NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

8. liga - jesen 2022.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ib
Site Admin

PostPostano: čet stu 24, 2022 12:08 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Nažalost, samo i mogu biti sarkastičan, jer si mi upravo rekao da ja vjerujem da si u pravu jer, pretpostavljam, tvoje gornje "konstatacije stoje".

News flash, ne mislim da ove stoje. Mislim da je bolje da se utakmice odigraju i lige raspetljaju za pravim, a ne krivim zelenim stolom. Pojma nemam

Također ne vjerujem u teorije zavjere i u to da se u ovom članku Pravilnika negdje ocrtava "privatni interes" nekoga kome "odgovara nered". Ne vidim ta skrivena magična perfidna značenja u skupu riječi "u pravilu do idućeg utorka". Pojma nemam

Veselim se idućoj poruci u kojoj me proglašavaš nedovoljno iskvarenim i naivnim.
Spring
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Koki

PostPostano: čet stu 24, 2022 1:38 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Ne želim te proglašavati ni ovakvim ni onakvim. Ne pada mi na pamet. Previše si mi cool... Thumbs up
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: čet stu 24, 2022 9:17 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

konačna odluka bit će donesena na osnovu člana 32. Pravilnika o natjecanju

Evil
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
papuanac

PostPostano: čet stu 24, 2022 12:32 pm    Naslov : Voditelj u neprilici... Citirajte i odgovorite

"konačna odluka bit će donesena na osnovu člana 32. Pravilnika o natjecanju" ROFL ROFL ROFL

Ako je sve regularno - čemu konačna odluka? Confused
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Joško M.

PostPostano: čet stu 24, 2022 3:50 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Samo da komentiram formulaciju "u pravilu". U pravilu, ona se ne bi smjela nalaziti ni u jednom pravilniku Smile zato jer znači suprotno od onoga kako zvuči. Prikladnija je za formu uputa, nego za pravilnike. U pravilu se primjenjuje kad se hoće dopustiti i drugačija mogućnost.
Izostavljanje te riječi, u pravilu, povećava jasnoću odredbe.

Morao sam ovo negdje napisati jednom u životu, čekam to još od 7. osnovne, hvala što ste mi omogućili Smile
[Vrh]
papuanac

PostPostano: čet stu 24, 2022 4:37 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

"Samo da komentiram formulaciju "u pravilu". U pravilu, ona se ne bi smjela nalaziti ni u jednom pravilniku Smile zato jer znači suprotno od onoga kako zvuči. Prikladnija je za formu uputa, nego za pravilnike. U pravilu se primjenjuje kad se hoće dopustiti i drugačija mogućnost."

Naravno. To nije slučajno tako napisano nego namjerno da se može tumačiti kako nekome odgovara. I naši zakoni su tako pisani, da ostavlljaju mogućnost muljanja. Nije stvar u zakonima i pravilima nego kako se ona interpretiraju Wink
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: čet stu 24, 2022 4:45 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Istina, Joško je u pravu. Ako je nekome do "glavno da se igra" može sa tom ekipom organizirati i prijateljsku utakjmicu kasnije kada hoće pa neka se igraju a prvenstvene bi se trebale odraditi do utorka. U skladu sa time trebalo bi izbaciti riječ "u pravilu" iz Pravilnika. LP.

Zadnja promjena: MUNJA2; čet stu 24, 2022 4:47 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
rope

PostPostano: čet stu 24, 2022 4:45 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

baš prelistavam e-mailove i gledam pristiglu poštu u poštansko sanduče.. trenutno mi zgleda da će prvak lige biti dobri dol.. ajmo... ajmo brže preporučene pošiljke da i HP neku lovicu zgrne.. bit će napeto do kraja prvenstva... hebe me išijas u desnoj nogi, al da ću bit Herr Flick, e neću
[Vrh]
Joško M.

