| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet sij 05, 2024 9:38 pm Naslov
: Tekme vikendom |
|
|
Zanima me što mislite o tome, ali i može li se donijeti takva odluka bez Skupštine, bez pitanja tek tako....
Na ovaj način se mijenja višegodišnja praksa. Mogao je SOKAZ barem pokrenuti neku raspravu i/ili ispitati "puls". Ovako ispada da SOKAZ može mijenjati pravilnik o natjecanjima kad god i kako god hoće".
Subotu još i mogu nekako podnijeti ali ne mogu da mi netko nudi nedjelju. to mi je skroz
Ljudi nedjelja pa tko je tu lud. Tko se toga sjetio. Netko dovoljno star i čangrizav kojeg nitko ne zove na nedjeljni ručak ili je pak samac pa mu je nedjeljom dosadno. Nevjerojatna glupost.
Trnac ili bilo tko drugi od dežurnih branitelja i tumača slobodno obrišite post ako se radi o govoru mržnje..... _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet sij 05, 2024 10:55 pm Naslov
|
|
Pitanje je potpuno legitimno.
Slažem se da je bila potrebna rasprava na tu temu ili barem najava. Radi se o prevelikoj promjeni da bi se odluka donijela unutar kruga malog broja ljudi.
Nekome ne odgovara subota jer subotom mora odraditi stvari koje nije mogao radnim danom. Subotom mladi roditelji obično razvažaju klince po raznim sportskim natjecanjima. Nedjeljom su ručkovi, odlasci izvan grada i slično.
Uglavnom postoji dosta argumenata zašto NE vikednom.
Kako sve ima dvije strane tako i ovdje postoji druga strana.
Druga strana je manjak stolnoteniskih dvorana. Ekipe su se žalile da ne mogu dobiti dva termina radnim danom i očito nije bilo drugog rješenja nego uključiti i vikend u raspored.
Navodno jedna dvorana uskoro zatvara vrata i manjak će biti više nego evidentan.
Po meni je najbolje pričekati jedno vrijeme (sezonu) dok se ne vidi kako će promjena funkcionirati (ili neće) i da se onda predlože dorade.
Pretpostavljam da bi mogle biti dorade u terminima - iza 17 kao i radnim danom, možda samo subota, možda samo nedjelja...
U svakom slučaju sve će biti dobro  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet sij 05, 2024 11:50 pm Naslov
|
|
 _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 10:12 am Naslov
|
|
Ova je promjena toliko super da tjera na temeljitije promišljanje o svojoj briljantnosti.
Ako je razlog ovoj promjeni nedostatak dvorana, onda predlažem da se utakmice igraju i u, primjerice, 2 ujutro. Sigurno tada ima slobodnih termina u dvoranama. Ako može nedjelja, zašto ne i u 2 ili 4 ujutro?
Fino tekma od 4 do 7 ujutro, kava i konjačić poslije pa na posel... Ili, dvoboj točno u ponoć - ima i neke romantike čak... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
dundo bumbo
|
Postano: pon sij 08, 2024 11:30 am Naslov
|
|
Znači, sad piše ovako: Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu za odigravanje utakmice najmanje dva dana u tjednu (od ponedjeljka do nedjelje), ne računajući državne blagdane.
Iskreno, ne znam tko je donio tu odluku, ali ako ona ostane na snazi, moja ekipa nema tu više ni trunke manevarskog prostora. Predat ćemo sve utakmice s ponuđenim terminima u subotu i(li) nedjelju.
Ni manje ni više od toga.
I da, boli me patka za možebitne argumente što idu u prilog takvoj radikalnoj preinaci.
A o eventualnom prihvaćanju tog poganog novuma razmišljat ću tek pokaže li se da ga većina članova naše udruge podržava. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 12:06 pm Naslov
|
|
Iskreno, vjerujem da se većina ne slaže s time, a o perfidno podlom, nadasve podjecinjavačkom načinu na koji se mijenja pravilnik, a da se ne pita članove o bilo čemu, nemam riječi. Ali, s druge strane, ne čudi me...
Prema Statutu, Predsjedništvo donosi pravilnik o natjecanju. Dakle, mogu raditi s njim što žele, bez da ikoga pitaju - kao što i rade. Za to su i glasali svi oni koji su imali čast biti pozvani na Zbor ili Skupštinu (to je još jedna bolna tema, koju ne bih sad otvarao).
