|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: sri vel 28, 2024 6:46 pm Naslov
: 20a i 20b liga – proljeće 2024 |
|
|
Pozdrav svim ekipama od voditelja. Dio ekipa već je prošao kroz 'moje' lige, ali ima i novih. Starim poznanicima ispričavam se na recikliranju starog teksta - nije mi cilj biti kreativan nego informativan.
Želim vam puno zdravlja, a onda i druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom. Da ne bi bilo nesporazuma s drugim ekipama, dobro bi bilo da svi pročitaju pravila natjecanja - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php
Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako ipak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.
Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi), može i WhatsApp, Facebook. Nemam Viber, i neću ga instalirati samo zbog Sokaza, sorry (Neki mi kažu da sam bez veze, zašto ne instaliram još jednu aplikaciju na mob, nije to nikakav problem. Takvima mogu samo poručiti da instaliraju WhatsApp na svoj mob, nije to nikakav problem) Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ponekad se ekipe dogovore za odgodu utakmice. Molim vas pažljivo pročitajte člana 14 Pravilnika o natjecanjima (koji se bavi odgodama utakmica), i striktno se pridržavajte stvari koje su tamo napisane, uključujući i pravilo da o odgodi obavijestite mene na vrijeme. Utakmicu je u pravilu moguće odgoditi najkasniej do utorka sljedećeg tjedna, izuzetno voditelj može odobriti dužu odgodu. Nema odgoda u zadnja dva kola.
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf
10. Mnoge stolnoteniske dvorane zahtijevaju igranje u tenisicama za dvoranu (koje se i koriste isključivo u dvorani). Kako biste izbjegli eventualne neugodnosti, uvijek dođite u jednom paru obuće, a tenisice za utakmicu donesite u torbi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri vel 28, 2024 6:48 pm Naslov
|
|
Ovo gore je standardno za svaku sezonu. Malo o specifičnostima ove sezone.
U dvije paralelne 20. lige ima ukupno 17 ekipa - nažalost neparan broj, pa lige nisu jednake. Ne ide drugačije.
U 20a ligi je devet ekipa, a to znači da se igra po rasporedu za deset ekipa, odnosno u devet kola. U svakom kolu jedna je ekipa slobodna, odnosno ne igra utakmicu. Ta sreća zapala je ekipu PRIMARIUS RAKUNI u prvom kolu.
U 20b ligi je osam ekipa, i to će se sve odigrati kroz sedam kola, sedam tjedana.
Konačni poredak 20 lige odredit će se razigravanjem. Nakon sedam tjedana završit će natjecanje u 20b ligi, oni će lijepo odmoriti i pričekati 20a ligu da završi dva tjedna kasnije, i onda u desetom i jedanaestom tjednu ide razigravanje za konačni poredak.
Ugrubo, prvi iz 20a lige igra protiv drugog iz 20b, a drugi iz 20a protiv prvog iz 20b. Pobjednici tih susreta igraju za ukupno prvo mjesto, poraženi za treće.
Slično tome, treće- i četvrto- plasirani iz obje lige igrat će za poredak 5-8 mjesta, itd.
Datume, parove, domaćinstva u razigravanju - sve ću to kasnije objaviti ovdje na forumu, ovo gore je samo da otprilike znate kakav je sistem. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri tra 10, 2024 11:09 am Naslov
|
|
| Utakmica šestog kola 20a lige ĆELAVI REKETI I - TIO odgođena je za tjedan koji počinje 22.4.2024. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri tra 10, 2024 11:27 am Naslov
|
|
Približio se i kraj "regularne sezone", posebno u 20b (gdje se igra samo sedam kola). Evo zato i pravila doigravanja za konačni poredak.
Regularni dio prvenstva 20a lige završava 9. kolom u nedjelju 5.5.2024. Budući da je 20b liga manja (osam ekipa, dok u 20a ima devet ekipa), u njoj regularni dio sezone završava u nedjelju 21.4.2024., a onda slijede dva tjedna pauze, čekanja da završi i 20a liga.
U doigravanje se kreće u ponedjeljak 6.5.2024., i tu nema odgode utakmica za sljedeći tjedan. Doigravanje završava u nedjelju 19.5.2024., kao i u svim ligama od prve do devetnaeste.
Termini doigravanja:
- prvo kolo igra se u tjednu koji počinje 6.5.2024.
- drugo kolo igra se u tjednu koji počinje 13.5.2024.
