| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto kol 18, 2020 1:40 pm Naslov
: Nova sezona Da ili Ne |
|
|
Jasno da transparentnosti treba biti uvijek, to nije ni jednom riječju osporavano. I u Statutu je to naglašeno pa ne vidim potrebu za skretanjem u ta područja.
Pitanje je da li se treba dokazivati i pokazivati transparentnost BAŠ svaki puta i baš svakome kada se bilo tko sjeti da za nju pita ili smo se u našim aktima dogovorili kako se to radi ?
Financijski izvještaji se podnose na godišnjim skupštinama (čl. 24 Statuta) i to onima koji za to moraju brinuti a tim skupštinama može prisustvovati svatko od nas članova pa može dobiti uvid u stanje i kretanje love.
Ako netko ne želi čekati skupštinu može i to ubrzati, sakupi 20% glasova i iniciraj prijevremenu skupštinu pa raspravljaj koliko te volja.
Članak 20. Statuta - 5. stavak - "Predsjedništvo je dužno sazvati sjednicu Skupštine kada to zatraži najmanje 1/5 članova Udruge ili Nadzorni odbor Udruge. U svom zahtjevu za sazivanje Skupštine predlagatelji su obvezni predložiti dnevni red sjednice."
Valja samo imati dobru vjeru u naš delegatski sustav ili izmisliti nešto bolje pa ako se usvoji na Skupštini idemo sa novim sustavom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: uto kol 18, 2020 2:32 pm Naslov
|
|
| Bijah na skupštini i ne sjećam se da sam čuo financijsko izvješće. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: uto kol 18, 2020 2:39 pm Naslov
|
|
Ha, dobro je, makar se sjećaš da si bio na skupštini.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: sri kol 19, 2020 7:02 am Naslov
|
|
| Sjećam se i bogate trpeze. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: sri kol 19, 2020 7:24 am Naslov
|
|
I sjećaš li se da li si uzeo učešće u diskusiji ili u trpezi ?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri kol 19, 2020 8:00 am Naslov
|
|
| Dinko Š. (napisa): | | Sjećam se i bogate trpeze. |
Onima koji dođu na skupštinu je trpeza prioritet. Razmišljajući o istoj ne razmišljaju o financijskom izvješću...  _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: sri kol 19, 2020 9:03 am Naslov
|
|
Mogao bi reći da se i meni ponekad javlja sličan osjećaj (kao spektatoru) - nažalost, iako, vjerojatno zbog mojih godina i situacije pa i mentaliteta, nisam sklon ići nekamo da bih dobio bilo što a kamoli sendvič i pivu, oduvijek sam si više hedonizma znao sam priuštiti.
BTW, ne treba populistički naglašavati (Dinko) te i takve zakuske kao bitne i kao nešto nesvakidašnje i nedostižno za sve ostale, kao privilegiju odabranih, kao da se želi da jedino Skupština Sokaz-a bude bez takvih obilježavanja koja su normalna svagdje. Svatko može doći ako želi a samo činjenica "trpeze" nije vrijedna spomena, posebno ne u kontekstu u kojem Dinko implicira. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: sri kol 19, 2020 9:44 am Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | Jesi ti Koki bio kada na skupštini ? |
Bio sam majstore. Doduše bio sam mlad. Kasnije mi se prestalo sviđati.
Nekako mi se činilo da se kao raspravlja a u biti sve je već bilo unaprijed dogovoreno...
Generalno ne vidim potrebe da svi dolaze na skupštinu. Po meni je dovoljno da dođu kapeteni ekipa i kao takvi predstavljaju glas momčadi. I manje kobasica bi se trebalo pripremiti...
Takva skupština bi imala demokratski legitimitet. Zašto nije tako drugo je pitanje. Meni se čini da je svima ovako bolje. Članovi su uglavnom nezainteresirani a upravi je ovako isto lakše. Svi zadovoljni... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: čet kol 20, 2020 1:19 pm Naslov
|
|
I kud je tema o'šla, u gratis kobase i šatro vazno sastancenje nasih voditelja!
