|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Zelja98-GEODETI
|
Postano: ned svi 17, 2020 12:24 pm Naslov
: Sokaz do jeseni - štanga |
|
|
Iz iskustva znam da sve ima troškove, to što je neprofitna organizacija znači da ne isplačuje dobit, no ne znači da nema troškove.
Ukoliko postoji ured, za njega se plaća najam, tajnik i ostali članovi nisu tu volonteri, također primaju neku sitnu naknadu, kao udruga i primaju sredstva na račun, dakle treba imati i knjigovodstvene usluge.
Ukoliko ne znate o troškovima, bolje šutite nego laprdate gluposti.
Da se razumijemo, cijela situacija je konfuzna, no da nema troškova, to su bajke. Sad koliko oni iznose, to svakako znaju oni u predsjedništvu, no danas besplatno ne postoji.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 12:33 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: ned svi 17, 2020 12:51 pm Naslov
|
|
| MUNJA2 (napisa): |
Uostalom zar Voditelji liga nisu članovi Skupštine koja donosi najvažnije odluke ?!!!
|
Nisu samo oni:
Članak 18.
Tijela Udruge su:
Skupština,
Predsjedništvo,
Predsjednik,
Dopredsjednik,
Nadzorni odbor,
Disciplinska Komisija,
Tajnik,
Tehnički voditelj.
Skupština
Članak 19.
Skupština je najviše tijelo upravljanja Udrugom.
Skupština broji 50–70 članova Udruge, koji su određeni na način da svaka liga (iz prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) daje po dva člana (predstavnici lige), te članovi Predsjedništva i Disciplinske komisije (iz prethodnog mandata).
Predstavnici lige (članovi Skupštine) su voditelj lige (iz Prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) i osoba–član pojedine lige (iz Prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) koji se izabire na Zboru između članova te iste lige na prijedlog Predsjedništva ili bilo kojeg člana Zbora.
Zbor čine po jedan predstavnik svake momčadi (voditelj momčadi ili igrač kojeg ovaj ovlasti u Prvenstvu koje prethodi održavanju Zbora) te ima jedan (1) glas.... _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:06 pm Naslov
|
|
Netko organizira proljetni koncert, karta je 250 kn.
Koncert se ne održi, organizator zadrži novce ali kaže;
sada možete kupiti karte za jesenji koncert za koji isto nismo 100% sigurni da će se održati ali smo sigurni da vam niti za njega nećemo vratiti novce?
Ovdje se vjerojatno očekuje da ljudi po inerciji nastave plaćati robu premda se roba više ne dostavlja?
Dakle, ako ste poništili sezonu, vratite 250 kn po ekipi,
a na jesen ćemo se sa tih 250 kn možda ponovno prijaviti.
Ili nastavite na jesen sezonu.
Barem se sa mnom lagano sve dogovoriti
Ili novci ili rezultati prva 3 kola koja se prenose na jesen.
Ne može se uzeti i jedno i drugo!
Ili mislite da može? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:12 pm Naslov
|
|
| Saša (napisa): | | MUNJA2 (napisa): |
Uostalom zar Voditelji liga nisu članovi Skupštine koja donosi najvažnije odluke ?!!!
|
Nisu samo oni:
Članak 18.
Tijela Udruge su:
Skupština,
Predsjedništvo,
Predsjednik,
Dopredsjednik,
Nadzorni odbor,
Disciplinska Komisija,
Tajnik,
Tehnički voditelj.
Skupština
Članak 19.
Skupština je najviše tijelo upravljanja Udrugom.
Skupština broji 50–70 članova Udruge, koji su određeni na način da svaka liga (iz prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) daje po dva člana (predstavnici lige), te članovi Predsjedništva i Disciplinske komisije (iz prethodnog mandata).
Predstavnici lige (članovi Skupštine) su voditelj lige (iz Prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) i osoba–član pojedine lige (iz Prvenstva koje prethodi održavanju Zbora) koji se izabire na Zboru između članova te iste lige na prijedlog Predsjedništva ili bilo kojeg člana Zbora.
Zbor čine po jedan predstavnik svake momčadi (voditelj momčadi ili igrač kojeg ovaj ovlasti u Prvenstvu koje prethodi održavanju Zbora) te ima jedan (1) glas.... |
Nitko nije ni tvrdio da su SAMO oni čanovi Skupštine već sam htio reći (jbga kada to moram objašnjavati) da su jednako tako mjerodavni nešto izglasavati budući su i oni članovi nekakvog organa koji donosi odluke a ne kako to ovdje neko kaže, "tko su oni i tko im je dao kredibilitet?" |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:16 pm Naslov
|
|
| Spin (napisa): | Netko organizira proljetni koncert, karta je 250 kn.
sada možete kupiti karte za jesenji koncert za koji isto nismo 100% sigurni da će se održati ali smo sigurni da vam niti za njega nećemo vratiti novce?
