SOKAZ forum
Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
- Loptica Pong
Problem žena koje malo bolje pingaju u ženskim ligama je da u toku sezone odigraju samo 2 ili 3 kvalitetna meča. Pošto postoji velika razlika u kvaliteti, ostali mečevi izgledaju kao da prvoligaška ekipa Sokaza svako drugo kolo mora igrati s ekipom iz 20. lige.
Istovremeno slabije igračice zbog razlike u kvaliteti nemaju s kime igrati ping pong na svojoj razini. Ovo je prilično demotivirajuće i za lošije i za bolje ekipe i ovim novim sustavom (da ne smiju birati žele li igrati u muškim ili ženskim ligama) mnoge su demotivirane. I kako kaže Izra, neke dobre igračice nisu se niti prijavile.
Zanima me koji je konkretan razlog zašto su žene izbačene iz muških liga?
Moj prijedlog je da se omogući ženama da formiraju svoje ekipe - slabije igračice neka ostanu u ženskim ligama a jače igračice neka se prijave u 22. ligu i neka se okušaju kao kompletno ženske ekipe.
Na taj način svi su na dobiti.
Ako ovo nije dobar prijedlog molim mišljenje zašto. Ili neki drugi konstruktivan prijedlog. I koja je cijena ukoliko se pokuša na ovaj način jednu sezonu, pa da se vidi kako bi to funkcioniralo?
Možete svi reći da vas ne zanimaju žene i ženski ping pong ali one su ipak dio našeg Sokaza!!!
Zanima me koji je konkretan razlog zašto su žene izbačene iz muških liga?
Moj prijedlog je da se omogući ženama da formiraju svoje ekipe - slabije igračice neka ostanu u ženskim ligama a jače igračice neka se prijave u 22. ligu i neka se okušaju kao kompletno ženske ekipe.
Ako ovo nije dobar prijedlog molim mišljenje zašto. Ili neki drugi konstruktivan prijedlog. I koja je cijena ukoliko se pokuša na ovaj način jednu sezonu, pa da se vidi kako bi to funkcioniralo?
Možete svi reći da vas ne zanimaju žene i ženski ping pong ali one su ipak dio našeg Sokaza!!!
Ni meni nije baš jasno kome su smetale žene u Sokazu.Zanima me koji je konkretan razlog zašto su žene izbačene iz muških liga?
Ja sam za to da mogu igrat pod istim uvjetima kao i muški. I nema potrebe da budu kompletno ženske ekipe. Zašto neka ekipa ne bi imala jednu ženu u ekipi!? A mogu i imat svoju kompletno žensku ekipu ako žele. Žene biraju!
Ionako ih je i prije bilo dosta malo.
Tako bi se potaknulo i bivše igračice da krenu u Sokaz jer one sad realno nemaju gdje amaterski igrat. Ženski Sokaz im je daleko preslab, a za hrvatsku ligu treba putovat po hrvatskoj. Znam par cura koje su potpuno prestale igrat pingač (a mogle bi igrat jače lige Sokaza) jer im poslovne i obiteljske obaveze ne dopuštaju da igraju 1. il 2. HL, a ženski Sokaz im je ipak preslab. A vjerujem da bi si koji put odigrale kad su već cijelu mladost provele u dvorani. Bar ko jedan vid tjelovježbe a da ne moraju na aerobic.
Napisao sam još tamo u travnju, pa ću kvotat da se ne ponavljam.
S gornjom citiranom argumentacijom se ne slažem, jer već letimičnim pogledom na ženski dio biltena se vidi da bi samo jedna ekipa mogla prijeći u muške lige - Audio sustavi. To, naravno, prema mojoj osobnoj procjeni, uzevši u obzir dob, kvalitetu i motiviranost igračica ostalih ekipa.
I isto ko žacko, ne mislim da bi u muškim razredima morale igrati samo u ženskim ekipama, već s kim god ih je volja.
Štoviše, ja bih čak otišao toliko daleko da im dopustimo dvostruku registraciju - pravo nastupa i u ženskim i u muškim ligama. To bi možda spriječilo osipanje ženske lige, a također bi zadovoljilo znatiželju možda i većeg broja žena da probaju odigrati koju partiju u muškim ligama, pa gdje ih već znanje i kvaliteta odnesu.. Nekakav paralelan sustav, kao veteranska liga onih par prvenstava što je trajala.
Bacio sam bombu (prijedlog) tada, nije prošlo. Pokušat ću ponovo, jer stvarno mislim da bi dobre neregistrirane igračice trebale i uživale igrati s protivnicima po mjeri.ib je napisao/la:Pokušaj očuvanja ženske lige, odnosno strah od njenog osipanja i ukidanja u slučaju da neke igračice prijeđu u mušku konkurenciju.
