|
SOKAZ forum
|
Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere
Idite na Prethodno 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri lip 03, 2020 8:17 pm Naslov
: Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere |
|
|
Ovo tvoje zadnje nema veze sa mojim napisom.
Ja već igram od prvog dana kada je dozvoljeno.
BTW, zašto si NAKNADNO, nakon mojeg posta izbrisao link na "časopis" Logično koji si "kao dokaz" prostro nama nevjernicima a na koji se ja referiram ?
Kaj si primijetio ? Zajeb ?
I da završim sa tvojim tekstom :"Nema smisla pričati gluhima, ili pokušavati otvoriti oči slijepima,
a najgore je sa - GLUPIMA" |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: sri lip 03, 2020 8:34 pm Naslov
|
|
Zato da mi još neki kao ti (recimo Koka), ne dižu dalje tlak i pokazuju s kakvim likovima sam okružen.
Bolje da ne znam, lijepo ti je Bešvir rekao, ali ga je Trnski cenzurirao.
Evo ti pa gledaj šta nas čeka (to sam govorio od prvog dana), a ti se samo i dalje klanjaj i vjeruj "stožeru" i sličnima.
Uostalom, boli tebe briga, ti si obezbjeđen a za druge te zaboli ona stvar.
Na žalost, Hrvat tipicus... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet lip 04, 2020 6:57 am Naslov
|
|
Guga, povezuješ nepovezivo.
To što ja vjerujem Stožeru i medicinskim stručnjacima a ne tebi i tebi sličnima i što se meni ne dopada švedski model kao tebi nisu premise da dođeš do zaključka kako ja nisam zabrinut za ekonomsku budućnost svih nas i kako je meni dobro.
Ti o meni ne znaš ništa i KRIVO ZAKLJUČUJEŠ na osnovu svojih pretpostavki koje nisu dobre.
Mene ne treba uvjeravati da će biti loša ekonomska situacija, to, vjeruj mi, znam malo bolje od tebe a koliko sam ja u ovu krizu uvučen ne želim kukati i plakati i vrijeđati druge kao što to radiš ti i Saša jer mi ti drugi nisu krivi za moju situaciju. Posebno ne želim o tome razgovarati na Sokazu gdje se razgovara o stolnom tenisu.
Ja nisam birao tvoje zanimanje niti sam te doveo u tu situaciju zbog koje danas tako jako patiš. Zar misliš da ja nisam prošao nekakva (slična i gora) vremena koje ti sada doživljavaš kao krizu ?
Zar misliš da je meni moja (velika) mirovina izvor bogatstva zbog kojeg mogu nesmetano nastaviti sa dosadašnjim raskalašenim životom ?
Puno besmislica si upotrijebio samo kako bi me razuvjerio da ne smijem vjerovati stručnjacima nego, eto, onima koji od literature čitaju FB.
Ispada da nitko drugi u ovoj Hrvatskoj ne smije imati drugačije mišljenje od tebe jer će biti izvrijeđan i okarakteriziran kao glup i što već "tipičan Hrvat" i kako to već ide.
Malo stavi kočnicu jer nema potrebe za ovakvim tvojim ispadima, imamo puno stranaka pa se pridruži istomišljenicima ali nemoj druge napadati zato što ne misle kao ti.
Ti imaš neke svoje prioritete i uživaj a to pravo imaju i svi ostali sa različitim prioritetima. Moj stav nema nikakvog utjecaja na tvoj život (a ni obrnuto) pa me čudi da može biti toliko žuči zbog različitog mišljenja o ovoj pandemiji.
Ja imam pravo biti glup kao i ti, svatko na svoj način ali nemam pravo tebe vrijeđati, kao ni ti druge. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
japanac
|
Postano: čet lip 04, 2020 7:43 am Naslov
|
|
Svaka čast Želimire  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet lip 04, 2020 9:46 am Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet lip 04, 2020 12:10 pm Naslov
|
|
Meni se nekako čini da u svakoj raspravi, ne samo kod nas nego i u svijetu, nikome više nije do istine. Što god da je tema. Možemo mi raspravljati i debatirati do mile volje o bilo čemu ali nakon svega svi na kraju ostaju na svojim početnim pozicijama. Nitko zapravo ne sluša onog drugoga..
Demokratski svijet i mediji (ovo se odnosi uglavom na onaj koji pripada zapadnoj civilizaciji) uz sve svoje probleme i nesavršenosti, ima dovoljno jake demokratske mehanizme i medije da raskrinka svaku urotu na ovoj razini. Pa zar nije očito da se najmoćnijim ljudima svijeta otkriva prljavo rublje. Od Trumpa pa na dalje. Čitao sam mainstream i ove druge koji govore o teoriji zavjere i jednostavno mi ovi drugi ne djeljuju uvjerljivo. Kada detektiv istražuje zločin, ubojstvo ili slično između ostaloga traži motiv. Uz najbolju volju ga ne vidim. Koji crni interes ima Bill Gates da inscenira pandemiju korona virusa da bi ljudima u guzice zabio čip kojim će kontrilirati gdje je tko? I to je još najavio 5 godina prije umjesto da šuti? Puca njemu ona stvar gdje je Dražen Kokanović i što radi. Čitam što su provalili oni biseri od Cetinskog i Lovrena. Pa yebote u životu si već primio već barem 15 vakcina i nisi se zabrinuo a sada je problem s vakcinom za Covid 19. Toni Cetinski nije brinuo da će mu netko zabiti čip u guzicu kada je iz iste vadio salo? To je bilo ok?
Rezime: Bill Gates mi uopće ne izgleda kao tip koji ima takve namjere niti mu to treba. Koji bi bio njegov motiv? Već danas postoji tehnologija da se prati svakoga koga se želi pratiti. Pitanje je samo dali si nekome zanimljiv. Za tako nešto nije potreban korona virus niti je to prekretnica u našoj slobodi. Onog trenutka kada državi, tajnim službama i raznim parasigurnosnim službama postaneš zanimljiv budi siguran da će znati sve o tebi, gdje si i što radiš a ako treba znati će ti poziciju govna u debelom crijevu...oprostite na izrazu...ne treba im čip iz vakcine. Svoje podatke ostavljamo na internetu i društvenim mrežama a da nismo ni svjesni što to znači.
Taj privid slobode koji mnogi imaju je odavno nestao. Jedini koji u tome mogu "uživati" su marginalci i autsajderi. Za njih se nitko ne zanima...
p.s.
Na ovom svemu što se dogodilo nisam profitirao. Naprotiv. Imam pad prometa u firmi u usporedbi s prošlom godinom 50%. No to se ponekad događa. Nekad je rat, nekad bolest, nekad ekonomska kriza a nekad propast Agrokora. Sve to utječe na poslovanje... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet lip 04, 2020 1:07 pm Naslov
|
|
Je, sve ste u pravu.
Bravo ! _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: čet lip 04, 2020 2:20 pm Naslov
|
|
Ja bih se samo nadovezao da sam u ovo doba korone vidio da se sve više vrlo inteligentnih ljudi okreće "alternativnim" izvorima i vjeruje teorijama zavjera. S obzirom da sam svojedobno i ja bio dosta u tome i čitao Nexuse Svjetlosti i portale Logično (iako nisam išao toliko daleko da vjerujem u ravnu zemlju il osporavam cijepljenje), mislim da ovaj članak jako dobro objašnjava taj fenomen i u puno toga sam se prepoznao: https://markmanson.net/newsletters/mindfck-monday-29.
Long story short, rezoniranje je da su tri glavna razloga zbog kojih se ljudi vjeruju teorijama zavjere:
1) Potreba za sigurnošću/objašnjenjima - po meni možda i broj 1 razlog.
2) Osjećaj moralne i intelektualne superiornosti - ima neki dobar osjećaj u tome da govoriš drugima da su ovce.
3) Nedostatak kritičkog razmišljanja - tu ću ga direktno citirati jer mu je poanta jako dobra:
| Citat: |
I’ve always found it funny that governments can hardly pay for a toilet without it leaking to the press in some way, yet we’re supposed to believe that tens of thousands of people coordinated across the planet and not a single person broke the silence?
Or, how about the purported motive of most conspiracy theories is some form of “Rich guy wants to be even richer!”
Well, what the fuck? Why doesn’t he just invest in Amazon. I mean, given how long it would take to plan and execute a pandemic, that’s probably just as lucrative and you don’t have to kill millions of people!
Generally, I’ve found that conspiracy theorists are unable to think two or three moves ahead on the chess board. They fail to detect the difference between evidence and conjecture, what is fact and what is opinion. I’ve also noticed they’re just bad at math. For instance, they look at a situation with vaccines where you might have 37,000 deaths and 200 million lives saved, and because 37,000 is a really big number, they just assume it’s bad… without considering the fact that it’s 0.0018% of the number of lives saved. |
Da se razumijemo, i ja imam određenu skepsu oko cijele ove situacije i pitam se dal je tajming mjera mogao pričekati. I sigurno da su se neki ljudi okoristili ovom situacijom i da su određeni političari povećali svoj autoritet/nedemokratičnost procesa il whatever.
Ali govoriti da je ovo netko namjerno instruirao zbog xy razloga mi je - blago rečeno - pretjerano. _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet lip 04, 2020 3:22 pm Naslov
|
|
Dali je tajming bio dobar ili ne je drugo pitanje. Otuda su i različite zemlje imale i različite strategije u borbi protiv virusa. Ili su neke bile bez strategije...
Virus je bio nov, nitko nije s sigurnošću mogao znati koliko je opasan i što može očekivati. Otuda i moguće greške. U eventualnom drugom valu bi bili pametniji.
Nisam sklon vjerovati uvijek mainstream medijima a pogotovo vlasti. Moj je stav po tome jasan. Uvijek sam opozicija jer svaka vlast, pa i ona najbolja, pada u iskušenje da bude zloupotrebljena.
No za alternativce su Amerikanci sami srušili nebodere WTC-a da bi krenuli u rat protiv Sadama i Al-Kaide. Koja nevjerojatna glupost. Kao inače su Amerikanci tako kretali u ratove. Prvo bi pobili par hiljada svojih građana, srušili nekoliko građevina i krenuli. Inače nebi im bila dovoljna optužba da Saddam ima oružje za masovno uništenje? Ista ta ekipa misli da je u Gatesovu interesu da umre više od 100.000 amerikanaca, 40 miliona ljudi ostane bez posla i zemlja potone u kaos. Ni jednom poslovnjaku to ne odgovara.
U ovom kaosu večina je izgubila. Jedna turbo manjina je kratkoročno profitirala ali tako vam je to u svim krizama. _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|