Parovi doigravanja 1. kolo (prvoimenovana ekipa je domaćin)
Za poredak 1-4. mjesta
ONANI - ŠK FRIDRIH 2 2:8
RAKUNI PREMIUM-HEINZLOVA - HAHN AUTOMATION 6:4
Za poredak 5-8. mjesta
PRIMARIUS RAKUNI - SESVETE 4:6
KA 4 ŠKANJCA - ŠU PEŠĆENICA II 8:2
Za poredak 9-12. mjesta
TIO - TREĆA COSA NOSTRA 9:1
RAKUNI ŠPANSKO - SIGMA BONGERS 10:0
Za poredak 13-16. mjesta
PLIVA VETERANI - ĆELAVI REKETI 2 4:6
FRENDIĆI - ĆELAVI REKETI 1 3:7
17. mjesto
TRGOVAČKA ŠKOLA - nažalost, za devetoplasiranu ekipu 20a lige neće biti doigravanja
Parovi doigravanja 2. kolo
Za 1. mjesto
ŠK FRIDRIH 2 - RAKUNI PREMIUM-HEINZLOVA 3:7
Za 3. mjesto
HAHN AUTOMATION - ONANI 5:5 (21:18 u setovima)
Za 5. mjesto
SESVETE - KA 4 ŠKANJCA 5:5 (19:17 u setovima)
Za 7. mjesto
ŠU PEŠĆENICA II -PRIMARIUS RAKUNI 5:5 (17:19 u setovima)
Za 9. mjesto
TIO - RAKUNI ŠPANSKO 8:2
Za 11. mjesto
SIGMA BONGERS - TREĆA COSA NOSTRA 4:6
Za 13. mjesto
ĆELAVI REKETI 1 - ĆELAVI REKETI 2 8:2
Za 15. mjesto
PLIVA VETERANI - FRENDIĆI 10:0
-----
Određivanje domaćinstva u drugom kolu
Pravilo je slično kao u Zimskom kupu.
1. kriterij:
Recimo da se u drugom krugu sastaju X i Y.
Ako je X bio gost u prvom krugu , a Y domaćin, tada u drugom krugu X ugošćuje Y, odnosno mijenjaju uloge domaćina i gosta.
Npr. ako A1 i A2 prođu u finale, tada je A1 domaćin i A2 gost, jer je u prethodnom krugu A1 bio gost (kod B2), a A2 je bio domaćin (ugostio ekipu B1).
2. kriterij:
Ako su obje ekipe koje se sastaju ili gostovale ili bile domaćini, to znači da se sastaju npr. A1 i B1, ili A2 i B2 itd.
Domaćin je ekipa iz "A" lige (također slično kao u Kupu - nešto kao "prvonavedena, ekipa s manjim brojem").
U slučaju da utakmica doigravanja završi 5:5, za prolazak dalje odnosno konačni plasman gleda se broj dobivenih setova u meču. Ukoliko je i broj dobivenih setova jednak, gleda se ukupan broj poena u meču. U krajnje nevjerovatnom slučaju da je i to izjednačeno, pobjednik je ekipa koja je dobila parove.
Zadnja promjena: Stip; uto svi 28, 2024 2:10 pm; ukupno mijenjano 21 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri tra 10, 2024 11:35 am Naslov
|
|
Ovdje uglavnom razgovaram sam sa sobom, idem probati isprovocirati ljude da i sami nešto napišu.
Trenutno pravilo za parove doigravanja je (na primjeru najbolje plasiranih ekipa):
A2 - B1 (drugoplasirani iz 20a protiv prvoplasiranog iz 20b)
B2 - A1
Drugoplasirane ekipe su domaćini susreta "polufinala", s nekom pretpostavkom da su lige podjednake snage to bi značilo da slabijem dajemo prednost domaćeg terena i tako utakmicu činimo zanimljivijom.
U većini ostalih natjecanja prvo mjesto u ligi nagradilo bi se domaćinstvom u prvom kolu doigravanja, pa su neke ekipe već komentirale da bi bilo bolje da i SOKAZ uvede takvo pravilo.
Ova sezona odigrat će se po starim pravilima, ali pišite, recite kakvo je vaše mišljenje. Ako većina želi promjenu, promjenit ćemo za sljedeće sezone. Tema se uglavnom tiče ekipa iz 20a i 20b lige, pa mi je njihovo mišljenje najvažnije, ali i komentari ostalih su OK. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: sri tra 10, 2024 10:05 pm Naslov
|
|
evo uspio si.
Ne pričaš ništa novo nego iz sezone u sezonu postaš iste postove. ctr C ctrl V... _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
r3di
|
Postano: pet tra 12, 2024 9:18 am Naslov
|
|
Zašto bi ekipu koja je cijelu sezonu igrala dobro, trudila se i uspjela biti prva na tablici "kaznili" u ime zanimljivosti utakmice?
