|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: ned stu 20, 2005 12:04 pm Naslov
: |
|
|
Stanoviti forumaš će izostati toliko utakmica koliko mu njegov kapetan odredi! Mi u momčadi imamo vojničku strukturu i nema prigovora! (ne može se bez pismene molbe skoknut na čevape u Sarajevo kao kod nekih ) Zna se ko je general i sve je uplanirano unaprijed. Samo u iznimnim situacijama dolazi do promjene vojnih planova i upravo smo to učinili prošli tjedan(vojna tajna!). Moja pozicija na rang listi nije okarakterizirana kao iznimna situacija pa tako da nema govora o tome da propustim svoj red izostajanja sa utakmica! Ako se pobunim bojim se da ću ostati bez prava igranja do kraja sezone a to ne bih htio. Nadam se da general M. neće vidjet ovo moje polemiziranje na netu jer bi me i ovo moglo koštat neke okrutne kazne. Ako i vidi, molim ga za oprost zbog odnosa s javnošću bez njegove pismene privole.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned stu 20, 2005 3:00 pm Naslov
|
|
| zacko (napisa): | (ne može se bez pismene molbe skoknut na čevape u Sarajevo kao kod nekih ) |
Ko je gazda u ekipi to se valjda zna, ak je neko svoj na svome to sam onda ja.
Razgovarat ću ja s vašim kapetanom. Ako ne posluša glas razuma, možda će poslušati moj
Usput, ne bi li bilo tragično (kad vam tako dobro ide) da vas voditelj mora kaznit jer rasipate bodove igrajući u nenajjačem sastavu?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon stu 21, 2005 1:11 pm Naslov
|
|
Nemamo mi najjači sastav! S nama se nikad nezna ko će proigrat. Jedanput tovar napravi tricu, nekad Curi, nekad ja, a ponekad čak i kapetan( on rijetko jer se jako umori u taktičkim zadacima prije meča ). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub ožu 11, 2006 5:36 pm Naslov
|
|
Kao što ste možda primijetili na naslovnici, utrka za broj 1 na kraju godine se više nego aktualizirala i red je spomenuti je i u ovoj davno načetoj temi. Hot pursuit 2006-03-11 izgleda ovako:
1. Branko Mikulec 2025
2. Franjo Capan 1986
3. Trpimir Matković 1967
4. Željko Matijašec 1952
5. Stanko Eskulić 1938
6. Dubravko Tomašić 1886
7. Mario Paćin 1640
8. Tugomir Thamm 1488
9. Darko Arapović 1485
10. Žarko Valentić 1459
Za usporedbu pogledajte kako je uzbudljivo bilo prošlih godina na ovaj datum:
2005: 1. Šurbek 2930 2. Matijašec 1785 3. Tomašić 1750
2004. 1. Šurbek 3095 2. Thamm 2527 3. Paćin 2237
2003. 1. Šurbek 2710, Huzjak 2709, Rakić 2027 (riješeno Šurbinim odlaskom u 2.a ligu i nenastupanjem na Vodovodu)
Ovo je između ostalog i upozorenje žacku i Matku da se uozbilje i počnu igrat pobjednički, jer će gotovo sigurno sve ovisiti o te dvije partije razmaka koje dijele prvu petoricu.
Osim toga, gorespomenuti bi nam mogli priuštiti i kakav verbalni okršaj, a?
A sada svi trkom na klad..anketu i glasajte za onoga tko će po vama izaći kao pobjednik. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tovar
Pridružen/a: 24. 05. 2005. (09:50:40) Postovi: 83 Lokacija: Planet Zemlja
|
Postano: ned ožu 12, 2006 9:57 pm Naslov
|
|
Kako je zacko počeo proljeće, ne smiješi mu se borba za tron. _________________ Igram po principu: snađite se! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon ožu 27, 2006 10:25 pm Naslov
: Malo nas je malo nas je |
|
|
Honorable mention: Probili smo brojku od 1000 igrača na rang-listi!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub tra 29, 2006 1:32 am Naslov
|
|
Op op nakon sedmog kola u mrtvoj trci za prvo mjesto ostao je dinamični duo Butterflyja (a od prošlog vikenda ujedno i najbolji par SOKAZ-a):
1. Stanko Eskulić (2802)
2. Trpimir Matković (2791)
Ostatak ekipe zaostaje nešto više od 200 bodova (što zbog nenastupanja, što zbog (neplaniranih) poraza), pa je očito da se bitka svela na bratoubilački rat.
