NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Pravila stolnog tenisa i njihove promjene
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ib
Site Admin

PostPostano: uto stu 02, 2010 11:48 am    Naslov : Pravila stolnog tenisa i njihove promjene Citirajte i odgovorite

jedna trivia u vezi još jedne beskorisne intervencije u pravilima. do nedavno vrijeme nije istjecalo "ako su oba igrača ili para osvojili najmanje 9 poena".

well, odlučili su to POPRAVITI Mikroval

odnedavno vrijeme ne istječe ako je u setu odigrano najmanje 18 poena.

drugim riječima, razlika je u rezultatu 10:8 -- prije bi krenulo vrijeme, sada više ne.

može li njima tamo biti dosadnije u životu? Mikroval Klanja se Klanja se Klanja se

Zadnja promjena: ib; sri stu 03, 2010 10:42 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zalive

PostPostano: uto stu 02, 2010 2:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

btw. kad smo već kod pravila...

ne znam koliko ljudi zna da kad loptica slučajno lupi u prst, da to prema ITTF pravilima nije krivi bod... sve dok nije bio takosvani 'second', ilitiga drugi dodir (npr prst pa loptica), i to se sudilo

ali...prema najnovijim ITTF pravilima (usvojeno doslovce prije koji mjesec), ni slučajni second se više ne sudi. dakle, ako loptica slučajno lupi u prst pa reket, to je ok loptica

objašnjenje ITTF-a je da je suđenje seconda ionako bilo teško i polemično, pa je bilo jednostavnije dozvoliti, jer ionako se radi o slučaju i događa se relativno rijetko
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bojan

PostPostano: uto stu 02, 2010 2:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zalive (napisa):
ali...prema najnovijim ITTF pravilima (usvojeno doslovce prije koji mjesec), ni slučajni second se više ne sudi. dakle, ako loptica slučajno lupi u prst pa reket, to je ok loptica

Ukoliko igrač SOKAZ-a imalo drži do sebe, svoje savjesnosti i do fer igre, prijavit će i situaciju "samo prst" i/ili "second", jer je to nešto što nas dijeli od profi-igrača. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
zalive

PostPostano: uto stu 02, 2010 2:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Bojan (napisa):
Ukoliko igrač SOKAZ-a imalo drži do sebe, svoje savjesnosti i do fer igre, prijavit će i situaciju "samo prst" i/ili "second", jer je to nešto što nas dijeli od profi-igrača. Thumbs up

što se tiče poštenja u igri, kako koji sokazovac...

sam je ovo sad problematično, ne znam što se očekuje od nas sokazovaca. ignoriranje ovog pravila igre do dana sudnjega?
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto stu 02, 2010 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Za ovo sam i ja čuo u dvorani, premda ne mogu pronać niđe na netu (baš tražeći to sam naletio na ovaj update za vrijeme).

OD-VRAT-NO Rigo

Teško je bilo sudit pa idemo iz lošeg u gore. A i majstor je tko je uopće dozvolio da se igra ičim osim reketom Klanja se Rigo

Sljedeći potez je valjda legalizacija servi iz ruke jer ko može procijenit tih 16 centimetara Rolling Eyes Pfff

Svejedno, imam osjećaj da će ova vijest u SOKAZ-u biti dočekana s oduševljenjem Klap Tulum
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: uto stu 02, 2010 3:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):

Teško je bilo sudit pa idemo iz lošeg u gore. A i majstor je tko je uopće dozvolio da se igra ičim osim reketom Klanja se Rigo

Sljedeći potez je valjda legalizacija servi iz ruke jer ko može procijenit tih 16 centimetara Rolling Eyes Pfff

al su zato imali vrhunski pokušaj zabrana "trava", nedostatak znanja fizike i mogućnost primjene tehnologije su realizirali vrhunskim birokratskim metodama.
[Vrh]
bojan

PostPostano: uto stu 02, 2010 3:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):