Ovaj Dinko mora svaku temu zatrollati
Nevermind,
kontam si ovo o ligi na jesen '20....
kako se neki igraci, pa i ekipe nece prijaviti,
zatim mnogi (ne svi), ali zaista mnogi ce doci na tekmu ne-motivirani, nenabrijani ...odnosno, dogadjati ce se cesti ne dolasci igraca, pa cak i cijelih ekipa upravo radi ne motiviranosti.
Pa to su su ljudi cisto prijateljske tekme na koje vecina uopce ne voli ici, narocito u goste!
Sorry ali iskreno, vratio bi napred-natrag u ligi, jer inace bez obzira na ova vremena u kojem zivimo, odnosno sezone koju nismo imali, imat cemo sezonu koja ce ispasti totalno sranje
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet kol 20, 2020 4:28 pm Naslov
|
|
Striček Tonček,
i ja se potpuno slažem s Vama.
Na primjer, kada netko pauzira u velikom tenisu zbog teške ozljede ili bolesti
ima neko vrijeme zaštićeni rejting.
To je recimo u Sokazu vrijedilo za ovu sezonu koja je prekinuta.
Ako fenomenalni stručnjaci koji nas prcaju z'guza već mjesecima, zabrane igranje na jesen i recimo okupljanje više od 2 čovjeka u prostoru od 1400 kvadrata zbog nevidljivog neprijatelja
(sada se pristupa prisilnom testiranju zbog kojekakvih prozirnih razloga i "hvatanju" zaraženih koji nemaju i neće imati apsolutno nikakve simptome, samo da bi opet na tv-u mogli prezentirati "strašne brojke" a kako je i predsjednik Milanović rekao : "ne vidim da se ljudi ruše po cesti"....pametnom dosta...) to je onda druga stvar, ali ako bude dozvoljeno igranje, a neke ekipe neće htjeti igrati ?
Sorry, tvoj izbor.
U paničnom si strahu od ne znam čega i ne želiš igrati ?
Sve ok, ajmo reći da za prvu sezonu pauziranja ekipa ispada 1 ljigu.
U slučaju da ne bude previše ekipa koje su odlučile pauzirati (do 50%), to bi bilo relativno jednostavno implementirati na proljeće 2021.
Ako neka ekipa odluči pauzirati dulje, znači i proljeće 2021. (govorim pod pretpostavkom da je dozvoljeno igranje) onda, sorry, krećete ponovno iz najslabije ljige.
Opasnost je velika, a tu mislim na opasnost ako se uđe u previše kompromisa da će cijeli
Sokaz otići u krasan udo.
Isto tako, igranje bez mogućnosti napredovanja ili ispadanja nema nikakvog smisla jer će se sve apsolutno razvodniti.
99% igrača motivira samo natjecateljski karakter, a ne "prijateljske tekme" _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
|
Postano: čet kol 20, 2020 5:35 pm Naslov
|
|
F...off Gugačeviću s tim striček,
ideš mi na ganitalije s tim, naročito kad mi to govori netko mojeg godišta i stasom Grizzly Adamsa! Ti fakat još nisi počeo koristiti ljudski izum zvano ogledalo!
Anyway,
večeras u vjesniku imamo termin.
Teško se skupljamo na to kaj plaćamo, a da moramo sjediti negdje u prosjeku 4,5 sati (s dolaskom i odlaskom) SVAKI TJEDAN na "prijateljskoj tekmi" na kojoj odigram 3 matcha - NE hvala! I još moramo platiti udruzi Sokaz da mi organizira prijateljske tekme. To možemo i sami u isto takvom ležernom nenatjecateljskom tonu i to kad god želimo!
Pazi,i još možda popušim coronu na prijateljskoj tekmi!?
