referenti liga i rezultati!

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Poruka
Autor/ica
Brod

referenti liga i rezultati!

#1 Post Postao/la Brod »

Htio bi reci da je sramota da se na pojedine rezultate ceka i po 2 do 3 tjedna prije nego li osvanu na sajtu. Pitanje je samo jel greska u referentima liga koji su nemarni,ili u kapetanima momcadi koji zapisnike ne salju na vrijeme? Ovo drugo bilo bi cudno jer na kraju sezone ne vidim bas previse kaznjenih ekipa zbog neslanja zapisnika na vrijeme. :E:
Mislim da bi tu trebalo nekako ubrzat proces postavljanja rezultata na sajt!
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
beachba

#2 Post Postao/la beachba »

Pa ne moras cekat da referent to rijesi, mozes sam upisivat rezultate. Tak cete uvijek imat par rezultata vise od konkurencije pa ce rang-lista bolje izgledat :lol:
usput to spomeni protivnicima na svakoj tekmi i uskoro nam nece vise trebat referenti ;)
Slick

#3 Post Postao/la Slick »

beachba je napisao/la:usput to spomeni protivnicima na svakoj tekmi i uskoro nam nece vise trebat referenti ;)
Lijepo to zvuči, ali sumnjam da ova "stara garda" uopće zna i ukljućiti
računalo, a kamoli još i surfati netom i postati najnovije rezultate :rolleyes:

U potpunosti se slažem da za pojedine lige rezultati puno previše kasne :E:
Moja sumnja pada isključivo na referente liga i njihovu neodgovornost pri
redovitom slanju rezultata cijelog kola, jer kao što je kolega Brod rekao, ne
vidim da puno ekipa plaća novčane kazne na kraju sezone zbog zakašnjenja
u slanju zapisnika referentu lige.

Kako to promijeniti i ubrzati stvari je sasvim druga priča :confused:

Bez obzira na sve, ne želim da ovo netko krivo protumaći i uvrijedi se
zbog toga, ipak su to samo male opaske :cool:
Brod

#4 Post Postao/la Brod »

Da, ja svoje rezultate odmah i upisujem,ali na druge cekam po dva tri tjedna-sto je lose! :cry:

Bilo bi ljepo kad bi bar u zadnje kolo usli s cistom situacijom pa da se zna gdje pes p...u nosi, i kak ko uistinu stoji! ;)

Moramo malo kritizirat,kad vec imamo forum. :D :P :D
Kemil
Kontakt:

Prijedlog za dojavljivanje rezultata

#5 Post Postao/la Kemil »

Obzirom da ima nekih ekipa koje ne mogu podnijeti da njihov poraz bude objavljen na webu, nekih ekipa koje su s internetom na "Vi", a ima i onih koje to uopće nije briga itd., ...
predlažem da naš web-majstor :D omogući upis samo konačnog rezultata npr. 7:3 ili 6:4, dakle bez pojedinačnih setova i poena.

Na taj način bi drugi ljudi, kojima je stalo da stanje na webu bude identično onom na stolu, mogli nazvati telefonom te ekipe i saznati rezultat utakmice te ga upisati na web.
ps
svjestan sam da bi to moglo izazvati dosta problema programeru, ali ... daj sve od sebe Igore :eek:
ib
Site Admin
Kontakt:

#6 Post Postao/la ib »

Ma ne bi mi zadalo previše problema (imao bi vremena do jeseni), jedino mi je palo na pamet nekoliko negativnih side-efekata:

1. Ako te rezultate uključim u računanje tablica i pojedinaca, bojim se da će se sve skupa pretvoriti u jedan zabavni "simulator" rezultata i u školsko igralište. U smislu "idem vidjet ako mi dobijemo ove i ove, a ovi dobiju one i oni odigraju onako, jel možemo proć dalje.. A jel' nam remi dosta? idem probat." i tako dalje..
Ovako je ipak malo veći problem jer sumnjam da se ikome dâ izmišljati zapisnik. A ako sam kome i dao ideju, nemojte, naravno da imam kakav-takav log zapisa! :)

2. Bojim se da bi i ljudima što sada upisuju cijele zapisnike pao interes, nešto poput "idem radije upisati 2:8, šta ću se bezveze patit s cijelim zapisnikom, još smo ionako nesretno izgubili jer su nam imali stopedeset prasica po s.." itd.

Meni se čini da je forum idealno mjesto za "kratku" objavu rezultata. Što mislite o otvaranju podgrupe SAMO ZA REZULTATE u forumu, u kojoj će topici biti 1. liga, 2. liga, 3. liga, ...?