OD-VRAT-NO Rigo

I second that Bljak
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dren

PostPostano: sri stu 03, 2010 8:44 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

po mome poznavanju pravila, dobra lopta je sve što se vrati, ako je lopta pogodila igrača DO ZGLOBA IGRAČE RUKE. Ako ispustiš reket, ne važi se poen jer to više nije IGRAČA ruka u kojoj držiš reket Zubo

Isto tako bacanje rekata na lopticu i vračanje iste tim potezom nije pravilan poen jer ne držiš reket u ruci Wink

Al SOKAZ je SOKAZ i ako se do sad igralo "prst" protivnički poen i to je dogovor, nema razloga da se mjenja.

btw evo link:http://www.allabouttabletennis.com/basic-table-tennis-rules.html
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 9:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Za ovo sam i ja čuo u dvorani, premda ne mogu pronać niđe na netu (baš tražeći to sam naletio na ovaj update za vrijeme).

OD-VRAT-NO Rigo

Svejedno, imam osjećaj da će ova vijest u SOKAZ-u biti dočekana s oduševljenjem Klap Tulum

ne slažem se ib, to je samo stvar gledanja. to je kao da kažeš da je odvratno pogoditi prasca. to je dio igre, sreće, i na isti se način može gledati i second, a uzmi u obzir da se second događa bitno rjeđe u igri nego prasac ili prasica, prema tome uopće nije big dil

što se tiče servi iz ruke, nimalo usporedivo, zašto? zato što je second nehotičan i rijedak, dok je serva iz ruke hotimična i radi svoje brzine i iznenađenja stvara neku prednost. na kraju krajeva, lopta od seconda je manje nezgodna od prasice ili pogotovo prasca
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 9:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
po mome poznavanju pravila, dobra lopta je sve što se vrati, ako je lopta pogodila igrača DO ZGLOBA IGRAČE RUKE. Ako ispustiš reket, ne važi se poen jer to više nije IGRAČA ruka u kojoj držiš reket Zubo

Isto tako bacanje rekata na lopticu i vračanje iste tim potezom nije pravilan poen jer ne držiš reket u ruci Wink

Al SOKAZ je SOKAZ i ako se do sad igralo "prst" protivnički poen i to je dogovor, nema razloga da se mjenja.

btw evo link:http://www.allabouttabletennis.com/basic-table-tennis-rules.html

sve što nije ispod zgloba ruke koja drži reket ne može se više okarakterizirati kao nehotično
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 03, 2010 10:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

usporedba sa servama iz ruke je zbog jeftinog obrazloženja promjene pravila. jer suditi to je teško Znoj

ako već traže olakšanje za posao, mogli su ukinut nec. njega je isto teško skužiti ako lopta samo "lizne" mrežicu, i još cijelo vrijeme moraš držat iskobečene oči dok lik servira i onda se još svađaju jel je il nije, i općenito je baš tlaka Rigo

a nec mi je nekako puno "sportskija" sreća od igranja prstima, nošenja lopti, igranja duplih i troduplih. jer ovo drugo zapravo i nije sreća nego obična nesposobnost i kršenje suštine (barem moga) shvaćanja stolnog tenisa, da je to sport u kojem se lopta udara reketom. nešto kao tenis, badminton i squash.
u takvim sportovima ne bi smjelo biti mjesta za igranje rukama, laktovima, glavom ili čime već ne.

al to sam samo ja valjda Pojma nemam

usput, koja je razlika između prasice i prasca? Very Happy Misli

Zadnja promjena: ib; sri stu 03, 2010 10:29 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 03, 2010 10:26 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma zapravo me najviše smeta što mi se čini da pokušavaju popovat pravilima stolnog tenisa ili a) iz dosade, ili b) da održe nekakav autoritet koji im je ozbiljno poljuljan blamažom oko provođenja kontrole ispravnih servisa, gdje im pola svjetskog vrha zaklanja loptu, i onda jednom u pola godine nađu žrtveno janje kojem će dić tri serve u setu, pa im je malo lakše Thumbs down
čemu ova promjena oko vremena nakon sto godina, samo radi situacije 10:8? zašto? Mikroval
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 03, 2010 10:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):