Gotovo sam siguran da bumo večeras na brifingu Tehnoringa odlučili da mi u takvoj prijateljskoj ligi nećemo učestvovati!
Znači do sada imamo igrače i ekipe koje ne igraju visavi covida,
a sad bumo imali i odustajanje ekipa koje ne žele igrati prijateljske tekme!
Gdje je tu točno balance? Vratiti naboj napredovanja i nazadovanja, pa ako Covid 19 uđe u pore društva do totalne frke, opet zaustaviti sokaz....??? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet kol 20, 2020 7:41 pm Naslov
|
|
Sad si se bez veze uzrujal...strikane
Pa stariji si od mene, ali ako će ti biti lakše možeš me zvati - papundek
Ja sam naravno ovaj desno, jer izgledam mlađe i bolje se krećem (poput Mungosa) od tebe
To ti znači da smo svi zajedno u banani jer su svjetski moćnici odlučili da imaju premalo biliona dolara i da im dosta nepotrebnih ljudi (penzionera, svjetske sirotinje, zaostalih društava u Africi, bolesnih i oni koji "ne privređuju") troši ovozemaljske resurse....pitku vodu, hranu, energente.
Mnogima to još uvijek nije ušlo u glave, nego misle da je korona nešto najstrašnije što
im se može dogoditi.
Na žalost...nije, a drago mi je vidjeti da sve više ljudi polako shvaća o čemu se tu zapravo radi.
https://web.facebook.com/groups/3430335050311881
Već je okupljeno više od 100.000 (sto tisuća) članova i RASTE, a to je više od BILO KOJE
postojeće grupe.
Tko hoće sjediti doma, nek sjedi, ali nemojte se zavaravati, nitko neće biti pošteđen, jer smo svi mi nebitni kao zrnca pijeska u pustinji.
Bojim se da od Sokaz ljige na jesen nebu bilo ništa, a minimalne su šanse da to ikada više zaživi u obliku u kakvom je bilo. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
|
Postano: pet kol 21, 2020 10:59 am Naslov
|
|
Nakon nekompletnog sinoćnjeg treninga ekipe Tehnoring, ali smo se čuli telefonom s ostalima, nikome se neda igrati nova SK sezona prijateljskih utakmica!!!
SK je sokaz, bez impliciranja molim
Točnije, prvi javno obznanjujemo da nećemo igrati SK jesen 2020., jer se igra "drugarski šampionat" !
Prisutni iz ostalih ekipa su također reagirali sa velikim nezadovoljstvom; "u biti baš me briga, nebum se prijavio, nebum išao u goste, igrat ću kad mi se da ili stignem, ak dođem -dođem" i još bezbroj depresivnih doskoćica... ali nisam kompetentan nasloviti dotične.
Nažalost, mnogima je dug put od dupeta do mozga, kako u realnom svijetu pa tako u SK-au gdje slijede put ovaca ! Ne shvaćaju da će to ispasti totalno bezveze, i neće se odigrati grooooo tekmi.
Ako virus udari, poništit će se ili prekinuti bodovna liga ili "drugarski šampionat ", na isto nam dođe.
Također inertni drugovi u SK-au ne kuže da mnogi već ne plaćaju dvoranu npr. u Vjesniku, a još manje će za trenininge i "drugarske" tekme koje ih na ništa ne obvezuju. Uglavnom, osim igračke - izazivaju ekonomsku krizu!
A kad se zapre Vjesnik, koja je nakon merixa najveća dvorana, tko će ponovno investirat u nešto što donosi sitniš?
Meni se prvom nebi dalo s tim zaj...t!
over&out |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet kol 21, 2020 11:36 am Naslov
|
|
Sve je točno i jezgrovito napisao dečko iznad.
Već sam rekao da mnogi nisu svjesni, a pogotovo oni koji donose ključne odluke da su Sokaz, dvorane (Vjesnik, Merix, Prečko) na mali korak od totalnog urušavanja, odnosno zatvaranja.