Zadnja četiri kola odlučuju, razlika je 11 pišljivih bodova, jedna pobjeda nosi 45, a poraz 4.5 boda, pa kalkulirajte (svi osim njih! )
P.S. Žacku za utjehu ostaje činjenica da najbolje igra par (Valentić ga u utrci prati u stopu). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub lis 08, 2011 8:11 am Naslov
|
|
Da ne otvaram topic, prenamijenio sam stari.
Rang lista je nakon vikend turnira prvi put ove sezone zamrdala kukovima i protresla ih.
Pogodite koja je jedina ne-prvoligaška ekipa (uz Goričane i Telegrovce) s četvoricom igrača u najboljih 100.
E da, čestitke Kaši na neredu koji je napravio među prvom desetoricom!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri stu 02, 2011 3:12 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | Imamo hrpe rang lista (što je super) ITTF, ELO, pa sezona, godinu dana, bez, sa određenim natjecanjima itd. super za analizu protivnika, forme, itd.
No, zanima me, koju rang listu smatrate mjerodavnom za "pravi" ranking igrača?
Meni nekako tu ide ITTF ranking u zadnjih godinu dana, sva natjecanja uključena.
Kako vi gledate na to? |
| ib (napisa): | | Jel to pitaš za poredak ekipa? I daj iskopiraj ovo u Rang liste - trkeljana topic, da nemamo na dva mjesta. |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri stu 02, 2011 4:19 pm Naslov
|
|
ne. za pojedince.
dakle standardna rang lista.
ima sezona, polusezona, zadnjih godinu dana.
u statistici moš odabrat još i ELO rejting pojedinaca ( s tim da moš odabrat i bez turnira i samo lige etc etc)
koja bi bila prava.
ITTF iz linka Rang liste na godinu dana? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri stu 02, 2011 4:40 pm Naslov
|
|
Buni me riječ "ITTF", jer "ITTF poredak" vidim samo za poretke ekipa kada simuliraš meč, kao što to radi, pogađaš, ITTF
Znači uzmeš tri najbolja tu i tamo, i zavrtiš simulaciju ekipnog meča.
Što se pojedinaca tiče, imaš ajmo reći službenu "običnu" i ELO listu. Period na koji želiš računat je samo dodatna dimenzija, ali ispod godine dana po meni nemaš zašto ići. Treba ti jedan cijeli ciklus sa svim turnirima i da se to sve lijepo istitra.
E sad, pitanje je što želiš rangirati, i što je za tebe "pravi renking igrača".
Ukratko, obična rang lista mjeri postignuća, a ELO mjeri kvalitetu.
Tako imaš primjere da je šahovski FIDE čisti ELO, zatim ITTF ljestvica igrača i igračica dosta bliža ELO rangiranju (modificirani ELO, ovaj na SOKAZu je također jako modificiran u odnosu na teoriju) jer rijetko igraju u odnosu na recimo tenis, dok je npr. ATP ljestvica bliža ovoj našoj običnoj službenoj.
Tu sada sve ovisi koga želiš imati prvoga - da li osobu koja je najviše toga napravila rezultatski (igrala sve turnire i lige) u natjecanjima SOKAZ-a, ili osobu koju matematika gura i predviđa mu/joj poziciju najboljeg (igrači koji u godinu dana imaju skor 15-0, tipa Knežević ili Dado Šurbek).
Uzmi u obzir da je poželjno i da rang lista ima motivirajuću ulogu, da znaš da popraviti plasman možeš odlaskom na taj i taj turnir, te da turniri i time budu privlačni nekima.
Također, obična rang lista je puno jednostavnija i jasnija - imaš bodove i zbrajaš ih. ELO je tu dosta zakukuljen u matematiku, tako da bi bio teži za pratiti i predvidjeti.
Prije jedno godinu dana sam dosta ELO ljestvicu "približio" običnoj, bonus bodovima i tim đirom, jer sam htio pokupiti najbolje od oba svijeta.
