| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
yole-59
Pridružen/a: 24. 03. 2017. (08:25:24) Postovi: 78 Lokacija: ZG - Dugave
|
Postano: ned svi 17, 2020 7:51 pm Naslov
: Sokaz do jeseni - štanga |
|
|
Plenkoviću, di su pare!
Sve se otvara, sve kreće, mjere se popuštaju ali SOKAZ ne  _________________ AJMOOO !!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 7:56 pm Naslov
|
|
Ovom odlukom o poništenju prvenstva a za kojeg su uzeti novci a nisu vraćeni Predsjedništvo Sokaza krši par zakona;
Zakon o sportu
Zakon o obveznim odnosima
Zakon o udrugama
Kada bi došla inspekcija,
najvjerojatnije bi oduzela nezakonito stečena sredstva,
novčano kaznila udrugu i odgovorne osobe (Predsjedništvo),
a članstvu ne bi ništa vratila.
I zato mislim da je win-win opcija da se priznaju 3 proljetna kola, a sezona nastavi na jesen bez dodatnih plaćanja.
Ako se u svim sportovima nastavljaju prekinuta prvenstva na jesen čemu otkrivati toplu vodu? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned svi 17, 2020 7:58 pm Naslov
|
|
Tko pjeva na koncertu ?
Ak je Severina ne bih.
Možda Imagine Dragons ili Everlast ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
risBo
Pridružen/a: 18. 04. 2015. (18:04:32) Postovi: 113 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: ned svi 17, 2020 7:59 pm Naslov
|
|
| Spin (napisa): | Ovom odlukom o poništenju prvenstva a za kojeg su uzeti novci a nisu vraćeni Predsjedništvo Sokaza krši par zakona;
Zakon o sportu
Zakon o udrugama
I zato mislim da je win-win opcija da se priznaju 3 proljetna kola, a sezona nastavi na jesen bez dodatnih plaćanja.
Ako se u svim sportovima nastavljaju prekinuta prvenstva na jesen čemu otkrivati toplu vodu? |  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Car
|
Postano: ned svi 17, 2020 9:02 pm Naslov
|
|
Stalno pričate o 70k kuna, ako staviš na papir sve ekipe i pomnožiš s 250 dolazi se do preko 80k kuna. Dodamo li tu još uplate od 300 i više kuna, s obzirom na sve ekipe koje imaju 5 ili više prijavljenih igrača dolazi se do cca 90k kuna. Godišnje je to 180k kuna samo od članarina. Nisam upučen u rad udruge SOKAZ no znam neke druge udruge koje još i sa strane od sponzora i grada dobiju neke novce...
Ako se ponište razultati ove sezone to automatski znači da se sezona nije ni održala, nema onda osnova nikakvih za plaćanje nove sezone kad se praktički igra ista sezona samo na jesen. Tu je napravljeno toliko krivih pravnih poteza od strane SOKAZ rukovodstva da bi trebali dobro razmisliti o donešenim odlukama i vratiti se par koraka unazad. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: ned svi 17, 2020 9:22 pm Naslov
|
|
Da tu si u pravu ali vodstvo SOKAZ je naučilo na stalne prihode iako je udruga neprofitabilna. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
smithwicks
Pridružen/a: 26. 08. 2007. (12:25:13) Postovi: 13 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 10:38 pm Naslov
|
|
| Sve je u redu samo prijavnina za jesensko prvenstvo treba biti 50 kn. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned svi 17, 2020 10:43 pm Naslov
|
|
| Spin (napisa): | Ovom odlukom o poništenju prvenstva a za kojeg su uzeti novci a nisu vraćeni Predsjedništvo Sokaza krši par zakona;
Zakon o sportu
Zakon o udrugama
Ako se u svim sportovima nastavljaju prekinuta prvenstva na jesen čemu otkrivati toplu vodu? |
Joj...što si se ti zabrinuo za svoje bodove. Tebi ne traba ni lova, ni pravda ni poštivanje reda i poretka. Samo bodovi. Dajte bodove i sve vam je oprošteno. Pa dobiti će te te utakmice na jesen ponovo... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: ned svi 17, 2020 10:48 pm Naslov
|
|
| Car (napisa): | Stalno pričate o 70k kuna, ako staviš na papir sve ekipe i pomnožiš s 250 dolazi se do preko 80k kuna. Dodamo li tu još uplate od 300 i više kuna, s obzirom na sve ekipe koje imaju 5 ili više prijavljenih igrača dolazi se do cca 90k kuna. Godišnje je to 180k kuna samo od članarina. Nisam upučen u rad udruge SOKAZ no znam neke druge udruge koje još i sa strane od sponzora i grada dobiju neke novce...