A jednom kada se zatvore, šanse da se opet krene su čisto - teoretske.
Da ne pričam o potrebnom vremenskom periodu da se sve vrati na stare staze.
U pitanju nisu mjeseci, nego.....godine i to pod velikim znakom upitnika i mnogih nepoznanica.
Mnogi stariji igrači nakon pauze godinu-dvije se neće htjeti, niti fizički moći ponovno aktivirati, a to znači da će već samo zbog toga opasti broj ekipa koliko...20%, 30%, 40% ?
To nitko ne zna, niti može prognozirati, ali će pad biti u svakom slučaju strašan.
Govorio sam ja to od prvoga dana, ali su me uglavnom ovdje napadali i ismijavali da pričam gluposti... _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; pet kol 21, 2020 12:17 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet kol 21, 2020 11:56 am Naslov
|
|
Moram se složiti da je ovo kompromisno rješenje prilično loše.
Komotne ekipe će igrati samo doma, a gostujuće tekme će birati.
Ekipe bez dvorane će se pitati zašto plaćati prijateljske tekme.
Bolje rješenje je da se sezona odigra normalno, pa koliko traje da traje i bez obzira na ekipe.
Druga bolja opcija je da sezone uopće ne bude. Sve ekipe će dogovarati i igrati prijateljske tekme koje će igrati s više motiva. Još je bolja fora što se prijateljske tekme mogu dogovarati s mixom igrača iz više ekipa. Primjerice, Pero i Joža će doći, a Štef ne može. Umjesto Štefa će igrati Ivek iz XYZ ekipe.
EDIT:
Ukoliko će ostati kompromisno rješenje trebalo bi razmisliti o opciji mixanja igrača. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Vracko
Pridružen/a: 21. 10. 2011. (23:37:54) Postovi: 511 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pet kol 21, 2020 1:17 pm Naslov
|
|
Bit će ovo teška godina kako za sokaz udrugu tako za i igrače a pogotovo za dvorane. I ako to sve propadne teško će to biti vratiti i s tim se slažem.
Šteta jer sokaz i stolni tenis su jedna jako lijepa priča s tradicijom.
No isto tako bilo kakvu odluku da je vodstvo sokaza donjelo uvijek bi se našlo zamjerki. Zato je osobno podržavam ovu odluku jer znam da žele samo najbolje za nas.
Ja sam prvi rekao da je super odluka što će se igrati barem prijateljski no isto tako razumijem i slažem se zašto bi neko putovao iz Pešćenice u Dubravu na "prijateljski meč" .
Nadam se da će se brzvo sve stabilizirati i da će biti kao što je bilo..
Iako sokaz je je za mene nešto najbolje  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet kol 21, 2020 1:41 pm Naslov
|
|
| trnac (napisa): | Moram se složiti da je ovo kompromisno rješenje prilično loše.
Komotne ekipe će igrati samo doma, a gostujuće tekme će birati.
Ekipe bez dvorane će se pitati zašto plaćati prijateljske tekme.
Bolje rješenje je da se sezona odigra normalno, pa koliko traje da traje e a. |
Ovo glupo rješenje je toliko loše da se je čak i Trnac s tim složio
Bojim se kako je to početak kraja udruge kao takve.
Striček Tonček je u pravu
Postavite anketu na forum s pitanjem namjere prijavljivanja za sezonu.
Vijeće staraca neka brzo pronađe neki novi način.
EDIT: Smanji doživljaj _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dinko Š.
|
Postano: pet kol 21, 2020 3:02 pm Naslov
|
|
| Ja prijateljske i službene mečeve igram isto: maksimalno angažirano. Vjerojatno i svi ostali. Tako da to ne bi bio Nitin argument za neigranje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet kol 21, 2020 3:29 pm Naslov
|
|
Ništa nebu propalo..
Čim se stvore normalni uvjeti opet će se igrati Sokaz...i više nego prije... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|