PostPostano: čet stu 24, 2022 5:05 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Eh sad, zašto je tako napisano. U ligama u kojima ja igram je dobrodošla ta vrsta fleksibilnosti, pa ja to tako shvaćam. Ne bih volio da se to pravilo promijeni, jer bi onemogućilo da odgođenu utakmicu odigramo kad to odgovora objema ekipama. A cilj je da se odigra u punom sastavu, pa da vidimo tko zaslužuje bodove. Razumijem da ima i drugih pogleda.
[Vrh]
Joško M.

PostPostano: čet stu 24, 2022 5:25 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Citat:
Istina, Joško je u pravu. Ako je nekome do "glavno da se igra" može sa tom ekipom organizirati i prijateljsku utakjmicu kasnije kada hoće pa neka se igraju a prvenstvene bi se trebale odraditi do utorka. U skladu sa time trebalo bi izbaciti riječ "u pravilu" iz Pravilnika. LP.

To je jedno moguće rješenje. Drugo je da voditelji lige procjene, tj. odobravaju dulje odgode. Tako bi vjerojatno u ovim manje napetim ligama sve odobravali, a tamo gdje ima već neke povijesti napetosti zbog predugih odgoda, voditelji lige bi trebali "ne odobriti" odgode koje nisu u idućem tjednu, kako bi sačuvali mir u kući. Možda to čak na početku i najaviti. Dakle, pravilnik dopušta iznimke, ali ih voditelj treba odobriti.
[Vrh]
papuanac

PostPostano: čet stu 24, 2022 9:05 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

"Drugo je da voditelji lige procjene, tj. odobravaju dulje odgode. Tako bi vjerojatno u ovim manje napetim ligama sve odobravali, a tamo gdje ima već neke povijesti napetosti zbog predugih odgoda, voditelji lige bi trebali "ne odobriti" odgode koje nisu u idućem tjednu, kako bi sačuvali mir u kući."

Dakle, voditelju lige treba omogućiti samostalno odlučivanje o svemu bez obzira na pisana pravila. To je jako inteligentno rješenje, ja ga podržavam svim srcem jer ćemo tako ukinuti sve propise i pravila i u interesu mira u kući i nepotrebnog i glupog talasanja. Samo neka se igra, nije važno tko će biti povlašten, a tko oštećen, tko je čiji prijatelj, a tko kum.

Da niste Vi, gospodine Meter, slučajno član HDZ-a? (Pitam za susjeda.)
[Vrh]
Baja

PostPostano: pet stu 25, 2022 12:11 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Pa kaj nije bit i draž ligaškog natjecanja upravo to da liga traje 11 kola i da nećeš baš svaku tekmu odigrati u najjačem sastavu, nego da, kad ti dođe tjedan u kojem bi trebao odigrati, dođeš i odigraš taj tjedan najbolje kako možeš i to sa raspoloživim igračima u tom trenutku (taj tjedan), a na kraju sezone se onda sve zbroji i oduzme........a ak netko od igrača nije mogao doći/bio je bolestan/žena nije dala/nešto treće jebiga, dođeš sa ostalima koji mogu i bok.....nikakve odgode.....TO JE LIGA....i igra se, i idemo dalje.....

Ajd zamisli neko drugo natjecanje (stajaznam HNL ili neko drugo ekipno, kosarka, rukomet, futsal, da se tekme odgađaju jer eto jedan od protivnika nemre skupit najjaču ekipu).......ili zamisli da se nama Modrić i Perišić sutra ozljede na treningu, kaj bi tražili odgodu jer eto nemremo se skupit u najjačem sastavu, a trebaju nam bodovi ili bi umjesto njih ušli neki drugi igrači, a tekma bi se odigrala u nedjelju po rasporedu?
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet stu 25, 2022 12:40 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

ndragas (napisa):
"Drugo je da voditelji lige procjene, tj. odobravaju dulje odgode. Tako bi vjerojatno u ovim manje napetim ligama sve odobravali, a tamo gdje ima već neke povijesti napetosti zbog predugih odgoda, voditelji lige bi trebali "ne odobriti" odgode koje nisu u idućem tjednu, kako bi sačuvali mir u kući."

