Kakve trave su dozvoljene?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Izra
Kontakt:

#41 Post Postao/la Izra »

Koki je napisao/la:Bio lovac travar ili ne teško je ne respektirati Capana koji je igrao sa najnormalnijom mogučom travom (Tibhar Grass) sa kojoj je u pimplu rezao (??). Vrhunski lov, jaka glava i njega nisi mogao dobit ako nisi pravi igrač. Pa onda Ante Bućo (naravno dok je bio mlađi i kada je mogao). Lovio je sa dva beksajda (ako se ne varam Tackiness C). takve varijacije flaha i reza koje je bilo teško uočiti se rijetko viđaju. Prevario te jer je imao vraga u ruci a ne u čepićima. Što učiniti nakon poraza nego čovjeku stisnuti ruku? Pa onda Tišljar, Mingo Župančić, Resman...da ne nabrajam dalje...
malo sam hendikepiran mladoscu ( :zubo: ) pa sam vidio samo neke od nabrojanih u akciji, i ono sto sam vidio je stvarno bilo :eek:

bas zato mislim da bi svi trebali znati igrati na (zabranjenu) travu... da oni koji samo postavljaju reket prestanu predstavljati problem, pa da opet rezultat ostvaruju samo oni koji svoju travu stvarno znaju koristiti.
Stip

#42 Post Postao/la Stip »

Lovci uglavnom baš i ne vole igrati protiv mene, imam lijep broj skalpova prethodno spomenutih majstora :pobjeda: . Ali neki od spomenutih "feniranih" (Drčić, Coha, ...) su me napucali k'o staru kantu.
I naravno da sam i ja tvrdio da je to samo zbog proklete gume. Kako i sam imam travu na jednoj strani, odlučio sam ih isprobati, prvo Neubauera, a onda i Curl.
Nakon sezone-dvije loših rezultata vratio sam se staroj gumi na mom (recimo) bekhendu. Možda je dovoljno samo postaviti reket, ali ja očito nisam uspio naučiti kako ga treba postaviti :ne zna: .
Osobno mi je svejedno hoćemo li slijediti ITTF ili dozvoliti sve, ali nemojte potcjenjivati ljude koji igraju sa (službeno) zabranjenim gumama. Po mom iskustvu, i s tim gumama oni su morali uložiti dosta truda da nauče prebaciti te 3-4 lopte koje su im obično dosta za poen.
drda

#43 Post Postao/la drda »

svaka cast njima koji su naucili s tim gumama igrati, umijece je neupitno :s: , ali nemoramo mi drugi uciti igrati na njihove gume koje su zabranjene.
mislim da u biltenu pise da se igra po ittf pravilima i to je to.
drda

#44 Post Postao/la drda »

neka budu umjetnici pa nek nauce igrati s normalnim travama pa da im :fulir: , svi znamo koji je razlog stavljanja tih guma :yesss:
Izra
Kontakt:

#45 Post Postao/la Izra »

a bome i svi znamo koji je razlog ljutnje na igranje protiv tih guma. :D
drda

#46 Post Postao/la drda »

isti auto, isti vozac,led na cesti i razlicite gume (čavlerice i zimske gume)
o cem pricamo :klap:
Koki
Kontakt:

#47 Post Postao/la Koki »

Stip je napisao/la:Lovci uglavnom baš i ne vole igrati protiv mene, imam lijep broj skalpova prethodno spomenutih majstora :pobjeda: . Ali neki od spomenutih "feniranih" (Drčić, Coha, ...) su me napucali k'o staru kantu.
I naravno da sam i ja tvrdio da je to samo zbog proklete gume. Kako i sam imam travu na jednoj strani, odlučio sam ih isprobati, prvo Neubauera, a onda i Curl.
Nakon sezone-dvije loših rezultata vratio sam se staroj gumi na mom (recimo) bekhendu. Možda je dovoljno samo postaviti reket, ali ja očito nisam uspio naučiti kako ga treba postaviti :ne zna: .
Osobno mi je svejedno hoćemo li slijediti ITTF ili dozvoliti sve, ali nemojte potcjenjivati ljude koji igraju sa (službeno) zabranjenim gumama. Po mom iskustvu, i s tim gumama oni su morali uložiti dosta truda da nauče prebaciti te 3-4 lopte koje su im obično dosta za poen.
nitko nije volio igrat protiv tebe...osim mene.... ;)

Nismo se dugo vidjeli pa neznam koliko su te godine načele no lako se sjetiti kako je to nekad izgledalo. Sa onako brzom rukom i topom :biggun: u ruci, u kombinaciji sa malo ortodoksnim stilom nije bilo teško shvatiti u kakvim je problemima onaj koji ti da dovoljno vremena da dočekaš svoju loptu. zato je i lovcima bilo teško...nema se što lovit....
Što se fenirane trave tiće u tvom slučaju je to bio potpuno promašen koncept jer si se (barem nekad) sa istom vrlo rijetko služio. U toj konstelaciji vjerovatno je nedostajalo sigurnosti pa otuda loši rezultati.

