NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

20a i 20b liga – jesen 2023

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Stip

PostPostano: sri ruj 20, 2023 4:04 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Pozdrav svim ekipama od voditelja. Dio ekipa već je prošao kroz 'moje' lige, ali ima i novih. Starim poznanicima ispričavam se na recikliranju prošlogodišnjeg (i pretprošlogodišnjeg, i....) teksta.

Želim vam puno zdravlja, a onda i druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom. Da ne bi bilo nesporazuma s drugim ekipama, dobro bi bilo da svi pročitaju pravila natjecanja - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php

Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako ipak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.

Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi), može i WhatsApp, Facebook. Nemam Viber, i neću ga instalirati samo zbog Sokaza, sorry (Neki mi kažu da sam bez veze, zašto ne instaliram još jednu aplikaciju na mob, nije to nikakav problem. Takvima mogu samo poručiti da instaliraju WhatsApp na svoj mob, nije to nikakav problem) Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ako odgađate utakmicu za sljedeći tjedan, ona u pravilu mora biti odigrana do utorka u sljedećem tjednu. Kod svakog odgađanja, molim da me obavijestite.Nema odgoda u zadnja dva kola!
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf
10. Mnoge stolnoteniske dvorane zahtijevaju igranje u tenisicama za dvoranu (koje se i koriste isključivo u dvorani). Kako biste izbjegli eventualne neugodnosti, uvijek dođite u jednom paru obuće, a tenisice za utakmicu donesite u torbi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Stip

PostPostano: sri ruj 20, 2023 4:12 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Ovo gore je standardno za svaku sezonu. Malo o specifičnostima ove sezone.

U dvije paralelne 20. lige ima ukupno 17 ekipa - nažalost neparan broj, pa lige nisu jednake. Ne ide drugačije.

U 20a ligi je devet ekipa, a to znači da se igra po rasporedu za deset ekipa, odnosno u devet kola. U svakom kolu jedna je ekipa slobodna, odnosno ne igra utakmicu. Ta sreća zapala je ekipu Sesveta u prvom kolu.

U 20b ligi je osam ekipa, i to će se sve odigrati kroz sedam kola, sedam tjedana.

Konačni poredak 20 lige odredit će se razigravanjem. Nakon sedam tjedana završit će natjecanje u 20b ligi, oni će lijepo odmoriti i pričekati 20a ligu da završi dva tjedna kasnije, i onda u desetom i jedanaestom tjednu ide razigravanje za konačni poredak.

Ugrubo, prvi iz 20a lige igra protiv drugog iz 20b, a drugi iz 20a protiv prvog iz 20b. Pobjednici tih susreta igraju za ukupno prvo mjesto, poraženi za treće.
Slično tome, treće- i četvrto- plasirani iz obje lige igrat će za poredak 5-8 mjesta, itd.

Datume, parove, domaćinstva u razigravanju - sve ću to kasnije objaviti ovdje na forumu, ovo gore je samo da otprilike znate kakav je sistem.
[Vrh]
mmusa

PostPostano: pet ruj 29, 2023 7:54 am    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

hvala na napisnom od nove ekipe.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub lis 28, 2023 10:34 am    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Obećao sam dodatne informacije pred kraj regularnog dijela sezone, pa evo ovako.

Određivanje konačnog poretka 20. lige

Za prelazak u viši rang natjecanja mora se odrediti poredak svih ekipa 20a i 20b lige. Kao i prethodnih sezona, poredak će se odrediti doigravanjem.

Regularni dio prvenstva 20a lige završava 9. kolom u petak 24.11.2023. Budući da je 20b liga manja (osam ekipa, dok u 20a ima devet ekipa), u njoj regularni dio sezone završava u petak 10.11.2023., a onda slijede dva tjedna pauze, čekanja da završi i 20a liga.

U doigravanje se kreće u ponedjeljak 27.11.2023., i tu nema odgode utakmica za sljedeći tjedan. Doigravanje završava u petak 8.12.2023., kao i u svim ligama od prve do devetnaeste.

Termini doigravanja:
- prvo kolo igra se u tjednu koji počinje 27.11.2023.
- drugo kolo igra se u tjednu koji počinje 4.12.2023.