Također, iz istog razloga obična mjeri samo najboljih 5 rezultata od 7 mogućih, da ekipi koja igra sve ne bude baš skroz olakšan posao preći ove koji ne igraju turnire.
Pogledaj malo kako stvari stoje na Hall of Fameu tamo u statistici, pa odluči sam za sebe
Ako te pak najviše zanima gdje ćeš dobiti kvalitetu igrača, pokušaj usporediti ELO liste za periode jedne, odnosno dvije godine, s uključenim samo ekipnim prvenstvima. Problem s nižim ligama je da nastupi na turnirima unose dosta distorzije jer se dobije relativno najviše bodova za možda najmanje obavljenog posla.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri stu 02, 2011 8:50 pm Naslov
|
|
ehehe, hvala na opsežnom unosu
zapravo me najviše zanimalo koja od tih rang lista najvjernije pokazuje stvarnu poziciju igrača.
Kako se čini prije ELO nego standardna (za koju sam mislio da je ITTF, sori što te zbunih ) ali ELO je isto problematična jer daje prednost ljudima koji igraju rijetko i protiv slabijih igrača (il namjerno il jer su pristojni 4-5. igrač i ulaze kad je sve riješeno, odnosno protiv najslabijih ekipa)
S druge strane naša standardna rang lista mi se više sviđa iz razloga koje si naveo - pregledna je, moš pratit jel napreduješ il si jadan i tako to.
No ne sviđa mi se to što recimo netko u 2.oj ligi može imati 29 poraza i 4 pobjede W.O. i bit bolje rangiran od nekog tko u 10toj ligi ima 33:0.
Najrađe bi da se W.O. pobjede ne boduju, al opet s druge strane nije igrač kriv što je druga ekipa došla s dva igrača il se uopće nije pojavila.
Slična stvar je i sa zimskim kupom - ekipa se ne pojavi i eto hrpe bodova koji dosta rasture renking pogotovo od 1200-700te pozicije gdje 20 bodova znači razliku od 100ak mjesta.
Neznam jesi razmišljao da se W.O. pobjede ne boduju i koliko bi to pridonijelo ili naštetilo realnosti rang liste? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri stu 02, 2011 10:26 pm Naslov
|
|
Dvosjekli mač. Zašto bi neki igrač prve lige bio ograničen na 25 pobjeda u sezoni, dok njegov peer s kojim se bori za vrh rang liste nagovori svu 33ojicu da dođu igrat protiv njega?
Ako mu ulazi u skor, treba mu ući u rang listu. I u tenisu ćeš ako ti protivnik preda dobiti bodove za plasman u iduće kolo, jednako kao da si ga dobio.
Btw. ELO ne računa te pobjede, jer je ideja da ti se rating mijenja ovisno o kvaliteti protivnika. Tako da i ovi spomenuti četvrti šta igraju protiv slabijih neće puno prosperirat, upravo zato jer igraju protiv slabih igrača, i rating (bodovi) im ne rastu baš pretjerano. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri stu 02, 2011 10:53 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | No ne sviđa mi se to što recimo netko u 2.oj ligi može imati 29 poraza i 4 pobjede W.O. i bit bolje rangiran od nekog tko u 10toj ligi ima 33:0. |
Pet pobjeda
Koeficijenti su takvi kakvi su. Može bit da je prije desetak godina kad sam ih čokljao kvaliteta bila razdvojenija, tj. deseta liga je bila nešto slabija nego danas. Ali opet imaš kontraargumente.
Prvo, opet kao ranije, poanta bodovanja poraza je motivirajuće prirode. Netko ko skupi 29 poraza će dobit bodova kao za 2.9 pobjeda, što je možda puno ako gledaš osam liga dolje, ali je i dalje kikiriki s obzirom kolko se patio dolazit i dobivat po tamburi.
Drugo, imaš ljude koja su igrali prvu ligu i imali skor 8-25, što je ipak respektabilan i (po meni) jači skor od npr. 31-2 u 10. ligi (stavio sam dva poraza, jer 33-0 u bilo kojoj ligi može značit apsolutno sve o igraču). Dakle, bodovanjem poraza ipak odjeljuješ i takvu ekipu i dižeš ih na listi, što je bliže realnosti.
