| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: sri sij 25, 2012 6:36 am Naslov
: |
|
|
Definitivno mijenjam igru i prelazim na nedozvoljenu(seks) i definitivno ću koristiti varanje(viagru) uvažavajući sugestiju cijenjenog Broda jr. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sri sij 25, 2012 8:07 am Naslov
|
|
Nije bitno kako se prijatelj zove, ali opet imamo nepredstavljenog forumaša.
Unatoč vrlo duhovitoj opasci, ne mogu se složiti sa g. SHARK-om, u krajnjoj liniji godine čine svoje, nije logično da ljudi preko određene dobne granice (iznad 60 ili 70) odjednom trče brže od mlađih, sad bi svi trebali imati ugrađeni mlazni pogon u noge, valjda, skupa s botox-om i silikonima, ne?
Varanje je varanje, ima ga u raznim oblicima - serve iz ruke, pa nepriznavanje prasice itd., makijavelistički princip je nažalost često i dobro prihvaćen (Maradona mi je vječiti primjer).
Meni se više sviđa Kostelićev princip. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri sij 25, 2012 8:10 am Naslov
|
|
| Norrin (napisa): | Nije bitno kako se prijatelj zove, ali opet imamo nepredstavljenog forumaša.
Unatoč vrlo duhovitoj opasci, ne mogu se složiti sa g. SHARK-om |
i gospon SHARK je svojevremeno bio predstavljen u profilu, ali je potpis izbacio... ak treba anketa samo recite  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri sij 25, 2012 9:32 am Naslov
: Re: Koje su trave dozvoljene |
|
|
| SHARK (napisa): |
Neki dan(kod klijeti)razgovaram sa prijateljm koji ima mladu ljubavnicu.Veli on da je uzeo viagru(dobro i dva puta po dva vina),te je nakon toga imao nezaboravan sex sa istom.Kako je i on stolnotenisač,pa povremeno protresemo i neke teme sa ovog foruma na kojem se može naći stvarno visokoumnih teza,obojica smo u nedoumici da li je on stvarno varao u igri(sexu),te dali joj priznati da je uzeo viagru(booster,tunning) ili da ju ostavi pa da si uzme stariju(spusti se koju ligu niže)
Molio bih za Vašu pomoć, u nadi da prijatelja pokušam navesti na pravi put,jer kako vidim da on ipak ne osjeća preveliku grižnju savijesti.(Opet je uzel viagru i ponovil gore spomenuto) |
doooobraaaa Nego di je ta klet bi ja malo došel , bum i vina donesel ak treba  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
SHARK
|
Postano: sri sij 25, 2012 9:38 am Naslov
|
|
| Klijet je na varaždinskim bregima,a svi su dobronamjerni forumaši dobrodošli.Naravno svakog gosta tri dana dosta,(zbog očuvanja funkcije jetre naravno) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri sij 25, 2012 9:44 am Naslov
|
|
Super kako nitko ne spominje vjernost i da bi svi odma zaskocili ljubavnicu ili vise njih, A FENIRANIH TRAVA U SOKAZU NI ZA LIJEK da naucimo igrat  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri sij 25, 2012 10:10 am Naslov
|
|
| Zrinski (napisa): | | Lio (napisa): | Tako je dakle tuningom se dobiva na brzini i nista vise...i to je neki sitan postotak 15-20 posto u odnosu na original...ali jesmo li time promjenili specifikacije becksajda osim brzine.
Drugo isti reket natjunirani mozes dat na test desetorici ljudi. Hoce li svi ti ljudi imati isit krvnicki spin..neceee..spin ovisi o tvojoj ruci..tehnici..
Pobjegli smo od teme.
Dok ovi mutikase koji izmjenjuju vrhove trave...suse..premazuju..iskrivljuju..nemampojma jos sta...e to je nesto sasvim drugo Tonci...
Npr povuces blagi spin u nadi da ces dobit blago rezanu da sljedecu drajfnes..ne tebi dodje flahuljica ili smrtno rezana...ovisi o dekoraciji na vrhovima trave...Jel sad jasniji problem?  |
Mislim da si ti mutikaša, smutljivac a prije svega neznalica. Znači kad se vuće spin onda je u pitanju tehnika, ok.
Ali vjerojatno neznaš da i za igru sa travom treba određena tehnika. Sa travom možeš izvesti popriličan broj različitih udaraca.
Možeš zaloviti, gurnuti, popimplati čak i udariti, ali i blokati. Svaki ovoj udarac daje drugačiju loptu. A ono što je najgore za spinera je blok travom. Blok je vrlo neugodan jer se lopta brzo vrati na stol, može biti kratak, a ako se lopta blokira u samom odskoku onda je prijenos rotacije maximalan. Znači prijenos rotacije ovisi o trenutku blokiranja loptice... Mislim da se taj moment najviše mistificira.
