| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
pongping
|
Postano: sub svi 16, 2020 5:38 pm Naslov
: Sokaz do jeseni - štanga |
|
|
| Dvojba je riješena, nema SOKAZa do jeseni. Odluka je to 14 voditelja, toliko ih je bilo protiv nastavka natjecanja, šest ih se nije izjasnilo. Možda bi bilo fer da su voditelji anketirali voditelje momčadi, ali jbg - nisu. Suma sumarum, nema ligaškog nadmetanja do jeseni, ovo se prvenstvo briše. Kotizacije za jesen bit će umanjene. Jedini član Predsjedništva koji je bio za nastavak lige jest Zlatko Pospiš. Premalo. Eto novinarskog blitz izvještaja, jurim u Prečko vježbati ono što je od pimpla ostalo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sub svi 16, 2020 6:09 pm Naslov
|
|
Voditelji liga????!!!!???
A od kuda njima kredibilitet da odlučuju o tome. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sub svi 16, 2020 7:17 pm Naslov
|
|
Ipak je razum prevladao!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: sub svi 16, 2020 7:46 pm Naslov
|
|
Da?
Evo ja se ne slažem da nam se obrišu 3 regularno osvojene pobjede!
Prava i obaveze idu u paketu.
Ako voditelji žele brisati bodove neka i plate članarine za sve ekipe,
kaj je to takvim frajerima platiti 60-70k kuna?
Hvala!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pongping
|
Postano: sub svi 16, 2020 9:13 pm Naslov
|
|
Slažem se da je to loša opcija. Ako i mogu razumjeti da se organizatori ne žele igrati s nečijim zdravljem, ne mogu prihvatiti da se voditelji liga igraju faraona, da su se usudili donijeti odluku bez razgovora s predstavnicima momčadi. I mi imamo odigrana dva meča, set razlika 18-2, ne želim to pokloniti voditelju lige.
Ne bismo trebali pristati na tu opciju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
Pridružen/a: 25. 02. 2017. (18:29:38) Postovi: 48 Lokacija: Đurđekovec, Sesvete
|
Postano: sub svi 16, 2020 9:38 pm Naslov
|
|
Ovdje se ne radi o zasluženim pa izgubljenim bodovima.
Ovdje se radi o potpunom izostanku uvažavanja volje igrača koji nastupaju organizirani kroz momčadi i lige.
Neshvatljivo mi je da Predsjedništvo nije ponudio pitanje o nastavku sezone svima igračima, koji bi glasali za ili protiv.
To bi bilo poštivanje igrača zbog kojih i postoji Predsjedništvo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pongping
|
Postano: sub svi 16, 2020 9:55 pm Naslov
|
|
| Pa naravno da je to glavni problem. Ljudi su se organizirali, složili momčadi, našli dvorane, trenirali, nastupili, sve to platili. I sad će se pojaviti neki voditelj lige kojem se, izgleda, ne igra, pa će izmisliti da se čuo s predstavnicima momčadi i na osnovu toga natjecanja nema. Nije mi jasno zašto se laže. Zasad sam se čuo s ljudima iz točno 12 (12) momčadi, nitko ih ništa pitao nije. Ne ide to tako. Niti bude išlo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zelja98-GEODETI
|
Postano: sub svi 16, 2020 11:32 pm Naslov
|
|
| Mogu samo reči, da bez Sokaza, teško da će opstati stolni tenis u Jaski. Mi plaćamo najam, a bez Sokaza i 7 ekipa iz Jaske, pa pa dvorana. Sigurno će nam najmodavac oprostiti najam za 5 mjeseci pauze. Nema šanse. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 3:28 am Naslov
|
|
| U objavi ima jedna GREŠKA - piše da prvenstvo završava u listopadu, to treba ispraviti. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned svi 17, 2020 7:46 am Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
risBo
Pridružen/a: 18. 04. 2015. (18:04:32) Postovi: 113 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: ned svi 17, 2020 8:40 am Naslov
|
|
Podržavam odluku vodstav sokaza o poništavanju proljetnog prvenstva 2020 jer drugo nije ni bilo za očekivati da se sezona bude nastavila.
ALI…
- „Prijavnina za ekipe koje su bile prijavljene za proljeće 2020. (i podmirile su sve prethodne obaveze) bit će 150 kuna (za četiri igrača). Nove ekipe plaćat će 'normalnu' prijavu ‐ 250 kuna (za četiri igrača) i 50 kuna upisnine
NIKAKO NE podržavam ovu bezobraznu odluku da lovu uplaćenu od članarina (cca oko 70 000 kn) „potrpaju u džepove“ ili negdje drugdje bez imalo srama a za ovu sezonu nisu potrošili gotovo ništa novaca niti su što odradili niti će podijeliti pehare niti medalje, ostalI troškovi gotovo ništa a lova ostala.
Krajnje je bezobrazno tražiti od ekipa da ponovo plate članarinu od 150,00kn za novu sezonu a nisu potrošili gotovo ništa.
Da se razumijemo nije 150, 00 kn neka lova ali 150,00 x 14 x 20 opet ispada 42 000, 00 kn.