Ako se ponište razultati ove sezone to automatski znači da se sezona nije ni održala, nema onda osnova nikakvih za plaćanje nove sezone kad se praktički igra ista sezona samo na jesen. Tu je napravljeno toliko krivih pravnih poteza od strane SOKAZ rukovodstva da bi trebali dobro razmisliti o donešenim odlukama i vratiti se par koraka unazad. |
Slažem se. Netko jako voli pare pa pravo nije ni važno. Ova odluka pomalo vrijeđa inteligenciju. Djelomično smo za to i sami krivi. Očito je netko navikao da ovakve stvari prolaze... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon svi 18, 2020 12:49 am Naslov
|
|
Kada sam rekao "Razum je prevladao" mislio sam tu isključivo na ponavljanje sezonu na jesen. Ne znam na koji bi se to način mogla nastaviti ova sezona i regularno završiti!? Ne vidim ni kakav su to izbor voditelji imali (osim ovog).
A ovo sa prijavninama
Opet se moram složiti sa Kokijem  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon svi 18, 2020 8:40 am Naslov
|
|
Sokaz - entuzijazam i apatija
https://rama.hr/?p=11950 _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 18, 2020 11:29 am Naslov
|
|
Pročitao sam napisano i teško mi je shvatiti s kojih pozicija nastupate. Tko ikome brani da i dalje igra? Proljetno je prvenstvo je trebalo završiti, nitko nije trenirao dva i pol mjeseca i sada bi trebalo po ubrzanom "NBA ritmu" igrati 2-3 utakmice tjedno?
Prvo za to večina nije fizički spremna, a drugo nema ni termina ni vremena. Večina od nas ne živi od stolnog tenisa nego ima i drugih obveza i ne može si priuštiti da je 3 puta tjedno u dvorani. Uostalom ovo je stav velike večine igrača Sokaza. Spominjanje Tišljara, Resmana i Kibaucha (s kojima sam vrlo često igrao i igrao službene mečeve) je potpuno deplasirano. Kakve veze oni imaju s ovim? I oni bi, da su živi, bili protiv da se prvenstvo nastavi. Gdje bi oni mimo Sokaza igrali to je drugo pitanje.
Dakle nekakav jureči nastavak prvenstva nije u interesu igrača. To je potpuno jasno. Isti, ako vole stolni tenis, mogu igrati i bez da traje prvenstvo. Ako vas "briga za Sokaz" i ako nastavak nema smisla čiji bi interes bio da se takvo prvenstvo održi? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon svi 18, 2020 12:35 pm Naslov
|
|
Nije bitno koja je moja pozicija, lijeva ili desna, jer ja je i nemam, bitna je suština. A, ona je takva da kada nema prvenstva, igra manje od polovice igrača. Nastavak se mogao odigrati, ne po nekom ekspeditivnom sustavu, 2 - 3 puta tjedno, već dati tjedan za pripremu, te u 4 kola odigrati po kup sustavu po ligi, pri čemu bi ekipa koja je izgubila, nastavila igrati u donjem dijelu žrijeba, do konačnog poretka. Takvo (modificirano) prvenstvo bi završilo 19.06. Na taj način bi se uvažio i trenutni poredak, nakon 3 kola, jer bi vodeće ekipe bile nositelji. Sve skupa bi rezultiralo da se više igra, a time bi i popunjenost dvorana, barem 1,5 mjesec, bila veća.
Što ako dođe drugi krug virusa? Onda će se i slijedeće prvenstvo prekinuti? _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pon svi 18, 2020 12:55 pm Naslov
|
|
A je...Sokaz se mora igrati i dvorane trebaju biti popunjene. Ni pandemija virusa, zdravlje, nedostatak vremena, nespremnost i privatne obveze igrača nisu važne. Morali bi svi u firmama uzimati slobodne dane ili godišnji odmor da bi se Sokaz igrao i da dvorane ne izgube koju kunu.
Jesensko prvenstvo je glavni prioritet. Ni epidemija ebole ga ne smije spriječiti. Što si vi zamišljate? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon svi 18, 2020 1:12 pm Naslov
|
|
| Jasno, uvijek će biti nekakvog pingača i nekakvih dvorana, nekakvih protivnika i zabave svakakvih vrsta. Uvijek je neka nepogoda i nešto dobro donijela, možda to sada još ne vidimo ali je teško očekivati da će baš sve za svakoga biti kao što je nekada bilo. Neće. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jumbojuice
|
Postano: pon svi 18, 2020 4:38 pm Naslov
|
|
PROLJETNO PRVENSTVO ZA 2020. POČINJE 24. 2. - ZAVRŠAVA 22.5. 2020.
Ovo je iz Biltena 177.
Dakle, sve što se stigne odigrati do 22.05. je OK.
Svatko, tko se prijavljivao, je računao na taj datum.
