NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Sokaz sustav bodovanja i razno...
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Koki

PostPostano: čet tra 29, 2010 1:53 pm    Naslov : Sokaz sustav bodovanja i razno... Citirajte i odgovorite

Štovani Sokazovci,

Smatram da je ovo zgodno mjesto da se prodiskutiraju evenualni noviteti koji bi mogli biti poboljšanje postojećeg natjecanja. Nije me bilo 6 godina i sada sam tu i sa odmakom mogu prokomentirati neke stvari.

1. Bodovanje,
čini mi je nepoštenim da se za pobjedu dobiva 3 boda a za neriješen rezultat 1 . Navedeno pravilo ima smisla u nogometu gdje se istim stimulira napadačka igra. Na utakmicama Sokaza nema smisla da "ispari" taj jedan bod jer su se oba protivnika itekako preznojila i igrala na pobjedu. Evenualni argument da je to mjera protiv dogovaranja utakmica ne pije vodu. Praksa je to pokazala...
Moj prijedlog je da taj jedan bod ostane u igri te da dolaskom do 5-te pojedinačne pobjede dolazis do 2 boda a za treci bod se bori u paru. dakle kod 5-5 jedna momčad osvaja 2 a druga 1 bod..
meni se čini pošteno..
2. namještanje...
prije mnogo godina bilo je običaj da se momčadi istog naziva sastaju u prva 2 kola. Sječam se vremena kada je Industrogradnja u prvoj ligi imala 2 do 3 momčadi. To je bilo odigrano na početku..
Gdje je nestao taj običaj?

Ukoliko netko ima još štogod neka napiše u ovom topicu...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Jopi

PostPostano: čet tra 29, 2010 10:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vezano uz 2 - u 12oj ligi ove godine postoje 2 ekipe koje dijele prostor i voditelj lige je osigurao da se momčadi sastanu ranije, mislim da prije 6. kola.

Prva opcija mi se iskreno ne sviđa.

Pozdrav
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Izra

PostPostano: pet tra 30, 2010 11:48 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

u vezi 1... znaci da 5 pojedinacnih pobjeda vrijedi vise nego 4 pojedinacne i par. ovo je diskriminacija para! ne dirajte mi par! Crying

ajmo sad ozbiljno... ovo bi trebalo malo testirati, ali obzirom da je u mecu pojedinacnih partija 9 a par samo jedan mislim da ne treba dodatno umanjivati njegovu vrijednost.

u vezi 2... ideja nije losa ali puno ekipa se dobro pozna i koje nisu iz istih dvorana pa je pitanje koliko bi to rijesilo problem dogovaranja. svejedno, podrzavam ideju, vjerojatno bi ipak bar malo pomoglo.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Koki

PostPostano: pet tra 30, 2010 3:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
u vezi 1... znaci da 5 pojedinacnih pobjeda vrijedi vise nego 4 pojedinacne i par. ovo je diskriminacija para! ne dirajte mi par! Crying

ajmo sad ozbiljno... ovo bi trebalo malo testirati, ali obzirom da je u mecu pojedinacnih partija 9 a par samo jedan mislim da ne treba dodatno umanjivati njegovu vrijednost.

u vezi 2... ideja nije losa ali puno ekipa se dobro pozna i koje nisu iz istih dvorana pa je pitanje koliko bi to rijesilo problem dogovaranja. svejedno, podrzavam ideju, vjerojatno bi ipak bar malo pomoglo.

ne vidim diskriminaciju para niti umanjivanje njegove vrijednosti. Vidim da kod neriješenog rezultata jedan bod nestaje. Za osvajanje 2 boda treba odigrati 9 pojedinacnih partija a jedan par donosi 1 bod..Cini se da su pojedinacne partije podcjenjene...

Možda bi bilo pametno ponovno uvesti sistem pobjeda 2 boda a nerješeno 1...
[Vrh]
cvijo

PostPostano: pet tra 30, 2010 4:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne bi li varijanta "2 boda za pobjedu" donijela veću vjerojatnost za dogovaranje mečeva? Mislim, lakše se odreći jednog boda više koji pobjeda donosi - pa ideš na ziher pa se dogovoriš...
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet tra 30, 2010 6:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

cvijo (napisa):
Ne bi li varijanta "2 boda za pobjedu" donijela veću vjerojatnost za dogovaranje mečeva? Mislim, lakše se odreći jednog boda više koji pobjeda donosi - pa ideš na ziher pa se dogovoriš...

