Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
Postano: ned kol 15, 2021 6:30 pm Naslov
: I što sada ? Ovako ćemo do smrti ?
Jeeee, ti misliš da će se ljudi svrstati u grupe koje si naveo onako kako bi to ti htio. Prije će biti da će svatko sebi izabrati grupu koja mu lijepše izgleda po njegovom mjerilu. Zašto bi netko htio biti "klasični učeni idiot" kada može sebi umisliti da nije idot nego da su to oni koji ga ne razumiju.
Uostalom, tko je "sudac" da presudi tko je tko a što je što?
Postano: ned kol 15, 2021 7:37 pm Naslov
dundo bumbo (napisa):
Postoji nekoliko jednostavnih objašnjenja. Guga. Duboko ukorijenjen instinkt neslobode, konformizam i spremnost na dociranje koje obično dolazi iz usta klasičnog učenog glupana čije je neznanje puno opasnije od ignorancije ordinarnog idiota... Mogao bih navesti puno primjera za sve navedene tvrdnje, ali, s obzirom na ovdje prisutne mudre odgovore dežurnih forumaša, takav angažman, bojim se, nije vrijedan truda.
Slažem se, i sam sebi kažem nebum više kaj me briga, nek radi svako kako misli da treba.
Ali onda se sutra probudim i osjetim da mi je dužnost barem pustiti neke informacije da ljudi mogu na temelju više izvora (a ne samo pokvarenog dnevnika) donjeti odluke koje će imati dalekosežne & teške posljedice, i ako barem jednu osobu uspijem motivirati na razmišljanje, nešto sam postigao. _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Postano: ned kol 15, 2021 7:55 pm Naslov
MUNJA2 (napisa):
Osim toga, razumi i ti nas penzionere, budući smo riješili sve svoje brige (a zadnju sa cijepljenjem) to nam ne preostaje ništa druga nego da jedva dočekamo da možemo nešto reći na nekakvom Forumu.
S obzirom koliko godina imaš, i na kakvoj si poziciji bio dok si bio radno aktivan, zaista sam šokiran i....prestrašen.
Opet s druge strane je to samo pokazatelj u kakvoj katastrofi od države živimo usprkos ljepoti i prirodnim bogatstvima, kada su takvi kao ti donosili važne odluke.
Na žalost nisi ti izolirani slučaj, jer recimo jedan član moje bliže obitelji je cijeli život bio generalni direktor u jednoj velikoj kompaniji, a ni ja ni bilo ko u mojoj obitelji mu nebi dao ni ovce čuvati.
Ti stvarno misliš da si nešto riješio ?
Čuo sam za dosta francuskih sobarica koje su manje naivne od tebe, a to stvarno nije lako nadmašiti.
Ako nisi čuo, u planu ti je i 3. pikica takozvani booster, samo pitanje šta to treba ubrzati
Pa ti je onda u planu i 4. i 5. i tako dalje, a planira se boosteriranje 2 do 3 puta godišnje i to ZAUVIJEK.
Pa do kad izdržiš.
Mogao bi ti ja sada napisati knjigu o ubijenom imunom sustavu ljudi koji su primili ovu "spasonosnu pikicu" i što će se dalje dešavati, ali nemam niti volje, niti ima smisla trošiti energiju na tebe.
Ne bih te htio deprimirati, ali izašao ti je film (koji naravno nećeš vidjeti na tv-u) poznatog svjetskog doktora koji predviđa da će svi koji su "primili pikicu i sada su zaštičeni !?" umrijeti u roku 2 do 3 godine, te da se moramo na to pripremiti.
Ali naravno, to je...teorija zavjere.
Znaš li ti u čemu je razlika između mnogih "teorija zavjere" i istine ?
Razlika je u - 6 mjeseci.
Da nebi sada mislio da ja imam nešto protiv tebe direktno [...], a izgleda da si ono najefikasnije uzeo sam bez prisile, trebaš znati da su i moji roditelji kao i ti bili pametni i uzeli pikice.
Ni njima nisam uspio ništa objasniti, pa kako bi onda tebi ?
Svatko odlučuje sam za sebe, samo mi se čini da su rijetki oni koji su svijesni koliki je trenutko ulog na ovom kockarskom stolu. _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Postano: ned kol 15, 2021 7:59 pm Naslov
dundo bumbo (napisa):
Duboko ukorijenjen instinkt neslobode, konformizam i spremnost na dociranje koje obično dolazi iz usta klasičnog učenog glupana čije je neznanje puno opasnije od ignorancije ordinarnog idiota.
ja i nisam bas pretjerano ucen. ni akademski, a ni od raznih alternativnih izvora, nezavisnih kanala teoreticara zajvera, 5g paranoika, q-anona, ravnozemljasa i slicne svima-nama-vladaju-gusteri-i-elvis-je-ziv ekipe s kapicama od aluminijske folije na glavi.