Fenirana trava bi se najbolje uklopila u koncept igre kakav igra Pongrac, Švoger, (ne mogu se sada sjetit još nekog) koji su izraziti forhendaši. Evo recimo Pongrac. Onakvoj servi i prvom spinu pridodaj fen travu na bekendu. Pod pretpostavkom (a praksa to pokazuje) da nakon bloka fenom nema drugog spina pravi "peace of cake" je nakon bloka doćepat se forhenda jer na blok ionako svi pipaju...

Nek se nitko ne uvrijedi. Još dok su fenirane trave bile dozvoljene uvjek sam govorio da smo nadrapali ako ju stavi netko tko uistinu zna igrat pingić...
jao jao nama
Kuhbauch

Kakve trave

#48 Post Postao/la Kuhbauch »

Takav bi u svojoj povijesti imao dugogodišnji rating među prvih 5 igrača Sokaz-a, i vjerovatno bi bio bolji od svih nabrojenih gore.
Norrin

#49 Post Postao/la Norrin »

Imam sličnog u ekipi :rofl: , svi poeni ili trava na bekendu ili forhend spin.
Doduše ne znam je li mu trava zabranjena, nisam ju nikad želio gledati izbliza.
I kaže da će igrati bolje nego ikad ove sezone. :D
Kuhbauch

Kakve trave

#50 Post Postao/la Kuhbauch »

Ne bih kvario volju ali taj iz tvoje ekipe nije nikada bio ni blizu prvih 5 igrača SOKAZ-a.
Norrin

Re: Kakve trave

#51 Post Postao/la Norrin »

Kuhbauch je napisao/la:nije nikada bio ni blizu prvih 5 igrača SOKAZ-a.
:cry: , možda još stigne biti.:D

:pfff: Njemu volje nikad ne fali, baš je mali :E:
Iceman

#52 Post Postao/la Iceman »

sjajna rasprava...:top:

ostajem kod svog stava da ne bih u Sokazu nista zabranjivao, sto se materijala tice...

a sad, sto se tice feniranih trava...

prvi problem (ili prednost onome koji sa njima igra) je njihova ekstremna, neprirodna kolicina rotacije kojom odasilju lopticu na stol, bez da igrac koji sa njom igra mora napravit bilo kakav impresivan pokret zglobom da tu rotaciju napravi. Dovoljno mu je postavit reket i vratit lopticu na stol, a guma ce sama napravit svoje...kao da dozvole serve iz ruke i svaku servu tak zacepas da si prste potrgas...jest da se ta lopta da pospinat, ali koji postotak Sokazovaca to moze izvuc sa svojom tehnikom? Ili da sad izmisle neki beksajd koji ce biti toliko brz i toliko hvatljiv da ce svatko ko iole zna povuci spin, moci pospinati lopticu tako da se nece moci odblokirati...

drugi problem, mozda nekima ne toliko, ali mene jako jebe jer sam corav ;), je ta, blago receno, nepravilnost putanje loptice...to je strasno kako neke od tih guma salju lelujavu lopticu...igra mi se svede na to da sam sretan ako pogodim lopticu reketom, a nema sanse da jos nesto suvislo odigram...

da se razumijemo, ni najmanje ne mislim da je sa takvom travom lako igrati i da sa njome ne treba treninga...probao sam prije 10tak godina odigrat set sa Obradovom travom...to je izgledalo presmijesno...doslovce nisam znao stavit lopticu na stol sa njom...i znam da mi je rekao da mu je trebalo par godina da mu istinski legne, da moze dobro igrat s njom...

e sad, nakon svega toga izrecenog, stavljam feniranu travu na bekend :s:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Kuhbauch

Kakve trave

#53 Post Postao/la Kuhbauch »

E moj Davor, kao lopta nakon nategnutih guma koje se nakon skidanja smanje na 10 cm promjera, svačim ljepljenih i živčanog spina, PRAVILNO SKAČE. Da ne govorim o tome da je BACKSIDE sveti gral a već mu ime govori sve.
Dren

#54 Post Postao/la Dren »

Iceman je napisao/la:sjajna rasprava...:top:
cut razloga da ne pravim gužvu
da, sjećam se tvog meča na dedi protiv onog travaša sa crvenom išaranom travom.
Ja sam se umorio gledajući a mogu mislit kako je bilo igrat. :eek:
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
ib
Site Admin
Kontakt:

#55 Post Postao/la ib »

Treći problem, isto dosta gadan, je da takvih igrača ima na kapaljku, pa se ne može ni "učit igrat" na takve gume.

