Vukovaru izdržali sličan broj dana (karantene) u podrumima pod svakodnevnim bombardiranjem. Ove naše plačipičke ne mogu izdržat s punim frižiderima, televizijom, max tv-om, whats up-om a najveća im je drama što nema Sokaza.
Aj nemojte me zajebavat...

p.s.
Baš me zanima koliko bi se ovih, za koje je sve ovo prevara i koronica je prehladica, odvažilo otići do KBC Dubrava i podružiti se malo s oboljelima od Covida 19...

Zadnja promjena: Koki; pon tra 27, 2020 7:56 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon tra 27, 2020 1:47 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nisam rekao da se ništa ne događa, nego da si mi ne možemo priuštiti
3 mjeseca pauze bez obrtaja novca i da je trebalo izolirati najugrožeiju kategoriju ljudi,
a to su stariji od 65 godina.
Malo prouči knjige o funkcioniranju ekonomskih procesa, pa ćeš vidjeti šta se događa sa ljudima u zemljama u kojima se potpuno zaustavi kotač proizvodnje & potrošnje i koliko puno vremena treba da se taj kotač ponovno pokrene.
Nije nikakva tajna da smo mi i prije bili u teškoj situaciji, a nakon ovoga će barem 20-40% ljudi u privatnom sektoru (ne daj bože više...pogotovo ugostiteljstvo i turizam) kolabirati.
To će se negativno odraziti na apsolutno sve djelatnosti i pore društva.
Pitam ja tebe kome ćeš prodavati zvučnike i hifi komponente ako se osiromaši baza tvojih kupaca ?
Evo fakat neću više.Boli me kurac i za koronu i sve ostalo...
Svatko za sebe očito misli da je najpametniji, a već recimo za 6 mjeseci ćemo vidjeti tko je bio na pravom tragu.
Ti frižideri koje spominješ neće biti zauvijek puni i neće se nadopunjavati sami od sebe jer na žalost znam puno ljudi koji su ostali bez posla.
Neki iz moje bliže obitelji su već spušteni na minimalac, a drugima je pak plaća smanjena 30% i to sve samo nakon mjesec dana karantene Eeeek!
Guga out Mah mah

Zadnja promjena: Guga; sri tra 29, 2020 7:48 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Koki

PostPostano: pon tra 27, 2020 8:04 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nije postojao način da se kotač ekonomije ne zaustavi. Nismo to birali...dogodilo se. Da je sve formalno nastavilo raditi i da nije bilo nikakvih zabrana opet bi ljudi prestali dolaziti dolaziti u restorane, kafiće i dućane. Kao što se i događalo. Desetak dana prije zabrane su iz restorana javljali da im je promet na 10% od prije Covid 19.
Sve se ionako zaustavljalo...
Saša

PostPostano: pon tra 27, 2020 8:23 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nemoj molim te spominjati vukovarsku tragediju niti to uspoređivati.
Guga samo kaže kako mi trebamo naći pravi suživot s Koronom i spašavati što se spasiti da i naravno biti spremni na kolateralnu štetu.
To je poanta.
Koki

PostPostano: pon tra 27, 2020 8:28 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

A što drugo pokušavamo? Evo..moj dućan počinje danas raditi..
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 8 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.