Ajmo ljudi, želim diskusiju oko ovoga! :)
Brod

#7 Post Postao/la Brod »

ib je napisao/la:Ma ne bi mi zadalo previše problema (imao bi vremena do jeseni), jedino mi je palo na pamet nekoliko negativnih side-efekata:

1. Ako te rezultate uključim u računanje tablica i pojedinaca, bojim se da će se sve skupa pretvoriti u jedan zabavni "simulator" rezultata i u školsko igralište. U smislu "idem vidjet ako mi dobijemo ove i ove, a ovi dobiju one i oni odigraju onako, jel možemo proć dalje.. A jel' nam remi dosta? idem probat." i tako dalje..
Ovako je ipak malo veći problem jer sumnjam da se ikome dâ izmišljati zapisnik. A ako sam kome i dao ideju, nemojte, naravno da imam kakav-takav log zapisa! :)

2. Bojim se da bi i ljudima što sada upisuju cijele zapisnike pao interes, nešto poput "idem radije upisati 2:8, šta ću se bezveze patit s cijelim zapisnikom, još smo ionako nesretno izgubili jer su nam imali stopedeset prasica po s.." itd.

Meni se čini da je forum idealno mjesto za "kratku" objavu rezultata. Što mislite o otvaranju podgrupe SAMO ZA REZULTATE u forumu, u kojoj će topici biti 1. liga, 2. liga, 3. liga, ...?

Mislim da ti je ovo super ideja!
Da bar imamo rezultat(krajnji) po kratkom postupku!
Otvaraj tu podgrupu na forumu! :lol:
Kemil
Kontakt:

#8 Post Postao/la Kemil »

ib je napisao/la:Ma ne bi mi zadalo previše problema (imao bi vremena do jeseni), jedino mi je palo na pamet nekoliko negativnih side-efekata:

Ja sam za, bitno je da negdje (na webu) postoje rezultati svih odigranih utakmica (makar u kombinaciji službenih i neslužbenih rezultata).

Za ono pod 2. si vjerojatno u pravu.

Samo ako može sljedeće, neka verzija rezultata gdje se upisuju svi poeni i dalje egzistira u sadašnjem obliku i mjestu (što je dobro ne diraj), a da ili u forumu ili negdje na samim html stranicama sokaza postoji kutak gdje bi se mogao (neslužbeno na kvadrat) dodati neupisani rezultat neke tekme.
Obrati pažnju, poanta je u tome da se ne moraju prepisivati već upisani rezultati i dodavati neupisani nego da se samo dodaju neupisani, tako da se jednostavno dobije uvid u realnu tablicu.

Ja trenutno u excelu vodim cijelu tablicu 14. lige i moram je ažurirati i sa službenim rezultatima objavljenim na webu i sa rezultatima koje saznam telefonom. :E:

Nije loša ideja o otvaranju podgrupa za svaku ligu od 1. do 18. i onda možda npr. samo kopirati tablični prikaz Tablice lige gdje se jednostavno može dodati npr. 7:3.
U svakom slučaju idemo u dobrom smjeru i mislim da će daljnja diskusijia sigurno polučiti solidnim rješenjem.

Neznam zašto u forumu aktivno sudjeluje tek dvadesetak ljudi, a sigurno ih stotine surfaju po www.sokaz.hr. :(
dmelti

#9 Post Postao/la dmelti »

Odlična ideja!! :D
Čak mislim da ne bi trebao te rezultate uvrštavati u nikakve " tablice ",nego samo ostaviti kao objavu rezultata kod rezultata pojedine lige ( nešto kao što si napravio na " naslovnici " za nove rezultate ) :D
Pa neka si svako sam računa !!
D. Melti, Deda II, VI liga
ib
Site Admin
Kontakt:

#10 Post Postao/la ib »

I ja to mislim. Ne očekujem ionako previše rezultata po ligi. A računanje automatski je ionako preneslužbeno za te podatke, kao i mogućnost "isprobavanja situacija".
Evo nešto sam stavio, jel može ovako nekako?
Zadnja izmjena: ib, dana/u uto svi 17, 2005 12:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.
dmelti

#11 Post Postao/la dmelti »

Super!!
Još kada bi se na stranici određene lige vidjelo da na forumu ima neslužbeni rezultat za tu ligu, to bi bilo SAVRŠENO !!! :confused:
Kemil
Kontakt:

#12 Post Postao/la Kemil »

dmelti je napisao/la:

