teniski lakat

preporuka filmova, razmjena salveta i životinjskog carstva, iskustva s unucima

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
zmilko

teniski lakat

#1 Post Postao/la zmilko »

muči me ruka,teniski lakat.kako si pomoći?prestati igrati na neko vrijeme. ok ali volim igrati. da li postoji neki drugi način? osim toga kada ponovo počnem igrati opet će me boljeti ruka? kako izliječiti a ne zaliječiti?
zalive

#2 Post Postao/la zalive »

nać dobrog ortopeda koji će ti prepisati kortikosteroide da ti brže prođe ta upala, plus malo mirovanja...

a spominju i neku terapiju 'udarnim valom' kao uspješnu:

http://www.scipion.hr/fizioterapija/kat ... ?IDGrupa=8
ČUPKO

#3 Post Postao/la ČUPKO »

masrirati što više s ledom :gitara: :headbang:
wolf
Kontakt:

#4 Post Postao/la wolf »

Marinko Smolčić - Jastrebarsko - 6282-382 - čovjek je odličan , samo je gužva za naručit se , ali ljetno je vrijeme pa možda ...
zalive

#5 Post Postao/la zalive »

ČUPKO je napisao/la:masrirati što više s ledom :gitara: :headbang:
hm, koliko znam, led se koristi kod akutnih problema, grijanje kod kroničnih. obzirom da teniski lakat prije pripada kroničnim problemima nego akutnim (poput ozlijeda), led bi mogao biti kontraindiciran...
ČUPKO

#6 Post Postao/la ČUPKO »

led je provijereno da pomaže ito je rekao doktor nikako grijati nego hladiti jer je to upala i vezati elastičan zavoj i naravno mirovati. :gitara: :headbang:
ČUPKO

#7 Post Postao/la ČUPKO »

zmilko

teniski lakat

#8 Post Postao/la zmilko »

Hvala na savjetima i info. Za sada mirujem koliko je to moguće jer radim,pišem,vozim,surfam itd. Ali već je bolje i bolovi nisu prejaki.Otići ću na pregled slijedeći tjedan,pa bumo videli.
Hvala još jedanput.Inače ozlijeda je stara,vučem je više od 6 mj. pa to treba uzeti u obzir.Do sada sam pio analgetike i to je to. Zeznuo sam se. Savjet svima koji osjete simptome teniskog lakta da odmah prestanu igrati jer je mirovanje prvi i osnovni korak ka izliječenju.
zalive

#9 Post Postao/la zalive »

da, piše led, interesantno, jer doista nije baš za kroniku, no možda se upale ne gledaju kao nešto kronično...

analgetici su ok (možda bi masti tipa voltaren masti ili deep relief bile bolje nego tabletice, jer su lokalne i fokusirane), no znam da su ovi kortikosteroidi jača medicina za to, samo kaj njih liječnici ne prepisuju samo tak. znam da znaju onak 'dignuti' čovjeka dost, no znam da si je prijatelj riješil s njima teniski lakat samo tak, prije tog se zezao s time. on je doktor, od njega sam to saznao
Odgovorite