Ovdje se vjerojatno očekuje da ljudi po inerciji nastave plaćati robu premda se roba više ne dostavlja?
Ili mislite da može? |
Sorry ali se ne mogu sa tobom složiti. Organizator je, po meni, stvorio uvjete za održavanje koncerta a to što je pala kiša pa se publika razbježala nije njegov problem. Evo, kada već karikiramo idemo u oba smjera. A što drugo raditi kada nema Sokaz-a ?
Zadnja promjena: MUNJA2; ned svi 17, 2020 1:19 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:19 pm Naslov
|
|
| Zelja98-GEODETI (napisa): | Iz iskustva znam da sve ima troškove, to što je neprofitna organizacija znači da ne isplačuje dobit, no ne znači da nema troškove.
Ukoliko postoji ured, za njega se plaća najam, tajnik i ostali članovi nisu tu volonteri, također primaju neku sitnu naknadu, kao udruga i primaju sredstva na račun, dakle treba imati i knjigovodstvene usluge.
Ukoliko ne znate o troškovima, bolje šutite nego laprdate gluposti.
Da se razumijemo, cijela situacija je konfuzna, no da nema troškova, to su bajke. Sad koliko oni iznose, to svakako znaju oni u predsjedništvu, no danas besplatno ne postoji.. |
Tko je rekao da nema troškova? Pročitaj moj post i ti ne laprdaj. Imam firmu 26 godina i znam što su troškovi.
Sokaz ima troškova ali ne toliko da bi bili na nuli a kamoli u minusu. jednostavno je. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:20 pm Naslov
|
|
Konačno da se nešto dešava na Forumu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:29 pm Naslov
|
|
| MUNJA2 (napisa): | | Spin (napisa): | Netko organizira proljetni koncert, karta je 250 kn.
Ili mislite da može? |
Sorry ali se ne mogu sa tobom složiti. Organizator je, po meni, stvorio uvjete za održavanje koncerta a to što je pala kiša pa se publika razbježala nije njegov problem. Evo, kada već karikiramo idemo u oba smjera. A što drugo raditi kada nema Sokaz-a ? |
Teško mi je pratiti tvoje tokove misli. Što je organizator stvorio? Pa ako je koncert odgođen i ako su karte prodane ili vračaš pare ili organiziraš koncert u drugom terminu bez traženja dodatne love. Tako to ide...
Sokaz je organizirao prvenstvo koje se nije održalo. Nije bitno tko je kriv. Za neodigrano prvenstvo Sokaz namjerava zadržati uplačene prijavnine (min 250 kn po ekipi) i "velikodušno" nudi umanjenu kotizaciju od 150 kn za jesensko prvenstvo. Tebi to sve štima? Nešto tu nije "čudno"?
A ovo pitanje na kraju ne razumijem. A što drugo raditi kada nema Sokaza? Što bi to trebalo značiti? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; ned svi 17, 2020 3:56 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:34 pm Naslov
|
|
A što bi trebalo značiti, zabavljam se. To želim i svima vama. Ako nema suprotstavljenih mišljenja onda je dosadno i nešto ne štima. Suština je da je Sokaz napravio sve što inače radi za pripremu prvenstva, imao je iste troškove koje mi kao članovi udruge pokrivamo i ne bi bilo ništa neobično da je za jesen opet zaračunato 250 kn članarine jer se opet javljaju isti troškovi za Sokaz bez obzira na tu pandemiju.
Zadnja promjena: MUNJA2; ned svi 17, 2020 1:38 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pongping
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:37 pm Naslov
|
|
Bilo bi fer da ne naplate jesenski dio niti cvonjka. Ali znam da je nemoguće U stvari me taj financijski dio uopće ne zanima. Ono što bode oči, uši i mnoge organe jest - laž voditelja da su razgovarali s predstavnicima momčadi. To je dosta gadno.
Druga stvar je potpuno luda odluka da se ne priznaju rezultati odigranih utakmica. Zašto?
Koji je razlog da se prvenstvo na jesen ne nastavi četvrtim kolom? Niti jedan.
E da, ali onda nema rezona da uzmu još ponešto kunica od momčadi. Jer bismo svi, logično, rekli - ok, platili smo ligu, odigrali tri kola, sad ćemo (na jesen) odigrati ostatak i sve je u redu. Ali nije. Jer SOKAZ nema od čega živjeti.