vanzemaljaca se ne bojim pretjerano, a ni prisilnog pelcovanja jer sam se pelcovao dobrovoljno. ljudske slobode u situacijama potencijalne ugroze su zajebana tema a ja, kao sto sam ranije naveo, nisam dovoljno ucen da bih se smatrao pametnijim od vecine ljudi koji u navedenom podrucju uceni jesu.
da je situacija sranje, za puno ljudi vece nego prije 2 godine, svakako je, ali osobno smatram da je najbolje sto mogu napraviti izvuci iz situacije maksimum koji mogu, zato igram ping pong i pokusavam poslovati na nuli.
ako bih se krenuo nervirati oko stvari na koje ne mogu utjecati kvaliteta zivota bi mi se smanjila visestruko vise nego sto zbog korone vec je. zato se kupam i ronim, dok god mogu u moru a ne negdje drugdje kako guga kaze.
svatko na ovom forumu moze vjerovati u sta god hoce, vjerovati ljudima koji su se skolovali u odredjenom podrucju ili onima koji nisu, svatko moze vjerovati za bilo koga drugog od nas da je u krivu, glup, kreten, idiot, ali ajmo neukusno i uvredljivo izrazavanje takvih misljenja na glas zadrzati za sebe.
Postano: ned kol 15, 2021 8:00 pm Naslov
To ti se nekada zvalo "partijski zadatak".
Ja sam se oslobodio tog pritiska, sve si mislim da svatko ima pravo na svoju dozu gluposti a da ja nemam zadatak ga ispravljati, .... ustvari još bolje da takvi ljudi postoje, to relativno pozitivno djeluje na položaj onih na koje se ta konstatacija ne odnosi. Svatko neka se svrsta u grupu koja mu odgovara. Znam da će se svi svrstati u jednu ... onu mudru i pametnu i da će smatrati da su oni drugi glupi, neuki i primitivni.
To dođe nešto kao kada se na TV sučeljuju znanstvenik i svećenik i njihova su mišljenja tretirana ravnopravno. A onda ubace i astrologa te onoga koji baca karte i grah .....i svi oni imaju jednakoznačno i vrijedno mišljenje kao i znanstvenik.
Jbga, to je demokaracija, .... nažalost. Ustvari problem je u promatraču i njegovoj sposobnosti razlikovati što je fake a što nije. Eeee, a za to treba malo više škole, ... mislim one prave.
Postano: ned kol 15, 2021 8:15 pm Naslov
Izra (napisa):
Ljudske slobode u situacijama potencijalne ugroze su zajebana tema a ja, kao sto sam ranije naveo, nisam dovoljno ucen da bih se smatrao pametnijim od vecine ljudi koji u navedenom podrucju uceni jesu.
E moj Tonček, koje si ti to "učene ljude" poslušao kod ove sitnice oko vlastitog zdravlja ?
Možda ove iz tv dnevnika ?
Ja recimo više vjerujem najvećim SVJETSKIM imunolozima i virolozima, dobitnicima Nobelovih nagrada na području medicine koji su gle čuda sada cenzurirani i ne smiju ni zucnuti ništa na tv-u jer govore - drugačije.
Jesi možda čitao nešto o ugovorima Pfizera sa 110 država svijeta ?
Znaš ko je u vlasničkoj strukturi Pfizera ?
Znaš koliko je ljudi "umrlo" od nevidljive korone ?
Znaš koliko ih je već umrlo od spasonosne pikice ?
Ma to su teorije zavjere i ravnozemljaša.
Meni isto tako nije jasno o kakvoj ti ugrozi javnog zdravlja govoriš ?
O straaaaašnom virusu koji NIJE IZOLIRAN I NITI JEDAN LABORATORIJ GA NE MOŽE POKAZATI, a navodno ima smrtnost 0.02% isto kao i gripa ???!!!
Ne, vidim da ću se uzrujati, a neću ništa postići.
Ti si u pravu, bravo, ionako si sada zaštićen pa slobodno roni dalje. _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Postano: ned kol 15, 2021 8:33 pm Naslov
Čuj, previše je očigledno da si pun gnjeva i srdžbe, bijesa i uznemirenosti.
Ovo voiše nema smisla raspravljati, ti prelaziš na osobnu razinu prema meni iako me ne poznaš i nemaš pojma tko sam i što sam i bio i radio, baš NIŠTA ne znaš o meni a usudiš se nešto zaključivati. No neka.
No dobro, odgovaram na pitanje koje si postavio u naslovu ovog posta : "Da, izgleda da ćemo ovako do smrti, ja treniram u Prečkom, igram turnire u Merixu i uskoro na umirovljeničkim treninzima + tu i tamo na kamenom stolu na Jarunu i Vrbiku te kod kuće nekih suigrača i nemam pojma o čemu ti pričaš"
A ti, kako hoćeš, napadaj ljude (i osobno) koji misle drugačije, iskaljuj svoj bijes, mržnju, nezadovoljstvo životom i situacijom ... i, da ne zaboravim,
NEMOJ SE CIJEPITI NI U LUDILU, to ti je otrov koji te oslobađa ovog gnjeva koji te ždere iznutra na opće zapažanje.