mislim da će se promijeniti gotovo sigurno, u smislu da će sve manje i manje igrača zvati vlastiti "prst", i u jednom momentu ćeš se počet osjećat kao budala dok zoveš sebi, a svjestan si da bi protivnik na svoj reagirao sa "je bila je dupla PA ŠTA?2 up ", i time bio savršeno usuglašen s pravilima. osim smajlija naravno Smile

nije da je stvar izbora opirat se promjenama koje uvede i donese ITTF. na kraju krajeva, SOKAZ je stolnoteniska organizacija u okviru koje se igra stolni tenis, po pravilima stolnog tenisa za koje se zna tko je zadužen i mjerodavan.
sad sam siguran da će se nać neko s protupitanjem "je A GUME? i ljepila? Mad", ali impact ovoga je puno puno manji priznat ćete, nego natjerat cijeli SOKAZ da prelijepi reket, od čega polovicu i da si pronađu nove kombinacije za igru.

drugo je pitanje koliko su oni tamo odgovorni prema tim pravilima i je li svaka pojedinačna promjena opravdana ili nije. kakvi jesu da jesu, autoritet su. Smile
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:24 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
usporedba sa servama iz ruke je zbog jeftinog obrazloženja promjene pravila. jer suditi to je teško Znoj

nitko se neće žaliti zbog kojeg cm manje, pa čak ni u profi pingiću. vidim da se tamo veće pizdarije događaju zbog djelomičnog skrivanja loptice kod serviranja drugom rukom. broj centimetara koliko se baca i nije problematičan. u sokazu je također samo problem kad netko servira tako da uopće ili gotovo uopće ne baci lopticu u zrak, a tada je sve očigledno

ib (napisa):
ako već traže olakšanje za posao, mogli su ukinut nec. njega je isto teško skužiti ako lopta samo "lizne" mrežicu, i još cijelo vrijeme moraš držat iskobečene oči dok lik servira i onda se još svađaju jel je il nije, i općenito je baš tlaka Rigo

to bi bilo vrlo opasno uvesti jer se mogu izvježbati serve koje rade nec

ib (napisa):
a nec mi je nekako puno "sportskija" sreća od igranja prstima, nošenja lopti, igranja duplih i troduplih. jer ovo drugo zapravo i nije sreća nego obična nesposobnost i kršenje suštine (barem moga) shvaćanja stolnog tenisa, da je to sport u kojem se lopta udara reketom. nešto kao tenis, badminton i squash.
u takvim sportovima ne bi smjelo biti mjesta za igranje rukama, laktovima, glavom ili čime već ne.

al to sam samo ja valjda Pojma nemam

pa pravilo je da udaranje bilo čime osim reketom mora biti nenamjerno. osim toga ne misliš valjda da bi netko namjerno išao igrati prstom Confused kako bi to izveo, i što bi time mogao dobiti? pa bi mu ispadale loptice van

to je stvar tradicionalne percepcije, jer je uvriježeno smatrati neceve normalnim, dok je prst smatran nečim što je sportski prijaviti. ali realno, ne vidim neke razloge osim tradicijskih. na ovaj ili onaj način znamo da je i sreća dio igre

ib (napisa):
usput, koja je razlika između prasice i prasca? Very Happy Misli

ja prascem nazivam ruba stola, prasicom dodir mrežice, tak su me učili ko klinca Wink
[Vrh]
dajdosta

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:34 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zalive (napisa):

ne slažem se ib, to je samo stvar gledanja. to je kao da kažeš da je odvratno pogoditi prasca. to je dio igre, sreće, i na isti se način može gledati i second, a uzmi u obzir da se second događa bitno rjeđe u igri nego prasac ili prasica, prema tome uopće nije big dil

