| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet pro 19, 2008 11:35 am Naslov
: lakiranje reketa => povećanje brzine |
|
|
Molio bih nekog iskusnog da mi kaže s čim i na koji način lakira reket
daska je već lakirana laganim slojem, želio bi postići veću brzinu na forehand strani. Pretpostavljam da bi to mogao postići lakiranjem iste.
Tko god je imao sličnih ideja, i ostvario pozitivni učinak na brzinu molim ga za savjet.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
alvar_mayor
|
Postano: sub pro 20, 2008 9:31 am Naslov
: |
|
|
lakirao sam jednu stranu drveta bijelim temeljnim lakom za drvo na bazi vode - vrlo tanak sloj - na tamnom drvetu. Želio sam učiniti vidljivijom razliku u boji crne i crvene gume, jer je crvena OX trava s kojom sam igrao pomalo prozirna pa je na crnom drvu bila tamno crvena, sve kako bi izbjegao negativne komentare protivnika koji su i ovako indignirani čim vide pipce..
Nisam primijetio nikakvu značajnu promjenu brzine, ni karakteristika drva..
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jed2i
|
Postano: sri pro 24, 2008 8:06 am Naslov
|
|
iz mog iskustva drvo dobije malo tvrdi osjecaj i nesto jako jako malo na brzini
lakirao sam sa nitro lakom |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sub pro 27, 2008 3:36 pm Naslov
|
|
1.) Ukoliko drvo već nije tvornički lakirano, svakako bi se to trebalo napraviti (jedan tanki sloj običmog bezbojnog laka za drvo) jer se tako sačuva drvo pri odljepljivanju guma. Bez lakiranja vrlo često se otkinu komadići gornjeg sloja drva.
2.) Lakiranjem bi se inače trebala dobiti veća brzina drva na lakiranoj strani (iz vlastitog iskustva), ali po meni to ima smisla samo kod backside ("čistih") guma.
Međutim, drvo time gubi na kontroli (opet iz vlastitog iskustva) tj. osjećaj se približava carbon drvima (postaje "staklen") pogotovo ako se stavi deblji sloj laka ili se prelakira više puta.
Lakiranje jedne strane drva bi moglo biti nakakvo rješenje za igrače koji igraju sa dvije različite vrste guma (npr. trava na beckhandu i backside na forehandu) čime bi zadržali kontrolu na backkendu, a dobili nešto veću brzinu na forehendu.
Ovo vjerojatno ne bi mogli dobiti stavljanjem bržeg drva jer bi time izgubili nešto kontrole na beckhandu (naravno, ukoliko je na beckhandu "materijal"). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub pro 27, 2008 6:42 pm Naslov
|
|
| koliko sam citao navodno od jednog sloja (poliuretanskog laka) nema skoro nikakve promjene dok kod 2-3 se vec moze osjetiti povecanje brzine i smanjeni osjecaj. isto tako sam citao da se to vise primijeti kod sporih drva dok je kod ofanzivnih manje osjetna promjena. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: ned pro 28, 2008 9:43 pm Naslov
|
|
Stavljanje jednog (tankog) sloja laka se smatra obaveznim radi čuvanja drva i naravno da se gotovo ne osjeti na brzini.
Međutim, kada sam naručio ofenzivno drvo (Boll forte) i njegovo lakiranje (Shoeler&Micke) tako su utisnuli lak da se i sam znak Buterfly skoro izbrisao. Bila je riječ o običnom lakiranju (postoji i ofenzivno lakiranje koje je još jače).
Osjećaj je bio kao da igram sa staklom!!
Drvo je bilo puno brže, a kontrola puno slabija tako da sam na kraju morao "šmirglati" drvo da skinem lak i još nisam to uspio u potpunosti napraviti.
Tako da sada imam dva ista drva, a tako različita!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jed2i
|
Postano: čet sij 01, 2009 6:47 pm Naslov
|
|
drva su uvijek razlicita
svako drvo ima svoj sweet spot, gramazu na kojoj je najbolji osjecaj i brzina
iako to nije pravilo
svaki igrac ima drugaciji osjecaj
ja recimo trazim da drvo ima katapult, da je tvrdo po osjecaju i brzo, zato mi ne smeta lakiranje |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: ned vel 01, 2009 2:14 pm Naslov
|
|
| jeli ima u preradovićevoj primorac carbon ali da je tvornički lakiran,neznam zašto onda uopće sam Butterfly odmah pri proizvodnji neizlakira sva drveta budući da masa igrača sa takvim drvetom lijepi svakodnevno gume a na taj način se zna skinuti komadi drveta sa drva |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned vel 01, 2009 3:49 pm Naslov
|
|
zato sto drvo koje se unistava skidanjem guma krace traje pa ti moras u preradovicevu po novi primorac carbon. sretan pospis, sretan butterfly a ti ko te sta pita
nije butterfly lud pa da napravi drvo koje traje vjecno, ili gumu koja se ne istrosi nakon izvjesnog broja treninga ili nedaj boze lopticu koja ne pukne nakon par sati igre. gdje bi im zarada bila? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon vel 02, 2009 8:07 am Naslov
|
|
ja sam svojevremeno u preradovićevoj kupio primoraca off-
i mogu reći da je drvo bilo lakirano.... nakon n sati igre (2 godine) (i moje agresije u isporbavanju guma) drvo je napuklo i sad je u fazi sanacije
nakon skidanja ručke nemalo me iznenadilo da je drška istokarena s unutarnje strane (šuplja - WRB butterfly verzija) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: pon vel 02, 2009 12:20 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | zato sto drvo koje se unistava skidanjem guma krace traje pa ti moras u preradovicevu po novi primorac carbon. sretan pospis, sretan butterfly a ti ko te sta pita
nije butterfly lud pa da napravi drvo koje traje vjecno, ili gumu koja se ne istrosi nakon izvjesnog broja treninga ili nedaj boze lopticu koja ne pukne nakon par sati igre. gdje bi im zarada bila? |
Ima prijatelju i u tome nešta  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|