Postano: pon kol 16, 2021 1:45 am Naslov
poanta mog posta je zapravo bila sadrzana u zadnjem paragrafu, a to je da bez obzira na zivotne nedace molim sve da se suzdrze od direktno uvredljivih opaski.
ni nama koji moderiramo nije drago kad moramo brisati i prekrajati necije postove a siguran sam ni vama cije postove prekrajamo. ajmo bar pokusati zadrzati neki nivo kulturnog razgovora, recenicama poput "znam ja o tebi xy" i "odj... u skokovima" nije mjesto na ovom forumu nego na igralistu iza skole.
guga, molim te da se ugledas na dunda bumba, covjek nam je porucio da misli da smo idioti ali je to ucinio na pristojan i prihvatljiv nacin. ajmo ukljuciti malo samokontrole i zrelosti u ovu pricu. ja prvi bih zbilja volio da bacim pogled na ovu temu i vidim da ne moram brisati nicije rijeci.
ako nista drugo, uslisi mi molbu jer vjerujes da cu u roku 2-3 godine biti mrtav od cjepiva, pa daj da jos to kratko vrijeme provedem bez brige oko toga koliko je guga sad bio vulgaran na forumu i trebam li brisati sta ili ne.
Postano: uto kol 17, 2021 11:21 am Naslov
Na žalost, anarhija dolazi samo to tebi još nije jasno,
a nikakvi moderaterčići to neće spriječiti.
Ionako te neće biti za godinu-dvije.
Jel ovo dovoljno pristojno ? _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Postano: uto kol 17, 2021 11:24 am Naslov
Guga (napisa):
Kako se to nekom na pristojan način kaže da je idiot ?
idealan nacin je zadrzati to svoje misljenje za sebe ili ga bar ostaviti za susret uzivo gdje ja nisam moderator. jesam ja ikad nekog prostacio na ovom forumu i govorio mu da je kreten i idiot? nisam, jer to nije nivo za javnu raspravu. jesam li to nekad pomislio za neke ljude ovdje? naravno, kao i svatko svugdje. osobno takva svoja misljenja nemam naviku govoriti ljudima ni van foruma, valjda sam tako odgojen.
malo manje idealan nacin, ali ipak sasvim prihvatljiv ti je demonstrirao jerko.
ok, razumijem da neke ljude kad dohvate tipkovnicu zivo boli briga za kulturu i sokaz forum im dodje kao svojevrsni ispusni ventil po sistemu "ja cu se tu olaksati a oni glupi moderatori nek brisu ako im se brise, jos bolje jer im zadajem dodatni posao a poslije cu moci kukati kako sam cenzuriran i kako zivot nije posten, tri muhe jednim udarcem"... ali moderatorima ce takve stvari u nekom trenu dosaditi i ako vide da imaju previse posla s necijim postovima banirat ce takvog forumasa da si smanje posao. ipak je i nama ljeto trenutno.
long story short: i dalje molim sve prisutne da ne vrijedjaju druge forumase.
Postano: uto kol 17, 2021 11:26 am Naslov
Guga (napisa):
Na žalost, anarhija dolazi samo to tebi još nije jasno,
a nikakvi moderaterčići to neće spriječiti.
Ionako te neće biti za godinu-dvije.
Jel ovo dovoljno pristojno ?
prije je bilo 2-3 godine, sad smanjujemo na godinu-dvije... zivotni vijek mi se drasticnom brzinom smanjuje, svakako mi javi tocan datum da znam bolje planirati.
Postano: uto kol 17, 2021 11:28 am Naslov
Ma dobro, nek ti bude 2-3 godine, nije beg cicija.
Ne znači da će 100% njih otići u vječna lovišta u 2 godine.
30% ljudi uopće nije primilo pikicu, nego placebo, pa se možeš nadati da si ti među njima.
S obzirom da bez problema možeš tako duboko roniti, očito ti se još ne stvaraju krvni ugrušci
Želim ti sve najbolje.
Pazi interesantnu informaciju :
Kadrovske službe i head hunt firme rade planove i stvaraju bazu necijepljenih radnika koji bi trebali u iduće 3 godine zamjeniti njihove cijepljene radnike zbog očekivanih velikih zdravstvenih problema !?
Sve u cilju nesmetanog nastavka poslovanja i ostvarivanja zadanih ciljeva i profita.
Interesantno zar ne ?
Oni znaju nešto što mi ne znamo ?
Ma to je teorija zavjere, isto kao i ova izjava premijera Australije da će okupiti 24.000 djece iz škola na nogometnom stadionu i bez pristanka roditelja ih prisilno cijepiti.
Normalno, teorija zavjere... _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; uto kol 17, 2021 11:36 am; ukupno mijenjano 1 put.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.