| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet tra 29, 2010 1:53 pm Naslov
: Sokaz sustav bodovanja i razno... |
|
|
Štovani Sokazovci,
Smatram da je ovo zgodno mjesto da se prodiskutiraju evenualni noviteti koji bi mogli biti poboljšanje postojećeg natjecanja. Nije me bilo 6 godina i sada sam tu i sa odmakom mogu prokomentirati neke stvari.
1. Bodovanje,
čini mi je nepoštenim da se za pobjedu dobiva 3 boda a za neriješen rezultat 1 . Navedeno pravilo ima smisla u nogometu gdje se istim stimulira napadačka igra. Na utakmicama Sokaza nema smisla da "ispari" taj jedan bod jer su se oba protivnika itekako preznojila i igrala na pobjedu. Evenualni argument da je to mjera protiv dogovaranja utakmica ne pije vodu. Praksa je to pokazala...
Moj prijedlog je da taj jedan bod ostane u igri te da dolaskom do 5-te pojedinačne pobjede dolazis do 2 boda a za treci bod se bori u paru. dakle kod 5-5 jedna momčad osvaja 2 a druga 1 bod..
meni se čini pošteno..
2. namještanje...
prije mnogo godina bilo je običaj da se momčadi istog naziva sastaju u prva 2 kola. Sječam se vremena kada je Industrogradnja u prvoj ligi imala 2 do 3 momčadi. To je bilo odigrano na početku..
Gdje je nestao taj običaj?
Ukoliko netko ima još štogod neka napiše u ovom topicu... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Jopi
|
Postano: čet tra 29, 2010 10:26 pm Naslov
: |
|
|
Vezano uz 2 - u 12oj ligi ove godine postoje 2 ekipe koje dijele prostor i voditelj lige je osigurao da se momčadi sastanu ranije, mislim da prije 6. kola.
Prva opcija mi se iskreno ne sviđa.
Pozdrav |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet tra 30, 2010 11:48 am Naslov
|
|
u vezi 1... znaci da 5 pojedinacnih pobjeda vrijedi vise nego 4 pojedinacne i par. ovo je diskriminacija para! ne dirajte mi par!
ajmo sad ozbiljno... ovo bi trebalo malo testirati, ali obzirom da je u mecu pojedinacnih partija 9 a par samo jedan mislim da ne treba dodatno umanjivati njegovu vrijednost.
u vezi 2... ideja nije losa ali puno ekipa se dobro pozna i koje nisu iz istih dvorana pa je pitanje koliko bi to rijesilo problem dogovaranja. svejedno, podrzavam ideju, vjerojatno bi ipak bar malo pomoglo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 30, 2010 3:50 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | u vezi 1... znaci da 5 pojedinacnih pobjeda vrijedi vise nego 4 pojedinacne i par. ovo je diskriminacija para! ne dirajte mi par!
ajmo sad ozbiljno... ovo bi trebalo malo testirati, ali obzirom da je u mecu pojedinacnih partija 9 a par samo jedan mislim da ne treba dodatno umanjivati njegovu vrijednost.
u vezi 2... ideja nije losa ali puno ekipa se dobro pozna i koje nisu iz istih dvorana pa je pitanje koliko bi to rijesilo problem dogovaranja. svejedno, podrzavam ideju, vjerojatno bi ipak bar malo pomoglo. |
ne vidim diskriminaciju para niti umanjivanje njegove vrijednosti. Vidim da kod neriješenog rezultata jedan bod nestaje. Za osvajanje 2 boda treba odigrati 9 pojedinacnih partija a jedan par donosi 1 bod..Cini se da su pojedinacne partije podcjenjene...
Možda bi bilo pametno ponovno uvesti sistem pobjeda 2 boda a nerješeno 1... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: pet tra 30, 2010 4:45 pm Naslov
|
|
Ne bi li varijanta "2 boda za pobjedu" donijela veću vjerojatnost za dogovaranje mečeva? Mislim, lakše se odreći jednog boda više koji pobjeda donosi - pa ideš na ziher pa se dogovoriš... _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: pet tra 30, 2010 6:18 pm Naslov
|
|
| cvijo (napisa): | | Ne bi li varijanta "2 boda za pobjedu" donijela veću vjerojatnost za dogovaranje mečeva? Mislim, lakše se odreći jednog boda više koji pobjeda donosi - pa ideš na ziher pa se dogovoriš... |
Mozda...