I treće i najbitnije, poanta rang liste je upravo natjerati igrače da igraju onu ligu u kojoj će dobiti maksimalno bodova. Ako igraš desetu i radiš 33-0, nemaš šta tamo igrat i koeficijenti te motiviraju da odeš igrati nešto jače.
A opet postoji limit. Ja bi recimo mogao otić igrat prvu ligu (kad bi me hipotetski neko htio ), ali bi tamo dobivao puno više po tamburi i puno manje bodova nego ovdje gdje sam sad. Već u ovoj fazi bi mi trebalo negdje 5 pobjeda u prvoj, a ne vidim baš kako bih održavao taj tempo. Može ti se posrećit na jednoj ekipi ili s kojom bez borbe, ali dugoročno vjerojatno ne radi i nije najzabavnije ako si remotely normalan. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri stu 02, 2011 10:55 pm Naslov
|
|
da...kad tako sagledaš, možda nije baš realno stanje al puno pravednije
a nije ni strašno daleko od realnog stanja  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned stu 06, 2011 7:15 am Naslov
|
|
WARNING: Spoilers ahead!
Kao i gotovo uvijek na Dedi, puno je bodova u igri i #1 je on the line.
Miki u bilo kojem slučaju mora doć do finala ako želi ostat na vrhu kolone, inače će ga Valentić proći.
Ako Valentić dođe u finale, Miki mora osvojiti.
Njima dvojici fali i rezultat utakmice 4. kola, pa gornju analizu treba uzet s rezervom.
Broj tri je također na velikodušnoj ponudi, a najbolje stoje drugoligaši.
Za preskočit Darija iduće subote, Kašić i Viktor će morati do polufinala, s tim da je Kašo u maloj prednosti ako obojica ostvare jednake plasmane.
Sljedeći u nizu (Rakić, Gaćina, Kavur, Pavlinić-Bartol) za napraviti to isto morali bi osvojiti turnir.
Hvala na pažnji!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: ned stu 06, 2011 8:46 pm Naslov
|
|
Znači imamo novog na čelu!
Moj naklon gosn. Žir! _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned stu 06, 2011 9:14 pm Naslov
|
|
Gle nekog zanima!
Kad je tako, evo ti malo eskluzive Brode:
| Kod: | 1. (2) VALENTIĆ, Žarko (TAGR 1.) 4441
2. (1) MIKULEC, Branko (TAGR 1.) 3839
3. << ILIJIĆ, Dario 2928
4. (6) KAŠIĆ, Nikola (KEGL 2.) 2875
5. << GRANTVERGER, Viktor (STR1 2.) 2852
6. (14) GAĆINA, Željan (MVET 1.) 2839
7. (10) RAKIĆ, Dragan (MVET 1.) 2501
8. (7) ARAPOVIĆ, Darko (TLGR 1.) 2467
9. (4) KNEŽEVIĆ, Ivan 2402
10. (9) GLAD, Tomislav (MVET 1.) 2334 |
Ovisno o zaostalom rezultatu, prva dvojica moju napredovat još do +135 bodova za potencijalne trice u 4. kolu. Ako ih Maljac ne zaustavi!
A evo i ovosezonski Race kad već tolko navaljuješ
| Kod: | 1. << VALENTIĆ, Žarko (TAGR 1.) 2024
2. (13) GAĆINA, Željan (MVET 1.) 1255
3. (5) MIKULEC, Branko (TAGR 1.) 1200
4. (2) RAKIĆ, Dragan (MVET 1.) 1194
5. (3) KAŠIĆ, Nikola (KEGL 2.) 1113
6. (16) ZRINSKI, Anđelko (ŠKOF 1.) 829
7. (8) PAVLINIĆ-BARTOL, Miro (TLGR 1.) 786
8. (64) GRANTVERGER, Mladen (SVN2 3.) 774
9. (6) GLAD, Tomislav (MVET 1.) 767
10. (26) GRANTVERGER, Viktor (STR1 2.) 760 |
E da, presjedniće, ti ostaješ otprilike tu di jesi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pon stu 07, 2011 7:41 am Naslov
|
|
Zafaljujem na ekskluzivi!
A kaj se mene tiče,glavno da ne tonem,to je jednom Brodu najbitnije!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|