Parovi doigravanja 1. kolo (prvoimenovana ekipa je domaćin)
Za poredak 1-4. mjesta
HVIDRA DUBRAVA II - SINKE TV 6:4
SAME REJS - OSAM ŠEST 2:8

Za poredak 5-8. mjesta
FORHEND S KVARTA - RTC 8:2
PRIMARIUS RAKUNI - SUSJEDI TRNAVA 2:8

Za poredak 9-12. mjesta
KA 4 ŠKANJCA - PINGULJICA I DVA PATULJKA 4:6
TOP SPIN MANIJACI - SESVETE 2:8

Za poredak 13-16. mjesta
FRENDIĆI - PLIVA VETERANI 4:6
ĆELAVI REKETI 2 - RAKUNI ŠPANSKO 4:6

17. mjesto
ĆELAVI REKETI 1 - nažalost, za devetoplasiranu ekipu 20a lige neće biti doigravanja

Parovi doigravanja 2. kolo

Za 1. mjesto : OSAM ŠEST - HVIDRA DUBRAVA II 3:7

Za 3. mjesto : SINKE TV - SAME REJS 3:7

Za 5. mjesto : SUSJEDI TRNAVA - FORHEND S KVARTA 5:5 (setovi 20:17)

Za 7. mjesto : RTC - PRIMARIUS RAKUNI 6:4

Za 9. mjesto : SESVETE - PINGULJICA I DVA PATULJKA 10:0

Za 11. mjesto : KA 4 ŠKANJCA - TOP SPIN MANIJACI 10:0

Za 13. mjesto : RAKUNI ŠPANSKO - PLIVA VETERANI 6:4

Za 15. mjesto : FRENDIĆI - ĆELAVI REKETI 2 5:5 (setovi 17:17, poeni 306:292)
-----
Određivanje domaćinstva u drugom kolu

Pravilo je slično kao u Zimskom kupu.

1. kriterij:
Recimo da se u drugom krugu sastaju X i Y.
Ako je X bio gost u prvom krugu , a Y domaćin, tada u drugom krugu X ugošćuje Y, odnosno mijenjaju uloge domaćina i gosta.

Npr. ako A1 i A2 prođu u finale, tada je A1 domaćin i A2 gost, jer je u prethodnom krugu A1 bio gost (kod B2), a A2 je bio domaćin (ugostio ekipu B1).

2. kriterij:
Ako su obje ekipe koje se sastaju ili gostovale ili bile domaćini (npr sastaju se A1 i B1, ili A2 i B2 itd), tada je domaćin ekipa iz "A" lige (također slično kao u Kupu - nešto kao "prvonavedena, ekipa s manjim brojem").

Zadnja promjena: Stip; sub pro 09, 2023 12:51 pm; ukupno mijenjano 23 put/a.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub stu 11, 2023 12:40 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

U 20b ligi odigrani su svi susreti, zna se poredak, pa sam u gornjem postu unio imena ekipa, možete vidjeti tko je u prvom kolu doigravanja domaćin a tko gost.
U 20a nazire se tko će biti prvoplasirani (A1), ali ostala mjesta uglavnom su neizvjesna... Pingic Kokice
[Vrh]
Hemanguga

PostPostano: sri stu 29, 2023 2:03 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Primarius Rakuni i Susjedi Trnava su odigrali - 2:8.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sri stu 29, 2023 5:25 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Sad kad mi je Marko poslao zapisnik na whatsapp, upisao sam.

Osim ovdje na forumu, rezultate možete vidjeti i na Rezultate možete vidjeti na https://www.sokaz.hr/razigravanje.php?oblik=html&spol=M&lg=-120&doba=jes&sezona=2023
[Vrh]
Stip

PostPostano: pet pro 01, 2023 9:21 am    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Znam, znam... nešto sam krivo upisao za utakmicu Ćelavi reketi 2 - Rakuni Špansko na https://www.sokaz.hr/razigravanje.php?oblik=html&spol=M&lg=120&doba=jes&sezona=2023 (nije za 15-18, nego 13-16 mjesto)

Bit će popravljeno Smile
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub pro 02, 2023 11:59 am    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Upisani su svi rezultati prvog kola doigravanja, u postu gore imate parove drugog kola.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub pro 09, 2023 12:56 pm    Naslov : 20a i 20b liga – jesen 2023 Citirajte i odgovorite

Završilo je i doigravanje, svi rezultati su upisani. Hvala na suradnji, upisivanju rezultata i slanju zapisnika.

Piše i u biltenu, ali za svaki slučaj ponavljam: ako želite igrati u Zimskom kupu, prijavite se mailom Damiru Vidoviću do 15.12.2023. Sve ekipe koje su bile prijavljene za jesenski dio imaju pravo nastupa, ali u ždrijeb će biti uključeni samo oni koji se prijave.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.