Poanta onoga sto zelim reci je da nema smisla za pobjedu davati 3 boda a za nerijeseno po 1. U nogometu gdje stimuliras napadancki nogomet na pobjedu to ima smisla, no u pingicu?
nepošteno je da jedan bod nestane...
sorry sto se ponavljam... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: pet tra 30, 2010 8:47 pm Naslov
|
|
U slučaju 5-5, četvrti igrači ekipa bi trebali odlučiti o dobitniku 2 boda ali to je neizvedivo _________________ http://www.stk-stubaki.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet tra 30, 2010 8:58 pm Naslov
|
|
| masterinsider (napisa): | | U slučaju 5-5, četvrti igrači ekipa bi trebali odlučiti o dobitniku 2 boda ali to je neizvedivo |
Vodu na svoj mlin a ??hehe  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
|
Postano: pet tra 30, 2010 9:00 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | masterinsider (napisa): | | U slučaju 5-5, četvrti igrači ekipa bi trebali odlučiti o dobitniku 2 boda ali to je neizvedivo |
Vodu na svoj mlin a ??hehe  |
To ti je ko u NBA kad biraju najboljeg šestog  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub svi 01, 2010 8:39 pm Naslov
|
|
ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...
cak bi se moglo igrat i do 5 i gotovo... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
|
Postano: sub svi 01, 2010 9:11 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): |
cak bi se moglo igrat i do 5 i gotovo... |
Izgubio bi se draž SOKAZ-a, fučkaš tekmu koja ne traje 3 i pol sata  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub svi 01, 2010 9:51 pm Naslov
|
|
meni je par zakon, ne dirajte ga!
zahtjeva drukciju igru nego pojedinacno, treba taktizirati i dobro poznavati svog suigraca. mislim da bi stvarno bila steta izbrisati ga potpuno iz sokaz meceva, pa vec ga pojedinacne partije sisaju u omjeru 9:1.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: ned svi 02, 2010 10:02 am Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...
Čak bi se moglo i neigrat , i to je brzo gotovo i nema namještanja  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pon svi 03, 2010 12:56 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | Iceman (napisa): | ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...
Čak bi se moglo i neigrat , i to je brzo gotovo i nema namještanja  |
Pa Ledeni ti je prvoligaš,tam ti se baš ni ne igra puno...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ČUPKO
|
Postano: pon svi 03, 2010 1:55 pm Naslov
|
|
zato i tak loše prolazi na turnirima bar protiv utrinaaaaaa  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pon svi 03, 2010 3:43 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | cvijo (napisa): | | Ne bi li varijanta "2 boda za pobjedu" donijela veću vjerojatnost za dogovaranje mečeva? Mislim, lakše se odreći jednog boda više koji pobjeda donosi - pa ideš na ziher pa se dogovoriš... |
Mozda...
Poanta onoga sto zelim reci je da nema smisla za pobjedu davati 3 boda a za nerijeseno po 1. U nogometu gdje stimuliras napadancki nogomet na pobjedu to ima smisla, no u pingicu?
nepošteno je da jedan bod nestane...
sorry sto se ponavljam... |
Meni se osobno sistem 3/1/0 ne sviđa, pa sam baš išao pogledati zadnjih sedam sezona moje momčadi, koja je i ispadala i išla gore u tom periodu. Kada bi bodovanje bilo po starom (2/1/0), niti u jednoj od tih sezona naš se plasman ne bi promijenio niti za jedno mjesto.
Onako na brzinu, čini mi se da bi se samo u jednoj sezoni promijenilo jedno od mjesta za ići dalje ili ispadanje, a u većini slučajeva čak se nitko ne bi pomaknuo niti za jedno mjesto.
Dakle čini mi se da bez obzira na osobne preference, sistem bodovanja baš i nije tako bitan. A što se kreativnosti uz pivu tiče, bilo je toga i prije, ima i sada, ne znam baš da je itko u stanju zaustaviti kreativce.
Naravno, ja osobnog iskustva s namještanjem nemam , samo prepričavam što su mi rekli... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon svi 03, 2010 3:43 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): |
Čak bi se moglo i neigrat , i to je brzo gotovo i nema namještanja  |
| Brod (napisa): |
Pa Ledeni ti je prvoligaš,tam ti se baš ni ne igra puno...  |
| ČUPKO (napisa): | zato i tak loše prolazi na turnirima bar protiv utrinaaaaaa  |
ovo se polako pretvara u jos jednu legendarnu temu na sokazovom forumu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pon svi 03, 2010 4:04 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | ja sam malo mozda pristran zbod svog hendikepa s okom, ali da se mene pita ja bi ukinuo igru parova...nema nerjesenog rezultata, tekme krace traju, te bi bilo manje namjestanja...
slazem se sa svime.... samo što moj motiv nije hendikep oka.....
fino ko prvi do 5... pa na  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon svi 03, 2010 4:47 pm Naslov
|
|
| bigdedi (napisa): |
slazem se sa svime.... samo što moj motiv nije hendikep oka.....
fino ko prvi do 5... pa na  |
znaci da u slucaju 5:0 jedan igrac odigra samo jednu partiju. koma
meni se bas fino zaokruzi mec kad odigram 3 partije i par. naravno, ako ekipa moze sloziti bolji par da ustupam svoje mjesto... ali mi onda nekako fali jos ta jedna partija.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|