Ako je članarina za sezonu po ekipi 250,00kn (neka ima 13 utakmica u sezoni, to ispada da po jednom kolu članarina iznosi nešto manje od 20,00 kn). Mi odigrali 3 kola što je 60,00kn a ovih 190,00kn tko j… neka ostane sokazu??? BRAVOOO !!
Opet gledajući matematički to iznosi ovoliko: 190.00 x 14 x 20 = 53 200,00kn koje ostaJU sokazu.
Za novu sezonu opet traže uplatu od 150, 00 kn po ekipi????
Zašto ne bi platili samo 60,00 kn za 3 kola koja smo odigrali jer ostalo smo već platili?
Da zaključim… BEZOBRAZNO!!!
Zadnja promjena: risBo; pon svi 18, 2020 5:02 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 9:20 am Naslov
|
|
Ne bih htio pametovati ali vjerujem da postoje neki troškovi Sokaz-a koji su FIKSNOG karaktera, gotovo svi. Sada je nešto smanjeno troškova jer se neće održavati Vodovod o.g. i neće biti tiskanog izdanja Biltena pa ni poštarine a sve ostalo ostaje kao i do sada.
Usuđujem se pogađati (nisam siguran, samo rasprave radi) :
- izrada Biltena, netko ipak treba to složiti, skupa sa rasporedom
- ev. najam prostora u Domu sportova i naknada čovjeku koji je tamo
- neki kancelarijski materijal
- organizacija jesenskih i zimskih turnira (oko deset turnira) sa nagradama
- organizacija Dede sa nagradama
- organizacija ev. ove stranice (sorry ako griješim)
- održavanje skupštine svake 4 godine
- ipak netko brine za rješavanje sporova i regularnost natjecanja
- zimski kup je svake godine
- korekcije dokumenata
- nagrade za jesensko prvenstvo
- ............ slobodno nadodajte
Teško mi je procijeniti koliko to vrijedi a nemam ni namjeru.
U veličini tereta za jednog Sokazovca se sve svodi na jednu rundu pive za ekipu više ili manje. Znam da ni tebi nije važan novac i ovo pišem samo radi rasprave i bez osude.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brada
Pridružen/a: 25. 02. 2017. (18:29:38) Postovi: 48 Lokacija: Đurđekovec, Sesvete
|
Postano: ned svi 17, 2020 9:32 am Naslov
|
|
Ova objava o poništavanju prvenstva sliči mi kao da se netko elegantno riješio brige i truda. I pritom propisao nepošteni cjenik za slijedeću sezonu.
Ako je smisao Sokaza održavanje rekreativnog pingaća kroz natjecanja, onda se za taj cilj trebalo angažirati i našlo bi se riješenje.
Što se sigurnosti tiče, mi svi ionako nastupamo na VLASTITU odgovornost, a prehladu, gripu ili nešto treće možemo pobrat bilo gdje, a ne samo u dvorani.
Zbog neigranja mnogi će i biti slabijeg zdravlja i imuniteta,a zanimanje za pingać će se smanjiti.
Gdje ima volje ima i načina a ovom odlukom koja nije utemeljena NA VOLJI "BIRAČA", Sokaz pokazuje probleme u sustavu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned svi 17, 2020 10:09 am Naslov
|
|
sad mi je drago da nisam vise voditelj lige. da me netko prije ove odluke pitao kakva je volja vecine sokazovaca, sudeci po forumu i poznavanju stava nekih momcadi rekao bih da se nikom ne dovrsava ova sezona.
nisam bio tamo ali nagadjam da voditelji liga nisu nista odlucili u nicije ime, vec je predsjednistvo medju njima napravilo mini anketu da bar priblizno vide kako sokaz dise i da im to pomogne u odluci.
referendum bi mozda bio zgodan ali ne vidim nuznu potrebu za njim jer na kraju krajeva sokaz je predstavnicka demokracija, clanstvo bira predsjednistvo na skupstini da donosi odluke sljedece 4 godine.
ali slazem se da je 150kn previse obzirom da su odigrana samo 3 kola... u najmanju ruku je trebalo biti ponudjeno objasnjenje kako se doslo do te brojke. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
yole-59
Pridružen/a: 24. 03. 2017. (08:25:24) Postovi: 78 Lokacija: ZG - Dugave
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:28 am Naslov
|
|
Izgleda da je u cijeloj ovoj situaciji rukovodstvo pobrkalo lončiće  _________________ AJMOOO !!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:34 am Naslov
|
|
Po meni - dobro bi rekao, sezona se ne dovršava većini ljudi, barem ne u ovom polugodištu (za jesen je drugo pitanje), a ovo kaj se javljaju ovi koji bi pingali to je posljedica "grebanja gdje te svrbi", svatko iz svojih razloga. Puno previše ljudi neće još pingati u svibnju a u lipnju već neki odlaze doma (ili van Zg) tako da uvijeta za igranje regularne sezone Sokaz-a nema. Jako malo je nas koji bi i ćemo bilo-kako igrati u srpnju i kolovozu, ima turnira i slobodnih dvorana za treninge i druženja. Naravno, ovo govorim o nama koji pingamo bilo - kako, ne nužno kroz Sokaz.
