SOKAZ forum
Kakve trave su dozvoljene?
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Re: Mjenjati kako mogu...
odoh pogledat na tvoj skor da vidim gdje te češe (i ne vidim da si igrao protiv škofinjana) osim na nekom turniru van sokaza... pa ne znam što si tako ogorčen protiv njih... s Cohom nisam igrao već godinama, ali kod djeline i kačavendine trave ne vidim neka čuda u promjeni rotacijaLio je napisao/la:poanta...nije problem neznanje igranja protiv trave..nego sto vase trave ne vracaju rotaciju koju ocekujemo..to onda nisu trave nego nesto sasvim drugo..
a ustvari sam te htio pitat kakav ti je to skor u porazima 12/18 u petom setu
Re: Mjenjati kako mogu...
ne izvlači iz kontekstaLio je napisao/la:Evo konacno da priznajete da mjenjate te gume..e pa u tome i jest poanta...nije problem neznanje igranja protiv trave..nego sto vase trave ne vracaju rotaciju koju ocekujemo..to onda nisu trave nego nesto sasvim drugo..nazovite ih skofinase...masterinsider je napisao/la: i mjenjati ih kako mogu
Lio daj si ažuriraj profil da znam s kim imam posla.
Zadnja izmjena: Zrinski, dana/u pet sij 20, 2012 1:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.
- masterinsider
- Kontakt:
Za to kaj nema podmlatka kriv je pristup ping pongu. Svaki početnik kupi si drvo i gume koje ima timo boll ili neka druga faca i onda krene igrat pingać.maco je napisao/la:Podjela je nužnostZa par godina neće biti podmlatka jer trave taj podmladak tjeraju od pingaća
Kad nema mladih , nema igre , nema SOKAZA !
Onda s tim igra, ali nikak da stavi tri lopte na stol. I kaj onda? Onda zaključi da to nije za njega.
Zadnja izmjena: Zrinski, dana/u pet sij 20, 2012 2:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Kaj vi brijete!?
Pa trave su ljepota pingponga! Raznolikost stilova je uvijek dobrodošla.
Ko i u tenisu. Zeznuli su podloge i sad rijetko tko zna igrat volej.
Tak bi neki i travaše ukinuli.
Ko zna igrat s travom ili bez, zna. A ko nezna trave su mu samo izlika.
I kod svake trave (fenirane ili ne) postoji neko pravilo kak lopta ide i način igre protiv toga. Ja još nisam naletio na neku travu kod koje lopta leti suprotno zakonima fizike. Znaju bit neugodne al opet se čovjek može prilagodit i skužit kaj igrat.
Tak da sam ja za trave u svim oblicima!
I kod svake trave (fenirane ili ne) postoji neko pravilo kak lopta ide i način igre protiv toga. Ja još nisam naletio na neku travu kod koje lopta leti suprotno zakonima fizike. Znaju bit neugodne al opet se čovjek može prilagodit i skužit kaj igrat.
kakve trave
Ovo je više nego točno. Zar je lopta od nabrijanog backside normalna a već zvuk ima kao pištolj u špageti-westernima. Hajka je pod sloganom "Koga nemreš dobiti, zabrani ga, ili istjeraj iz SOKAZ-a /registrirani/. Kaj je slijedeće, softovi, antispin, lovci etc./?zacko je napisao/la:Kaj vi brijete!?
E ti ga svašta napisa. Aj što igraš sa fenom na stranu.....Zrinski je napisao/la:Beksajderi nemojte se ljutiti na travaroše.
Evo nekih razloga zbog kojih se beksajderi najčešće ljute na travaroše naravno ovo je moje mišljenje.
To su uglavnom prednosti travaša u odnosu na beksajdera.
- travaroš ima bolju kontrolu
- travaroš bolje razumije rotacije u poenu
- manja osjetljivost gume na rotaciju loptice
- travaroš se ne žuri napraviti poen
- većina beksajdera nezna taktički postaviti igru protiv trave
Ali ima i nedostataka, a o nedostacima neću.
Kako se to travaroš (fenirani) bolje razumije u rotacije kada ga uopće ne brinu. Što god odserviraš on postavi travu a neki su u stanju cijeli stol pokrivati bekendom nebi li im se slučajno dogodilo da beksajdom vrate servu. razumjeti rotaciju znaći vratiti je beksajdom...
Bolja kontrola? Klasične (normalne trave) imaju mnogo bolju kontrolu od feniranih pa ako je nekom do kontrole i ljepote igre igrao bi sa klasičnom travom.
Travaroš ne žuri napraviti poen? Možda oni sa klasičnom travom da, ali oni sa feniranom računaju na ne više od jednog protivničkog spina. Vraga im se ne žuri....
A ovo kako večina beksajdera nezna postavit igru protiv trave je opaka cveba... A tko zna ako oni neznaju?
kakve trave
E Koki fučkaj ga, ovo je pak pod sloganom "Ima da padate na maše rotacije"
nema mladih jer u stolnom tenisu nema love.maco je napisao/la:Podjela je nužnostZa par godina neće biti podmlatka jer trave taj podmladak tjeraju od pingaća
Kad nema mladih , nema igre , nema SOKAZA !
zato dođu kad su malo stariji
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
kakve trave
E baš me neće keyboard danas :lapsus calami "naše"
meni je baš bilo fora kad me zrinski nasapunal na turniru ko kakvog dripca!!!
dobro ti dođe da dobiješ po lampi od travaroša jer vidiš da još puno toga moraš učit....a ovo sa opredjeljivanjem travara i beksajda mi je totalka bezveze jer od koga bi onda zgubil partiju u sokazu!!!

dobro ti dođe da dobiješ po lampi od travaroša jer vidiš da još puno toga moraš učit....a ovo sa opredjeljivanjem travara i beksajda mi je totalka bezveze jer od koga bi onda zgubil partiju u sokazu!!!
Rekete lomim,gume mi ćelave!!!
Mislim da materijal najčešće znači nedostatak tehnike ili brzine kod igrača koji ga koristi - čast iznimkama koje npr. imaju travu na bekendu, a imaju bekend spin, pa vrte reket i sl.
A da li treba raditi preinake na gumama koje se kupe u dućanu, ko voli nek izvoli, meni se na to ne da gubiti vrijeme.
A da li treba raditi preinake na gumama koje se kupe u dućanu, ko voli nek izvoli, meni se na to ne da gubiti vrijeme.
Kakve trave
To me je uvijek i mučilo NEDOSTATAK TEHNIKE, pa još kad Ti to kažeš!!