Jedino što nam ostaje jest potaknuti sve, ali SVE ekipe da kažu slažu li se s tim da se rezultati brišu i da se na jesen kreće iznova, opet s nekakvom uplatom.
Ja odmah kažem da se EL-TO, Pinginho, ZEP, Vrhovec, Rakuni 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, Jaska 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 NE SLAŽU.
U stvari ne znam tko se uopće slaže. A radi koga se ovo igra, radi voditelja lige? Sumnjam. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 1:42 pm Naslov
|
|
Može sve samo da se ne priznaju rezultati iz prva tri kola.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 2:00 pm Naslov
|
|
| MUNJA2 (napisa): | | A što bi trebalo značiti, zabavljam se. To želim i svima vama. Ako nema suprotstavljenih mišljenja onda je dosadno i nešto ne štima. Suština je da je Sokaz napravio sve što inače radi za pripremu prvenstva, imao je iste troškove koje mi kao članovi udruge pokrivamo i ne bi bilo ništa neobično da je za jesen opet zaračunato 250 kn članarine jer se opet javljaju isti troškovi za Sokaz bez obzira na tu pandemiju. |
Dakle Sokaz ne smije biti u minusu zbog pandemije a ekipe članovi smiju? Znači teret finacijskog gubitka zbog pandemije trebaju preuzeti ekipe Sokaza?
Ili možda ovako...
Sokaz prihoduje organizacijom Sokaza i kada je sve u redu ostvaruje dobit. Ekipe nikad nemaju dobit imaju samo trošak. Jeli u redu da onaj koji ima dobit snosi rizik gubitka kada se ovako nešto dogodi? Treba li gubitak snositi onaj koji je inače u minusu? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 2:07 pm Naslov
|
|
| pongping (napisa): | Bilo bi fer da ne naplate jesenski dio niti cvonjka. Ali znam da je nemoguće U stvari me taj financijski dio uopće ne zanima. Ono što bode oči, uši i mnoge organe jest - laž voditelja da su razgovarali s predstavnicima momčadi. To je dosta gadno.
Druga stvar je potpuno luda odluka da se ne priznaju rezultati odigranih utakmica. Zašto?
Koji je razlog da se prvenstvo na jesen ne nastavi četvrtim kolom? Niti jedan.
E da, ali onda nema rezona da uzmu još ponešto kunica od momčadi. Jer bismo svi, logično, rekli - ok, platili smo ligu, odigrali tri kola, sad ćemo (na jesen) odigrati ostatak i sve je u redu. Ali nije. Jer SOKAZ nema od čega živjeti.
Jedino što nam ostaje jest potaknuti sve, ali SVE ekipe da kažu slažu li se s tim da se rezultati brišu i da se na jesen kreće iznova, opet s nekakvom uplatom.
Ja odmah kažem da se EL-TO, Pinginho, ZEP, Vrhovec, Rakuni 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, Jaska 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 NE SLAŽU.
U stvari ne znam tko se uopće slaže. A radi koga se ovo igra, radi voditelja lige? Sumnjam. |
Neznam dali je to motiv ali mi se čini da se prvenstvo mora poništiti. Premalo je odigrano. To ti je kao i situacija kada neka ekipa odustane u toku prvenstva, rezultati se brišu iako si možda tu utakmicu uredno dobio. Bad Luck. Do jeseni će se puno toga promjeniti i dosta ekipa neće nastaviti u istim sastavima. kao i uvijek... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pongping
|
Postano: ned svi 17, 2020 2:10 pm Naslov
|
|
| Munja, vidim da spremno skačeš pred metak, ali nema potrebe. Čovjek ti dosta jasno kaže koji su argumenti igrača, momčadi. Slažem se s njim u svakom slovu. Otkuda nekome pravo da naplati nešto što se nije dogodilo, ne znam. Još manje znam zašto se model Komeričkog nije prihvatio. Zato jer su voditelji lige rekli tako? Ma jel, a nismo pitali Pernara, Domazeta Lošu i Culeja, možda i oni imaju kakav prijedlog, odluku |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 2:36 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | MUNJA2 (napisa): | | A što bi trebalo značiti, zabavljam se. To želim i svima vama. Ako nema suprotstavljenih mišljenja onda je dosadno i nešto ne štima. Suština je da je Sokaz napravio sve što inače radi za pripremu prvenstva, imao je iste troškove koje mi kao članovi udruge pokrivamo i ne bi bilo ništa neobično da je za jesen opet zaračunato 250 kn članarine jer se opet javljaju isti troškovi za Sokaz bez obzira na tu pandemiju. |
Dakle Sokaz ne smije biti u minusu zbog pandemije a ekipe članovi smiju? Znači teret finacijskog gubitka zbog pandemije trebaju preuzeti ekipe Sokaza?
