|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ibaraba
Pridružen/a: 28. 08. 2021. (10:57:31) Postovi: 54 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet svi 12, 2022 1:20 pm Naslov
: Individualni score |
|
|
Zbog čega se kod individualnog scorea isključivo gleda broj pobjeda? Npr. 13 - 14 će se aktualno voditi kao bolje nego 12 - 10 ili 12-0. Čak i ako su 7 od tih 13 pobjeda mrtvaci.
Čini mi se pametnije postaviti neki min. postotak mečeva i onda gledati postotak: pobjede vs. ukupan broj mečeva.
Score bi također mogao uzeti u obzir broj mrtvaca, npr. samo prikaz scorea zaista odigranih mečeva i pokraj, npr. u zagradi, dodatne pobjede putem mrtvaca. Npr. 18-5 (+4), score 78%, umjesto 22-5.
Mišljenja? _________________ Ne propuštaj vijesti o rekreativnom stolnom tenisu: https://www.facebook.com/groups/rekreativnistolnitenis
--
Butterfly Harimoto Innerforce ALC
FH: Victas V>22 Double Extra
BH: Tibhar Hybrid MK |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet svi 13, 2022 12:52 pm Naslov
|
|
Mislim da Udruga ima ovakvo rangiranje od svog osnutka, i meni osobno je dovoljno dobro, jer se pravila znaju - cijeni se više igranja.
Problem koji vidim s postotkom je da bi svi na rang listi morali imati odigranih 10-15 partija pretpostavljam, pa bi trećina ljudi falila s liste, i kad klikneš na ekipu ne bi vidio čovjeka sa skorom 9-0 koji je prelomio tri derbija.
A opet, ako ove s 9-0 rangiramo ispod ovih s odigranom kvotom, onda će 9-0 biti rangiran ispod 8-22, što također nikako ne valja.
Jednako tako, netko tko se zaustavi na 10-0 bi mogao objesit reket o klin, i biti bolji od igrača sa skorom 32-1, što mi je prilično problematično.
Mislim da bi od jednostavnijih formula možda dobro funkcionirala nogometna gol razlika (10-8 je bolje od 12-14, 10-8 je bolje od 2-0), kao neki kompromis između odnosa pobjeda i poraza, a opet da nagrađuje redovito nastupanje.
Za "mrtvace" mislim da bi trebalo ostati kako sad jest - računati se i u skor, i u bodove za rang listu. Ostalo bi bilo podložno manipulacijama, da npr. najboljem igraču lige koji ima skor 29-1 ne dođu protivnici, pa onda najbolji u poretku bude netko sa 30-1. Isto to i s bodovima za rang listu - svatko treba imati priliku na "cijeli kolač" prije početka lige, a ne da vrh rang liste određuje tko ti je došao od protivnika, a tko ne. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub svi 14, 2022 10:58 am Naslov
|
|
Iako, i gol razlika ima svojih mana, sad malo gledam.
Neka ekipa dobije utakmicu bez borbe, i stavi u zapisnik nekog svog lijevog člana koji nikad ne igra, i on je sa 3-0 torpediran u gornju polovicu poretka igrača lige.
Modeliranje rangiranja:
Trenutno je poredak po brojci:
POBJEDE - 0.01 * PORAZI
Gol razlika bi bila nešto kao sortiranje prema:
(POBJEDE - PORAZI) + 0.01 * POBJEDE = 1.01 * POBJEDE - PORAZI
Iduće što mi pada na pamet je nešto na pola puta između gornja dva načina, tipa:
POOBJEDE - 0.5 * PORAZI
Al takvo neko krpanje mi je neelegantno, koliko god da možda ima smisla.
Kompletnosti radi, rangirajne po postotku bi vjerojatno moglo biti modelirano ovako:
POBJEDE / (POBJEDE + PORAZI) + POBJEDE / 1500
Izići ću sam.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pongping
|
Postano: sri svi 18, 2022 11:49 pm Naslov
|
|
| Tema je zanimljiva, ali ne vjerujem da bi se tvojem suigraču svidjela promjena. Prvi je u ligi iako je dobio sijaset mečića bez borbe, iako je izgubio od drugoplasiranog, koji usput nije imao tu "sreću" da skuplja pobjede bez znoja. Vidiš ti što je nepravda... Da ne širimo dalje: mi treći u ligi, a dobili prve i druge, imamo jedan poraz, a prvi i drugi po dva itd itd. Ali to je čar ove lige, nesavršenost. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Baja
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|