NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kriterij slaganja liga
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dambino

PostPostano: pon ruj 14, 2020 4:34 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Pozdrav!
Po kojem kriteriju su se slagale lige ove sezone?
Na primjer, dio ekipa iz 17. lige završio je u 16. ligi, a dio u 15. ligi. Zašto, po kojem kriteriju se to gledalo? OK, nejde se dalje ove sezone, igra se kakti revijalno, ali baš zato! Dakle, automatski će te ekipe imati bolju poziciju kad se vrati natjecanje na staro, kaj ne? Ne može ni ispasti nitko...
Dakle, bio bih zahvalan kad bi mi netko mogao iz Sokaza to odgovoriti - ili se samo nahitalo ekipe tek tak da se slože lige, pošto je puno manje prijavljenih?
Hvala unaprijed.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Stip

PostPostano: pon ruj 14, 2020 5:21 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Koliko ja znam, korišten je Raspis prelazaka kojeg možete naći unutar Članka 4 pravilnika o natjecanjima - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php .

Raspis prelazaka nije mogao biti korišten doslovno, jer ovogodišnje lige nisu sa po 14 ekipa, ali ono što raspis prelazaka daje je ranking ekipa u ovisnosti od plasmana u prošloj sezoni.
Tako možete vidjeti da je prvoplasirani iz 17. lige (prošle sezone) po rankingu 196. ekipa sokaza (kao četrnaesti u ćetrnaestoj ligi), dok je drugoplasirani po rankingu 209. ekipa sokaza (trinaesti u petnaestoj ligi), itd.
Po plasmanu se napravi lista svih ekipa, izbace ekipe koje se nisu prijavile, i onda se popunjavaju lige.

Odnos plasman u prošloj sezoni možda nije idealan (iako je napravljen po statistici iz nekoliko sezona, uspoređujući prošlu i sljedeću sezonu), ali takav je već godinama, ništa nije izmišljeno specijalno za ovu priliku.
[Vrh]
dambino

PostPostano: uto ruj 15, 2020 6:19 am    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Hval na odgovoru i neću ništa komentirati, osim "ništa nije izmišljeno specijalno za ovu priliku"
ROFL ROFL

Od prekida proljetne sezone i nepriznavanja rezultata, do nevraćanja novaca zbog prekida sezone, ponovnog naplaćivanja prijavnine, pa do ovog čušpajza s na silu skrojenim ligama - ništa nije kako treba i puno je čudnovatih poteza. To se već vidi po broju ekipa koje su se (odnosno, nisu) prijavile u čušpajz...
Bit će ih još manje sljedeće sezone, a sigurno će odustati još neke i ove...

Fulir
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: pet ruj 18, 2020 2:32 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Trebalo je u svaku ligu staviti opet po 14 ekipa kako bi se igralo 13 mečeva, a ne samo 9.
[Vrh]
Guga

PostPostano: pet ruj 18, 2020 3:03 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

S tim se i ja slažem, ali vjerojatno je onima koji su slagali ljige ovo bilo daleko jednostavnije.
U suprotnom bi recimo mogao na proljeće nastati problem, ako se situacija normalizira (u što sumnjam, jer je ovo jedna prljava igra u koju su uloženi veliki novci, ali s druge strane neki iz nje izvlače još veće novce) i opet se prijavi veliki broj ekipa koje sada pauziraju zbog paničnog straha, da bi trebalo dosta ekipa vratiti prema dolje za ljigu-dvije.
To bi bilo dosta problematično jer je već napisano da ovu sezonu "nitko neće ispasti"
a dali ćeš ti odigrati 9 ili 13 tekmi "zaboli njih harunga-kita" jer ionako plaćaš jednaku kotizaciju.
MUNJA2

PostPostano: sub ruj 19, 2020 5:47 am    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Baš sam se začudio kada sam vidio da su lige po 10 ekipa (1. = 11) a ne po 14. Nije mi jasan kriterij po kojem je to napravljeno i kakva bi bila razlika da je umjesto 17 bilo 13 - 14 liga ?
Ljudi, koji su se već prijavili za prvenstvo, su očekivali odigrati 13 utakmica a ovako ispada da su u proljeće odigrali 3 i sada u jesen 10 pa imaju ukupno 13 utakmica za cijelu godinu Confused
Ako je rečeno da će se prilikom planiranja cjelovitog prvenstva nakon korona krize zadržati pozicije ekipa po ligama kao kod prekinutog prvenstva u proljeće 2020.g. zašto se išlo na smanjenje broja ekipa po ligama ?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
astronom