Uostalom zar Voditelji liga nisu članovi Skupštine koja donosi najvažnije odluke ?!!!
Svaki njihov glas je jednako važan za odluku. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:39 am Naslov
|
|
| MUNJA2 (napisa): | Ne bih htio pametovati ali vjerujem da postoje neki troškovi Sokaz-a koji su FIKSNOG karaktera, gotovo svi. Sada je nešto smanjeno troškova jer se neće održavati Vodovod o.g. i neće biti tiskanog izdanja Biltena pa ni poštarine a sve ostalo ostaje kao i do sada.
Usuđujem se pogađati (nisam siguran, samo rasprave radi) :
- izrada Biltena, netko ipak treba to složiti, skupa sa rasporedom
- ev. najam prostora u Domu sportova i naknada čovjeku koji je tamo
- ipak netko brine za rješavanje sporova i regularnost natjecanja
- zimski kup je svake godine
- korekcije dokumenata
- ............ slobodno nadodajte
Teško mi je procijeniti koliko to vrijedi a nemam ni namjeru.
U veličini tereta za jednog Sokazovca se sve svodi na jednu rundu pive za ekipu više ili manje. Znam da ni tebi nije važan novac i ovo pišem samo radi rasprave i bez osude.
 |
problem je u tome što večina navedenih "troškova" zapravo to nije.
Za slijedeće "troškove" igrači sudjeljuju plačanje prijavnine:
- ipak netko brine za rješavanje sporova i regularnost natjecanja (i to se dodatno plaća)
- zimski kup je svake godine (Sokazu to nije nikakav trošak osim što složi žrijeb). Ekipe imaju sav trošak
- izrada Biltena, netko ipak treba to složiti, skupa sa rasporedom (sada kada više neće biti tiskanog izdanja ovo je zanemarivo
Trošak sve ga ostalog je sića:
- korekcije dokumenata
Jedini pravi trošak je:
- ev. najam prostora u Domu sportova
Dečki..tako vam stvari stoje. koji crni troškovi....
što kaže statut...
Članak 3.
Udruga stolnotenisača rekreativaca Zagreba - SOKAZ je športska udruga registrirana pri Gradskom uredu za opću upravu.
Udruga stolnotenisača rekreativaca Zagreba - SOKAZ je neprofitna pravna osoba. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:41 am Naslov
|
|
| yole-59 (napisa): | Izgleda da je u cijeloj ovoj situaciji rukovodstvo pobrkalo lončiće  |
Ništa nije pobrkano. Znaju oni... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:47 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | sad mi je drago da nisam vise voditelj lige. da me netko prije ove odluke pitao kakva je volja vecine sokazovaca, sudeci po forumu i poznavanju stava nekih momcadi rekao bih da se nikom ne dovrsava ova sezona.
nisam bio tamo ali nagadjam da voditelji liga nisu nista odlucili u nicije ime, vec je predsjednistvo medju njima napravilo mini anketu da bar priblizno vide kako sokaz dise i da im to pomogne u odluci.
referendum bi mozda bio zgodan ali ne vidim nuznu potrebu za njim jer na kraju krajeva sokaz je predstavnicka demokracija, clanstvo bira predsjednistvo na skupstini da donosi odluke sljedece 4 godine.
ali slazem se da je 150kn previse obzirom da su odigrana samo 3 kola... u najmanju ruku je trebalo biti ponudjeno objasnjenje kako se doslo do te brojke. |
Do ove brojke se došlo gramzivošču. Brojka je trabala biti = 0. Ekipe su platile prijavninu, Sokaz ju stavio u džep a prvenstvo nije odigrano. Nemojte me zajebavati...
Klučno je pitanje što je s prijavninama koje su uplačene za prvenstvo koje nije odigrano? Papala maca? Pojeo vuk magare? Ko je jamio...jamio je?
Kada ljude postaje sram? Što je potrebno? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 11:52 am Naslov
|
|
Znam da igrači sudjeluju sa participacijom, problem nastaje ako se za turnir ne javi dovoljan broj igrača koji će svojom participacijom pokriti sve troškove, tada se vjerojatno razlika isplaćuje od ovih sredstava koje mi uplaćujemo kao članarinu.
Volim misliti da je tako.
Nemam pojma kako ide, samo teoretiziram i pokušavam shvatiti zašto je članarina za jesen 150 kn.
Meni to izgleda logično i upravo tako kako treba biti.
Za puno prvenstvo platimo 250 kn : 13 utakmica = 19,2 kn po utakmici.
Sada ćemo platiti 250 + 150 kn = 400 kn : 16 utakmica = 25 kn po utakmici.
Razliku opravdavam nekim fiksnim troškovima koji uvijek postoje.
Pokušavam sam sebi objasniti, ništa ne namećem a nitko od nas ne zna pravo stanje stvari. Ne treba ni znati, ako ne vjerujemo iduće godine se bira nova Skupština pa izvolite. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|