Dakle, voditelju lige treba omogućiti samostalno odlučivanje o svemu bez obzira na pisana pravila. To je jako inteligentno rješenje, ja ga podržavam svim srcem jer ćemo tako ukinuti sve propise i pravila i u interesu mira u kući i nepotrebnog i glupog talasanja. Samo neka se igra, nije važno tko će biti povlašten, a tko oštećen, tko je čiji prijatelj, a tko kum.

Dečki....predugo sam u Sokazu da ne znam da se utakmice igraju za bodove i plasman. Koje crno "bitno je da se igra"? Svaki taj kojemu su puna usta demagogije "bitno je da se igra" grkljan grize za pobjedu. Zapravo vrlo često ovi kojima je bitno da se igra najviše vole pobjedu 10:0 bez borbe...
Malo je toga onako kako izgleda na prvu...

Ne tvrdim da u Sokazu nema ljudi kojima je do igre i rezultat je u drugom planu. Radi se o tankoj manjini i to je ok. No takvi ne pričaju o tome. Oni jednostavno igraju.

Dobro je netko tu napisao: Ako je samo bitno "da se igra" koga je vraga uopće važna Sokaz utakmica? Niste se mogli skupit? Predajte protivnicima i nađite se mimo Sokaza i odigrajte. Nije bitno...važno je da se igra...

Zadnja promjena: Koki; pet stu 25, 2022 12:39 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
papuanac

PostPostano: pet stu 25, 2022 10:26 am    Naslov : Napokon netko pametan... Citirajte i odgovorite

"Dobro je netko tu napisao: Ako je samo bitno "da se igra" koga je vraga uopće važna Sokaz utakmica? Niste se mogli skupit? Predajte protivnicima i nađite se mimo Sokaza i odigrajte. Nije bitno...važno je da se igra..."

Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
Joško M.

PostPostano: pet stu 25, 2022 10:33 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

ndragas (napisa):

U mojoj poruci ste uspjeli pročitati nešto što nisam napisao, i onda to ismijavate. Pretpostavljam da ste prestari da vas podučavam korektnoj raspravi, pa vam neću dalje odgovarati.
[Vrh]
papuanac

PostPostano: pet stu 25, 2022 11:54 am    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

"U mojoj poruci ste uspjeli pročitati nešto što nisam napisao, i onda to ismijavate. Pretpostavljam da ste prestari da vas podučavam korektnoj raspravi, pa vam neću dalje odgovarati."

Ja sam Vaš sarkazam razumio iako sam dinosaurus, ali ste Vi izgleda premladi da shvatite moj Wink

Ali, dobro; mislim da smo iscrpili ovu Figi-temu i da bi daljnje pisanje razvodnilo stvar. Hvala svima na pametnim komentarima osim, naravno, Figiju i Peri. Tu se nema što pohvaliti.
[Vrh]
pongping

PostPostano: pet stu 25, 2022 4:55 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Ajde, drago mi je da ste obojica u pravu, pa makar i bez citata iz pravilnika i <ubaci Hitler argument>. Cestitamo!

Ne da mi se dalje, jer vidim da vam nije dovoljno kad vam Igor Bućo napiše da odigravanje najkasnije do utrka sljedećeg tjedna NIJE obaveza. Dakle, dragi Dragaš, nije. Ok?
A Pelinu šaljem pusu i kažem da je lažov. S njim se oko te utakmice nisam čuo, kontaktirao me Budanko i njega sam pitao, kad mi je rekao da su samo dvojica: Hoćete li odgoditi, hoćete li igrati dvojica, što ćete?
Pa te molim, dragi Dragaš, da ubuduće provjeriš od koga dobivaš informaciju. Koja to nije. Ponavljam ti: PITAO sam žele li odgodu, rekli su da im ne bi odgovaralo da u jednom tjednu odigraju dvije, da je problem s terminima i da ja upišem 10-0. Za raziku od tebe, dragi Dragaš, ja radije izgubim nakon 3 sata loptanja, nego upišem 10-0 za moju momčad. Tu se nas dvojica jako razlikujemo.
I za kraj, neka ljudi - premda sumnjam d ovo itko osim tebe i Pelina čita - znaju i ovo: nisi nam htio odgoditi nego si rekao ovako (citiram): "vaš nekompletan dolazak nam je božji dar jer, realno, vama bodovi ne trebaju, a nama su jako potrebni radi ostanka u ligi". To kmečenje me je valjda trebalo omekšati, prisiliti da shvatim da nemaš izbora. A u stvari si upravo ti onaj tip rekreativca koji radije dobije u krnjem meču 8-2 nego odigra pošteno pa neka dobije tko je bolji. A znamo tko je bolji, odigrali smo već.
[Vrh]
pongping

PostPostano: pet stu 25, 2022 6:55 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

A odgovorit ću i Pavličiću, kojeg također pohvaljujem jer mi je otkinuo set u tom našem okršaju.
Dakle, Prva HNL je u nekoliko navrata odgodila utakmice jer klub nije imao dovoljno igrača za nastup (Covid). A primjer s Modrićem ili ne znam s kim nije primjeren, jer su ih zamijenili drugi.
Ja nisam tražio odgodu zato jer nam nema Šveđe, on protiv vas nije niti trebao igrati (ubacimo ga samo kad igramo protiv jakih), nego zato jer nismo trojica.
Dvojica smo bili, kao što se sjećaš. Nikad ne bih tražio odgodu radi toga jer nam nema stjegonoše, to bi bilo neukusno. Naivno sam mislio da biste vi radije odigrali protiv trojice nego protiv dvojice. Eto, jučer smo opet igrali dvojica samo zato jer nisam htio ulaziti u slične priče, pa smo, odigravši 5-5 s Rakunima (znaš sve jer si imao direktan mobitelski prijenos putem sveprisutnog Cvrtile - pazi ludosti, direktan prijenos rekreativne lige Smile ostali bez drugog mjesta.
I ptice na grani znaju da smo mi i Jablanovec za koplje ispred ostalih u ligi, naravno, kad su oni i kad smo mi, i kad su svi u ligi kompletni. Ali to je nevažno.
[Vrh]
papuanac

PostPostano: pet stu 25, 2022 9:40 pm    Naslov : ČINJENICE Citirajte i odgovorite

1. Figi, uzeli ste 3 boda u trećem kolu HRT Hat Tricku, niste im dali odgodu. Činjenica.

2. Nikada nismo tražili odgodu, a nismo je ni dali pa tako ni vama. Kada si mi, dragi Figi, rekao da ćete onda odigrati s 2 igrača, našalio sam se i rekao da nam je to božji dar - kao što i jest. Zar bih trebao plakati što vas vaš najbolji igrač malo-malo pa ostavi na cjedilu? Vaš problem. (A to što ti nemaš smisla za humor - tvoj problem.)

3. Ne znam Figi o kakvom opstanku trabunjaš. Pa mi smo, dragi Figi, ispred vas na tablici, drugi iza Jablanovčana. ROFL Dakle, bolja smo ekipa, Figi.

4. Sada komotno možeš nastaviti s cviležom, cmizdrenjem, plakanjem, naricanjem, kukanjem, cendranjem, slinjenjem, cmoljenjem, jecanjem, jadikovanjem i ridanjem Dane Figenwalde Smile
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet stu 25, 2022 11:00 pm    Naslov : 8. liga - jesen 2022. Citirajte i odgovorite

Ja volim institut odgode. Ako je došlo do odgode, znači da se objema ekipama igralo u kompletnijim sastavima, pa zašto ih sprječavati? Pojma nemam

Također, ne bih volio da dijelove Pravilnika koji se tiču odgoda definiraju i pišu ljudi koji nikad nisu tražili niti dali odgodu. Eventualno nakon provedene ankete u kojoj se ispostavi da je većina ekipa potpuno protiv odgađanja. Pojma nemam
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.