Ili možda ovako...
Sokaz prihoduje organizacijom Sokaza i kada je sve u redu ostvaruje dobit. Ekipe nikad nemaju dobit imaju samo trošak. Jeli u redu da onaj koji ima dobit snosi rizik gubitka kada se ovako nešto dogodi? Treba li gubitak snositi onaj koji je inače u minusu? |
Koki da nešto razjasnimo - SOKAZ je UDRUGA građana koju smo MI STVORILI ! Sokaz je NAŠ i nema cilj zarade nego održavanje naših aktivnosti. Nisu ekipe i Sokaz dvije komercijalne strane gdje jedna kupuje a druga prodaje. Za nas članove nije dobro da Sokaz ikada dođe u minus (teoretski je i to moguće) jer onda ne bi mogao ispunjavati svoje ciljeve za koje smo se skupili u udrugu. Ekipe i Sokaz NISU SUPROTSTAVLJENE strane već jedno te isto tijelo.
Ovdje dolazimo do DANAŠNJEG VODSTVA naše Udruge Sokaz, ako ne radi onako kako mi to mislimo onda ćemo ih smijeniti. Slijedeće godine je Skupština i tada su moguće takve akcije a do tada smo im dali povjerenje na prethodnoj Skupštini da nas vode i organiziraju. Oni to rade onako kako znaju a kome to ne paše ima mogućnost biranja drugih ljudi naredne godine. Nisam proučavao pod kojim uvjetima se može i ranije opozvati vodstvo Udruge ili se ne može.
U tom kontekstu pitanje nije za postaviti u NAŠOJ UDRUZI. Prevedi sve to na razinu jedne ekipe i nekog njenog člana pa postavi isto pitanje i biti će ti neprimjereno. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 3:46 pm Naslov
|
|
Ti i ja ga nismo sigurno stvorili. To je privid star nekoliko desetljeća. Ništa od toga više ne funkcionira..
Teoretski i realno ne vidim više nikakvu nužnu funkciju Sokaza osim brandinga koji on nosi. Slaganje sastava liga i objava rezultata? Organiziranje turnira na koje plačaš kotizaciju za nastup? Ok..nije bitno..sve to mogu preživjeti....
Koliko ti god želio biti pozitivan (što je pohvalno) ovaj njihov (žalim što moram napisati njihov) zadnji potez meni govori da ipak nismo u istom čamcu premda bi, kako ti kažeš, trebali biti. Gdje je tu interes igrača i ekipa? Da smo u istom čamcu nebi im palo na pamet da zadrže prijavnine za sezonu koja nije odigrana. I još naplate jesen...
Majstore..meni je ovo jasno kao dan. Onaj koji se pravi da ovo ne razumije ili je naivan ili korumpiran. Kako vjerujem da ti nisi korumpiran onda ću ovo pripisati naivnosti...
što se skupštine i eventualnih smjena tiče neznam što bi ti rakao. od 81. od kada sam član Sokaza nagledao sam se smjena ali mi se čini, bez obzira tko je u upravi, da modus operandi ostaje isti...
p.s.
Ostvarivanje ciljeva Sokaza? Koji se to ciljevi ostvaruju? ne teoretski, nego ono...praktično? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; ned svi 17, 2020 4:05 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned svi 17, 2020 4:03 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 4:04 pm Naslov
|
|
greška..  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; ned svi 17, 2020 4:06 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
busbus
|
Postano: ned svi 17, 2020 4:06 pm Naslov
|
|
Puno filozofije a u devetom mjesecu će sve biti isto, ajde budite ljudi i nemojte prijavit ekipu na jesen i sve će se riješiti. 70 000 kuna i više je uplaćeno za 3 jebena kola i sad će Sokaz glumiti Caritas pa smanjit za 100 kuna prijavninu ( sorry na izrazu ali nemojte nas jebat ko mlade majmune).
Ovo ne da je sramota nego je kriminal, budući da su svima puna usta najmasovnije amaterske lige u HR kad treba prodavati maglu na televiziji i u novinama hlebincima koji nemaju pojma o ničemu onda i ovo treba staviti u novine o tome kako Vodstvo najmasovnije amaterske lige brine i razmišlja o svojim članovima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|