I tko nas sve ostale j...? Bumo lijepo u nedjelju umjesto na ručak s obitelji ili na misu, fino išli na SOKAZ tekmu, jer, eto, demokratsko nastrojeni, genijalno briljantni trust sportskih i inih profesionalaca smislio je novi pravilnik.
Inače, puno ekipa igra po mjesnim odborima, gdje se vikendom obično ne održava ništa (tj. ne smije se bez posebnog dopuštenja), tako da je ova promjena isključivo rađena da se pogoduje velikoj manjini, nikako ne većini... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pon sij 08, 2024 2:58 pm Naslov
|
|
Morat čemo se prilagodit 1 terminu u tjednu _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pon sij 08, 2024 3:29 pm Naslov
|
|
| dundo bumbo (napisa): | Znači, sad piše ovako: Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu za odigravanje utakmice najmanje dva dana u tjednu (od ponedjeljka do nedjelje), ne računajući državne blagdane.
Iskreno, ne znam tko je donio tu odluku, ali ako ona ostane na snazi, moja ekipa nema tu više ni trunke manevarskog prostora. Predat ćemo sve utakmice s ponuđenim terminima u subotu i(li) nedjelju.
I da, boli me patka za možebitne argumente što idu u prilog takvoj radikalnoj preinaci.
A o eventualnom prihvaćanju tog poganog novuma razmišljat ću tek pokaže li se da ga većina članova naše udruge podržava. |
Ako je danas "novonormalno" da se recimo u vrtićima u Njemačkoj rade posebne sobe gdje se maleni mogu ići u miru - samozadovoljavati
Onda bi valjda i mi mogli umjesto na plac, u crkvu, obiteljski ručak, ili posjetu starim roditeljima rađe ići na psihološko samozadovoljavanje i igrati - stolni t(p).nis ili možda denis
U današnjem "prekrasnom svijetu" više ništa nije sveto.
Nakon uspješno ubijenog foruma vidim da se kvalitetno radi na gušenju Sokaza kao rekreativne organizacije za normalne ljude... _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Car
|
Postano: pon sij 08, 2024 4:21 pm Naslov
|
|
"Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu za odigravanje utakmice najmanje dva dana u tjednu (od ponedjeljka do nedjelje), ne računajući državne blagdane."
Jel to znači da domaća ekipa može komotno ponuditi termine u subotu i nedjelju jer se time poštuje navedeni pravilnik? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 4:52 pm Naslov
|
|
Jel to znači da domaća ekipa može komotno ponuditi termine u subotu i nedjelju jer se time poštuje navedeni pravilnik?
Ne, jedan dan se nudi od ponedjeljka do petka, a drugi se može do nedjelje.
Dobar je zaključak da će se zapravo svoditi puno toga na jedan termin.
Dakle, ako nekome paše, nudit će nedjelju u 12 ili 13 sati uvijek, što vjerojatno neće odgovarati mnogima.
Što i jest totalna bedastoća i samo će nastati konflikti među ekipama...
Ma, još uvijek se nekako nadam da će razum prevladati i da će se nekako uspjeti srušiti ta odluka dok nije počelo prvenstvo. Jer doista nema smisla. Nisam još vidio ni jedan argument zašto bi se igrala tekma SOKAZ-a u nedjelju u 10 sati ili u subotu za vrijeme ručka.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 4:54 pm Naslov
|
|
Niti se Predsjedištvo argumentirano udostojilo obratiti nama pučanima zašto je uopće došlo do te odluke.
Hvala na ničemu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 5:03 pm Naslov
|
|
| Guga (napisa): | | dundo bumbo (napisa): | Znači, sad piše ovako: Inicijativu za ugovaranje utakmica ima domaćin, čiji je voditelj dužan telefonski nazvati voditelja gostujuće momčadi početkom tjedna, a najkasnije do utorka i ponuditi mu za odigravanje utakmice najmanje dva dana u tjednu (od ponedjeljka do nedjelje), ne računajući državne blagdane.
Ako je danas "novonormalno" da se recimo u vrtićima u Njemačkoj rade posebne sobe gdje se maleni mogu ići u miru - samozadovoljavati
Onda bi valjda i mi mogli umjesto na plac, u crkvu, obiteljski ručak, ili posjetu starim roditeljima rađe ići na psihološko samozadovoljavanje i igrati - stolni t(p).nis ili možda denis
U današnjem "prekrasnom svijetu" više ništa nije sveto.