Nije moj stav, ali not much I could do.![]()
S gornjom citiranom argumentacijom se ne slažem, jer već letimičnim pogledom na ženski dio biltena se vidi da bi samo jedna ekipa mogla prijeći u muške lige - Audio sustavi. To, naravno, prema mojoj osobnoj procjeni, uzevši u obzir dob, kvalitetu i motiviranost igračica ostalih ekipa.
I isto ko žacko, ne mislim da bi u muškim razredima morale igrati samo u ženskim ekipama, već s kim god ih je volja.
Štoviše, ja bih čak otišao toliko daleko da im dopustimo dvostruku registraciju - pravo nastupa i u ženskim i u muškim ligama. To bi možda spriječilo osipanje ženske lige, a također bi zadovoljilo znatiželju možda i većeg broja žena da probaju odigrati koju partiju u muškim ligama, pa gdje ih već znanje i kvaliteta odnesu.. Nekakav paralelan sustav, kao veteranska liga onih par prvenstava što je trajala.
jedini problem vidim u tome da novoformirane ekipe - iako im igra dobija na draži - gubi se ona druga strana SOKAZa - zajebancija, druženje, komentiranje nove obleke i blačenje muževaloptica pong je napisao/la:
Ako ovo nije dobar prijedlog molim mišljenje zašto. Ili neki drugi konstruktivan prijedlog. I koja je cijena ukoliko se pokuša na ovaj način jednu sezonu, pa da se vidi kako bi to funkcioniralo?![]()
![]()
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Kratko i jasno !ib je napisao/la:Štoviše, ja bih čak otišao toliko daleko da im dopustimo dvostruku registraciju - pravo nastupa i u ženskim i u muškim ligama. To bi možda spriječilo osipanje ženske lige, a također bi zadovoljilo znatiželju možda i većeg broja žena da probaju odigrati koju partiju u muškim ligama, pa gdje ih već znanje i kvaliteta odnesu.. Nekakav paralelan sustav, kao veteranska liga onih par prvenstava što je trajala.
PS. 250 kn = dvostruka članarina ! Glasam ZA!
- Loptica Pong
Do osipanja ženskih liga već je došlo. Prvo se raspala ekipa Agronomski fakultet tj. djelomično se pripojila ekipi Učenički dom Maksimir, da bi zatim i ta ekipa nestala. To su ekipe u kojima su igrale i neke školovane igračice tj. igračice koje su se trudile napredovati u igri. Istovremeno se nijedna nova igračica koja se već takmičila nije prijavila za igranje u ženskim ligama.
Očito nekaj ne štima s tim očuvanjem ženske lige.

Očito nekaj ne štima s tim očuvanjem ženske lige.
U Nizozemskoj je dozvoljeno da žene igraju mušku profesionalnu ligu. Tako je prvak Nizozemske za 2010. bila momčad Heerlen Li Ninga, koja je u sastavu, pored Ronalda Ređepa, imala i Kineskinju. Svima koji misle da je sadašnja podjela "dobra", dao bi za "pokoru" da pogledaju jedan prosječni kompletni meč ženskog Sokaza. Pa, NEKA PATE !!!
Zadnja izmjena: geek, dana/u uto lis 18, 2011 4:09 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
:signed:zacko je napisao/la:Strastveni sam obožavatelj "osoba" koje ne mogu stati iza svog mišljenja imenom i prezimenom. Posebno cijenim takve persone sa "stavom"!
istina, ali s druge strane: zasto se uvazava misljenje ljudi koji nemaju veze s tim, a ni sanse ikad zaigrati s takvim igracima...zacko je napisao/la:Argument da ljudi ne žele registrirane zbog toga jer su bolji od njih ne bi stajao. Većina ljudi koji su ovdje pisali čak nikada nije a možda niti neće imat priliku igrat sa tim registriranima jer ne igraju u 1. ligi.
i da i ne.... bilo je 45 registriranih igraca (ib je cak negdje napravio popis)... a potrebna su 36 igraca da formalno popune jednu ligu..zacko je napisao/la:Vrlo rijetko netko registriran igra u slabijiim ligama.
sve u svemu htjelo se maknuti knezevica koji je navodno bio placen za nastup u sokazu... i zadnje sezone, atikovica... a arumenti svega toga su u najmanju ruku nategnuti... rijec je o tocno 2 igraca, a svi pricaju o njih 10-15 (a formalno 45)?!?!?!?! klaric i mikulec ni nemaju 40 godina da bi imali veze s pravilom koje je promijenjeno... jel taborsak ikad odlucivao o prvaku sokaza? jel on cinio 1. sokaz ligu nezanimljivom??... habijanec nikada nije ni igrao ligu u kojoj se odlucuje o prvaku sokaza (niti ima 40)... dado surbek nema 40...
go Almasa!!izra je napisao/la:dapace mogu one nas posteno natamburati za stolom
Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni