| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri tra 12, 2023 11:38 am Naslov
: Tenesice i Taraflex |
|
|
Kako sam generacija koja je počela igrati na parketu (betonu, linoleumu i sl) nikad se nisam navikao na tarafleks. To ljepljenje nogu na podlogu me "ubija". O opreterećenju za koljena da ne govorim. I ozljede se dogode.
Standardne tenisice za stolni tenis su napravljene da ne kližu nigdje a za taraflex se lijepe ko sa superljepilom. Ima li kakvih iskustava? Koje tenesice odabrati a da se ne lijepe toliko? Neke za drugu namjenu su se pokazale dobre? _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr
Zadnja promjena: Koki; ned tra 16, 2023 12:20 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ibaraba
Pridružen/a: 28. 08. 2021. (10:57:31) Postovi: 54 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet tra 13, 2023 11:20 am Naslov
|
|
Pozdrav Dražene,
nakon pauze od 30 godina, sam tijekom proljeća 2022. igrao svoju prvu SOKAZ sezonu. Koristio sam Mizuno Wave Drive 8 tenisice, misleći da je to super model za mene.
Pri kraju te moje prve sezone sam ozlijedio koljeno. Sve te ateracije po tvrdim podlogama su, manjim dijelom, sigurno doprinijeli razvoju te ozljede. Uvjeren sam manjim dijelom jer smatram da je veći izazov bio u nedovoljnoj jačini mišića oko koljena, naročito kvadricepsa, jer godinama prije mog povratka, se nisam bavio nikakvim sportom. Jednostavno nisam bio dovoljno pripremljen za fizičke napore treninga i tekmi u koje sam krenuo prenaglo.
Slažem se da je izbor tenisica svakako faktor o kojemu valja dobro razmisliti. Naučio sam, težim putem, da su tenisice poput Mizuno Wave Drive 8 prikladne za tarafleks ali ne za večinu tvrdih podloga na kojima se odvijaju SOKAZ mečevi.
Nakon tog iskustva sam prešao na Brooks Adrenaline GTS 22, obuču koja je znatno prikladnija i dobro štiti zglobove. Doduše, moguće da je to čisti placebo efekt
Također, nemam spomenuti problem, da se lijepe na tarafleks podlozi.
Sretno sa daljnjim igranjem!
Lp,
Ivica Baraba _________________ Ne propuštaj vijesti o rekreativnom stolnom tenisu: https://www.facebook.com/groups/rekreativnistolnitenis
--
Butterfly Harimoto Innerforce ALC
FH: Victas V>22 Double Extra
BH: Tibhar Hybrid MK |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 14, 2023 8:08 am Naslov
|
|
Ivice,
Hvala javljanju. Već sam pomislio da ova tema nikoga ne zanima..
Zanimljiv prijedlog. Pogledati ću...
Koki _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Joško M.
|
Postano: pet tra 14, 2023 10:52 am Naslov
|
|
Tema je zanimljiva i meni, jer od kad mi je puknula ahilova tetiva postao sam svjestan da ni previše trenja nije dobro. I da, i meni paše malo proklizavanja, a ne zapinjanje. Ne mogu baš pomoći savjetom, jer se ne sjećam modela (a i mijenjaju se stalno), ali imao sam jedne Mizuno namijenjene za odbojku. Tu mi je bila dobra mjera prianjanja (na parketu je bilo potrebno češće brisati o vlažnu krpu, a na tarafleksu taman). Trenutne stolnoteniske su mi na parketu idealne, a na tarafleksu su mi previše "ljepljive". Vjerojatno to laganijim osobama nije problem  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 14, 2023 1:00 pm Naslov
|
|
Moje je mišljenje da taraflex ne predstavlja nikakav problem profesionalcima. No na rekreativnom nivou čini više štete nego koristi. Od dosta sam ljudi čuo za probleme s koljenima i zglobovima. Zapinjanje nogu za taraflex je stres za muskulaturu ako nisi spreman i treniran sportaš. Godine, težina, greške u tehnici kretanja samo pridonose tome.
Dobar parket je svakako bolje rješenje za vremešne igrače...
Moram vidjet što ću s tenesicama..... _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ibaraba
Pridružen/a: 28. 08. 2021. (10:57:31) Postovi: 54 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub tra 15, 2023 4:44 pm Naslov
|
|
Moj dojam je da su uobičajeno tvrde podloge na SOKAZ mečevima znatno lošije podloge za zdravlje nego npr. taraflex na velesajmu. _________________ Ne propuštaj vijesti o rekreativnom stolnom tenisu: https://www.facebook.com/groups/rekreativnistolnitenis
--
Butterfly Harimoto Innerforce ALC
FH: Victas V>22 Double Extra
BH: Tibhar Hybrid MK |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri tra 19, 2023 9:47 am Naslov
|
|
| To ovisi od kojeg pokreta nastaje ozljeda... Za repetitivna skakutanja je tvrda podloga i veca tjelesna tezina problem, za rotacioni pokret (npr. ako se netko kod forhend iskoka svom tezinom nasloni na prednju nogu) je gora meksa hvatljivija podloga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: sri tra 19, 2023 4:40 pm Naslov
|
|
Dečki, treba biti praktičan. Kako se na skliskom parketu stavlja krpa s vodom tako će se na taraflexu stavljati krpa s uljem po izboru domaćina i problem riješen  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|