Naime, svatko tko u eri zabrana i lista dozvoljenog (na kraju krajeva, uzimajući u obzir i dostupnost u trgovinama) kaže "baš me briga, igrat ću sa frictionlessima", ili "baš me briga, speću ju ko slaninu i ozračit ko fukušima japance" je sigurno svjestan da si je osigurao finu ekskluzivnost, da će bit jedan od manje od pet u SOKAZ-u. I da će dosta pobjeda dolazit na račun te egzotike. :cheer:

A to mi se čini kao okej povod za onakav apel u biltenu, zabrana je možda prejaka riječ kada je provedba i kontrola gotovo nemoguća misija.
Kuhbauch

Kakve trave

#56 Post Postao/la Kuhbauch »

Promašeno, osobno sam bio među 5 i bolje od toga s dva backside /max/ 80-tih, čak i prvi po bodovima 78. Materijali su mi postali potrebni radi godina, zdravlja, oslabljenog kretanja i slično /iznad 60 godina/. No o sebi ne bi trebalo pričati za to postoje publikacije. Sada nisam više previše aktivan ali i dalje smatram da onaj tko uđe među prvih 5 zna stolni tenis ma s čim igrao.
Izra
Kontakt:

#57 Post Postao/la Izra »

ib je napisao/la:Treći problem, isto dosta gadan, je da takvih igrača ima na kapaljku, pa se ne može ni "učit igrat" na takve gume.
e upravo u tome je stvar. :top:

treba skupit sve koji kazu da je protiv cohe nemoguce igrati i da ta loptica leti svakako i bez ikakvih pravila, pa ih pitati koliko su puta bacili trening s covjekom.

prilicno sam siguran da ta loptica ne leti bas u spiralama kako neki tvrde, i da ne vrijedi bas ono "ni on ne zna kako ce se ta loptica odbiti". ;) jednostavno vecina nije navikla igrati protiv tako rijetke kombinacije stila i gume.
ib
Site Admin
Kontakt:

#58 Post Postao/la ib »

To šta je netko ekskluzivan s gumom ne zaslužuje da mora sparirat cijelom SOKAZ-u da svi imamo priliku naučit "jer inače skriva". ;)

A skriva već samim izborom :B: tako da je već polukriv ako ne želi trenirati sa svima nama. :cerek:
Brod jr.

#59 Post Postao/la Brod jr. »

ja bi tu ubacil primjer mikija koji dođe pa te za rundu nakanta sa pepeljarom.....a ak ti ni to nije dost onda te napuca sa praznom gajbom pive!!!!! :zubo:

.....tak da je zaključak svega ovoga da nisi pravi sokazovac ak te nekaj može iznenadit!!! :cerek:
Rekete lomim,gume mi ćelave!!!
pionirček

#60 Post Postao/la pionirček »

igrao sam prije par godina protiv cohe u dosta nižoj ligi 14 ili 13 ne sjećam se više i izgubio 3 2 di je on evidentno bio bolji jer u tom momentu nisam ni znao igrati na travu ali sad kao nešto znam a on je pozitivan u 1 ligi i radi probleme kome stigne .ali kad pogledaš igrače koji su odradili staž na travu nema nikakve šanse.stvar je u tome kaj ljudi ne igraju na takve kombinacije dosta često .garantiram da igrač 1 lige sokaza odigra 10 tekmi sa njim ili sličnim igračem nebi nikad više imao problema u igri.pogledajte marca pa on dobije manje više svakoga i onda dođe travar i ak je malo solidniji ima velikih problema tako i arapović a da ne pričam kaj je suki napravio teskeri i pongracu.a na krju krajeva i jučer kavuru ali suki ima regularne gume a coha i ostali fenirani mogu igrati samo u sokazu i ni na jednom drugom turniru van hrvatske.ne umanjujem njihov uspjeh ni najmanje ali prosječan travar radi puno veće probleme igračima nego ostali igrači tog ranga
Odgovorite