Nakon uspješno ubijenog foruma vidim da se kvalitetno radi na gušenju Sokaza kao rekreativne organizacije za normalne ljude... |
Guga, forum vrvi od poruka članovima iz 'Kutka predsjedništva', koje tako brižno obavještava članove o tome što se i kako radi... Ne stignem pročitati već jedno 2-3 godine toliko obavijesti, zapravo, otkako je napravljen taj tzv. kutak, do sad je nekako više bio mućak, ni jedan jedini post... Toliko pametnome... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon sij 08, 2024 5:59 pm Naslov
|
|
| dambino (napisa): | Nisam još vidio ni jedan argument zašto bi se igrala tekma SOKAZ-a u nedjelju u 10 sati ili u subotu za vrijeme ručka.
|
To je prvo što sam napisao u svojem komentaru - korekcija termina vikendom.
| dambino (napisa): | | .. Kutak predsjedništva... |
"Kutak predsjedništva" nikad nije zaživio, a vjerojatno niti neće jer se u Predsjedništvu nalaze dvije osobe koje koriste forum. Ostali su zapeli u eri papira i telefonskih poziva i vjerojatno nikad nisu niti bili na Forumu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 9:49 pm Naslov
|
|
Nisam još vidio ni jedan argument zašto bi se igrala tekma SOKAZ-a u nedjelju u 10 sati ili u subotu za vrijeme ručka.
To je prvo što sam napisao u svojem komentaru - korekcija termina vikendom. (Trnski)
Nisam to vidio da si napisao, ne znam gdje to piše??? Zar nije pravilnik promijenjen? Uostalom, to što si admin, ne znači da si član Predsjedništva, pa je tvoj glas ništavan, kao i moj. Ili ipak nije?
dambino (napisa):
.. Kutak predsjedništva...
"Kutak predsjedništva" nikad nije zaživio, a vjerojatno niti neće jer se u Predsjedništvu nalaze dvije osobe koje koriste forum. Ostali su zapeli u eri papira i telefonskih poziva i vjerojatno nikad nisu niti bili na Forumu. (Trnski)
Što nešto govori o našem Predsjedništvu... Pametnome dosta... Treba li nešto više komentirati?
Lp
Zadnja promjena: dambino; pon sij 08, 2024 10:05 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon sij 08, 2024 10:05 pm Naslov
|
|
Za korekciju termina sam napisao u prvom postu, zadnja odnosno predzadnja rečenica. Slažem se da za vikend prije podne postoje druge prioriteti odnosno da sadašnji raspon od 10 do 19 treba korigirati u prihvatljiviji, npr. od 15/17 do 19 sati.
Najbolje je pričekati sezonu i vidjeti koliko će ekipa uopće koristiti vikend termine i koliko će to smetati ne-vikend ekipama.
P.S. Dodatak jer vidim da je dopunjen tvoj post: Moj glas je jednak tvojem.
Zadnja promjena: trnac; pon sij 08, 2024 10:07 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 10:10 pm Naslov
|
|
I, Trnski, kaj to vrijedi kaj si napisao?
To je argument Predsjedništva? Koliko vidim nisi član istoga, dakle, možeš me banirati i zabraniti mi eventualno pristup forumu. Ali, nemaš razloga za to, nisam bezobrazan (još ).
Ja mislim da uopće ne treba igrati vikendom! Pa, eto, to je argument jednako jak kao i tvoj!

Zadnja promjena: dambino; pon sij 08, 2024 10:14 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pon sij 08, 2024 10:13 pm Naslov
|
|
Samo raspravljamo. Dijelimo stavove i razmišljanja.
Forum nikada nije bio službeno glasilo.
Stječem dojam da nisi pročitao moj post. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dambino
|
Postano: pon sij 08, 2024 10:17 pm Naslov
|
|
Ne, ti nisi pročitao moj post...
Ponavljam:
dambino (napisa):
Nisam još vidio ni jedan argument zašto bi se igrala tekma SOKAZ-a u nedjelju u 10 sati ili u subotu za vrijeme ručka.
To je prvo što sam napisao u svojem komentaru - korekcija termina vikendom. (Trnski odgovara)
Dakle, opet ponavljam, nisi Predsjedništvo, to što si napisao, nije argument Predsjedništva. Niti mi nije jasno zašto ti odgovaraš na to, a ne prozvani. Trebam li nacrtati? Mogu i na njemačkom ili engleskom?
Lp |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|