Kako se naravno ništa ne stigne odigrati do tog datuma, bilo kakva rasprava oko nastavka prvenstva je deplasirana.
Recimo, ja svake godine, a i još jedan član moje ekipe krajem 5. mjeseca idemo na odmor. Mi smo prilagodili svoj raspored raspisu....do 22.05. Sve drugo nama nema nikakvog smisla.....s koronom ili bez nje. Sigurno još ima takvih.
Ova glupost sa plaćanjem proljetnog prvenstva, koje nije odigrano i brišu se rezultati je van svake pameti. Da su rekli naš trošak za započinjanje prvenstva je bio 50 kn, pa sve ekipe koje će krenuti u jesenski dio, plaćaju 50 kn, a koje neće će dobiti 200 kn nazad je još OK.
Ovako 150 kn za 4 igrača, pa ako još imate 2, još 100 kn.....pa ju ću 1. odustati od takvog SOKAZa.
Znači, odluka o prestanku, jedina moguća. Plaćanje ostaje za jesen.
Po meni su trebali ostaviti rezultate i nastaviti u jesen, a ovu sezonu nazvati proljetno-jesenska i gotovo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon svi 18, 2020 6:18 pm Naslov
|
|
Pozdrav ekipo!
Čuo sam se s nekoliko momčadi i svi su zgranuti zbog toga jer se nanovo plaća jesensko prvenstvo.
To je, ako ništa drugo, totalno nesportski i nepošteno - platile su sve ekipe proljetno prvenstvo, jel tako? Prvenstvo nije odigrano... I sada je skupština ili tkogod već, došla do genijalnog rješenja: nema bodova, proljetno prvenstvo se preksače, odnosno briše. Super! OK, dakle, ako se briše i nema proljetnog prvenstva, onda neka nam se vrate pare, jel tako? Ili na jesen neka se nastavi bez plaćanja...
I opet pitanje: a gdje su onda pare naše?
Nije li to logično pitanje?
Ova odluka ne da je stamotna, nego je krajnje bezobrazna i podcjenjivačka.
Iskreno, tjera jednostavno na bijes i na brdo velikih upitnika nad glavom.
Također tjera na proispitivanje je li taj potez pravno i prema statutu udruge opravdan i može li se taj potez možda srušiti.
I može li se srušiti vodstvo, predstavnici lige i slično - koji donose takve nevjerojatne odluke. Također se postavlja pitanje - je li Sokaz udruga ili je nečija privatna prčija (očito ovo drugo). Je li sokaz uopće udruga? Ako je udruga, onda ne funkcionira demokratski niti u kom slučaju - i treba je prijaviti nadležnim tijelima, jer članstvo očito nema nikakve funkcije osim da plati sudjelovanje u prvenstvima, ali zapravo - jesmo li mi uopće članovi? Ja člansku iskaznicu dobio nikada nisam (2000. godine sam bio u sokazu prvi puta, a da ne kažem da nikada nisam dobio ni jedan mail, obavijest, poziv na sastanak, skupštinu - a kapetan sam ekipe godinama - ništa, nikada, nula, ništa).
Ne znam što drugi misle, vidim da ima jako malo komentara na ovu temu tu na forumu, ali, po mom skromnom mišljenju, rješenje ovog prekida je neprihvatljivo i katastrofalno.
Rado bih pročitao i čuo druga mišljenja... Po meni je ovo obična pizdarija i sprdačina...
Pozdrav svima i nadam se da ste svi dobro i zdravo! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
astronom
|
Postano: pon svi 18, 2020 6:52 pm Naslov
|
|
slažem se s tobom dambino,samo neko mora to i prostudirat ,pogledat što piše ( a siguran sam da ništa ne piše o takvoj situaciji ) jer ako to nije pravno onda su to makinacije i tu bi sokaz mogao grdo nadrapati,čim više ,još i platiti kaznu za to što predlagaju. imamo dinka ( gdje si dinko,niti glasa od tebe a sigurno čitaš forum ), grantvergera a sigurno i još nekih koji rade na sudu i slično i imaju najviše znanja što u takvim slučajevima učiniti.možda i bi oni to napravili samo nemaju jajca za takvo nešto.ne žele se nekom zamijerit, prpa.
ja bi nastavio u jesen gdje smo stali ,naravno bez plačanja,i to bi jesensko prvenstvo onda završilo 3 tjedna prije pa se do nove godine mogu i organizirati po koji turnir ako se hoće |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mali ban
|
Postano: pon svi 18, 2020 7:42 pm Naslov
|
|
Kad svi nešto pišu, da se i ja oglasim: podržavam odluku o prekidu prvenstva kao najprimjereniju trenutnim uvjetima.
Na jesen krećemo sa novom sezonom i nadom u bolju "epidemiološku" situaciju.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: sri svi 20, 2020 2:18 pm Naslov
|