Mozda...
Poanta onoga sto zelim reci je da nema smisla za pobjedu davati 3 boda a za nerijeseno po 1. U nogometu gdje stimuliras napadancki nogomet na pobjedu to ima smisla, no u pingicu?
nepošteno je da jedan bod nestane...

sorry sto se ponavljam...
[Vrh]
masterinsider

PostPostano: pet tra 30, 2010 8:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

U slučaju 5-5, četvrti igrači ekipa bi trebali odlučiti o dobitniku 2 boda ali to je neizvedivo
wolf

PostPostano: pet tra 30, 2010 8:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

masterinsider (napisa):
U slučaju 5-5, četvrti igrači ekipa bi trebali odlučiti o dobitniku 2 boda ali to je neizvedivo

Vodu na svoj mlin a ??hehe Zubo
masterinsider

PostPostano: pet tra 30, 2010 9:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
masterinsider (napisa):

Vodu na svoj mlin a ??hehe Zubo

Wink

To ti je ko u NBA kad biraju najboljeg šestog Laughing
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Iceman

PostPostano: sub svi 01, 2010 8:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...

cak bi se moglo igrat i do 5 i gotovo...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
masterinsider

PostPostano: sub svi 01, 2010 9:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):

Izgubio bi se draž SOKAZ-a, fučkaš tekmu koja ne traje 3 i pol sata Juhuu
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Izra

PostPostano: sub svi 01, 2010 9:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

meni je par zakon, ne dirajte ga! Azdaja

zahtjeva drukciju igru nego pojedinacno, treba taktizirati i dobro poznavati svog suigraca. mislim da bi stvarno bila steta izbrisati ga potpuno iz sokaz meceva, pa vec ga pojedinacne partije sisaju u omjeru 9:1. Sad
[Vrh]
wolf

PostPostano: ned svi 02, 2010 10:02 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...

Čak bi se moglo i neigrat , i to je brzo gotovo i nema namještanja Zubeki
Brod

PostPostano: pon svi 03, 2010 12:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Iceman (napisa):

Pa Ledeni ti je prvoligaš,tam ti se baš ni ne igra puno... Laughing In love
ČUPKO

PostPostano: pon svi 03, 2010 1:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zato i tak loše prolazi na turnirima bar protiv utrinaaaaaa Beljenje2 Gitara Headbang
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
wolf

PostPostano: pon svi 03, 2010 2:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Klanja se Klanja se Laughing Laughing Laughing Zubo
Stip

PostPostano: pon svi 03, 2010 3:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
cvijo (napisa):

Mozda...
Poanta onoga sto zelim reci je da nema smisla za pobjedu davati 3 boda a za nerijeseno po 1. U nogometu gdje stimuliras napadancki nogomet na pobjedu to ima smisla, no u pingicu?
nepošteno je da jedan bod nestane...

sorry sto se ponavljam...

Meni se osobno sistem 3/1/0 ne sviđa, pa sam baš išao pogledati zadnjih sedam sezona moje momčadi, koja je i ispadala i išla gore u tom periodu. Kada bi bodovanje bilo po starom (2/1/0), niti u jednoj od tih sezona naš se plasman ne bi promijenio niti za jedno mjesto.
Onako na brzinu, čini mi se da bi se samo u jednoj sezoni promijenilo jedno od mjesta za ići dalje ili ispadanje, a u većini slučajeva čak se nitko ne bi pomaknuo niti za jedno mjesto.

Dakle čini mi se da bez obzira na osobne preference, sistem bodovanja baš i nije tako bitan. A što se kreativnosti uz pivu tiče, bilo je toga i prije, ima i sada, ne znam baš da je itko u stanju zaustaviti kreativce.
Naravno, ja osobnog iskustva s namještanjem nemam Very Happy , samo prepričavam što su mi rekli...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: pon svi 03, 2010 3:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):

Brod (napisa):

Pa Ledeni ti je prvoligaš,tam ti se baš ni ne igra puno... Laughing In love

ČUPKO (napisa):
zato i tak loše prolazi na turnirima bar protiv utrinaaaaaa Beljenje2 Gitara Headbang

ovo se polako pretvara u jos jednu legendarnu temu na sokazovom forumu ROFL
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):

slazem se sa svime.... samo što moj motiv nije hendikep oka.....

fino ko prvi do 5... pa na Pivo
Izra

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):

slazem se sa svime.... samo što moj motiv nije hendikep oka.....

fino ko prvi do 5... pa na Pivo

znaci da u slucaju 5:0 jedan igrac odigra samo jednu partiju. koma Thumbs down

meni se bas fino zaokruzi mec kad odigram 3 partije i par. naravno, ako ekipa moze sloziti bolji par da ustupam svoje mjesto... ali mi onda nekako fali jos ta jedna partija. Tuzni
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.