Druga stvar što se otvara prostor za nesportsko ponašanje onih koji žele maksimalnu prednost da recimo puste zadnju utakmicu i osiguraju si drugo mjesto na tablici. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: pet tra 12, 2024 4:46 pm Naslov
|
|
r3di,
Šeldonovci ne idu tako duboko u analizu ljudskog mozga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub tra 20, 2024 9:54 am Naslov
|
|
| Natjecanje u 20b ligi je završilo, sljedeće dva tjedna igra samo 20a liga. Nakon toga kreće play-off, parovi su u postu gore (mislim da na njega možete direktno sa https://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?p=94519#94507 ) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub tra 20, 2024 10:03 am Naslov
|
|
| Saša (napisa): | evo uspio si.
Ne pričaš ništa novo nego iz sezone u sezonu postaš iste postove. ctr C ctrl V... |
Pa istina, to je uglavnom ctrl-c / ctrl-v još od 2015., a uostalom to i sam napišem na početku svakog posta.
Makar, ako malo bolje pogledaš, često se nađe poneka promjena, uglavnom bazirana na iskustvu iz protekle sezone. Ili zbog promjena pravila oko ugovaranja utakmice. Ili makar samo edit datuma.
Ali čak i da je samo copy-paste, konkretno za zadnju, ulaznu ligu to ima smisla jer uvijek ima nekoliko novih ekipa. Čini se da funkcionira, jer problema u ligi uglavnom nema, i zapisnici stižu na vrijeme. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub tra 20, 2024 10:09 am Naslov
|
|
| r3di (napisa): | Zašto bi ekipu koja je cijelu sezonu igrala dobro, trudila se i uspjela biti prva na tablici "kaznili" u ime zanimljivosti utakmice?
Druga stvar što se otvara prostor za nesportsko ponašanje onih koji žele maksimalnu prednost da recimo puste zadnju utakmicu i osiguraju si drugo mjesto na tablici. |
Prvi argument ima smisla, zato sam i pitao druge za mišljenje (i ljudi se baš nisu ubili od pisanja, čini se da im je svejedno).
Za ovaj drugi sam manje siguran, pustiti nekom tekmu zato da dobiješ domaćinstvo u doigravanju, ali domaćinstvo protiv prvoplasiranog iz suprotne lige (koji je u teoriji jači od drugoplasiranog, osim ako je i u toj drugoj ligi bilo namještanja s istim motivom). Kod takvog narihtavanja uvijek se sjetim Ćire, Euro96, Portugal - Hrvatska 3:0 , "da se ekipa odmori"...i onda pušiona u četvrtfinalu. A kaj možeš, kad je Sheldon zlopamtilo  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: ned tra 21, 2024 7:56 pm Naslov
|
|
| Stip (napisa): | | Saša (napisa): | evo uspio si.
Ne pričaš ništa novo nego iz sezone u sezonu postaš iste postove. ctr C ctrl V... |
Pa istina, to je uglavnom ctrl-c / ctrl-v još od 2015., a uostalom to i sam napišem na početku svakog posta.
Makar, ako malo bolje pogledaš, često se nađe poneka promjena, uglavnom bazirana na iskustvu iz protekle sezone. Ili zbog promjena pravila oko ugovaranja utakmice. Ili makar samo edit datuma.
Ali čak i da je samo copy-paste, konkretno za zadnju, ulaznu ligu to ima smisla jer uvijek ima nekoliko novih ekipa. Čini se da funkcionira, jer problema u ligi uglavnom nema, i zapisnici stižu na vrijeme. |
Ma Stip, sorry barem si ti ostao kao nekakva konstanta na ovom zamrlom forumu pa se ne ljuti na mene. Ja ponekad napišem ponešto u nadi kako moje piskaranje neće biti previše osamljeno. Šteta što je tako. Pozdrav _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri svi 01, 2024 7:15 pm Naslov
|
|
Još jedna utakmica preostala je u 20a ligi, i ona će odlučiti o poretku prve tri ekipe. Ali poredak 4-9. mjesta se zna, pa sam imena ekipa unio u post sa parovima razigravanja.
Možete polako početi dogovarati utakmice... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: čet svi 02, 2024 9:20 pm Naslov
|
|
Odigrana je i zadnja utakmica regularnog dijela sezone, znaju se svi parovi doigravanja - raspisano u https://www.sokaz.hr/forum/viewtopic.php?p=94519#94507
Odgode utakmica nema.
Rezultate nećete moći sami upisati, morate zapisnike slati meni. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|