Svaka trava ima svoju zakonitost nema tu čarolije, čarolija je u neznanju.
Inače igram sa TTmasterinsajderon bez spužve. To nije fenirana guma.
Igrao sam prije sa nojbauerom glatkim (fenirani), a kad su ih zabranili onda sam prešao na insajder. E onda su nakon godinu zabranili i insajder.
A ja mutikaša nisam želio opet kupiti novu travu.
Koki, trava sa kojom sam igrao protiv tebe je insajder, moguće da je još onda bila na spisku.
 |
Ok..
da rezimiram..
Pravila su pravila i kao takva su nužna da bi stvari funkcionirale kako treba. Na stranu sada što netko misli ili kakav je nečiji subjektivni osječaj što bi trebalo a što nebi trebalo zabraniti.
Dakle u Sokazu dvorana mora biti određenih dimenzija, sa određenom minimalnom količinom svjetla. Reket mora biti s jedne strane crvene a sa druge strane crne boje, loptice moraju biti takve...bla ..bla...itd itd...
Pitanje je dali smo organizacija koja je stanju organizirati natjecanje po pravilima ili ne. Očemo li se povoditi po pravilima ITTF-a ili čemo složiti vlastita pravila? Možda je i mudro da nisu ista pravila visoke i niske lige...treba vidjet...
U svakom slučaju trebamo igrati po pravilima koja trenutno stoje dok ne izmislimo nova. Dakle trave koju su fenirane ili nisu na popisu ITTF-a nisu dozvoljene. Mislim da tu svaka rasprava treba prestati... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: sri sij 25, 2012 10:27 am Naslov
|
|
Rezime je 100% točan no zbog nepostojanja službenih sudaca na mečevima SOKAZ-a apsolutno je nemoguće protivniku objasniti da igra sa neregularnom gumom!
Plaćati i dovoditi suca na meč,izbija previše love iz džepa i nije preporučljivo svekolikom pučanstvu!
Pisanje žalbe?
Može,al je još skuplje od suca,a i postoje velike šanse da nakon kaj se dobro istrošite utakmica bude registrirana 10:0 za protivnike,jer moj je dojam da se Disciplinska i Predsjedništvo znaju malo "pogubit" kad se tumači pravilnik.
Tak da mislim da je najbolje šutit i igrat,ovak i onak je to sve "za čavle"... _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri sij 25, 2012 10:48 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): | | Dakle trave koju su fenirane ili nisu na popisu ITTF-a nisu dozvoljene. Mislim da tu svaka rasprava treba prestati... |
misliš gume ????
i što (meni) posebno stvara nedoumicu (izvaci iz biltena i pravilnika o natjecanju)
bilten 144.
GUME.
U 2012. godini nema promjena u dosadašnjem korištenju guma. Zabranjuje se igranje feniranim gumama, kao i gumama izvan standardne kvalitete.
bilten 141
Gume i ljepila. Tijekom 2011. godine nema promjena u dosadašnjem korištenjem guma i ljepila.
bilten 139.
2) Tijekom 2010. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
bilten 136.
2) Tijekom 2010. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
ITTF ZABRANJUJE FRICTIONLESS GUMA I SPEEDGLUE-a
bilten 132.
GUME I LJEPILO
U proljetnoj natjecateljskoj sezoni SOKAZ-a 2009. godine nema promjena
u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
bilten 131.
GUME i LJEPILA
U jesenskoj natjecateljskoj sezoni 2008. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
i naravno Pravilnik o natjecanju
Članak 83.
Sva natjecanja odigravaju se prema pravilima ITTF-a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: sri sij 25, 2012 11:33 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Rezime je 100% točan no zbog nepostojanja službenih sudaca na mečevima SOKAZ-a apsolutno je nemoguće protivniku objasniti da igra sa neregularnom gumom!
Plaćati i dovoditi suca na meč,izbija previše love iz džepa i nije preporučljivo svekolikom pučanstvu!
Pisanje žalbe?
Može,al je još skuplje od suca,a i postoje velike šanse da nakon kaj se dobro istrošite utakmica bude registrirana 10:0 za protivnike,jer moj je dojam da se Disciplinska i Predsjedništvo znaju malo "pogubit" kad se tumači pravilnik.
Tak da mislim da je najbolje šutit i igrat,ovak i onak je to sve "za čavle"... |
da...to je problem...
Mislim da ima rješenja. Neznam dali tko iz predsjedništva Sokaza čita ovaj forum. Čini mi se da se od članarina godišnje sakuplja prilično lijep novac. Neznam na što se troši (ako se na išta troši osim biltena jer se ionako sve extra mora extra platiti) no čini mi se da se može skupiti popriličan iznos.
Znam da je nemoguće organizirati suce na svim utakmicama ali mi se čini da bi se , recimo, na utakmicama prve i druge lige bez problema moglo organizirati suce na teret Sokaza-a.