PostPostano: sub ruj 19, 2020 11:36 am    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

lijep pozdrav.može netko od ovih pismenih i "pametnih"meni neukom objasniti gdje će strpati one ekipe koje se nisu prijavile za ovo jesensko prvenstvo?Ak sam igrao u tom i tom razredu-ligi zar neću opet nastaviti može biti na proljeće tamo gdje smo i bili?Ko tu koga neznam..ali sve ovo više lići na kazalište u kući
[Vrh]
soksi

PostPostano: sub ruj 19, 2020 12:06 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Nastavljaš u onoj ligi u kojoj ste igrali proljeće 2020., ova polusezona se zanemaruje.
[Vrh]
dambino

PostPostano: sub ruj 19, 2020 4:25 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Tako je... ekipe koje se nisu prijavile imaju zacementirane pozicije. Zakaj?
Dakle, ove ekipe koje su se prijavile ove godine su se prijavile tek da napune sokazovu kasu, nema napredovanja, nema ispdanja, nema ništa... Da ne kažam (opet) kako je bezobrazluk da smo morali platiti opet upisninu, a platili smo je prošle sezone koja je prekinuta??? Zašto opet plaćati za nešto što smo platili, a nestalo je u magli... gdje su proljetni rezultati???

Igra se za *ac...

I lige su se slagale za ***ac...

Nije li trebalo možda pitati članstvo što misli? Nas, ekipe, članove Udruge??

Očito se fura samovolja sam tak. Zašto nikada nismo pozvani na Skupšinu sokaza? kad je to? zašto ne dobijemo nikada poziv kao članovi udruge? niti smo obaviješte ni o ičemu???

sve više gubim volju za ikakvo članstvo.. ok, ako odustanem sada, vraćate me sljedeće godine gdje sam stao??? bez obzira na sve???

kaj to nije glupo?
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub ruj 19, 2020 5:01 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Nema potrebe za tolikim tenzijama i neprimjerenom rječniku.

Od početka je bilo najavljeno da je jesenska sezona revijalna. Hoće li se igrati 9 ili 13 kola je svejedno jer tko garantira da bi sve ekipe odigrale 13 kola u revijalnoj sezoni?

Kome se igra taj će dogovoriti prijateljske tekme nakon završetka sezone.

S druge strane razumijem i sve ekipe koje su se prijavile očekujući da će za plaćenu prijavninu odigrati 13 tekmi.
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sub ruj 19, 2020 6:06 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Interesantno je za promišljati KOJI MOTIV pokreće sastavljača liga da ODLUČI promijeniti POSTOJEĆI SISTEM od 14 ekipa u ligama na sistem od 10 ekipa.

Povećali smo na 14 ekipa čini mi se zbog većeg broja najma stolova u dvoranama po sezoni ili (i) zbog veće želje igrača da se više igra ili zbog nečeg trećeg a sada se, BEZ NAJAVE ČLANSTVU, mijenja sistem BEZ OBRAZLOŽENJA ZAŠTO.

Iz čiste ZNTIŽELJE me interesira koji je to motiv pokretao organizatora za sastavljanje manjih liga ? Što se promišljalo ? Da li se nečega bojalo ? Jednostavno ne mogu dokučiti koji je to STRAŠNI RAZLOG bio da se MORA donijeti takva odluka ?
Da se to znalo prije prijave za ovo prvenstvo mislim da bi još neke ekipe odustale kada bi znale da će igrati samo 9 kola.
Obrazloženje da je "svejedno" (Trnac) da li se igra 9 ili 13 kola u revijalnoj sezoni je jako nategnuto i ustvari i nije obrazloženje razloga nego samo njegov osobni stav. Trncu je svejedno a drugima nije. Svaki pojedinačni meč NIJE REVIJALAN nego itekako prvenstveni. Ovi koji su se prijavili žele igrati i očekivali su 4 kola više (12 protivnika više) a ionako se bez Sokaz-a može organizirati prijateljska utakmica i organizira se, u svako vrijeme godine te nije potrebna pomoć udruge Sokaz-a u vidu slobodnih termina da bi se takva tekma organizirala.
Baš obrnuto, Sokaz je potreban jer se lakše organizira prvenstvena nego prijateljska utakmica. A sada je smanjena ta pomoć Sokaz-a.
Neopravdano.
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub ruj 19, 2020 7:14 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

I ja sam nekad bil tak jako napaljen na pingić Zubo

Potpuno te razumijem Thumbs up

EDIT:

Mala dopuna. Upravo sam pogledao mailove i stigao mi je mail tehničkog voditelja/blagajnika g. Vidovića u kojem citira rečenicu iz najave prvenstva - poziva na prijave:

Ovisno o broju prijavljenih ekipa i epidemiološkoj situaciji, postoji mogućnost igranja liga s manjim brojem ekipa.
[Vrh]
japanac

PostPostano: sub ruj 19, 2020 8:54 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

He , he Trnac , ti mladi kao da su pali sa Marsa Zubo Sve je lijepo napisano u najavi prvenstva . Ovo je jedno prijelazno razdoblje , mogućnost igranja pinga u ligama bez napredovanja i nazadovanja , tak da ljudi imaju kontinuitet ligaškog natjecanja ( tko želi s obzirom na okolnosti ) . No , kao što kažeš , svi moramo u Sokazu proći i tu fazu " na prvu loptu " .
Bude i to prošlo , vidimo se u pravim ligama valjda na proljeće , a do tada svima sretno i pazite na sebe Thumbs up
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: sub ruj 19, 2020 9:36 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Nadam se da se ovo "mladi" ne odnosi na mene sa mojih 66 godina ako da onda hvala lijepo za kompliment. Uostalom ja prigovaram samo jedno a to je broj ekipa u ligi, ostalo sam, kao što znate, sve podržavao pa kome se sviđa a kome ne .....
Ostaje i dalje pitanje Z A Š T O je smanjen broj ekipa u ligi ?
[Vrh]
astronom

PostPostano: sub ruj 19, 2020 9:42 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Pozdrav.Vidim svi nešto trkeljate no nisam dobio odgovor što sa ekipama koje ovo prvrnstvo okrnjeno pauziraju.Slagali su lige,razrede..pa sad mi još neka kažu ovi iz predsjedništva ili ti vodstva gdje će i ako bude sve prošlo kaj se tiće pandemije staviti ekipe koje se nisu prijavile.Jer...sada su neke naprijed otišle i ako u recimo jednom razredu se nije prijavilo karikiram četiri,pet ekipa ,a na proljeće 2021 žele..kamo će ove dotepence staviti kaj su sada u "njihovim"ligama,mjestima...Sve lijepo piše u nekim postovima od samog prije početka jesenskog prvenstva,no ovo o čemu ja zborim nije konkretizirano od onih koji bi to trebali obznaniti.
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub ruj 19, 2020 9:54 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Precizno je rečeno da se ova sezona ne računa.

Pojednostavljeno, prijave za proljeće 2021. će biti po rankingu kakav je bio za sezonu proljeće 2020. g.

To što sada neka ekipa iz 10. lige igra npr. 8. ligu nema nikakve veze.
Nema ispadanja i nema napredovanja.
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub ruj 19, 2020 10:05 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

MUNJA2 (napisa):
Ostaje i dalje pitanje Z A Š T O je smanjen broj ekipa u ligi ?

Prijavio se manji broj ekipa i primjenjena je klauzula koja je navedena:
Ovisno o broju prijavljenih ekipa i epidemiološkoj situaciji, postoji mogućnost igranja liga s manjim brojem ekipa.

Moja pretpostavka je da se po svim ligama prijavilo prosječno 10 ekipa.
Negdje 8, negdje 12, negdje 10,...
Kada su slagali lige napravili su jedinu logičnu stvar, "popeglali" su i sveli ih na isti broj ekipa.
Time se dobilo da svaka ekipa igra u ligi najbliže svojoj u koju spada po prošlom biltenu.

Možda je pretpostavka pogrešna Pojma nemam
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: ned ruj 20, 2020 5:59 am    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Mislim da je bilo puno jednostavnije (NAJJEDNOSTAVNIJE i NAJLOGIČNIJE) i najprimjerenije sastaviti lige sa 14 ekipa prema postojećoj poziciji iz proljeća o.g. Jednostavno se izostave one ekipe koje se nisu prijavile za ovu jesen i dobilo bi se 11 liga sa 14 ekipa i zadnja - 12. liga sa dvije grupe po deset ekipa (uz razigravanje) tako da bi sve lige igrale 13 kola. IDEALNO !

Kak bi englezi rekli "Simple as that" no netko se igrao mudrovanja pa je ......blago rečeno ..... "dao dreku pljusku".
Toliko o sistemu, neću više. Thumbs up
Uostalom, možda će i pandemija pojačati pa neće biti odigrano ni ovo što je u Biltenu sastavljeno.
[Vrh]
trnac

PostPostano: ned ruj 20, 2020 8:14 am    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Thumbs up
[Vrh]
Dinko Š.

PostPostano: ned ruj 20, 2020 2:17 pm    Naslov : Kriterij slaganja liga Citirajte i odgovorite

Dragi moj Munja "ne treba tražiti dubinu u bari vode". Kad je nešto glupo teško je objasniti zašto. Glavno da Trnski razumije obje strane.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.