Pravila stolnog tenisa i njihove promjene

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
dajdosta

#21 Post Postao/la dajdosta »

Mislim da je postotak vraćanja prsta nekoliko redova vreličine veći od postotka vraćanja prasice (prasca, krmače, svinje, kakogot se zvao rub stola).
Unatoč "travnatoj" putanji lopte.
ib
Site Admin
Kontakt:

#22 Post Postao/la ib »

Zapravo mi i nije neki argument jer su mogli već dosad učit i naučit batrljcima :O:
dajdosta

#23 Post Postao/la dajdosta »

Kak se nitko nije sjetio prodavat rukavice za stolni tenis?
Beksajd, antispin, trava... :hihihi: :facepalm:
ib
Site Admin
Kontakt:

#24 Post Postao/la ib »

Uz ovakva marketinški zahvalna pravila, pitanje je trenutka! :lux:
wolf
Kontakt:

#25 Post Postao/la wolf »

moram se javit na ovak :mudri: i dugu :blabla: raspravu .

Mislim da bi najbolje bilo (dugoročno) da se prihvaćaju sva pravila izdana od mjerodavnih institucija :kava: osim onih koja iziskuju nepotrebne financijske izdatke :2up: , tj. konkretno zabrana guma koje su jedno vrijeme bile dopuštene pa sad nisu :confused: . S obzirom da je SOKAZ natjecanje za sve uzraste , zašto sad nekog od 70 godina tjerat da mijenja gumu s kojom možda igra cijeli život :confused:
zalive

#26 Post Postao/la zalive »

ib je napisao/la:pa dođe ti šugava lopta, zar ne? prst je definitivno bliže travuljagi iz :mikroval: nego beksajdu.
al nije da bih ja znao išta o takvoj gumi :fucka: :rofl:

mislio sam da to i je glavni razlog borbe protiv prstiju to begin with. :confused:
da netko svako malo igra prstima, bilo bi očito da je namjerno, zar ne? to ne bi prošlo
zalive

#27 Post Postao/la zalive »

wolf je napisao/la:moram se javit na ovak :mudri: i dugu :blabla: raspravu .

Mislim da bi najbolje bilo (dugoročno) da se prihvaćaju sva pravila izdana od mjerodavnih institucija :kava: osim onih koja iziskuju nepotrebne financijske izdatke :2up: , tj. konkretno zabrana guma koje su jedno vrijeme bile dopuštene pa sad nisu :confused: . S obzirom da je SOKAZ natjecanje za sve uzraste , zašto sad nekog od 70 godina tjerat da mijenja gumu s kojom možda igra cijeli život :confused:
pa normalno. bar u slabijim ligama nitko te ne pita jel guma zabranjena ili nije, jer je sve to ionako sejm šit, ne bu te pobijedila guma, pobijedit će te igrač ;)

pogotovo ovo zabranjivanje dijela trava nema smisla. ak se već zabranjuje, trebalo je zabraniti sve trave, kaj ne? :zubo: :rofl: (šala ;) )
rope

#28 Post Postao/la rope »

ib je napisao/la:Meni se čini da je lakše naučit čokljat prstima nego odservirat nec. Tko zna namjerno gađat nec, valjda bi naučio i servu pras...sca. :D
moze jedan set po gajbu piva.... meni se broje bodovi koje sam osvojio servom sa necom a tebi oni bodovi koje si čokljo pristima !!!!

sudac brod jr... jer.... ma i on sam zna razloge ..... :rofl: :rofl:

gajba piva je gajba piva, tko god da je plati :lol: :lol: :lol:
Dren

#29 Post Postao/la Dren »

Ništa.

slijedeći meč prije početka svim prisutnim igračima u dvorani objavite (ili imate naprintano) da je ITTF promjenio pravila igre i da se igranje rukom broji kao regularan udarac ukoliko držiš reket u toj ruci i
a) loptica te pogodi u ruku ispod zgloba pa do i uključujući prste
b) ukoliko je udarac bio "duplić" (znači i prst i reket istovremeno ili gotovo istovremeno)

i da ne važe (još uvijek :zubo: )
a) poviše zgloba ruke
b) dvostruki udarac (prvo prst ili reket pa onda nakon nekog vremena reket ili prst) - dakle mora biti istovremeno ili gotovo istovremeno.

i to je to. Nema nesprazuma, kako tvojoj ekipi tako i protivnicima, i puno bolje nego "Pošten pa ispao jeben" i svađe "jest pravilo po ITTF-u - nije pravilo po SOKAZU."
Rossi

#30 Post Postao/la Rossi »

mislim da bi za takve stvari morala na svakoj tekmi bit osigurana high speed kamera da se vidi dal je istovremeno, duplic, kuk, oko i neznam ja kud sve nece loptica lupit i odbit se. :rolleyes:
Dren

#31 Post Postao/la Dren »

Rossi je napisao/la:mislim da bi za takve stvari morala na svakoj tekmi bit osigurana high speed kamera da se vidi dal je istovremeno, duplic, kuk, oko i neznam ja kud sve nece loptica lupit i odbit se. :rolleyes:
A kao sad nebi?

ako je duplić ili ruka, čovjek ti kaže: "NIJE. A i da jest, po pravilima ITTF-a je to ok udarac. "

I šta ćeš ti? svađat se?