Odlična ideja!! :D
Čak mislim da ne bi trebao te rezultate uvrštavati u nikakve " tablice ",nego samo ostaviti kao objavu rezultata kod rezultata pojedine lige ( nešto kao što si napravio na " naslovnici " za nove rezultate ) :D
Pa neka si svako sam računa !!
Meni je dosta računanja. :eek:
ib
Site Admin
Kontakt:

#13 Post Postao/la ib »

dmelti je napisao/la:Super!!
Još kada bi se na stranici određene lige vidjelo da na forumu ima neslužbeni rezultat za tu ligu, to bi bilo SAVRŠENO !!! :confused:
Nema smisla ako ne pamtim koji je zadnji rezultat korisnik vidio na forumu, a to mi se čini gotovo neizvedivo.
Izvolite steći naviku redovite posjete foruma! :D ;)
ib
Site Admin
Kontakt:

#14 Post Postao/la ib »

kemil je napisao/la:Meni je dosta računanja. :eek:
Pe Excel računa! Ako sam dobro shvatio ;)
dmelti

#15 Post Postao/la dmelti »

ib: Ne znam kako se biraju voditelji liga, ali ja bih predložio Kemila za voditelja! Ovo nije šala! Kod njega barem znaš da bi rezultati bili ODMAH na net-u!

Kemil: Šta ti misliš o tome
Grei

Re: referenti liga i rezultati!

#16 Post Postao/la Grei »

Brod je napisao/la:Htio bi reci da je sramota da se na pojedine rezultate ceka i po 2 do 3 tjedna prije nego li osvanu na sajtu. Pitanje je samo jel greska u referentima liga koji su nemarni,ili u kapetanima momcadi koji zapisnike ne salju na vrijeme? Ovo drugo bilo bi cudno jer na kraju sezone ne vidim bas previse kaznjenih ekipa zbog neslanja zapisnika na vrijeme. :E:
Mislim da bi tu trebalo nekako ubrzat proces postavljanja rezultata na sajt!
A da bude rang lista momčadi/referenata sortirano po brzini prijavljivanja

:lol:
ib
Site Admin
Kontakt:

#17 Post Postao/la ib »

dmelti je napisao/la:ib: Ne znam kako se biraju voditelji liga, ali ja bih predložio Kemila za voditelja! Ovo nije šala! Kod njega barem znaš da bi rezultati bili ODMAH na net-u!
Ja nemam veze s biranjem voditelja liga.
Već imam par prijedloga/samonominacija za power-voditelje (oni koji bi upisivali preko Interneta, jer to je najbrže, a dugoročno i najperspektivnije rješenje), spomenuo sam to gosp. Leskovcu, vidjet ćemo..
ib
Site Admin
Kontakt:

Re: referenti liga i rezultati!

#18 Post Postao/la ib »

Grei je napisao/la:A da bude rang lista momčadi/referenata sortirano po brzini prijavljivanja
BUAHAHA, e, razumio bih da je od ikog drugog prijedlog.. :lol:
Možda da ipak ne bude? :)

Rang-lista i postoji, http://www.sokaz.hr/rez_stiglo.php. Za voditelje koji su redoviti to je rang-lista redovitosti momčadi. Za one druge, to je ajmo reći kombinacija..
Kemil
Kontakt:

#19 Post Postao/la Kemil »

dmelti je napisao/la:ib: Ne znam kako se biraju voditelji liga, ali ja bih predložio Kemila za voditelja! Ovo nije šala! Kod njega barem znaš da bi rezultati bili ODMAH na net-u!

Kemil: Šta ti misliš o tome
Ne bi ja ... :eek:
Burke

#20 Post Postao/la Burke »

Zašto još nema rezultata zadnjeg kola na netu?! :eek:
U više od polovice liga nisu kompletirani rezultati, a prošlo je već 10 dana od zadnje odigrane utakmice (i zna se da nema odgode tekni zadnjeg kola).
Što je još važnije, o tim rezultatima ovisi tko će gore, a tko dolje! Znam da je bio Božić, pa Nova godina, ... Znam da su voditelji liga malo :zivili: :tulum: :klopa: , i ib također, a neki su (kao ja) u ovakvom stanju :kava: ,ali bilo bi lijepo da sa novom dođu i "novi" rezultati i tablice.
Usput, da li je u međuvremenu nastalo neko pisano pravilo SOKAZ-a oko prelaska u više i niže lige kada jedna ili više ekipa odustane od takmičenja!? :ne zna:
I da li se zna ždrijeb kupa? (da li zaista počinje idući tjedan jer o tome ni traga ni glasa!
Znam da je praviše pitanja za ovo doba, ali ... Igore javi se!! :drunk:
Svima Sretna i uspješna Nova 2007. :pobjeda: :prvak:
Odgovorite