što se tiče servi iz ruke, nimalo usporedivo, zašto? zato što je second nehotičan i rijedak, dok je serva iz ruke hotimična i radi svoje brzine i iznenađenja stvara neku prednost. na kraju krajeva, lopta od seconda je manje nezgodna od prasice ili pogotovo prasca

Apsolutno se slažem s tobom, zalive. Thumbs up
Par protivnikovih mrežica i prasica po setu može utjecat na rezultat a prst je toliko rjedak da ga je šteta ne proslavit Beljenje
Generalno sam za sva pravila koja smanjuju mogućnost nesporazuma i svađe.
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
ma zapravo me najviše smeta što mi se čini da pokušavaju popovat pravilima stolnog tenisa ili a) iz dosade, ili b) da održe nekakav autoritet koji im je ozbiljno poljuljan blamažom oko provođenja kontrole ispravnih servisa, gdje im pola svjetskog vrha zaklanja loptu, i onda jednom u pola godine nađu žrtveno janje kojem će dić tri serve u setu, pa im je malo lakše Thumbs down
čemu ova promjena oko vremena nakon sto godina, samo radi situacije 10:8? zašto? Mikroval

ne služi to ničemu (edit: te zabrane guma). nažalost oko ITTF-a ima puno kuhinje oko guma, tu je velika lova u igri, a dijelom i politika. koja se opet vrti oko love. najviše love se vrti u industriji hvatljivih beksajda, i industriji guma je u interesu da što više igrača igra beksajdima (izuzev antispin guma, traju predugo. ITTF ako mene pitaš mora dobivati lovu sa strane jer savršeno štiti interese moćnih

Zadnja promjena: zalive; sri stu 03, 2010 11:40 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

dajdosta (napisa):
a prst je toliko rjedak da ga je šteta ne proslavit Beljenje

ROFL

Ali pravila se trebaju validirati po smislenosti, ne po učestalosti Sad Pojma nemam

Meni se čini da je lakše naučit čokljat prstima nego odservirat nec. Tko zna namjerno gađat nec, valjda bi naučio i servu pras...sca. Very Happy

Zadnja promjena: ib; sri stu 03, 2010 11:40 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

dajdosta (napisa):
Apsolutno se slažem s tobom, zalive. Thumbs up
Par protivnikovih mrežica i prasica po setu može utjecat na rezultat a prst je toliko rjedak da ga je šteta ne proslavit Beljenje
Generalno sam za sva pravila koja smanjuju mogućnost nesporazuma i svađe.

pa je, ovak su pravila ista za sve, a ne da se događa su jedni igrači pošteni, a drugi nisu. a bilo bi super kad bi se dala riješiti situacija kad loptica liže stol, a protivnici tvrde da nisu čuli Confused kaj ne mora biti čak niti fingirano jer kad je na stolu deda od 7 banki, taj doista možda ne čuje taj zvuk. iako u većini situacija kad se to dogodilo rekao bih da su protivnici itekako čuli Zubo
[Vrh]
zalive

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:43 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
dajdosta (napisa):
a prst je toliko rjedak da ga je šteta ne proslavit Beljenje

ROFL

Ali pravila se trebaju validirati po smislenosti, ne po učestalosti Sad Pojma nemam

Meni se čini da je lakše naučit čokljat prstima nego odservirat nec. Tko zna namjerno gađat nec, valjda bi naučio i servu pras...sca. Very Happy

ne znam, meni stalno te serve idu oko neca, pogotovo kad kemijam s promjenom guma Wink

no kaj bi netko dobio da namjerno igra prstom? kak bi to bilo bolje od udaraca reketom?
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri stu 03, 2010 11:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa dođe ti šugava lopta, zar ne? prst je definitivno bliže travuljagi iz Mikroval nego beksajdu.
al nije da bih ja znao išta o takvoj gumi Nisam ja! ROFL

mislio sam da to i je glavni razlog borbe protiv prstiju to begin with. Confused
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 1 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.