Mislim da kad se postave pravila (pogotova ako se kaže prst a ne do zgloba) da onda nema zabune - ako je čovjek vrati, dobra je, ako je ne vrati još bolja :D :D :D
Rossi

#32 Post Postao/la Rossi »

ma nije mi opcenito jasno prepiranje na tekmama oko prsta dal je bio il nije kad to ovaj drugi ne vidi a neki put i igrac koji je odigro s prstom, il duplic nije sam sebi na cisto kaj je bilo...

samo sam htio rec, to pravilo ce imat smisla tek kad se upotrebe high speed kamere, dakle, nikad.
Brod

#33 Post Postao/la Brod »

Za mene je prst- prst! :2up:
Jel samo prst,ili cijela šaka,u isto vrijeme ili u približno isto vrijeme s reketom,ili solo,jel po propisima ITTF-a ili nije,ja ga zovem i prepuštam poen protivniku,a isto tako i moji suigrači!Zašto? :eek:
To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen! :amen:

Ima i drugačijih igrača.
Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
Tja,što reć čovjeku... :lux: :lux: :lux:
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
ib
Site Admin
Kontakt:

#34 Post Postao/la ib »

Brod je napisao/la:Za mene je prst- prst! :2up:
:rofl: :cerek:
Brod je napisao/la:To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen! :amen:
:s: :s: :s:

Za ekipu šta opravdava po "dajte pa nije to tolko često" osnovi, izmislio sam novo pravilo! :eek: :top:

Ako se tijekom stolnoteniskog meča u gradu dogodi potpuna pomrčina Sunca, igrač koji je u tom trenutku primao servis osvaja tekući set, i kreće u idućem setu s prednošću od 4:0.

:bis: :s: :s: :s:

You'll thank me later.

S mozgom i stolnim tenisom ima jednako veze kao igranje nečim što nije reket (dakle NIKAKVE!), ali neće se baš prečesto dešavat kao prasice i necevi, pa nije neki problem :top:

Šta kažete? :raspa:
rope

#35 Post Postao/la rope »

Brod je napisao/la:Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
bravo majstore !!!! ali zašto nisi odigrao škarice, možda bi zatresao mrežu !!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Brod

#36 Post Postao/la Brod »

ib je napisao/la:
:rofl: :cerek:
Brod je napisao/la:To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen! :amen:
:s: :s: :s:

Za ekipu šta opravdava po "dajte pa nije to tolko često" osnovi, izmislio sam novo pravilo! :eek: :top:

Ako se tijekom stolnoteniskog meča u gradu dogodi potpuna pomrčina Sunca, igrač koji je u tom trenutku primao servis osvaja tekući set, i kreće u idućem setu s prednošću od 4:0.

:bis: :s: :s: :s:

You'll thank me later.

S mozgom i stolnim tenisom ima jednako veze kao igranje nečim što nije reket (dakle NIKAKVE!), ali neće se baš prečesto dešavat kao prasice i necevi, pa nije neki problem :top:

Šta kažete? :raspa:

Nešto si mi ciničniji nego inače... :cerek:
Reklo bi se da ne voliš kad ti zaguravaju loptice prstima! :E:
Brod

#37 Post Postao/la Brod »

rope je napisao/la:
Brod je napisao/la:Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
bravo majstore !!!! ali zašto nisi odigrao škarice, možda bi zatresao mrežu !!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Škarice!
Prvome koji proba uvaljat mi škarice,puštam odmah set! :s:
Časna pionirska...
dajdosta

#38 Post Postao/la dajdosta »

To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen! :amen:
A rub reketa?
Da li je to način na koji smo htjeli udariti lopticu?
Da li i u tom slučaju treba biti fer i reći "rub reketa" i prepustiti poen protivniku?
ib
Site Admin
Kontakt:

#39 Post Postao/la ib »

E točno sam znao da će doć do ovoga s rubom. :azdaja:

Ako si rupio rubom reketa, lupio si reketom. Ako si lupio prstom, nisi lupio reketom. Nije li jasno da jasnije ne može bit? :cerek:
Stolni tenis se igra reketima, a ne rukama. :kava:

:B:
Brod

#40 Post Postao/la Brod »

dajdosta je napisao/la:
A rub reketa?
Da li je to način na koji smo htjeli udariti lopticu?
Da li i u tom slučaju treba biti fer i reći "rub reketa" i prepustiti poen protivniku?

Pa puno je rijeđi od prsta! :mig:
Ne mijenja putanju,rotaciju i brzinu loptice nepredvidivo ko prst,obično dodje drajfana loptica.
Ne trebaš ništa reći osim ak ne igraš s idiotom(normalnima je obično jasno kaj se desilo),a poen ne treba prepustiti iz gore navedenih razloga!
Odgovorite