Sudac onda provjeri dvoranu, igrače, rekete i loptice i kada on sve amenuje meć može početi..
Ha? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri sij 25, 2012 11:34 am Naslov
|
|
Na tragu najboljih naših zakona*.
*super zvuči, u praksi neprovedivo  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: sri sij 25, 2012 11:40 am Naslov
|
|
| Dren (napisa): | Na tragu najboljih naših zakona*.
*super zvuči, u praksi neprovedivo  |
zašto neprovedivo? Ne vidim u prijedlogu ništa nemoguće... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kuhbauch
|
Postano: sri sij 25, 2012 11:48 am Naslov
: Kakve trave |
|
|
Osobno ne shvaćam slijedeće:
Zašto je Predsjedništvo donijelo odluku o fen travama POSEBNOM IZRIJEKOM kada je to već regulirao ITTF, a radi se o 10-tak igrača?
Najveća i najmasovnija bolest u SOKAZ-u su katastrofalno prljave serve koje koristi velik broj igrača. Mnogi krše posebno jasno definirano pravilo serve u barem 50 % propisanih elemenata elemenata od kojih je već jedan dostatni razlog za oduzimanje poena. Time u toku igranja postižu bitnu prednostI tu nema POSEBNE IZRIJEKE koja bi imala barem moralni učinak. Ovako, gotovo svaki pristojan prigovor na servu izaziva neugodni verbalni rat, tome sam prisustvovao bezbroj puta.
Da li to znači da se prešutno Predsjedništvo slaže s tim flagrantnim kršenjem pravila ITTF, s obzirom da nema POSEBNE IZRIJEKE? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri sij 25, 2012 11:56 am Naslov
|
|
| Koki (napisa): |
zašto neprovedivo? Ne vidim u prijedlogu ništa nemoguće... |
sorry, nepristojno sam odgovorio, jer mi se nije dalo quotat. A i mislio sam da ću slijedno odgovoriti na rope-ov post al si me preduhitrio
Dakle, moj se komentar odnosio na rope-ov post.
Za tvoj, nemam komentara (al iskreno, više bi volio da se višak love utroši na sokaz dvoranu) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kuhbauch
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:14 pm Naslov
: koje trave |
|
|
| Koki bi li to bilo normalno da se uplate svih liga troše na suce za prve dvije lige? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:16 pm Naslov
: Re: Kakve trave |
|
|
| Kuhbauch (napisa): | Osobno ne shvaćam slijedeće:
Zašto je Predsjedništvo donijelo odluku o fen travama POSEBNOM IZRIJEKOM kada je to već regulirao ITTF, a radi se o 10-tak igrača?
Najveća i najmasovnija bolest u SOKAZ-u su katastrofalno prljave serve koje koristi velik broj igrača. Mnogi krše posebno jasno definirano pravilo serve u barem 50 % propisanih elemenata elemenata od kojih je već jedan dostatni razlog za oduzimanje poena. Time u toku igranja postižu bitnu prednostI tu nema POSEBNE IZRIJEKE koja bi imala barem moralni učinak. Ovako, gotovo svaki pristojan prigovor na servu izaziva neugodni verbalni rat, tome sam prisustvovao bezbroj puta.
Da li to znači da se prešutno Predsjedništvo slaže s tim flagrantnim kršenjem pravila ITTF, s obzirom da nema POSEBNE IZRIJEKE? |
Pa išla je obavijest za promjenu pravila serviranja čim je pravilo serviranja promijenjeno, u Sokazu se službeno mora servirati po pravilima.
Pravila po kojima odstupamo od ITTF-a su time-out, i dozvoljeno korištenje trava/guma koje nisu na listama ITTF-a, a nisu naknadno obrađivane.
Ovaj "izrijek" je samo nadopuna Sokazovog pravila da se sa zabranjenim markama guma smije igrati u Sokazu, pod gornjim uvjetima da ih ljudi nisu sami redefinirali. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kuhbauch
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:25 pm Naslov
: kakve trave |
|
|
| To baš i nije odgovor, no ja sam postavio pitanje da bih naglasio problem. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:28 pm Naslov
|
|
Odgovor na drugo pitanje sigurno jest (ovo za serve).
Na prvo pitanje je isto odgovor - pitanje je zašto se posebno izriče da se trave ne smiju fenirati, ako se ni po ITTF-u ne smiju fenirati? Posebno se izriče jer se po pitanju dozvoljenih guma razlikujemo od ITTF-a, pa moramo pokušati biti što precizniji što da, a što ne.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kuhbauch
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:34 pm Naslov
: kakve trave |
|
|
| Mi teoretiziramo ali bolest prljavog serviranja ostaje. I to svi očito znate. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri sij 25, 2012 12:56 pm Naslov
|
|
Jasno, ali nemamo rješenje za to
Kokijev prijedlog bi osigurao da se u prve dvije lige servira čisto, a u nižima kako tko hoće.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|